Top 10 fülkeszűrő gyártó

*A szerkesztőség véleménye szerint a legjobb. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultálni kell szakemberrel.

Az utastéri szűrők a légkondicionáló rendszer elemei, amelyek megtisztítják az áramló levegőt a káros szennyeződésektől. A mai környezettudatos vezetési környezetben ezek a szűrők nélkülözhetetlenek, mert segítenek a kényelmes légkör kialakításában az autóban, megóvva a vezető és az utasok egészségét a méreganyagoktól.

Nemrég még nem volt olyan nagy az izgalom a fülkeszűrők körül, és a gyártásuk nem több mint 20 vállalatot foglalkoztatott világszerte. Mára a számuk nagyjából az ötszörösére nőtt, de nem mindegyik felel meg a minőségi előírásoknak. Ebben a tekintetben az Expertology csapata összeállította a legjobb utastéri szűrők értékelését a fogyasztók visszajelzései és számos házon belüli szakértő véleménye alapján. A fő értékelési kritériumok a következők voltak:

 1. A por- és faszénszűrők választékának költsége;
 2. a márkák széles választéka;
 3. átlagos élettartam.

Hogyan válasszunk utastérszűrőt

Az autó utastéri szűrőjének kiválasztása egy nagyon összetett folyamat, amely nem hivatkozik a szabványos értékekre. A termékek jellege miatt nagyon nehéz megtalálni a legfontosabb jellemzőket, de az Expertology szerkesztői összegyűjtöttek kilenc nagyon fontos ajánlást az Ön számára.

 1. Az utastéri szűrő kiválasztásakor ügyeljen arra, hogyaz eredeti termék katalógusszáma.Célszerű azonban nem eredeti termékeket, hanem neves gyártók analógjait vásárolni. Ez a választás nemcsak jelentős megtakarítást tesz lehetővé (kb. 50-75%), hanem hosszabb ideig ugyanolyan hatékony légszűrést is biztosít.
 2. Győződjön meg róla, hogy a megvásárolt szűrőmegfelelően illeszkedik az üléshez. Győződjön meg arról, hogy szilárdan ül, és hogy a szövetlemezek nincsenek túlzottan megvetemedve. előnyben kell részesíteni a ragasztott sarkok vagy műanyag (gumi) keretek formájában lévő keretmegerősítő elemekkel ellátott modelleket.
 3. A szűrőanyagnak rendelkeznie kellkülönleges bánásmód. A ventilátor oldalán lévő rész általában felületi laminálással van ellátva. El kell kerülni a pelyhek beszivárgását a szellőzőrendszerbe, különben az áramló levegő szennyeződését okozhatja (és ráadásul erős allergén), és csökkentheti az egész légkondicionáló rendszer hatékonyságát.
 4. nagy doboz– nem mindig a hamisítás jele. Sok gyártó szándékosan megnöveli a csomagoló doboz méretét, hogy csökkentse a fülke szűrőinek szállítás és tárolás közbeni sérülésének valószínűségét. Sok felhasználó azonban tévesen ezt az elővigyázatosságot hamisításnak tekinti.
 5. Jelölésa légáramlás iránya – nagyon praktikus dolog. Elkerüli a szűrő helytelen beszerelésével járó gondokat. Ezért azt tanácsoljuk, hogy a “Top” és “Bottom” feliratú termékeket részesítse előnyben.
 6. Az aktív szén elérhetősége– ez több mint egy marketingfogás. Mindenki első kézből ismeri az aktív szén hasznosságát bizonyos gázok, köztük a nitrogén-dioxid és a szénhidrogénvegyületek elnyelésében. Tehát, ha az egészségmegőrzés nem puszta szavak az Ön számára, és készen áll arra, hogy több pénzt költsön, erősen javasoljuk, hogy vásároljon aktív szénszűrőket.
 7. Szénszűrő súlya– egy nagyon fontos tulajdonság. Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb a tömege, annál több aktív szenet tartalmaznak a szövetlemezek.
 8. Amikor szénszűrőt vásárol, ügyeljen arra, hogyGyőződjön meg arról, hogy a csomagolás sértetlen. Ennek oka, hogy a papírdobozban vagy a polietilénben lévő átmenő lyukak jelenléte a légáramlás létrehozása miatt az aktív szén egy részének “kilégzését” idézheti elő. Ezért elkerülhetetlenül alacsonyabb élettartamú és esetleges mechanikai sérülésekkel jár.
 9. Erősen ajánlott szénszűrőket vásárolni nem ajánlott a szűrő élettartamát kilométerben mérni– nem működik ezekkel a termékekkel. Sok dolog befolyásolja a hosszú élettartam jellemzőit, mint például a porosság és a gázos helyek, ahová költöznie kell, valamint a légkondicionáló működési feltételei. E logika szerint az élettartam legoptimálisabb mérőszáma az élettartam, és személyes tapasztalatok alapján bármely szűrő (normál vagy szénszűrő) átlagos élettartama 9 és 12 hónap között változik.
Olvasson tovább  22 legjobb H7 izzók autókhoz

Utastéri szűrő: faszén vagy normál szűrő?

Szűrő típusa

Előnyök

Hátrányok

Rendszeres (részecske) szűrő

+ Alacsony vételár

+ Tisztítja a levegőt a spóráktól, baktériumoktól és pollenektől – hipoallergén

+ Gátat képez a durva és finom törmelék számára

+ Lehetővé teszi a légkondicionáló ventilátor használatát alagútban való áthaladáskor vagy a jármű üresjáratban való közlekedése közben

+ Megakadályozza az ablak párásodását

– Nem blokkolja a szagokat

– Nincs belélegzett levegőben lévő toxinok

Szénszűrő

+ Megszünteti a nemkívánatos szagokat és semlegesíti az illékony toxinokat

+ Elősegíti az ózon oxigénné történő átalakulását

+ Gyakorlatilag teljes (95-99%) eltávolítja a káros anyagokat a levegőből

+ A normál szűrőhöz hasonlóan megakadályozza az ablakok bepárásodását, és lehetővé teszi a légkondicionáló rendszer használatát álló járművön vagy “lezárt” utakon

– Magas ár

A legjobb utastérszűrő gyártók értékelése

Jelölés hely gyártó értékelés
A legjobb utastérszűrő márkák 1 Mann 5.0
2 RAF 4.9
3 Knecht MAHLE 4.8
4 DENSO 4.7
5 BOSCH 4.6
6 Corteco 4.5
7 FRAM 4.4
8 Fortech 4.3
9 Filtron 4.2
10 AMD 4.1

Mann

értékelés: 5.0

Mann

Mann cseh utastérszűrő – a legjobb, ami jelenleg a szegmensben kapható. A vállalat mindig is híres volt a műszaki folyadékok és légtisztító elemek magas színvonalú gyártásáról, így az ítéletünk nem lehet reveláció. A teljesítmény és az ár tökéletes kombinációja, alacsony selejtarány és a piacon való elterjedtség. De nézzük a számokat.

A Mann tipikus szűrőjének átlagos porátbocsátási együtthatója 5,9% – mindössze 0,1%-kal alacsonyabb, mint az orosz-kínai RAF-é. A tisztítófüggöny területe 0,206 négyzetméter, és az aerodinamikai ellenállás 30 és 137 milliméter vízoszlop között változik az élettartam kimerülésével. Így az említett RAF szűrőelem nagyon pontos analógjával rendelkezünk… de feleannyiért. Tiszta első hely.

Előnyök

 • Optimális ár/minőség arány;
 • Az egyik legalacsonyabb, 5,9%-os porátviteli arány;
 • jó aerodinamikai ellenállás a működés teljes időtartama alatt;
 • alacsony selejtarány a termelésben;
 • Orosz előfordulási gyakoriság.

Hátrányok

 • nem észlelték.

RAF

Értékelés: 4.9

RAF

A RAF Filter olyan helyzet, amikor az orosz és kínai gyártók komolyan versenyezhetnek a világ vezető márkáival. A kabinszűrők nem nevezhetők költségvetésnek: átlagosan 950 rubel, és a második legdrágább a DENSO után. Ennek két oka van:

Először is, a gyártók 3 réteget vezettek be a szűrőben: antibakteriális (gombaellenes), szén és antiallergiás, blokkolva a különböző kórokozókat. Nem csoda, hogy ez a szűrő volt a tesztben a legalacsonyabb poráteresztőképességű: mindössze 5,8%!

Másodszor, a szűrőfüggöny átlagos területe (0,203 négyzetméter) nem jelentett problémát a jó légellenállás szempontjából. szennyezett állapotban a szűrő ellenállási értéke elérte a 139 milliméteres vízoszlopot, ami a szennyeződések megfelelő visszatartását bizonyítja a meglévő rétegek által.

A magas árat félretéve azt kell mondanunk: a RAF egy olyan márka, amely méltó a második helyre a minősítésben.

Előnyök

 • A legalacsonyabb porpenetráció (a teljes tömeg mindössze 5,8%-a);
 • Három abszorpciós réteg (antibakteriális, szén, antiallergén) jelenléte;
 • nem rossz mutatói az aerodinamikai ellenállásnak;
 • magas gyártási minőség.

Hátrányok

 • magas ár.

Knecht MAHLE

Értékelés: 4.8

Knecht MAHLE utastéri szűrő

A német-bolgár Knecht MAHLE gyártás sok nagyon jó minőségű fogyóanyagot adott az autós közösségnek, beleértve az utastéri szűrőket is. Technikailag majdnem azonosak a japán DENSO-val, amint azt a vizsgálati eredmények után látni fogják, de az európai nyomok észrevehetőek (a szigorúbb minőségi szabványok tekintetében).

A MAHLE szűrő átlagos poráteresztő képessége 8,1%, 0,248 négyzetméteres szűrőfüggöny-felülettel – az ázsiai analógnak való teljes megfelelés, egészen a legapróbb működési paraméterekig. Az egyetlen különbség az aerodinamikai légellenállás – itt 97 milliméter víz van. Tehát arra a következtetésre juthatunk, hogy ez a jelölt egy kicsit meggyőzőbbnek tűnik a teljes élettartam végén, és az ár nagyon vonzó az ügyfelek számára. Egyértelmű harmadik hely.

Előnyök

 • Jó ár-érték arány;
 • Alacsony hibaszázalék a gyártott tételben;
 • 8,1%-os por behatolás;
 • optimális felület a finom tisztításhoz.

Hátrányok

 • működési feltételeihez – nem észlelt.

DENSO

Értékelés: 4.6

DENSO

A DENSO kabinszűrőket “az első szint termékeinek” nevezhetjük – azok, amelyek a 10%-nál kisebb por behatolás jelét (pontosan – 8,1%) túllépték. Drágábbak, mint az összes értékelt versenytárs, de szinte jobban megbirkóznak a funkcióikkal, mint mások. az 1200 rubeles átlagos árcédula további bizonyíték erre. Ennek ellenére az eladási statisztikák tekintetében csak kevéssel maradnak le a német márkák (Bosch és Corteco) mögött.

A szabványos DENSO szűrőszita felülete 0,248 négyzetméter – a Corteco után a második, de sokkal jobb szűrési minőséggel. Az ellenállás is jó (90 milliméteres vízoszlop szennyezett állapotban), ami a levegő szabad áramlását eredményezi még az élettartam végén is. Ebben a felülvizsgálatban nem tudjuk a japán márkát az első helyre tenni, de a negyedik helyet örömmel adjuk át a.

Előnyök

 • tökéletes légáteresztés, még erős szennyeződés esetén is;
 • nagy szűrőfelület;
 • 8,1 százalékos porpenetráció;
 • Optimális gyártási minőség;
 • Abszorpciós faszénszűrők elérhetősége.

Hátrányok

 • magas ár.

BOSCH

Értékelés: 4.5

BOSCH

A Bosch ötödik helye a rangsorban az összes kulcsfontosságú teljesítménymutató átlagolásának és a fogyasztók körében való népszerűségének köszönhető. A “100%-os tisztítás a mikroorganizmusok eltávolításáig” szellemében tett hangzatos kijelentések mögött azonban egy marketingvonal áll: a német gyártók maguk is tisztában vannak azzal, hogy ilyen értékeket termékeik nem tudnak megtenni.

A Bosch utastéri szűrők szabványos szűrőfelülete 0,244 négyzetméter. Ez sok, de az érdekesebb dolog az, hogy a terepi tesztek szerint a por átviteli aránya elég magas, 11,1%. De minden bizonnyal elégedett az aerodinamikai ellenállás mutatóival a művelet előtt és után, ami 30 és 66 milliméter vízoszlopnak felel meg. A termék általános magas színvonalát és az elfogadható árat – átlagosan körülbelül 600 rubel a jelenlegi piacon.

Előnyök

 • elfogadható ár;
 • a legjobb légellenállással rendelkezik a szennyeződések tekintetében a rangsorban;
 • nagy szűrési terület;
 • elterjedtség az orosz piacon.

hátrányok

 • magas porátbocsátási tényező (11,1%).

Corteco

Értékelés: 4.4

Corteco

Egy másik német márka, amely egyenletesen magas minőségű légszűrőket gyárt. A Corteco termékek átlagára a Boschéhoz hasonló, ahogy a teljesítménymérleg is, enyhe eltéréssel. A márka nagy tétet tesz a szűrési terület növelésére, ami a gátlástalan felhasználókat a maga oldalára csalogatja. Logikus, hogy e paraméter túlbecsülésének közvetlen hatással kellene lennie a tisztítás minőségére…de az összefüggés nem működik… A 0,270 négyzetméteres szűrőfelület a por akár 10,9%-át is átengedi, ami az átlagos szűrőkre jellemző, de a csúcsteljesítményekre egyáltalán nem.

A Corteco szűrők légáramlási ellenállása azonban szinte ideális. tiszta és szennyezett állapotban a mutató 30, illetve 77 milliméter higanyoszlop – a versenytársakkal szemben a vállalat a második helyen áll a fent említett Bosch mögött. Igen, a márka számára nincsenek csodák, de az egyensúly lehetővé teszi, hogy a szegmens megérdemelt vezetői közé tartozzon.

Előnyök

 • magas gyártási minőség, alacsony hibaszázalék (az összes termék 1%-a);
 • jó aerodinamikai ellenállás tiszta és piszkos állapotban;
 • kedvező vételár;
 • nagy szűrőfelület.

Hátrányok

 • Nem a legoptimálisabb porszűrési jellemzők, még a nagy szűrőfelület mellett sem.

FRAM

Értékelés: 4.3

FRAM

Az utastéri szűrő Szlovéniában készül, teljesítményjellemzői teljes mértékben megfelelnek a feltüntetett árnak. Ne várjon tőle túl sokat, és ne számítson arra, hogy az élettartama elég lesz egy év használatra. A gyakorlat azt mutatja, hogy jobb, ha a szűrőt a 8. hónap végén cseréljük ki, a 400 rubeles átlagos piaci ár lehetővé teszi ezt.

A szabványos FRAM zsákos szűrők műszaki értékei alapján 10,6%-os porbehatolást állapíthatunk meg 0,198 négyzetméteres munkaterületen. nem a legjobb eredmény a minősítésben, de még így is felülmúlja sok igényesebb riválisát. A légnyomás azonban a névleges 34-ről 100 milliméteres vízoszlopra emelkedik szennyezés esetén, ami a működés későbbi szakaszaiban kissé akadályozza az ellátást. Ezek a szűrők egy kicsit rosszabbul néznek ki, mint német társaik, így a hetedik hely a rangsorban teljesen megfelelő lenne.

Előnyök

 • kedvező ár;
 • kiegyensúlyozott áramlási nyomás az elemen, amikor az elkoszolódik;
 • Nagy népszerűség a költségvetési szegmensben.

Hátrányok

 • elégtelen porvédelem;
 • Rövidebb időközönként ajánlott csere.

Fortech

Értékelés: 4.2

Fortech

A Fortech utastéri szűrők már régóta bizonyították, hogy stabil klímaelemek, amelyek élettartama 1 évig megbízhatóan működnek. Ma még mindig a szénszálas változat a legnépszerűbb választás, mivel a helyi autósok egyre inkább ezt részesítik előnyben az eredeti gyári szűrővel szemben.

A termékek sokfélesége miatt nagyon nehéz pontos jellemzést adni magáról a márkáról – a felhasználók körülbelül 80%-a elégedett az eredményekkel, és csak a légáramlás enyhe csökkenése mellett. A folyamatban lévő vizsgálatokról szóló hivatalos jelentések szerint a függönyök a por 91-93%-át felfogják – a többi a kabinba kerül. Az eredmény a konkurenciával szemben nem rossz, ha nem lenne egy “de”. Mivel a Fortech az egyik legnépszerűbb márka, a hamisítók figyelmét felkeltette, és aktívan ellátja a piacot másodosztályú hamisítványokkal.

Előnyök

 • elfogadható árpolitika;
 • az eredeti termék jó minősége;
 • A szénszűrők nagy koncentrációja a tartományban;
 • A por behatolási együtthatója 7 és 9% között változik;
 • meghosszabbított csereintervallumok.

Hátrányok

 • A hamisítványok nagy számban való elérhetősége a piacon, ami jelentősen rontja a márka imázsát.

Filtron

Értékelés: 4.1

Filtron

A Filtron lengyel gyártó üzemanyag- és klímaberendezésekhez való szűrőelemeket gyárt, termékei az egyik legköltséghatékonyabbak közé tartoznak. A kínálatban a por- és faszénszűrők számos változata megtalálható – további kereszttartókkal, erősítő bordákkal, nagyobb térrel, szegmentált függönyökkel stb.

A Filtron szabványos, átlagosan 210 rubeles vizsgálati mintája nagyon váratlan vizsgálati eredményeket mutatott: 9,8%-os porpenetráció és 117 milliméter vízoszlopnyomás szennyezett formában. Igaz, a változások közötti időközök néha nem haladják meg a 6-7 hónapot, ami végül eltörli az előnyöket, és a hagyományos modellek kategóriájába emeli őket.

Előnyök

 • olcsó szűrőelemek széles választéka;
 • elfogadható teljesítmény a teljes működési időszak alatt.

Hátrányok

 • közepes légtisztítás számos olcsó szűrővel (9,8%-os átlagos átjutási arány a lebegő részecskékhez);
 • a gyakoribb cserék szükségessége.

AMD

Értékelés: 4.0

AMD

Az AMD-t úgy pozícionálják, mint a legolcsóbb termékeket gyártó vállalatot, ezért a versenytársak nem kedvelik, a felhasználók viszont imádják. Kabinszűrőik átlagos ára 200 rubel – ez háromszor olcsóbb, mint a Corteco ára. Nincs azonban semmi meglepő, különösen, ha megnézzük a teljesítményt valós működés közben.

Az AMD referenciamintájának szűrőfelülete 0,166 négyzetméter, a por átbocsátási aránya 17,8%. Ehhez képest a Mann és a RAF csak 5,9% – ahogy ők mondják, nincs szükség a kommentekre. De nem olyan rossz, mint amilyennek látszik: az új AMD-szűrők aerodinamikai ellenállása nem haladja meg a 31 higanymillimétert. Igen, minden körülmény miatt nem tudunk magas helyet adni a cégnek, de sok szempontból az alacsony ár miatt kerül be a rangsorunkba.

Előnyök

 • legolcsóbb termékek;
 • a tiszta szűrők referencia aerodinamikai teljesítménye.

Hátrányok

 • a termékek porvédelmi hatékonysága 3-szor alacsonyabb, mint a versenytársaké;
 • a szűrők rossz aerodinamikája szennyezett állapotban;
 • kis szűrőfelület.
Olvasson tovább  12 legjobb fagyálló szer
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: