Top 10 pályacsapágy-gyártó

A karosszériához való csatlakozásnál az első felfüggesztés rugóstagjának mozgékonyságát a pályacsapágyakkal kell biztosítani. A kerekek sima és könnyű elfordulása, kisebb az ütközések okozta stressz, kisebb a felfüggesztés összeomlásának kockázata a kemény bukkanókon és kátyúkban. Az alkatrész egyfajta gördülőcsapágy. A pályagörgős csapágyak kialakításának megkülönböztető jellemzője a vastagabb külső gyűrű és a hengeres görgők használata. Amikor eljön az ideje az elhasználódott alkatrész cseréjének, a tulajdonosnak szembe kell néznie a megfelelő pótalkatrész kiválasztásának problémájával. Szakértőink segítenek meghatározni, hogy milyen típusú csapágyat érdemes vásárolni.

Csapágy kiválasztási kritériumok

Variety. A különböző járműmodellekre szerelt támasztócsapágyak típusa eltérő kialakítású. A következő típusokat különböztetjük meg.

 1. Vannak belső és külső gyűrűs modellek is. Az ilyen alkatrészeket szorítóperemek használata nélkül szerelik össze.
 2. Egyes támasztócsapágyaknál a belső gyűrű külön van választva, a külső gyűrű pedig a házhoz csatlakozik. Ezt a típust a maximális tartósság és merevség jellemzi.
 3. A leválasztható külső gyűrűvel ellátott termékeket ott használják, ahol a belső gyűrű forgási pontosságára van szükség.
 4. Az egyszeresen osztott csapágyaknak egy helyen van osztott külső gyűrűjük. A szakértők véleménye szerint e görgők erőssége a hosszú élettartamukban rejlik.

A csapágykopás jelei. A támasztócsapágyak maximális élettartama 100.000. km. Ha azonban állandóan rossz utakon vagy agresszív vezetési szokásokkal közlekedik, ez a szám a felére csökkenhet. Fontos, hogy a tulajdonos idejekorán felismerje a kopás pillanatát. A szakértők három fő tünetet ismernek fel.

 1. A rugóstagban lévő törött rugó a tartócsapágy diagnosztizálásának oka.
 2. Ha a jármű kezelhetősége romlik, vagy ha a jármű hirtelen manővereknél “tétovázni” kezd, ideje kicserélni a kerékcsapágyakat.
 3. A kormánykerék elfordításakor kopogó hangot hall az első kerékjárati ívek környékén. Gyakran a kopogás a kormánykerékre is átterjed. A kerekek forgatásakor figyelni a puffanó hangokra és nyikorgásra.

A gyorsabb kopás okai.A szakemberek azt javasolják, hogy a kerékcsapágyakat minden 20 000. szervizintervallum után diagnosztizálják. megtett kilométerek. A gyorsított kopás több okból is bekövetkezhet.

 1. Az agresszív vezetés károsan hat a készülék tartósságára. A gyors gyorsítás és fékezés, a kátyúkon való túl gyors áthajtás, a nagy sebességű kanyarodás növeli a csapágy terhelését.
 2. Az erdészeti vagy halászati célokra használt gépek támasztócsapágyainak meghibásodása. A nedvesség és a szennyeződés felgyorsíthatja a készülék kopását.
 3. Az alkatrészek gyors meghibásodásának oka lehet a rossz csapágyminőség is. Egyes kínai gyártók vagy házi készítésű műhelyek olyan nyers fémet használnak, amelynek keménysége nem felel meg az orosz vagy nemzetközi szabványok követelményeinek. A külső megjelenés alapján nehéz megállapítani a keményedés hiányát, különösen akkor, ha a pótalkatrész gondosan csomagolt.
Olvasson tovább  A világ 7 leggyorsabb és legerősebb ATV-je

Kiválasztottuk a 10 legjobb támasztólapágy-gyártót. Mindannyian az orosz piacon értékesítik termékeiket. A rangsor a szakértői vélemények és a hazai autósok visszajelzései alapján készült.

A legjobb csapágyak gyártóinak értékelése

jelölés hely a gyártó értékelés
A legjobb külföldi csapágygyártók 1 Lemforder 5.0
2 SKF 4.9
3 SNR 4.8
4 FAG 4.7
5 AMD 4.6
6 KOYO 4.5
7 NSK 4.4
A támasztócsapágyak legjobb hazai gyártói 1 SPZ-csoport 5.0
2 LADA 4.9
3 TRIAL
 • 4.8

  A legjobb külföldi csapágygyártók

  Nagyszámú külföldi autó közlekedik az orosz utakon. Főleg külföldi gyártók nyújtanak csapágytartókat. A szakértők több olyan márkát választottak, amelyek már régóta szállítanak alkatrészeket a hazai kiskereskedelmi hálózatnak.

  Lemforder

  Értékelés: 5.0

  Lemforder

  A Lemforder a legnagyobb német autóalkatrész-gyártó, amely kiváló minőségű és tartós autóalkatrészeket gyárt. A helyi autósok egyik fő problémája gyakran a hamisított termékekkel kapcsolatos. Van egy vita a fórumokon az eredeti lengőkarcsapágyak jelölésével kapcsolatban. A hivatalos információk szerint Németországban 5 gyár jogosult a bagoly szimbólummal ellátott háromszög használatára. A többi társvállalat termékeihez egy háromszögben az L betű szerepel. A következetesen magas minőségért a szakértők a márkának adták a rangsorgyőztes babérjait.

  A felhasználóknak óvatosnak kell lenniük a Lemforder tolócsapágyak vásárlásakor. Minden csomagon orosz nyelvű matricát kell elhelyezni a gyártóüzem címével és a Rostest jóváhagyási jelekkel.

  Előnyök

  • magas minőség;
  • megbízhatóság;
  • tartósság;
  • széles választék.

  Hátrányok

  • hamisított.

  SKF

  Értékelés: 4.9

  SKF

  A svéd SKF vállalat gazdag múltra tekint vissza. Autócsapágyak és kenőrendszerek gyártója alapítása (1907) óta. A márka támasztócsapágyait számos autógyár szerelőszalagjaihoz szállítják, 2010-ig a Lada gépkocsikhoz. Az utángyártott alkatrészeket többnyire leányvállalatoktól szerzik be, amelyekből több mint 140 van a világ 32 országában. A szakértőknek tetszett az ár és a minőség kombinációja, ami lehetővé tette, hogy a márka a második helyet foglalja el értékelésünkben. Fejfájást okoz a gyártónak a hamisítás elleni küzdelem. Ezért van a csapágyház fekete felén a csapágyház fekete bélyegzője.

  A felhasználók az elosztóhálózat csapágyainak hiányát is hátrányként említik. A svéd alkatrészek megbízhatóságára és tartósságára azonban nem lehet panasz.

  Előnyök

  • megfizethető ár;
  • jó minőség;
  • tartósság;
  • pontos méretek.

  Hátrányok

  • hamisítványok találhatók;
  • nem mindenhol állnak rendelkezésre.

  SNR

  Értékelés: 4.8

  SNR

  Az európai autógyárak legnagyobb csapágyszállítója az SNR. A francia gyártó 1916-ban kezdte meg működését, és csapágyak gyártására összpontosított. A gyár 1944-ben teljesen elpusztult, de a Rena

   A vállalatot újjáépítették. Az SNR ma már nemzetközi vállalat, 120 országban van leányvállalata. A márka védjegye a szakértők szerint az Airbus A380-as számára gyártott nagy pontosságú csapágyak gyártása. A márka bronzérmes a rangsorunkban.

   A hazai autósok elégedettek az SNR csapágyak minőségével és tartósságával. A hátrányok szerintük a magas ár, valamint a kínai leányvállalatoktól származó alkatrészek átlagos minősége.

   Előnyök

   • megbízhatóság;
   • tartósság;
   • gazdag választék;
   • jó minőség.

   Hátrányok

   • magas ár;
   • A Kínából származó termékek instabil minősége.

   FAG

   Értékelés: 4.7

   FAG

   1883-ban egy 34 éves német mérnök, Frederick Fischer feltalált egy egyedülálló gépet edzett acélgolyók őrlésére. Ez adta a lendületet az FAG márka kialakításához. A schweinfurti gyár túlélte a háborús éveket, és az 1950-es években új gyárakat nyitottak az USA-ban, Európában és Brazíliában. A kínai és koreai gyárak létrejöttével a FAG az ázsiai piac vezetőjévé vált. A szakértők felhívják a figyelmet a csapágyak széles skálájára, ahol a “csapágyak” helyet találtak. Tehát miért nincs a márka ilyen dicsőséges múltja a minősítésünk dobogóján??

   A felhasználók elsősorban a magas árral elégedetlenek. A pozitív visszajelzések mellett a pontatlan méretekről és a rövid élettartamról is beszámoltak. Hamisított termékekkel leginkább az orosz piacon lehet találkozni.

   Előnyök

   • gazdag tapasztalat;
   • széles modellválaszték;
   • fejlett technológia;
   • jó minőség.

   Hátrányok

   • magas ár;
   • gyakoriak a hamisított termékek.

   AMD

   Értékelés: 4.6

   AMD

   A koreai AMD vállalatot a neves autógyártók, a Kia, a Hyundai, a Ssang Yong és a Ssang Yong alapították. Ennek célja az összeszerelősorok minőségi alkatrészekkel való ellátása, valamint az utángyártott alkatrészek sikeres forgalmazásának biztosítása. A támasztócsapágyak új autókra kerülnek, és a Mobis és a Geniune dobozokban érkezhetnek a piacra. A szakértők a márkát az alkatrészek alacsony ára miatt helyezték a rangsorunkba. A gyártó vonzó árait a támogatott koreai járműgyáraknak tulajdonítja.

   Az orosz autósok nem egyöntetűek az AMD párnaelemek minőségével kapcsolatban. Egyes felhasználók azt állítják, hogy az alkatrészek hosszú ideig tartanak. Más autósok úgy gondolják, hogy ezek a termékek nem érik meg a pénzt, mert alacsony a megbízhatóságuk.

   Előnyök

   • alacsony ár;
   • csapágyak széles választéka koreai autókhoz;
   • jó minőség;
   • megbízható csomagolás.

   Hátrányok

   • Az ember olyan termékekkel találkozik, amelyek nem tartanak sokáig.

   KOYO

   Score : 4.5

   KOYO

   A KOYO csapágyak nagyon népszerűek a japán autótulajdonosok körében. A márka a JTEKT nagyvállalat tulajdonában van, amely szorosan együttműködik a Toyotával. Világszerte 33 vállalat gyárt mintegy 100 000 darabot. csapágyak neve. A szakértők dicsérik a termékek magas minőségét és a széles termékválasztékot. A márka a top 6-ban szerepel a ranglistánkon. Ha nem akarnak hamisítványt vásárolni, az autótulajdonosoknak tanulmányozniuk kell a betűtípust (a K és az o betűk körül), és meg kell nézniük a nyomtatás minőségét. Az eredeti csapágyak kovácsolt jelöléssel rendelkeznek (nem poligrafikus jelöléssel).

   A felhasználóknak hízelgő a japán alkatrészek minősége. Hátrányként említik a magas árat és a csapágyak szerény választékát.

   Előnyök

   • magas minőség;
   • tartósság;
   • a hamisítás elleni védelem;
   • megbízható csomagolás.

   Hátrányok

   • magas ár;
   • A támasztócsapágyak szerény választéka.

   NSK

   Értékelés: 4.4

   NSK

   A japán NSK közel egy évszázada van jelen a csapágyak piacán. A márka története az ipari termékek kínálatával kezdődött. A márka jelenleg 60 üzemet foglal magában 30 országban. A gyártó forgalmát tekintve a második legnagyobb a világon. Japán és európai autók csapágyazása. A szakértők szerint a vállalat az új technológiák fejlesztésébe és a termelés folyamatos korszerűsítésébe való befektetéssel tudta elérni a sikert. A márka a magas minőség és az elfogadható árak miatt kerül a rangsorunkba.

   A hazai autósok megbízható csomagolást, pontos méreteket, elfogadható árakat jegyeznek meg. De jobb, ha megbízható beszállítótól vásárol. . Az NSK márkájú hamisítványok megtalálhatók.

   Előnyök

   • megfizethető ár;
   • magas minőség;
   • innovatív technológia;
   • korszerű gyártás.

   Hátrányok

   • sok hamisítvány van a piacon.

   A legjobb hazai támasztócsapágy-gyártók

   Az orosz gyártóknak csapágyakkal kell ellátniuk a hazai autóipart. A termékek többsége a Ladák tulajdonosainak szól. A szakemberek a következő márkák minőségét értékelik.

   SPZ-csoport

   Értékelés: 5.0

   SPZ-csoport

   A Samara Bearing Plants Oroszország legnagyobb csapágygyártója. Az SPZ-csoport márka tulajdonosa. A gyártó az orosz KAMAZ és GAZ gyáraknak szállítja termékeit. A vállalat története 1935-ben kezdődött, amikor a szamarai vasútjavító üzemet üzembe helyezték. A vállalat a háború alatt a legendás T-34-es harckocsi számára készített csapágyakat. Ma az SPZ-csoporthoz több üzem tartozik, és a járművek pótalkatrészeinek fő beszállítója az SPZ-4. A szakértők az első helyet adták a márkának az ár és a minőség optimális kombinációjának értékelésében.

   Az orosz autósok dicsérik az SPZ-csoport csapágyait a kiváló minőségű kivitelezés, az egyszerű szerelés és a pontos geometriai méretek miatt.

   Előnyök

   • jó minőség
   • elfogadható ár;;
   • Pontos méretek;
   • könnyű összeszerelés.

   Hátrányok

   • nem figyeltek meg.

   LADA

   Értékelés: 4.9

   LADA

   A LADA az eredeti felszerelések széles skáláját kínálja az utángyártott termékek piacára. A csoport több tucat olyan gyártóval dolgozik együtt, akik bizonyítottan sikeresek. A legtöbb csapágyat a VAZ termékcsaládban használják, és nemcsak az orosz régiókba, hanem a szomszédos országokba is szállítják. A szakértők megjegyzik a termékek egyenletes minőségét, megbízhatóságát és tartósságát. A vállalat hatékony értékesítési hálózatot épített ki, így a vidéki autótulajdonosoknak sem okoz gondot az alkatrészek beszerzése. A márka a második helyen végzett a felmérésünkben.

   A LADA lánctalpcsapágyak jól beváltak különböző modellekben, beleértve a strapabíró Nivát is. A felhasználók szerint az egyetlen hátránya az ár.

   Előnyök

   • kiváló minőségű kivitelezés;
   • megbízhatóság;
   • tartósság;
   • jó értékesítési hálózat.

   Hátrányok

   • magas ár.

   TRIAL
  • Értékelés: 4.8

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: