A világ 7 leggyorsabb és legerősebb ATV-je

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. Mik a kiválasztási kritériumok?. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem tekinthető vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt kérjük, kérjen szakvéleményt.

Az ATV-k tömörségükben és terepjáró mobilitásukban kényelmesek. Minél erősebb motorral rendelkezik egy quad, annál gyorsabban tud egyenes vonalban haladni. A mocsárban vagy homokban az extra teljesítmény javítja a teljesítményt, és könnyedén haladhatsz ott, ahol mások elakadnának. Szakértőink kiderítették, melyek a legerősebb és leggyorsabb ATV-k az oroszországi piacon.

A leggyorsabb és legerősebb ATV-k rangsora

ophy Pro EPS CVTech
Jelöléshelytermék neveúj ár (2020)
A legerősebb és leggyorsabb sport quadok1CAN-AM MAVERICK X3 X RC TURBO RR RR3 303 000 €
2

olaris Scrambler XP 1000 S Black Pearl

1 548 000 €
3Yamaha YFM 700 Raptor979 000 €
A legerősebb és leggyorsabb terepjárók1CAN-AM OUTLANDER MAX 1000R LTD1 816 000 €
2KAWASAKI
UTE FORCE® 750 4X4I EPS
945 000 €
3

Sportsman XP 1000 HL Onyx Black

1 630 000 €
4Stels ATV 850 Guepard
814 000 €

A legerősebb és leggyorsabb sport quadok

A sportmodelleket gyors túrázásra és városnézésre tervezték, de egyszerű örömtúrázásra is alkalmasak. Versenyzésre használják őket. Könnyebb súlyuknak köszönhetően könnyebben manőverezhetők, de ez nem minden ATV-re igaz. Íme az Oroszországban értékesített legerősebb változatok, amelyek dinamikus vezetésükről híresek.

CAN-AM MAVERICK X3 X RC TURBO RR RR

Rangsor: 5.0

AN-AM MAVERICK X3 X RC TURBO RR RR

A legerősebb motorral rendelkező quad motor, 900 köbcentiméteres lökettérfogattal és 195 lóerős teljesítménnyel vezeti a listát. Nem minden sportos szedán és ferdehátú kínál ilyen teljesítményt. A pályán és a sík földutakon a motorkerékpár 150 km/h sebességgel halad. A nagy teljesítményű készülék nemcsak gyors, hanem kényelmes is. Zárt vezetőfülkével és két teljes értékű üléssel rendelkezik, háttámlával. Ez növeli a menetkomfortot és a biztonságot. A quad 3416 mm x 1849 mm x 1740 mm-es méreteivel rengeteg helyet biztosít az utastérben. A gyors gyorsulást a fokozatmentes léghűtéses variátor teszi lehetővé. Az értékelések szerint a motorosok elégedettek az 559 mm-es első felfüggesztési úttal, amely megvédi az ütődésektől, amikor mély kátyúkkal vagy sziklákkal kell megküzdeni az úton. A 32″-os gumiabroncsok sokoldalúságot biztosítanak a gyors tapadáshoz a durva vagy rögös terepen.

Egy osztrák cég Rotax ACE motorja hajtja, amely még a repülés számára is gyárt erőforrásokat. Az erőteljes turbófeltöltős és intercooled motor fokozott tartóssággal és hosszú élettartammal rendelkezik, így a gyors motorozás nem fogja egyhamar kiütni.

Előnyök

 • 195 literes, nagyon erős motor..;
 • 150 km/h végsebességet ér el;
 • két teljes értékű ülés;
 • hosszú rugóút;
 • időjárásvédő tető.

A hátránya

 • magas érték;
 • súlya 850 kg.

Scrambler XP 1000 S Black Pearl

Értékelés: 4.9

Polaris Scrambler XP 1000 S Black Pearl

A második helyezett egy 952 köbcentiméteres, 89 literes motorral rendelkező ATV.. Természetesen sokkal alacsonyabb, mint a fenti modell, de a 850 kg-hoz képest 400 kg-ot nyom, így elég gyors az úton is. Ha a 2WD be van kapcsolva, a nyomaték csak a hátsó tengelyre jut, így éles elinduláskor az első kerekek előre emelkednek. Ez egy igazi szemet gyönyörködtető. Az ATV gyönyörűen csúszik a kanyarokban. Az összkerékhajtás átkapcsolásával a motor megnövelt mélységi teljesítményének köszönhetően könnyen vezethető homokban, sárban vagy hóban. A 292 mm-es és 350 mm-es lengéscsillapítók a riválisánál merevebb felfüggesztést biztosítanak, ami azt jelenti, hogy az ATV karosszériája gyorsabban stabilizálódik az ütközések után.

Az amerikai ATV-t a megbízható PTV automata sebességváltó miatt emeltük ki. Többféle üzemmóddal (P/R/N/L/H), a gyors, sportos vezetési stílushoz igazítva. A kialakítás biztosítja, hogy hosszabb ideig működjön, mint a hasonló nagy teljesítményű ATV-k variátorai.

Előnyök

 • a motor és a hűtő jó védelme erős csövekkel;
 • a sárgumi nem akad el a kövektől;
 • megbízható sebességváltó;
 • 4 ütemű motor elektronikusan vezérelt befecskendezéssel.

Hátrányok

 • Csak egy versenyző számára.

Yamaha YFM 700 Raptor

Értékelés: 4.8

Yamaha YFM 700 Raptor

Egy másik nagy teljesítményű négykerekű a Yamaha márka YFM 700 Raptor modellje. A “japán” sportmotor térfogata 686 cm³, és kifejezetten a megnövekedett terheléshez tervezték agresszív vezetési módnál. Az erőforrás nagyobb teljesítményt és nyomatékot biztosít. A motor az indítógomb egyszerű megnyomásával indítható el. A gyors ATV értékelésében a tulajdonosok szeretik a lengéscsillapítók jobb teljesítményét a kompenzáló tartályokkal. A felesleges olaj lefolyik beléjük, lehetővé téve a karosszéria süllyesztését és sima talajon történő sima vezetését. A kátyúkon való áthaladáskor az extra olaj nagyobb rugalmasságot biztosít a felfüggesztésnek, és a rudak hosszú löketeinek köszönhetően.

A japán gyártónak sikerült elérnie a teljesítmény- és sebességjellemzők optimális kombinációját. A viszonylag kis, 48 lóerős hengerűrtartalmú motorral.., a motorkerékpárok képesek 120 km/órás sebességgel száguldani az utakon. Ezért, bár a “kockák” számában alulmarad a legtöbb riválisával szemben, a sebesség tekintetében nem fog mindenkit utolérni.

Előnyök

 • LED műszerfal;
 • Alumínium alkatrészek a súlycsökkentés érdekében;
 • egyszerű nyomógombos indítás;
 • a karcsú hajótest a felemelt szárnyakkal.

Hátrányok

 • Viszonylag kicsi, 22 colos gumiabroncsok.

A legerősebb és leggyorsabb terepjárók

Ezeknek az ATV-knek a használata sokkal sokoldalúbb. Használhatók horgászatra, vadászatra, gombászatra, vagy egyszerűen csak lovaglásra. A csomagtér lehetővé teszi, hogy tűzifát hozzon az erdőből vagy terményt a mezőről, valamint építőanyagokat a boltból. Minél nagyobb teljesítményt kap a quad, annál gyorsabban tudsz terepen haladni és több rakományt szállítani egy menetben. A végsebességet a sportosabb változatok legyőzik, de a teljesítmény elég erős ahhoz, hogy bármilyen terepről kijusson.

CAN-AM OUTLANDER MAX 1000R LTD

Értékelés: 4.9

CAN-AM OUTLANDER MAX 1000R LTD

Az erős haszonjárművek kategóriáját is az amerikai Can-Am márka vezeti, amelyhez hasonlót nehéz találni a benzinmotoros teljesítmény tekintetében. A 976 cm3-es motor 91 l.. Számos vélemény és videó található erről a gyors modellről, amelyek azt mutatják, hogy reális a 108km/h-ra való gyorsulás, még rossz utakon is. Ez a quad 2388x1219x1350 mm-es méreteit és 408 kg-os száraz tömegét tekintve magas pontszám. A quadot két személy szállítására tervezték, és a lépcsőzetes ülés és az utas háttámla kényelmesebb utazást tesz lehetővé. A dinamikus szervokormány megkönnyíti a kormányzást, és a kerekek a sárban állva is elfordíthatók. A rendelkezésre álló terepviszonyoktól függően: “föld”, “munka” és “sport” üzemmódok.

A quadcopter kiemelkedik megnövelt teljesítményével és intelligens automatikus differenciálzár rendszerével. Az üzemanyag-takarékosság és a gyors közúti közlekedés érdekében mindig csak egykerék-meghajtás van bekapcsolva. Ha azonban az egyik kerék elkezd pörögni, a nyomaték mind a négy kerékre átadódik. Ez lehetővé teszi, hogy az útra és a kilátásra összpontosítson, és ne a vezetés apróságai vonják el a figyelmét.

Előnyök

 • elektronikus digitális műszerfal;
 • három lovaglási mód;
 • erőteljes dinamikus szervokormány;
 • automatikus differenciálzár.

Hátrányok

 • Néha előfordulnak váltóproblémák;
 • magas költség.

KAWASAKI
UTE FORCE® 750 4X4I EPS

Értékelés: 4.8

KAWASAKI </div><p>UTE FORCE® 750 4X4I EPS” src=”/wp-content/uploads/2023/02/79316666195981-447-.jpg” height=”478″ title=”KAWASAKI <br />UTE FORCE® 750 4X4I EPS”></p><p>A japán quadot egy 749 köbcentiméteres, 50 lóerős V-twin motor hajtja.. Ez lehetővé teszi, hogy a motort 6750 fordulat/percig pörgetni lehessen. Alacsony, 319 kg-os tömegének és a variátoros sebességváltónak köszönhetően a quad gyorsan gyorsul és 100 km/óra a végsebessége. A 25″-os gumiabroncsok és a magas lépcsőfok 240 mm-es hasmagasságot biztosítanak a kidőlt fák, sziklák és egyéb akadályok leküzdéséhez. ATV benzinüzemű AI-95 benzinnel működik, és 19 literes tankkal rendelkezik. A folyadékhűtés lehetővé teszi, hogy az ATV hosszú távolságokat tegyen meg, és pótkocsi vontatásakor teljes mértékben kihasználja a nagy teljesítményű motorját. A több keresztlengőkaros felfüggesztés elősegíti a kényelmet a rossz utakon – a vélemények alapján nem kell felemelni a lábunkat, amikor a bukkanókon átmegyünk. Két csomagtartó párna bővíti a teherbíró képességet.</p><p>A quadot stabilitás szempontjából is a legjobbnak értékeltük. 2195 mm-es rövid hossza mellett 1180 mm-es szélessége és 1285 mm-es tengelytávja van, így kisebb az esélye annak, hogy kanyarban, sebességnél felboruljon.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Duplex robusztus keret;</li><li>alacsony, 319 kg-os súly;</li><li>folyadékhűtés;</li><li>Elektromos indítás.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>egyszerű megjelenés;</li><li>csak egy személy számára.</li></ul><h3><p>Sportsman XP 1000 HL Onyx Black</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Polaris Sportsman XP 1000 HL Onyx fekete

Az amerikai haszonjármű-modell 952 köbcentiméteres motorral rendelkezik, 85 lóerővel. 45 km/órás csúcssebesség mindössze 2 óra alatt.5 másodperc és akár 90 km/h végsebesség is elérhető. Többféle erőátviteli mód áll a motoros rendelkezésére, ahol a nyomaték csak a hátsó tengelyre vagy egyszerre mindkettőre jut. A nagy teljesítményű belsőégésű motorral kombinált túlhajtás fokozza a teljesítményt száraz homokban és hóban. 340 mm-es hasmagasság a jobb terepjáró mobilitás érdekében. A vélemények szerint gyakorlatilag lehetetlen, hogy megütközzön. De ha elakad, nem kell segítséget hívnia. Az ATV egy nagy teljesítményű elektromos csörlővel rendelkezik, amelynek kampója a legközelebbi fára akasztható és magától kihúzható.

A szakértők szeretik az ATV-t, hogy a hűtő a motorháztető tetejére kerüljön. A folyadékhűtő párna további burkolatot kapott, hogy megvédje a sérülékeny részt a fák szétverésétől. Ez lehetővé teszi, hogy az ATV-t még nehezebb körülmények között is lehessen üzemeltetni, és sérülés nélkül áthaladjon a bozótoson.

Előnyök

 • Outlaw 2 sárgumik;
 • elektromos csörlő;
 • 340 mm hasmagasság;
 • erős lökhárító;
 • Akár 680 kg súlyú nehéz pótkocsik vontatására is alkalmas.

Hátrányok

 • néhányan nem szeretik az analóg sebességmérőt.

Stels ATV 850 Guepardophy Pro EPS CVTech

Értékelés: 4.6

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: