6 a legjobb LEX főzőlapok közül

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt beszéljen szakemberrel.

A LEX nem éppen egy nagy múltú vállalat. De már elég híres lett. Termékeit Olaszországban, Lengyelországban és Kínában szerelik össze, és szinte az egész világon keresik őket. Konyhai készülékek széles választéka, beleértve a főzőlapokat is, szerepel a kínálatában. És ez az, amiről ez a felülvizsgálat szól. Kiválasztjuk a legjobb modelleket, nem feledkezve meg a gáz- és elektromos főzőlapokról.

A legjobb LEX főzőlapok rangsora

Jelöléshelytermék neveár
A legjobb LEX gázfőzőlapok1LEX GVG 640-1 BL14 000€
2LEX GVG 640-1 WH15 000€
3LEX GVS 643 IX13 000€
A legjobb LEX elektromos főzőlapok1LEX EVH 640 WH30 000€
2LEX EVI 640-1 BL17 000€
3LEX EVH 430 BL12 500€

A legjobb LEX gázfőzőlapok

LEX GVG 640-1 BL

Értékelés: 4.9

LEX GVG 640-1 BL

Nehéz egy gázfőzőlapot a megszokottól eltérő kinézetűvé tenni. A LEX GVG 640-1 BL készítőinek azonban sikerült. Ez könnyen eltávolítható öntöttvas rácsokat használ, amelyek közül az egyiknek meglehetősen furcsa alakja van. Alatta van egy edzett üvegből készült felület is. Mondanom sem kell, hogy könnyű tisztítani? Legalábbis ha nem telt el túl sok idő a szennyezés óta. A felhasználóhoz közelebb négy mechanikus gombot talál, amelyek csillognak a fényben. Nincsenek extra gombok, mivel a gyújtáskapcsoló automatikus, és időzítőt nagyon ritkán találni ilyen főzőlapokon.

Mint általában, az itt használt gázégők többféle méretben kaphatók. A felső főzőlap teljesítménye háromszoros, 3500 watt. Még a legnagyobb serpenyő is gyorsan felmelegíthető ezen az égőn. A másik két égő szintén gyors fűtésre szolgál, de már nem olyan nagyok, ezért a teljesítményt 1750 W-ra csökkentették. Az utolsó főzőzóna messze a legkisebb – 1000 wattos teljesítménye alig elegendő egy gőzölgő bögre és néhány keményre főtt tojás felmelegítéséhez.

A LEX GVG 640-1 BL hálózati vagy palackos gázra is csatlakoztatható – a választás az Öné. Jó hír, hogy van gázvezérlés. Ha a láng kialszik, a tüzelőanyag-ellátás azonnal megszűnik.

A beépített méretek ennél a modellnél 560×480 mm. Maga a főzőlap 600 mm-es. A súlya 10 kg. Ha elolvassa a LEX GVG 640-1 BL véleményét, akkor a negatív dolgok szinte soha nem találkoznak velük. Ezért biztos lehet benne, hogy nem fogja megbánni azt a 12 ezer dollárt. Az ár, amit ezért a főzőlapért kérnek. Ha megengedheti magának, akkor nem kell tovább olvasnia ezt a felülvizsgálatot – már megtalálta az ideális választást.

Előnyök

 • Van egy Háromkorona-égő;
 • A felület edzett üvegből készült;
 • Kényelmes öntöttvas rácsok;
 • Van egy automatikus gyújtáskapcsoló;
 • A gázszabályozás megvalósul;
 • Könnyen használható.

Hátrányok

 • Az ár végül is nem fog mindenkinek megfelelni;
 • Egy időzítő jó lenne.

LEX GVG 640-1 WH

Értékelés: 4.8

LEX GVG 640-1 WH

Egy másik atipikus megjelenésű gázfőzőlap. Felülete szintén edzett üvegből készült, de ezúttal fehér színű. A felhasználóhoz legközelebb eső oldalon négy ezüst gomb található, amelyekkel az összes beállítás beállítható. Mondhatnánk, hogy nincsenek. Csak a láng magasságát lehet beállítani, ennyi az egész. Sajnos, nincs időzítő. Az elektromos gyújtás pedig automatikus, így nem kell gombokat nyomogatnia.

Ahogyan az várható volt, az itt használt égők különböző méretűek. A bal oldali legnagyobb égő a “Triple Crown” típus. Még egy háromliteres lábasban lévő víz is szinte azonnal felforr a főzőlapon! A másik két égő a középső tartományban van, és ezeket használja a legtöbbet. A kezelőszervekhez legközelebbi területen található a legkisebb égő, amely a legkisebb lángot termeli. Egyébként, ha kialszik, az üzemanyag-ellátás azonnal megszűnik. Ezt a funkciót gázszabályozásnak nevezik. És azt javasoljuk, hogy ne vásároljon főzőlapot ebben az időben, ha az nem támogatja azt. Első a biztonság.

Sok más LEX termékhez hasonlóan ez a modell is alkalmas palackos gázhoz való csatlakoztatásra. Mindent tartalmaz, amire a használatához szüksége van. Ideálisan alkalmas vezetékes gázhoz is.

A főzőlap megvásárlása után két dolgot kell tennie. Először is, ellenőrizze az öntöttvas rácsokat minden tekintetben. Egyes ügyfelek panaszkodnak, hogy görbe. Másodszor, manuálisan kell beállítani a gázáramlási sebességet. Ellenkező esetben a láng magassága még a legkisebb szabályozó állásban is túl magas lesz.

Előnyök

 • A garanciát három évre hosszabbították meg;
 • Palackos gázhoz is csatlakoztatható;
 • Nem túl magas költségek;
 • A felület edzett üvegből készült;
 • Van egy gázszabályozó;
 • Az öntöttvas rácsok könnyen eltávolíthatók;
 • A “Triple crown” égő jelen van;
 • Teljesen automatikus gyújtás lehetséges.

Hátrányok

 • Nincs időzítő;
 • A rácsok egyenességét mindig ellenőrizni kell;
 • Gyújtáshuzal – nincs dugó.

LEX GVS 643 IX

Értékelés: 4.7

LEX GVS 643 IX

Megszoktuk, hogy az égők minden gáztűzhelyen klasszikus módon helyezkednek el. Éppen ezért a LEX GVS 643 IX nem tud nem lenyűgözni. Itt nem egy égőkből álló négyzetet fog látni, hanem egy rombusz! Az öntöttvas rácsok ívelt kialakításúak, amelyek szintén gyönyörűen díszítik a konyhát. És míg a legtöbbször ezeken a főzőlapokon a forgatógombok egymás mellett helyezkednek el, itt a készülék elején, de a készülék oldalán vannak elhelyezve.

Szigorúan véve a főzőlap megjelenésében rejlik a fő jellemző. Egyébként ez egy tipikus gázüzemű modell. A hálózatra és a gázpalackra is csatlakoztatható. A jó hír az, hogy a gázellátás azonnal megszakad, ha a lángot kikapcsolják. Elektromos gyújtáskapcsolóval is rendelkezik, amely automatikus. Ez azt jelenti, hogy ezzel a főzőlappal elfelejtheti a gyufát vagy az öngyújtót.

A LEX által kínált egyik legolcsóbb modell. Ezért nincs edzett üveg. A gyártó rozsdamentes acélt használt helyette. Kicsit bonyolultabb a tisztítása, de sok vásárlót ez egyáltalán nem zavar. Ami az égőket illeti, hagyományosan különböző átmérőjűek. A legnagyobb a “Triple Crown” típushoz tartozó típus. A jelenléte csak örülni tud, mert a versenytársak ebben az árszegmensben főként hagyományos égőkkel ellátott paneleket kínálnak.

Röviden, ez egy nagyszerű készülék, amely a vásárlók nagy többségének megfelel. Vegye meg gondolkodás nélkül, különösen, ha a gyártó által választott anyag nem ijeszt meg. Rögtön előre szólunk, hogy a rozsdamentes acél könnyen karcolódik, és az évek során fokozatosan veszít a fényéből.

Előnyök

 • A garancia időtartama három év;
 • Van egy Háromkorona-égő;
 • Automatikus elektromos gyújtás áll rendelkezésre;
 • Nem feledkeztünk meg a gázvezérlésről sem;
 • Egyedi kialakítás;
 • Alacsony költségek;
 • Csatlakoztatható palackos gázhoz.

Hátrányok

 • A felület rozsdamentes acélból készült;
 • Kis lángbeállítási tartomány;
 • A jelek fokozatosan eltűnnek;
 • A vásárlás után be kell állítani a gázellátást.

A legjobb LEX elektromos főzőlapok

LEX EVH 640 WH

Értékelés: 4.9

LEX EVH 640 WH

Érdekes módon a LEX arra törekszik, hogy még az elektromos főzőlapjait is egyedivé tegye. A LEX EVH 640 WH esetében például a gyártó úgy döntött, hogy az égőket egymáshoz képest úgy helyezi el, hogy. Ez teszi ezt a készüléket kötelezővé a vendégek számára.

Ez a modell fehérre festett üvegkerámia felülettel rendelkezik. Négy égővel rendelkezik. Kettő közülük 16,5 cm átmérőjű, a többi 20 cm átmérőjű. Az égők összteljesítménye 6 kW. Nem a maximum, de egy tisztességes szám.

A gáztűzhely után ehhez is hozzá kell szoknia. Ez azért van, mert érintésérzékeny kapcsolókat használ, amelyek gombok. A LEX EVH 640 WH örömét az adja, hogy nem csak a fűtési teljesítményt szabályozhatja. Ezek időzítővel is fel vannak szerelve. Nemcsak kikapcsolja az égőt, amikor az idő lejár, hanem hangjelzéssel is figyelmezteti a felhasználót. Ha azonban szükségtelennek tűnik, kikapcsolható.

Ahogy az várható volt, ez a főzőlap rendelkezik maradékhő-jelzővel. Három év garancia is jár hozzá. Azt a benyomást kelti, hogy ez a LEX által gyártott készülékek többségének védjegye.

Meg kell még mondani, hogy ez a főzőlap nem olyan drága. Ha megnézi a nagyobb cégek rivális modelljeit, akkor teljesen más árcédulát fog látni.

Előnyök

 • Az üvegkerámia felület könnyen tisztítható;
 • Az égők különböző átmérőjűek;
 • Biztonsági kapcsoló áll rendelkezésre;
 • Van egy égő időzítő, amelyhez egy csengő is tartozik;
 • Kényelmes érintőgombok;
 • A garanciaidő három évre meghosszabbítva.

Hátrányok

 • Nem különösebben megbízható.

LEX EVI 640-1 BL

Értékelés: 4.8

LEX EVI 640-1 BL

Ez a főzőlap viszonylag alacsony 13 ezerért vásárolható meg. rubel. Teljesítményét azonban a majdnem 7 kW-os határértékre emelték. Ennek nincs mit örülni! A fekete kerámia üvegfelületen négy főzőzóna található maradékhő-jelzővel. Kettő közülük 16 centiméter átmérőjű, míg a másik kettő 2 centiméterrel nagyobb. Sajnos itt nincsenek kétkörös égők – a LEX alig gyárt ilyen főzőlapokat.

Ez a modell könnyen tisztítható. Gyakran nincs is szükség speciális tisztítószerekre. Nincs panasz a vezérlésre. Ez az érintőgombok megérintésével történik. Megtalálhatja azt is, amelyik aktiválja az égő időzítőt.

Alacsony ára ellenére a panel még mindig büszkélkedhet néhány jellemzővel. Először is, a készülékre három év garancia vonatkozik. Mint már tudjuk, ez a LEX-nél hagyomány. Másodszor, a főzőlap rendelkezik edényérzékelő funkcióval. És egyébként nem minden kedvező árú elektromos főzőlap rendelkezik vele.

Ezen túlmenően azonban ez a modell valószínűleg nem fog meglepetést okozni. Épp ellenkezőleg, egyesek talán még frusztrálónak is találják. A főzőlap például elég magas. És végül is egy ilyen készülék elegendő helyet igényel alatta, mivel hűtéssel működik. Azt is érdemes megjegyezni, hogy ez egy költségvetési kialakítású készülék, ahol az alacsony hőfokot a tekercs folyamatos be- és kikapcsolásával érik el. Sajnos, szinte minden olcsó és még a közepes árú indukciós kályhák is szenvednek ettől a szerencsétlenségtől, így ezt a tényt nem soroljuk fel a hátrányok közé.

A

 • Nagy teljesítmény;
 • Az égők átmérője eltérő;
 • Könnyen tisztítható;
 • Az érintésvezérlés könnyen használható;
 • Biztonsági kikapcsolással a helyén;
 • Van egy beépített felismerés a főzőedényekről;
 • Az égő időzítője jelen van;
 • Nem feledkezve meg a maradékhő-jelzésről sem;
 • Három évre meghosszabbított garanciaidő.

Hátrányok

 • Magasság legfeljebb 6 cm
 • A vezetéket dugó nélkül szállítjuk;
 • Lehet, hogy nem azonosítja a nagyon könnyű edényeket;
 • Megnövekedett zajszint.

LEX EVH 430 BL

Értékelés: 4.7

LEX EVH 430 BL

Válogatásaink általában a legolcsóbb megvásárolható jelöltek között kötnek ki. Ebben az esetben a LEX EVH 430 BL egy főzőlap, amelynek ára néha csak 10 ezer forint. rubel. Felülete kiváló minőségű üvegkerámia anyagból készült. A gyártó spórolt az égők számával. Csak három van belőlük. Kettőnek az átmérője 18,5 cm, míg a harmadik nem nagyobb 15 cm-nél. Természetesen minden főzőzóna rendelkezik maradékhő-jelzővel.

A főzőlap vezérlésére érintőkapcsolókat használnak. Szabályozhatja a fűtés intenzitását, de az időzítőt is aktiválhatja. Nemcsak kikapcsolja a főzőlapot, amikor lejár az idő, hanem hangjelzéssel is jelzi, hogy. Ha nem akarja hallani, kikapcsolhatja.

Egyébként ez egy tipikus, olcsó indukciós főzőlap. Biztonsági kapcsolót tartalmaz. Van egy zárógomb is, ami praktikus a gyermekes családok számára. A modell garanciális ideje pedig, mint könnyen kitalálható, három év.

Előnyök

 • Az égők különböző átmérőjűek;
 • Könnyen használható érintésvezérlés;
 • Az égő időzítője jelen van;
 • Három év garanciaidő;
 • Védő kikapcsolási funkció;
 • Nem feledkezve meg a maradékhő-jelzésről sem;
 • Alacsony költség.

Hátrányok

 • Csak három főzőzóna van jelen;
 • Az érzékelők nedves tisztítás közben szidnak;
 • Az üveg nagyon törékeny.

Következtetés

Most már tudja, hogy mely LEX termékeket kell keresnie. Számos főzőlapja nemcsak lenyűgöző megjelenéssel, hanem nagyon gazdag funkcionalitással is büszkélkedhet. Kétségtelen, hogy az ebben a válogatásban áttekintett készülékek bármelyike képes feldobni a főzést. Csak azt kell kitalálnod, mennyit vagy hajlandó költeni.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: