12 a legjobb gáztűzhelyek közül

*A legjobbak listája a szerkesztők szerint. a kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. A vásárlás előtt tanácsos szakemberrel konzultálni.

A háztartási gépek piaca elképesztően széles, és még a nagygépek is olyan sokféle készülékkel vannak tele, hogy nehéz választani. Mi az Expertology-nál összeállítottunk egy listát a modern gáztűzhelyek modelljeiről, hogy segítsünk eligazodni, elkerülni a hibákat, és igazán jó vásárlást végezni.

Hogyan válasszunk egy gáztűzhelyet

Ahogy új gáztűzhely modellek jelennek meg további funkciókkal vagy bármilyen újítással, érdemes rendszeresen frissíteni a kiválasztási kritériumokra vonatkozó elképzeléseinket. Így a legtöbbet hozhatjuk ki a modern piacból, és ezáltal javíthatjuk az életminőséget.

Részletesen megvizsgáltuk a háztartási gépek piacát a 2020-2021-es fordulóról, nyomon követve a trendeket és közelebbről megvizsgálva az összes technológiai áttörést. Ahogy az gyakran előfordul, egyes modellek hosszú évekig keresettek maradnak, míg másokat felvált egy hasonló, de érdekesebb megoldás. Mindkettővel foglalkozunk, hogy lefedjük olvasóink igényeit, elvárásait és követelményeit.

A konkrét modellek értékelésénél és az ajánlások kidolgozásánál saját kutatásainkból indultunk ki, és figyelembe vettük a szakértői közösségek konszolidált véleményét. Figyelembe vettük például az Egyesült Királyság legbefolyásosabb fogyasztói közösségének, a Which?”, a Consumers Union of America legfrissebb és legaktuálisabb útmutatója a tűzhelyek kiválasztásához. Megvizsgáltuk a legjobb gáztűzhelyek aktuális rangsorát is, amelyet a Wirecutter, a New York Times termékkutató és fogyasztóvédelmi részlege állított össze.

A külföldi kollégák tapasztalatait és következtetéseit az orosz háztartási gépek piacának realitásaihoz igazítottuk, ezáltal olyan ajánlásokat dolgoztunk ki, amelyek a lehető legközelebb állnak a hazai fogyasztók valós igényeihez. Nem fogjuk megismételni a nyilvánvaló dolgokat, amelyeket mindenki megért, hanem inkább felhívjuk a figyelmet azokra a kérdésekre, amelyekben félreértésből adódóan kétségek vagy választási hibák merülhetnek fel.

Égők

A szabadon álló gáztűzhelyek leggyakrabban használt része a főzőlap. A sütőt átlagosan sokkal ritkábban használják. Ezért a főzőlap funkcióira fordítjuk a legnagyobb figyelmet (de a sütőről sem feledkezünk meg).

A leggyakoribb elrendezési lehetőségek két közepes méretű égő, egy nagy és egy kicsi – hagyományos kávéégő. Egyes modelleknél a gyártó nagyobb égőt hangsúlyozhat, például egy második vagy akár egy harmadik láng hozzáadásával. Valójában egyre több ilyen modell van a piacon, és nem feltétlenül drágák.

Nagycsaládosok számára érdemes több, például öt égővel rendelkező modelleket keresni. Ezeken a tűzhelyeken a kettős vagy hármas égő középen helyezkedik el.

Az egyetlen figyelmeztetés itt az, hogy az ötégős modell kiválasztásakor rendkívül körültekintőnek kell lenni a főzőedényekkel való kompatibilitás szempontjából. Néha előfordul, hogy a főzőlapon középen elhelyezett kedvenc hagyományos serpenyője túl sok helyet foglal el, így a többi főzőzóna teljes kihasználása lehetetlenné válik.

A rácsok anyaga és alakja

Gyakorlatilag mindenki egyetért abban, hogy az öntöttvas főzőlaprácsok előnyösebbek az acélrácsoknál, mivel az utóbbiak idővel hajlamosak elvetemedni. Az öntöttvas rácsok e tulajdonságának hátránya, hogy nem túl könnyen tisztíthatók, és nagyon nehéz tisztítani őket.

De van még egy dolog, ami nem tűnik fel azonnal – ez az eszköz könnyű mozgatása a tűzhelyen. Ha a főzési stílusa dinamikus, és gyorsan mozgatja a serpenyőt a tűzbe és a tűzből, válasszon egy olyan modellt, amely folyamatos rácsokkal rendelkezik, a lehető legsimább “átmenettel” egyikről a másikra.

Automatikus funkciók

A modern gázüzemű sütők, még a meglehetősen olcsó sütők is, gyakran rendelkeznek automatikus funkciókkal – legalábbis elektromos gyújtással, és gyakran gázvezérléssel. Itt is meg kell különböztetni és meg kell érteni néhány pontot.

Először is, az elektromos gyújtáskapcsoló megléte nem minden esetben feltételezi az automatikus gyújtáskapcsoló meglétét. Például automatikus gyújtás alatt azt a funkciót értjük, amikor a gyújtást maga a gázválasztó kapcsoló aktiválja. Ha a gyújtáshoz külön gombot kell megnyomnia, akkor kézi gyújtásról van szó. Látszólag nyilvánvaló, de gyakran félreértik.

A gázvezérlésről is külön pont. Ha ez a funkció valóban fontos, akkor mindig érdeklődjön róla. Nem olyan ritka, hogy még egy kedvező árú főzőlapon sincs gázszabályozás. Ez nem takarékossági kérdés – még a prémium tűzhelyek esetében sem. Ezenkívül, ha a tűzhely műszaki leírása meghatározza a gázvezérlés jelenlétét, tisztázni kell – a gázsütőben is jelen van, vagy csak a főzőlap égőiben.

A sütő jellemzői

A gázfőzőlapon lévő sütőfűtés típusa lehet gáz vagy elektromos. És ha a fűtés típusa nyilvánvaló, akkor is felmerülhetnek kérdések a fűtés jellegével kapcsolatban. Így például óriási különbség van abban, hogy az ételek csak alsó fűtéssel, alsó és felső fűtéssel, konvekciós funkcióval és így tovább, hogyan főzhetők meg.

A második pont a sütővel kapcsolatban a tisztítás típusa. A hagyományos típus alatt a gyártók a hagyományos tisztítást értik. A gőzfőző funkció nagyon hasznos lehet a tisztításhoz; a főzőfülke falának speciális összetétele lebontja a zsírt; a pirolitikus tisztító funkció lehetővé teszi, hogy a főzési maradékok, még a megragadt és megégett maradványok is lézernyomtató tonerré alakuljanak, és extrém hőmérsékleten könnyen eltávolíthatók legyenek.

Azonban nem minden tűzhely, még a drágábbak sem rendelkeznek ilyen kiegészítő funkcióval. Ha valóban szüksége van egy bizonyos típusú tisztításra, akkor ezt a keresés során érdemes kiindulópontként használni, mivel gyakran még a legdrágább modellek is csak kézi tisztítási funkcióval rendelkeznek.

Melyik márkájú gáztűzhely a legjobb választás?

Vegyük végig a minősített gáztűzhelyek gyártóit, és emlékeztessük magunkat a márkák eredetére, valamint arra, hogy hol gyártják a termékeket valójában.

 1. Bosch– Valószínűleg a legismertebb és legelismertebb márka az összes közül. Ez egy hatalmas német vállalat, amely világszerte termel… A gáztűzhelyeket többnyire Törökországban gyártják.
 2. Gorenje– Egy kissé kevésbé felismerhető, de még mindig “súlyos” márka. A szlovén gépgyártó vállalat tulajdonában van. A név nem az “éget” igéből származik, ahogy sokan gondolják, hanem a szlovéniai Gorenje városból, ahol a vállalatot alapították. A gáztűzhelyeket Szlovénia saját gyáraiban gyártják.
 3. BEKO– Az Arçe nagy háztartási készülékgyártóhoz tartozó török márka
 4. k. Az öt legnagyobb európai háztartási készülékgyártó egyike. A forgatás Törökországban és részben Oroszországban zajlik.
 5. GEFEST– Fehérorosz márka, amely olcsó és jó minőségű háztartási gépekből áll, és jól ismert a hazai fogyasztók körében. A teljes termelés Fehéroroszországban található – gyár JV Brestgazoapparat.
 6. DARINA– A beépített háztartási készülékek és tűzhelyek orosz márkája. A Gazprom Domestic Systems a.s. tulajdonában, amely az átnevezést megelőzően Gazmash a.s. néven működött. A DARINA-t a Permi régióban található Chaykovsky Gas Equipment Plant (CHZGA) gyártja.
 7. Hansa– Egy orosz márka, amely gondosan németnek adja ki magát. De annak ellenére, hogy a márkajelzés nem a legőszintébb, a készülékek elég jók. A gáztűzhelyeket az Amica Group lengyelországi gyártóüzemében szerelik össze.
 8. Kaiser– Nagy háztartási gépek márkája, Németországban bejegyezve az OLAN-Haushaltsgerate címen. Egy álnémet márka, amelynek pontosan ugyanolyan orosz gyökerei vannak, mint a Hansának. A gáztűzhelyeket az Amica csoport lengyelországi gyáraiban gyártják. Ritka kivételek Németországban készülnek.

A legjobb gáztűzhelyek értékelése

Jelölés Helyszín Név Ár
A legjobb olcsó gázfőzők 10 000 € alatt. 3 GEFEST 3200-08 10 999 €
2 DARINA B GM441 005 W 11 720 €
1 Hansa FCGW51001 12 450 €
A legjobb gáztűzhelyek a középkategóriás árkategóriában (gázüzemű sütővel) 3 GEFEST 6100-04 21 780 €
2 GEFEST 6500-03 0045 23 313€
1 Gorenje GI 5322 WF-B 32 570 €
A legjobb prémium gázfőzők (gáz sütővel) 2 Kaiser HGG 62501 B 45 999 €
1 Zigmund Shtain VGG 40.92 X 93 990 €
A LEGJOBB GÁZ FŐZŐLAPOK ELEKTROMOS SÜTŐVEL 3 BEKO FFSS 62010 GW 17 120 €
2 Gorenje Classico K 67 C
 • 27 900 €
  1 GEFEST 6502-03 0044 28 199 €
  A legjobb asztali gáztűzhely 1 GEFEST Brest BG 900 3 521 €

  A legjobb olcsó gázfőzők 10.000 rubel alatt.

  Kezdjük a minősítést hagyományosan a legnépszerűbb és legtömegesebb szegmenssel – a 10 ezer euró alatti árú olcsó gáztűzhelyekkel. rubel. Szakértőink három olcsó gáztűzhelyet azonosítottak a meglehetősen alkalmasak és megbízhatóak között: GEFEST 3200-08, DARINA B GM441 005 W és Hansa FCGW51001. Közös jellemzőik a következők:

  1. Gázzal vezérelt sütők;
  2. 4 égő, ebből 1 “expressz” (kivéve DARINA B GM441 005 W);
  3. A sütő tisztításának hagyományos módja (hagyományos mosás);
  4. Zománcozott munkalap;
  5. dupla üvegezésű csuklós ajtó;
  6. edénytartó fiók;
  7. mechanikus vezérlés forgókapcsolókkal.

  A konvekció, az elektromos gyújtás, a gázégő vezérlése, a biztonsági kapcsoló, a kezelőpanel zárja (gyermekzár) és az óra hiányzik ebből a három modellből.

  GEFEST 3200-08

  Értékelés: 4.4

  GEFEST 3200-08

  A GEFEST 3200-08 gáztűzhelyet r. Fehéroroszországban a “Brestgazoapparat” JV üzemben. Ez egy rendkívül egyszerű, de szilárd és megbízható készülék, amelyről a GEFEST készülékek híresek. A főzőlap méretei 85 x 50 x 53 cm, súlya csomagolás nélkül 37 kg.5 kg. Fehér színben készült.

  A főzőlapon 4 főzőzóna található, amelyek közül az egyik egy gyorsfőző, körülbelül 3 kW-os teljesítménnyel. Ez még erősebb, mint a sütőégő, amely körülbelül 2.7 kW.

  A sütő hasznos kapacitása 42 l. A főzőkamra hőmérséklet-jelzővel van felszerelve. Tartalmazza a sütőt, a tálcát, a sütőállványt és a felületi állványt. Ez utóbbiak – vas, zománcozott.

  A felhasználók általában elégedettek a GEFEST 3200-08 készülékkel, kivéve az állítható lábak és a sütő háttérvilágítás hiányát.

  A gyártó két év garanciát vállal erre a tűzhelyre.

  Előnyök

  • kompakt;
  • egyszerűség és megbízhatóság.

  Hátrányok

  • nincs elektromos gyújtás;
  • nincs sütőfény;
  • a rácsok nem öntöttvasból készültek;

  DARINA B GM441 005 W

  Értékelés: 4.5

  DARINA B GM441 005 W

  A DARINA B GM441 005 W gáztűzhely egy jó példa egy valódi háztartási készülékre, amelyet teljes egészében Oroszországban (Chaykovsky Gas Equipment Plant) gyártanak.

  Méretei és súlya szinte megegyezik az előző modellével: 50x50x85 cm és 36 kg. A karosszéria színe fehér, az ajtókárpitok fekete színűek.

  A főzőlap négy főzőzónával van felszerelve, amelyek között nincs nagy teljesítményű a gyors főzéshez. De ez a pont nem okoz elégedetlenséget a vásárlók körében, legalábbis ezt nem jelzik a vélemények. Ezt a modellt külön 3000 Pa-s LPG fúvókákkal szállítjuk. A GEFEST 3200-08-tól eltérően ez a modell főzőlapfedéllel rendelkezik.

  A sütő hasznos térfogata 43 l, az ajtó kivehető. Sütőfénnyel és állítható lábakkal rendelkezik, de a kamrában nincs hőmérséklet-kijelző, ami sok felhasználó számára elégedetlenséget okoz.

  Ami még furcsa a DARINA B GM441 005 W esetében, az az “Extra Effect” készlet (tálca + serpenyő). A nagy név látszólag valami kivételesre utal, de valójában a felhasználók nem elégedettek a megoldással. A tálcákat nem a sütő hornyaiba helyezik, hanem a rácsra helyezik. Ugyanakkor csak egy rács van, és lehetetlen a sütőt két tálcával betölteni az edényekkel. Ahhoz, hogy az edényt felfelé vagy lefelé mozgatni, ha nem főzött megfelelően, el kell távolítani az egész konstrukciót – állvány, tálca az edénnyel és a tálcával. Ez nagyon kényelmetlen.

  A gyártó két év garanciát vállal erre a tűzhelyre.

  Előnyök

  • Állítható lábak;
  • levehető ajtó;
  • LPG fúvókák;

  Hátrányok

  • A sütőben nincs hőmérsékletjelző;
  • A tálcák nem illeszkednek jól a sütő hornyaiba;
  • a kényelmetlen Extra Effect készlet;

  Hansa FCGW51001

  Értékelés: 4.7

  Hansa FCGW51001

  A Hansa FCGW51001 gáztűzhely az orosz (álnémet) márka és a lengyel gyártás terméke. Összességében ez egy ugyanolyan aszketikus egység, amely csak a legszükségesebbeket tartalmazza, és nem tartalmaz sallangokat, de valamivel stílusosabb kialakítású.

  A tűzhely méretei 50x60x85cm, ahol a 60cm a mélység, nem a szélesség. 35 kg súlya csomagolás nélkül. Fehér színben készült, fekete ajtóval a sütőben.

  A sütő 58 literes nettó térfogata lényegesen nagyobb, mint a korábbi modelleké – és a felhasználók örülnek ennek. De ugyanez a sütő nem rendelkezik sem világítással, sem hőmérséklet-mérővel, és ez nagyon bosszantja a fogyasztót.

  Egy másik gyanús pont – sok felhasználó alig több mint egy év használat után a burkolat aktív korrózióját észleli. Tekintettel arra, hogy a gyártói garancia csak egy év, míg a DARINA B GM441 005 W és a GEFEST 3200-08 esetében két év, ez a tény aggodalomra ad okot.

  Előnyök

  • stílusos kialakítás;
  • Cool Front;
  • a sütő megnövelt kapacitása;

  Hátrányok

  • nincs hőmérő és nincs sütő háttérvilágítás;
  • a burkolat idővel rozsdásodik.

  A legjobb gáztűzhelyek a középkategóriás árkategóriában (gáz sütővel)

  Most nézzük a “fejlettebb” gázfőzőket, amelyek kibővített funkcionalitással és hasznos kiegészítő opciókkal rendelkeznek. Az Expertology szakértői három optimális modellt azonosítottak az ésszerű ár, a megfelelő funkcionalitás és a minőség kombinációja alapján.

  E modellek általános jellemzői:

  1. Teljes gázvezérlés (sütő és főzőlap égők);
  2. 4 főzőzóna, köztük 1 gyorsfőző zóna;
  3. öntöttvas rácsok;
  4. grill;
  5. sütőfény;
  6. automatikus gyújtás;
  7. hagyományos sütőtisztítási módszer;
  8. Zománcozott munkafelület;
  9. A zsanéros ajtó dupla üvegezésű;
  10. Hasznos rekesz;
  11. mechanikus vezérlés forgókapcsolókkal.

  A konvekció, a biztonsági kapcsoló és a vezérlőpanel zárja hiányzik ezeknél a modelleknél.

  GEFEST 6100-04

  Értékelés: 4.6

  GEFEST 6100-04

  A GEFEST 6100-04 fehérorosz gáztűzhely hasonló stílusban készült, mint a GEFEST 3200-08 “kisebb testvére”, de a kezelőpanel már mutatja, hogy ez egy sokkal funkcionálisabb modell.

  A tűzhely méretei valamivel nagyobbak, mint a költségvetési változatoké – 60x60x85 cm, és a sütő kapacitása is nagyobb – 52 l. A kezelőpanel elöl helyezkedik el, mechanikus forgókapcsolókkal és egy időzítő képernyővel, gombokkal rendelkezik.

  A legjobb dolog ebben a főzőlapban– külön kikapcsolási időzítő minden főzőzónához és külön a sütőhöz. A gázvezérlés energiafüggetlen – akkor is működik, ha az áramellátás megszakad. Ugyanez nem mondható el az időzítőre és az órára – 10 másodpercnél hosszabb áramkimaradás esetén minden beállítás elveszik. Biztonsági kikapcsolási funkcióval rendelkezik, de energiafüggő is.

  A sütő gázgrillel van felszerelve. A rotisserie grillezőt és a rotisserie-t is tartalmazza. A sütőben is vannak nagyon praktikus drótvezetők.

  Ennek a modellnek a hátránya – a sütőajtó üvegének magas fűtése. Ezért a kisgyermekes családok számára a készülék használati utasítása azt javasolja, hogy az ajtót speciális védőernyővel szereljék fel.

  Előnyök

  • Kikapcsoló időzítő minden főzőzónához és sütőhöz;
  • Automatikus hőmérséklet-szabályozás a sütőben;
  • öntöttvas rácsok;
  • Teljes gázvezérlés, független a villamos energiától;
  • gázgrill forgó grillszalonnával;

  Hátrányok

  • Az elektromos gyújtás az idő múlásával egyre rosszabbá válik;
  • Nincs sütőhőmérő;
  • a sütő ajtaja nagyon forró lesz;
  • nincs elem az időzítőhöz;

  GEFEST 6500-03 0045

  Értékelés: 4.7

  GEFEST 6500-03 0045

  A fehéroroszországi GEFEST 6500-03 0045 gázfőző már “drága” megjelenésével is jó benyomást kelt. És a felhasználói vélemények alapján a funkcionalitás sem okoz csalódást.

  Az egység lineáris méretei 60x60x85 cm. A sütő térfogata 52 l. Sötétbarna színösszeállításban, fényes és matt fémes elemekkel. A főzőfelület edzett üveg, amit a vásárlók gyakran dicsérnek a könnyű tisztíthatósága miatt.

  Sütő gázgrillel. Grillégő teljesítménye – 1.9 kW, alap 3.1 kW. A termosztát elég pontosan tartja a sütő hőmérsékletét. A működési időt az érintőképernyő időzítőjével állíthatja be.

  A főzőlap állítható lábakkal és kihúzható háztartási rekesszel is fel van szerelve. A főzőlapon nincs fedél.

  Minden rendben lenne ezzel a modellel, ha nem fordulna elő tömegesen az elektromos gyújtás meghibásodása. Sok felhasználó elégedetlen a gyermekvédelem hiányával is, bár a korábbi változatokban ez is hiányzik, de senki sem panaszkodik különösebben.

  Előnyök

  • látványos megjelenés;
  • multifunkcionális;
  • Olasz égők;
  • gázgrill forgószalonnával;

  Hátrányok

  • az öngyújtó készülék gyorsan meghibásodik;
  • nincs gyermekbiztonság.

  Gorenje GI 5322 WF-B

  Értékelés: 4.7

  Gorenje GI 5322 WF-B

  A gáztűzhelyek középkategóriás árszegmensében a jól ismert szlovén márka, a Gorenje kiemelkedik. A nagy mérnöki vállalat számos rangos díjat kapott formatervezéséért, felhasználóbarátságáért és a környezetbarát politikára való összpontosításáért. A díjak között olyan ikonikus nevek szerepelnek, mint a Red Dot Design Award, a Plus X Design Award és mások – összesen 26 világszínvonalú elismerés.

  A vállalat nagy technológiai áttöréseinek eredményei a magasabb árkategóriában koncentrálódnak, de a hétköznapi gáztűzhelyeknél is észrevehető, hogy a vállalat története során nem véletlenül 151 egyedi találmányt szabadalmaztatott. A GI 5322 WF-B például a jobb légáramlás egyszerű és elegáns ötletével rendelkezik, köszönhetően a HomeMADE boltíves sütő mennyezetének, amely az elülső felső fal mögött van elrejtve. Biztosítja a levegő szabad áramlását és az ételek egyenletes melegedését. És ez még fontosabb, mivel a sütő itt nagy – 67 literes.

  Egy másik nagy előnye, hogy a sütő gázgrillel rendelkezik, amelyet egy automatikus gázprogramozó vezérel. A finoman hangolt automatikus gyújtással kombinálva ez jelentős előnyöket eredményez a felhasználóbarát használat szempontjából.

  Általánosságban elmondható, hogy a fejlesztők nagyon örülnek a részletekre való odafigyelésnek ezen a főzőlapon. A sütő ajtaja a GentleClose lágyzáró rendszerrel van felszerelve, például. Egy könnyed érintés és alig egy lökés elég ahhoz, hogy az ajtó becsukódjon. Az ilyen apró részletek jelentősen növelik a készülékek használatának kényelmét és kényelmét, és hosszú távon még az életminőséget is javítják.

  Néhány szó a főzőlap tulajdonságairól, amit érdemes megemlíteni. A négy égő tervezésekor a részletekre is odafigyeltek, például a gáz és a levegő keverésének hatékonyságára a maximális hatásfok érdekében. A négy égő közül az egyik egy gyorsfőző, nagy lángintenzitással. Elöl jobbra elhelyezve. A főzőlap két öntöttvas ráccsal van felszerelve.

  Visszajelzéseikben a legtöbb felhasználó pozitívan nyilatkozik a tűzhely automatikus funkcióiról – az automatikus gyújtásról, az automatikus hőmérséklet-karbantartásról és a kikapcsolási időzítésről. A leggyakoribb elégedetlenség a monolitikus építés és a falak nagyon vékony fémszerkezetének bizonytalan érzése. Ez nem befolyásolja a főzőlap működését.

  A Gorenje 2 év hivatalos garanciát vállal erre a tűzhelyre.

  Előnyök

  • neves európai gyártó;
  • Európai közgyűlés;
  • a sütő nagy térfogata;
  • automatikus gázprogramozó;
  • Minden égő programozható a főzés során;
  • automatikus elektromos gyújtás;
  • GentleClose sütőajtó;
  • Innovatív Gorenje gázégők, amelyek hatékony gázfogyasztást biztosítanak;
  • öntöttvas főzőlap rácsok;
  • 2 év hivatalos Gorenje garancia.

  Hátrányok

  • Vékony szekrény fém.

  A legjobb prémium gázfőzők (gáz sütővel)

  Most nézzük meg a harmadik árcsoportot – a prémium gázfőzőket.

  Kaiser HGG 62501 B

  Értékelés: 4.8

  Kaiser HGG 62501 B

  Vegye először fontolóra a Kaiser márkájú prémium gázfőzőlapok olcsóbb lehetőségét. Ez egy fiatal, Németországban bejegyzett, de orosz gyökerekkel rendelkező OLAN-Haushaltsgerate vállalat márkája, és a gyártott készülékek Oroszország és a FÁK felé orientálódnak. Ebben nincs alapvető ellentmondás, hiszen a Kaiser készülékeket ugyanabban a lengyelországi, olaszországi, kínai, sőt németországi gyárban gyártják, mint a sokkal ismertebb márkák felét.

  A termék megfelel az összes európai biztonsági és minőségi szabványnak, amit az ISO 9001 és ISO 14001 tanúsítványok, valamint a CIS tanúsítványok is igazolnak.

  A feltűnő formatervezés, a jobb minőségű anyagok és az összeszerelés, valamint az egyes részletek gondos tanulmányozása megkülönbözteti ezt a modellt az alsó kategóriás tűzhelyektől. Például az ajtó biztonsági okokból hármas üvegezéssel rendelkezik a szokásos kettős üvegezés helyett. Így érhető el a maximális hőszigetelés.

  Jól megtervezett ergonómia – a gázszabályozóktól a sütőajtóig minden mechanikus alkatrész simán mozog, kellemes tapintású, megbízható és kiváló minőségű. Mindent megváltoztat, ha naponta kapcsolatba kerül a készülékeivel. Vannak automatikus funkciók, mint például az elektromos gyújtás és a gázvezérlés.

  Ennek a modellnek a főzőlapja négy szabványos égővel van felszerelve, amelyek közül a két hátsó égő 6 db.5 cm átmérőjű; a bal első égő átmérője 9 cm; a jobb első miniégő átmérője 4 cm. Öntöttvas rácsok, eredeti kialakítás.

  A felhasználók ezt a főzőlapot leginkább a formatervezéséért, a kényelmes és tapintható működéséért és a biztonságáért (az ajtó háromrétegű üvegezése) dicsérik. Egyes funkciók, például a gyermekbiztonsági rendszer hiánya. A korlátozott funkcionalitás azonban meglehetősen gyakori a prémium kategóriás készülékeknél, ahol komoly hangsúlyt fektetnek a minőségre és a megbízhatóságra.

  Előnyök

  • kifinomult, modern design;
  • Az anyagok és az összeszerelés minősége;
  • Ennek a prémium kategóriás gáztűzhelynek a kidolgozott részletei;
  • Háromrétegű üvegezésű sütőajtó;
  • berendezés.

  Hátrányok

  • Hiányzik néhány olyan funkció, amelyet a felhasználók ebben az árszegmensben elvárnak.

  Zigmund Shtain VGG 40.92 X

  Értékelés: 4.9

  Zigmund Shtain VGG 40.92 X

  A második prémium gázfőzőlap a német Zigmund Shtain-tól származik. Ez egy viszonylag fiatal gyártó, amely 1991 óta működik. A székház a Dag Hammarskjöldben található, a konyha gáztűzhellyel és sütővel felszerelt. Düsseldorf (Németország).

  Ezalatt a 30 év alatt a vállalat nagyot lépett előre a háztartási készülékiparban, és számos rangos nemzetközi díjat nyert, többek között a “
  A’ App

 • A Milan-díj és az Év terméke Oroszországban. A Zigmund Shtain szolgáltatási hálózata több mint 120 várost fed le az egész országban.

  A VGG 40 magas osztálya.92 X már akkor feltűnik, amikor először kezdi használni ezt a gáztűzhelyet. A főzőlapon nem négy, hanem öt égő van, a központi égő pedig egy nagy átmérőjű, háromkörös Triple Crown BOC égő. Ez a modell egyik legfontosabb előnye.

  A második jellemző a tervezés. Itt a gyártó a klasszikus és retro stílus néhány igazán lenyűgöző ötletét valósította meg. A szerelvények sárgarézből készültek, és különösen vonzóak a világos bézs színű testhez képest. Egy analóg időzítő tárcsa egészíti ki a kíséretet. Az előlap vintage stílusa tökéletesen illeszkedik a főzőlaphoz, amely már modern stílusban készült.

  A harmadik döntő előnye ennek a tűzhelynek a funkcionalitása: rekordszámú 116 sütő. Ez megmagyarázza a főzőlap méreteit – 90 cm széles. A sütő funkciói közé tartozik a gázgrill, és sok más gáztűzhelytől eltérően ez a modell forgósütővel is rendelkezik.

  A felhasználók túlnyomórészt elégedettek a főzőlap megjelenésével, az anyagok minőségével és a részletekre fordított aprólékos figyelemmel. A “triple crown” központi gyorségő sok pozitív visszajelzést kap. A sütő nagy térfogata nagy előny a nagycsaládosok számára. Egy kisebb kritika arra vonatkozik, hogy ez a modell csak kézi hagyományos sütőtisztítást tesz lehetővé.

  Ez a modell Portugáliában készült. A Zigmund Shtain gáztűzhelyekre 5 év hivatalos garancia vonatkozik – 3 év a termékre és további 2 év az egyes alkatrészekre és részegységekre.

  Egy ellenőrzött Yandex felhasználó értékeléséből.A “háztartás 5. szintű mester” státuszú piac: “Az az eset, amikor a tűzhely munkájára nincs panasz. Még csak nem is sok mindenről lehet írni. A leírásban megadott összes funkció tökéletesen működik. A sütőt rutinszerűen tisztítják, de könnyedén tisztítja.”.

  Előnyök

  • gyönyörű retro design;
  • Európai közgyűlés;
  • öt égő;
  • A “háromkoronás” égő;
  • a forgósütő benne van;
  • A főzőlap és a sütő gázszabályozója;
  • 5 év általános garancia.

  Hátrányok

  • csak hagyományos sütőtisztítás.

  A legjobb gáz főzőlapok elektromos sütővel

  Tekintsünk most egy másik típusú gázfőzőlapot, amely a főzőlapon gázfűtést, a sütőben pedig elektromos fűtést használ. Az Expertology három méltó modellt emelt ki: Gorenje Classico K 67 C

 • , GEFEST 6502-03 0044 és BEKO CSM 62321 DA.

  E tűzhelyek közös jellemzői a következők:

  1. gázszabályozás;
  2. 4 főzőzóna, köztük 1 gyorsfőző zóna;
  3. öntöttvas rácsok;
  4. grill;
  5. konvekció;
  6. sütőfény;
  7. automatikus gyújtás;
  8. hangos időzítő;
  9. pántos ajtó dupla üveggel;
  10. háztartási rekesz;
  11. mechanikus vezérlés forgókapcsolókkal.

  Ezeken a modelleken nincs biztonsági kapcsoló.

  Beko FFSS 62010 GW

  Értékelés: 4.7

  Beko FFSS 62010 GW

  A Beko török márka jól ismert az orosz fogyasztók körében, és széles körben értékelik a megfizethető ár és a kiváló minőség kombinációját. A Beko készülékek magas használati értékének legjobb bizonyítéka az a tény, hogy Törökországban is tömegesen és széles körben használják őket. Klímaberendezések, gáz- és elektromos tűzhelyek, mosógépek, televíziók – a Beko készülékek Törökországban mindenütt megtalálhatóak, minden üzletben, irodában, minden otthonban.

  A Beko FFSS 62010 egy klasszikus gáztűzhely a legsokoldalúbb változatban. Fő előnye, amelyet számos felhasználó tapasztalata megerősít, a kényelem és a megbízhatóság. Ez azonban a Beko készülékek általános jellemzője. A török gyártó mindig is nagy hangsúlyt fektetett termékei robusztusságára és tartósságára.

  Egy másik kiemelkedő pozitívum a sütő nagy kapacitása, amely 71 literes. A belső falak könnyen tisztítható zománcozottak, és a felhasználó segítségére van a gőzfőző funkció, amely megkönnyíti a sütő tisztítását.

  A sütő elektromos fűtéssel működik, energiafogyasztása rendkívül hatékony, és megfelel az A osztályúnak. A felső és az alsó fűtőelemek felváltva vagy együtt is használhatók a főzéshez. A termosztát lehetővé teszi a sütő belső hőmérsékletének egyszerű és kényelmes, nagy pontosságú szabályozását.

  A felhasználók leginkább az ár és a minőség kombinációja miatt értékelik ezt a modellt. Sokan hangsúlyozzák a sütő kapacitását, amely valóban az “átlag” felett van a piacon. A felhasználók nagy része figyel a mérsékelt energiafogyasztásra is – a sütő villamosenergia-fogyasztása a legtöbb esetben alacsonyabb a vártnál. Kritikus megjegyzések kap az a tény, hogy nincs gáz-ellenőrzés.

  Erre a modellre 2 év hivatalos garancia vonatkozik. Oroszország területén több mint 200 Beko szervizközpont működik.

  Előnyök

  • az egyik legnépszerűbb és legelismertebb török márka;
  • minőség és megbízhatóság;
  • tágas sütő;
  • Felhasználóbarát termosztát pontos hőmérséklet-szabályozással;
  • gőztisztítás;
  • A sütő hatékony energiafogyasztása;
  • Két év garancia, több száz szervizközpont az Orosz Föderációban.

  Hátrányok

  • Nincs gázszabályozás.

  Gorenje Classico K 67 C
 • Értékelés: 4.8

  Gorenje Classico K 67 C<li></div><p>” src=”/wp-content/uploads/2023/11/57416666195921-9912.jpg” height=”480″ title=”Gorenje Classico K 67 C</p><li>“><p>Gorenje Classico K 67 C gáz-elektromos főzőlapok</p><li>Szlovéniában, a vállalat saját Gorenje Group gyárában készül. Nagyon jó modell mind a minőség, mind a megjelenés szempontjából.<p>A készülék mérete – 60x60x85 cm, a sütő térfogata – 64 l. Az elektromos fűtőberendezések képesek a kamrát 275 °C-ig felmelegíteni, de nincs semmi, ami ezt a hőmérsékletet mérné. Ez a modell nem rendelkezik hőmérővel, és csak a szabályozó nem túl pontos skáláján lehet tájékozódni. Ez a vásárlói vélemények szerint komoly hátrány. Egy másik hátránya a konvekció hiánya, amelyre minden elektromos sütőnek szüksége van. AquaClean gőztisztításhoz szükséges.</p><p>A főzőlap négy égővel van felszerelve, beleértve az “expressz” nagyon lenyűgöző teljesítményű – 3,5 kW WOK-adapterrel. Könnyen tisztítható zománcbevonat a főzőlapon. Nincs hőmérséklet-érzékelő a sütőn; nincs hőmérséklet-érzékelő a sütőn; nincs gyermekzár a kezelőpanelen.</p><p>A főzőlap ráccsal, kivehető futókkal, sekély és mély tálcákkal, valamint G30/30 LPG fúvókákkal van felszerelve.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>gyönyörű design;</li><li>Nagy teljesítményű gyorségő WOK-adapterrel;</li><li>gőztisztítás;</li><li>megbízhatóság és megbízhatóság;</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>túlárazott;</li><li>Nincs sütőhőmérséklet-érzékelő;</li><li>nincs konvekció;</li></ul><h3>GEFEST 6502-03 0044</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=GEFEST 6502-03 0044

  Egy másik fehérorosz tűzhely, ezúttal gáz-elektromos. A felhasználók egyöntetűen nagyra értékelik a stílusos high-tech kialakítást és a fekete testszínt.

  A tűzhely méretei – 60x60x85 cm, súly csomagolás nélkül – 49.7 kg. A sütő térfogata meglepően kicsi egy ilyen teljes mérethez képest – 52 liter. Az elektromos sütő meglehetősen energiatakarékos – “A” osztályú, amit a felhasználók is pozitívan megjegyeznek. A sütőtisztítás típusa hagyományos (kézi), de ezzel a modellel összefüggésben a felhasználók nem panaszkodnak erre a körülményre.

  A főzőlap felülete edzett üvegből készült, amely könnyen tisztítható. A 4 égőből az egyik gyorsfőző 3 teljesítményű.1 kW.

  Nincs sütőhőmérséklet-érzékelő és vezérlőpanel-zár; ugyanaz, mint az előző modellnél. A szállítási készlet tartalmaz egy készletet a tűzhely palackos gázhoz való hozzáigazításához.

  Előnyök

  • szemet gyönyörködtető design;
  • gyors fűtés konvekcióval;
  • energiahatékony;
  • Palackos gázkészlet;

  Hátrányok

  • nincs sütőhőmérséklet-érzékelő.

  A legjobb asztali gáztűzhely

  És “bónuszként” fontolja meg egy hordozható 4 égős gáztűzhelyet a sütő nélküli formafaktorban. Szakértőink szerint a minimális ár és a maximális fogyasztói jellemzők aránya szempontjából a legjobb választás a GEFEST Brest BG 900.

  GEFEST Brest BG 900

  Értékelés: 4.7

  GEFEST Brest BG 900

  A GEFEST Brest BG 900 fehérorosz pultos tűzhely egy működőképes, tartós és olcsó megoldás vidéki házak vagy korlátozott helyű konyhák számára. Ideiglenes főzőlapként is tökéletes.

  A főzőlap méretei: 50x52x12.7 cm. A ház fémes, zománcozott, barna színű. Állítható lábak a pontos vízszintes pozícionáláshoz. A kezelőpanel mechanikus forgókapcsolókkal van felszerelve.

  Az olyan opciók, mint az óra, az időzítő, a gázvezérlés, a biztonsági vezérlés és a gyermekvédelem hiányoznak ebből a modellből. Itt mindent a minimális ár és a megbízhatóság érdekében tesznek.

  Tömlőkapoccsal, gáz- és palackfúvókákkal és dugókkal szállítjuk.

  Előnyök

  • Palackos gázkészlet;
  • egyszerű és robusztus; könnyen és biztonságosan használható.

  Hátrányok

  • kimondottan nem.
   Olvasson tovább  11 legjobb professzionális turmixgép
  1. Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Cybulya Guculka

   Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: