Hogyan lehet visszaállítani a törölt adatokat az Android okostelefonon

Nem ritka az olyan helyzet, amikor teljesen véletlenül törölsz valamit az okostelefonodról. Ez általában fotókkal történik. Úgy tűnik, nincs mód arra, hogy visszaszerezzük őket. De nem. Ha időben helyreállt, akkor lehetőség van egy speciális művelet elvégzésére, amely visszaállítja a törölt adatokat.

Hogyan lehet visszaállítani a törölt adatokat egy Android okostelefonon

Alapvető probléma

És tudja, hogy vissza tudja állítani a törölt fájlokat a számítógépén, anélkül, hogy sok gondot okozna. A “Kukában” találhatók, ha korábban nem ürítetted ki. Vagy használhat egy speciális programot, amely megpróbálja visszaadni azokat az adatokat, amelyek már nem a “Trash” -ben vannak. Nem 100%-os siker érhető el, de legalább megpróbálhatja. Az Android esetében a dolgok egy kicsit bonyolultabbak.

Egyszer volt, hol nem volt, az okostelefont úgy lehetett csatlakoztatni, mint egy USB-pendrive-ot – tömeges tárolóeszközként ismerték fel. Lehetővé teszi a törölt fájlok helyreállítását a fent említett, eredetileg PC-re tervezett alkalmazásokkal. Sajnos ma már nem ez a helyzet. Az Android már egy ideje nem teszi lehetővé, hogy az okostelefon tömeges tárolóeszközként definiálja magát. Ezáltal a régi szoftver használhatatlanná válik – egyszerűen nem ismeri fel a csatlakoztatott eszközt. Ez az, ami leginkább megnehezíti az adatok helyreállítását. Ehhez vagy felhőszinkronizálást, vagy egy speciális programot, vagy root hozzáférést kell használnia, ami nem minden eszközön érhető el.

Fájlok keresése a Google felhőben

Valószínűleg a legegyszerűbb módja a fájlok helyreállításának az, ha megtalálja őket a Google Cloud tárhelyen. Az operációs rendszer ma már sokféle adat szinkronizálására képes. Az okostelefonon és a számítógépen keresztül is kereshet – ne felejtse el megadni a Google-fiókja felhasználónevét és jelszavát. A következő címeken kereshet:

 1. kapcsolatok. – Itt tárolja a névjegyzékét. A SIM-kártyára mentett kapcsolatok azonban nem kerülnek be a rendszerbe! Ezért javasoljuk, hogy ne használjon ilyen régimódi módszert a mentésükre.

 2. laikus. – Nincsenek ilyen jellegű fájlok. De megtudhatja, hogy milyen programokat és játékokat telepítettek az okostelefonjára. Csak a más forrásból letöltött alkalmazások nem lesznek itt.

 3. e-mail. – a Gmailen keresztül kapott összes e-mailt itt tároljuk. A törölt e-mailek a “Szemét” részben találhatók.

 4. hotos. – Itt töltheti fel a készített fényképek másolatait. De csak akkor, ha aktiválta a megfelelő szinkronizálást!

 5. meghajtó. – a Google Drive szolgáltatás. Ez tartalmazhatja a dokumentumokat és táblázatkezelőket, különösen, ha azokat a Google Office alkalmazással nyitja meg. Egyes alkalmazások biztonsági mentéseit is tartalmazhatja.

Egyébként bármikor archiválhatja okostelefonja tartalmának nagy részét. Ezt elvitelre is meg lehet tenni. – az okostelefonjáról kell elérnie. Itt csak annyit kell tennie, hogy megnyomja az “Archívum létrehozása” gombot, majd kiválasztja a kívánt adatokat. A jövőben könnyen visszaállíthatja az összes fájlt ebből az archívumból. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy az állandó szinkronizálás, amelyet az okostelefon beállításaiban engedélyeznie kell, elegendő.

PC és speciális szoftver használata

Ha nem szinkronizált a Google szervereivel, a dolgok sokkal bonyolultabbak. A felhőtárolóba nem küldött fájlokkal is problémák adódhatnak. Például a fényképek esetében csak a beépített kamera által készített fényképek szinkronizálása történik. Ha a képeket Bluetooth-on keresztül kapta vagy az internetről töltötte le, akkor azok kizárólag az Ön készülékén maradnak. Ha pedig véletlenül törölte őket, a visszaállításuk komoly erőfeszítést igényel.

Javasoljuk, hogy használja a számítógépét, valamint néhány szoftvert. Ma már jó néhány olyan alkalmazás létezik, amely az okostelefon vagy táblagép memóriáját törölt fájlok után kutatja. Sajnos nincs “egy méret mindenkinek”. Egyes alkalmazások egyes modellekkel, mások másokkal működnek. Ezért lehet, hogy le kell töltenie és telepítenie néhány szoftvert – lehet, hogy az összeset ki kell próbálnia.

A másik probléma az, hogy az ilyen szoftverek fejlesztői pénzt akarnak kapni a termékük használatáért. Nem, egyes alkalmazások ingyenesen működnek. De sokan még mindig fizetnek. Döntse el, hogy melyik a kedvesebb a szívének: egy viszonylag kis összeg vagy törölt adatok. Nem valószínű, hogy hiába fizetsz érte. Általában a program először a készülék memóriáját vizsgálja át. És ha talál törölt fájlokat, akkor felsorolja azokat. És mielőtt visszaállítanád őket, megkérnek, hogy fizess…

Tehát itt van egy majdnem teljes lista azokról az alkalmazásokról, amelyek képesek visszaállítani a törölt adatokat egy Android okostelefonról:

 1. EaseUS MobiSaver– egy egyszerű program, amely Android 5 operációs rendszert futtató okostelefonokkal működik.0 és az operációs rendszer újabb verziói. Kapcsolattartók, dokumentumok, üzenetek és mindenféle médiafájlok helyreállítása. Van egy ingyenes próbaverzió, az alkalmazás megvásárlása 39 dollárba kerül.95.

 2. Wondershare Dr.Fone– a program megmentheti Önt a fájlok véletlen törlésétől, a kijelző hibájától, a gyökérkezelési hibáktól és más atipikus problémáktól. Kompatibilis a “zöld robottal” a 2. verziótól kezdve.3. Ahogyan az várható volt, van egy próbaverzió. Az egyéves licenc ára 39 dollár.95, a korlátlan pedig 49 dollárba kerül.95.

 3. FonePaw Android Data Recovery– egy másik eszköz, amely megpróbálja visszaadni a felhasználónak az üzeneteit, a híváslistát, a névjegyzéket és a multimédiát. Azt állítják, hogy a segédprogram gyorsabban szkenneli a memóriát, mint mások, de a gyakorlatban minden az eszközre helyezett csatlakozó verziójától és a használt kábeltől függ. Gyakorlatilag minden Android verziót támogat – a 2.3. A próbaverzió sok szempontból korlátozott. Az egy számítógépre szóló licenc 3775 rubelbe kerül. A költségekhez hozzáadottérték-adó is járulhat.

 4. Jihosoft Android Phone Recovery– egy másik, viszonylag könnyen megtanulható program, amellyel az okostelefonon tárolt adatok széles skáláját lehet visszaállítani. Sok más hasonló eszközhöz hasonlóan ez is támogatja a Green Robot eszközöket a 2. verziótól kezdve.3. Az alkalmazás megkülönböztető jellemzője a Mac OS. Azonban néhány versenytársunk is büszkélkedhet próbaverzióval – mi csak nem erre fókuszáltunk. A program kipróbálása ingyenes. A teljes verzió ára $49.95.

 5. iCare Recovery– A program fejlesztői úgy pozícionálják alkotásukat, mint ingyenes. Valóban, nyugodtan használhatja az alapvető helyreállítási anélkül, hogy egy fillért fizetne. Néhány speciális funkció is elérhető lesz – például az egyes memóriablokkokban található összes lehetséges fájl beolvasása. Ezek azonban csak a Pro verzióban érhetőek el, amely szintén ingyenes, de legfeljebb 1 GB fájlokat képes helyreállítani. A szoftver normál verziója több adatot tud visszaadni, de nem működik 32 GB-os vagy annál nagyobb memóriakártyával. Ha meg akarsz szabadulni minden korlátozástól, 69 dollárt kell fizetned.

 6. Tenorshare Android Data Recovery– egy újabb alkalmazás, amely képes adatokat visszaállítani az Android-verziók legszélesebb skáláját futtató okostelefonokról, beleértve a legújabbat is. A többi általunk vizsgált alkalmazáshoz hasonlóan ez sem igényel rootolást. SMS, hívásnapló, multimédia, dokumentumok és még sok más visszaállítható. Az alkalmazás nem csak Windows, hanem Mac OS. Hagyományosan az ingyenes verzió korlátozott. Ezért jobb, ha a teljes verzió megvásárlására gondolsz. 2997 rubelért. Korlátlan használati időt kap. De csak legfeljebb öt eszközről lehet adatokat visszaállítani. A nagyobb összeg az alkalmazás kereskedelmi felhasználását feltételezi, így ez az opció jelentősen többe kerül.

 7. iMobile PhoneRescue– Az alkalmazás a készüléken tárolt adatok helyreállítására is használható. Szintén nagyon könnyen megtanulható. Használhatja üzenetek, hívásnaplók, dokumentumok, médiafájlok és egyéb fájlok helyreállítására. A próbaverzió erősen korlátozott, és egy év fizetős használat 39 dollárba kerül.99. Van egy nyílt végű opció is egy PC-re, 49 $-os áron.99. Az üzleti licenc ára $299-tól kezdődik.

Röviden, a lista hírhedt. Mindössze annyit kell tennie, hogy kipróbál legalább néhányat ezek közül a programok közül. A leírások általában azt mondják, hogy az alkalmazás képes helyreállítani az adatokat teljesen bármilyen okostelefonról vagy táblagépről. De fentebb már említettük, hogy ez valójában nem így van. Ezért van minden programnak próbaverziója.

Ami a vizsgált segédprogramok használatát illeti, nincs semmi bonyolult a következőkkel kapcsolatban. Annak ellenére, hogy számos alkalmazás angol nyelvű interfésszel rendelkezik. Mindössze annyit kell tennie, hogy csatlakoztatja okostelefonját egy USB-kábellel, és futtatja a memóriaszkennelési folyamatot a szoftverben. Már csak a kívánt fájlok visszaállítása van hátra, ha azokat nem írták felül új adatokkal.

Speciális okostelefon-alkalmazások

Hogyan lehet visszaállítani a törölt adatokat az Android okostelefonon

Ha azt reméli, hogy elveszett fájljait számítógép nélkül is vissza tudja állítani, akkor csalódást kell okoznunk Önnek. Ezt megteheti, de csak akkor, ha root jogokkal rendelkezik. Sajnos, ez gyakran nem érhető el az új készülékek tulajdonosai számára. Azonban még mindig javasoljuk, hogy próbálja meg letölteni és telepíteni a Framarootot, különösen, ha nem először használ egy eszközt. Ez a program egy gombnyomással root-jogokat biztosít, ha az okostelefon modellje támogatja. Ha a készülék nem ismeri az alkalmazást, akkor bonyolultabb folyamatot kell végrehajtania, vagy elfogadhatja azt a tényt, hogy nem lesz képes “rootolni” a készüléket. De ez nem ennek a cikknek a tárgya.

Mivel a fent említett segédprogram nem érhető el a Google Play-en, ne felejtse el aktiválni az “Alkalmazások telepítésének engedélyezése ismeretlen forrásból” opciót a készülék beállításaiban. Ellenkező esetben letöltheti az apk fájlt, de nem tudja telepíteni.

Tehát ha van root hozzáférése (más néven root hozzáférés), akkor használhatja a GT Recovery alkalmazást. Kérjük, vegye figyelembe, hogy azt is le kell töltenie egy harmadik féltől származó webhelyről – a Google Play-en nem érhető el. Ha ezt nem szeretné megtenni, akkor telepítheti az Undeleter-t, egy másik programot, amely egy kicsit kevésbé fejlett.

Bármelyik lehetőséget is választja, az alkalmazásban el kell végeznie a “Mélyellenőrzést”. A folyamat során a segédprogram ellenőrzi a teljes fájlrendszert a törölt adatok után. Ha bármelyik visszaszerezhető, azonnal értesítjük Önt.

Tanácsok a jövőre nézve

Amint azt már észrevette, bizonyos fájlok helyreállítása bizonyos nehézségekkel jár. Ezért javasoljuk, hogy számítson rájuk egy szalmaszál elkészítésével. Új okostelefon vásárlásakor érdeklődjön a “Trash” (szemetes) funkcióról. Pontosabban, a “Galéria” szót kellene használnia. A törölt fényképeket és videókat legfeljebb egy hónapig tárolja a készüléken, és ez idő alatt biztonságosan visszaküldhetők. Például az új Samsung okostelefonok és táblagépek rendelkeznek ezzel a funkcióval. Egyetlen problémája, hogy nem lehet például dokumentumokat és zenéket menteni a “Kukába”.

Ha okostelefonja nem rendelkezik ezzel a funkcióval, akkor egy harmadik féltől származó alkalmazáson keresztül elintézheti. Mindkettőből a legjobb a Dumpster. Ez a program nagyszerűen működik root hozzáférés nélkül. A telepítés után az összes törölt fénykép és videó elküldésre kerül a Dumpsterbe. A fájlok könnyen visszaállíthatók, amíg nem törli az alkalmazást. Az alkalmazás fizetős verziója hozzáférést biztosít a felhőalapú tárhelyhez, amely a “szemetesed” szerepét tölti be. Ez felszabadítja a memóriát a készüléken, amikor töröl valamit. Ami az ingyenes verziót illeti, az egyetlen hátránya a reklámok megjelenése.

Következtetés

Még egyszer emlékeztetőül, hogy az adatok visszaállításakor sietni kell. Minden perc számít! Azt is tudnia kell, hogy senki sem garantálja a törölt dokumentumok vagy adathordozók 100%-os visszatérését. Lehetséges, hogy néhány memóriaszegmens már felülírásra került. Semmit sem tehetsz ellene – csak el kell fogadnod.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: