A legjobb mosó-szárítógépek

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklámnak szánják, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Kérjük, vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

Az automata mosógépek sikeresen megoldják a háztartási problémák oroszlánrészét, mivel a mosás az egyik legmegerőltetőbb feladat minden háztartásban. És a legjobb, amit az emberiség ezen a téren elért, a mosó-szárítógépek. Még a szennyes felakasztásának szükségességét is kiküszöbölhetik. De nem minden modell képes megfelelően elvégezni a munkát.

A választás megkönnyítése érdekében az Expertology magazin elkészítette az orosz piacon 2021 tavaszán kapható legjobb szárítógépek tényleges áttekintését.

Miért ezek a modellek a legjobbak?

Szakértőink részletes piackutatás, független tesztek eredményei és a megállapítások összehasonlítása az egyes modellekkel kapcsolatos vásárlói reakciókkal alapján állították össze az áttekintésben szereplő modellek listáját.

Mivel megértettük, hogy mennyire fontos ismerni egy mosógép “viselkedését” nemcsak a gyárból, hanem egy-két év aktív használat után is, részletes tanulmányt készítettünk a neves piactereken található felhasználói visszajelzésekről.

Saját minősítéseink összevetése a nyugati szakmai kiadványokban és fogyasztóvédelmi társaságokban dolgozó kollégáink minősítéseivel.Részletesen tanulmányoztuk a legnagyobb szakosodott szervezetek értékeléseit és ajánlásaitA rangsor a következő: az amerikai Consumers Union hatmillió aktív taggal; az Egyesült Királyság legnagyobb nonprofit szervezete, a Which?”Fogyasztási cikkek piackutatásával és független teszteléssel foglalkozó vállalat.

Mindezeket a tanulmányokat a valós felhasználói preferenciák és a tömeges vásárlók pénzügyi lehetőségeinek figyelembevételével végeztük el. Ezért a drágább multifunkciós modelleket és a költségvetés-barát modelleket is bevontuk ebbe a felülvizsgálatba.

Hogyan válasszunk szárítógépet

Kezdetnek idézzünk fel és hangsúlyozzunk néhány olyan pontot, amely nem mindenki számára nyilvánvaló egy ilyen típusú – beépített szárítóval rendelkező – mosógép kiválasztásakor. Az általános jellemzők megegyeznek a hagyományos automata mosógépek jellemzőivel (töltet típusa, motortípus, különböző mosási programok elérhetősége stb.). .Ezeket a részleteket itt nem kívánjuk részletezni – ezekről többet megtudhat magáról a mosógépekről.

Energiafogyasztás

Még egy normál automata mosógép szárító nélkül is elég sok energiát fogyaszt. A szárító energiafogyasztása több mint egy százalékkal nő, ha aktívan használja azt.

Tehát, hogy egy szemléltető példát mondjak, A Candy Tech Support szerint a Candy GVSW40 364TWHC mosógép mosási ciklusonként 1 kg pamutot fogyaszt.1 kW villamos energiát, és egy 4 kg pamut szárítási ciklushoz – akár 3 kW-ot is.75 kW.

Ezért még mielőtt egyáltalán fontolóra venné a vásárlást, számolja ki a lehetséges energiaköltségeket. Természetesen a tényleges fogyasztás a gyakran használt programoktól és a szövet típusától függ, de mindenesetre nem lehet túl nehéz legalább egy durva egyéni számítást végezni.

Vízfogyasztás

Sokak számára furcsának és természetellenesnek tűnhet, hogy egy szárítógépes mosógép lényegesen több vizet fogyaszt, mint egy hagyományos mosógép. Nem csak ez, de a gépnek további vízre van szüksége… a szárításhoz… Bármilyen paradoxonként hangzik is ez.

A lényeg az, hogy a szárítási folyamat során elpárolgó nedvességet valamilyen módon el kell távolítani. A legtöbb mosógépben ez a gőz kondenzációjával történik. Egy speciális szelep szükség szerint hideg vízzel táplálja a csatornázott kamrákat, ahol a vízgőz hideg felületekkel érintkezve kondenzálódik, és folyékony vízként távozik.

Ezért a víz többletköltségét hozzá kell adni a villamosenergia-költséghez. A fent említett Candy GVSW40 364TWHC példáján a 6 kg pamut átlagos mosási ciklusának átlagos vízfogyasztása 49 liter, míg a 4 kg pamut szárítási ciklusa jóval magasabb, 61 liter. Ez mosási és szárítási ciklusonként több mint 100 litert jelent.

Mosási és szárítási kapacitás

A fentiekből már megérthetjük, hogy a mosó-szárítógép szárítási kapacitása egy másik paraméter. Ha a gépet teljes ciklusban kívánja üzemeltetni, akkor legfeljebb a megadott szárítási kapacitással szabad betölteni. Mindig néhány kilogrammal kevesebb, mint a mosandó térfogat (súly). Ellenkező esetben, ha a mosó-szárítógépet maximálisan megtöltötte, akkor egyes tárgyakat nedvesen kell kivenni a dobból, mielőtt a szárítási ciklus megkezdődik.

A készülék automatikusan vagy ideiglenesen szárítható

A modern mosógépek gyakran rendelkeznek automatikus szárítási idővel. A nedvességérzékelő leolvasásán alapul. Nagyon kényelmes, de a maradék nedvesség érzékelők nem mindig működnek megfelelően. Vagy akár teljesen helyesen is működhetnek, de a fogyasztó szempontjából kissé túlszárítják a szennyest, amelyet ezután nehéz vasalni, és újra meg kell nedvesíteni egy permetezővel.

Ha ez a helyzet, olyan modelleket is fontolóra vehet, amelyek időzített szárítási rendszerrel rendelkeznek. De ezek a piaci lehetőségek egyre kisebbek és kisebbek. Mindenesetre, amikor az érzékelők és a száradási idők helyességéről van szó, a valódi felhasználók tapasztalatai többet számítanak, mint a gyártó adatai. A kezdeti beállítások megfelelhetnek a gyári előírásoknak, de idővel változhatnak, méghozzá jelentősen.

A legjobb mosógépek értékelése szárítóval

Jelölés Helyszín Név Ár
A legjobb keskeny mosó- és szárítógépek 1 Candy CSWS43642DB/2 23 390 €
2 LG F1296CDS3 35 990 €
3 LG F2T5HG2S 39 990 €
A legjobb normál méretű (teljes méretű) mosó-szárítógépek 1 Indesit XWDA 751680X W 36 600 €
2 Weissgauff WMD 4748 DC inverter gőz 40 990 €
3 Samsung WD70J5410AW 40 999 €
4 Electrolux EW7WR447W 60 420 €
A legjobb beépített mosógépek szárítóval 1 Candy CBWD 8514TWH 40 447 €
2 GRAUDE EWTA 80.0 78 990 €
3 Electrolux PerfectCare 700 EW7W3R68SI 102 490 €

A legjobb mosó-szárítógépek a piacon

A keskeny mosó-szárítógép kifejezés másik konvenciója, hogy ezek a többcélú mosógépek definíció szerint terjedelmesebbek, mint a hagyományos mosógépek, amelyek nem rendelkeznek szárítógéppel. Mindazonáltal a mélység szerinti csoportokra való felosztást még mindig elfogadják a gyártók és a kiskereskedők egyaránt. Az orosz piacon kapható teljes felszereltségű modellek minimális mélysége 40 cm. Ezek a változatok ritkák; sokkal több olyan modell létezik, amely 45 cm körüli mélységű, és ezek is keskenyeknek számítanak.

Candy CSWS43642DB/2

Értékelés: 4.7

Candy CSWS43642DB/2

Kezdjük a legolcsóbb mosó-szárítógéppel az olasz Candy márkától (a gyártó a Haier csoport része). Ez lesz a legszűkebb, nemcsak a felülvizsgálatunkban, hanem a piacon is 2012 elején. Csak néhány más, ugyanannak a márkának a modelljei hasonlíthatók össze mélységben. A gép mindössze 40 cm mély, 60 cm széles és 85 cm magas.

A mosó-szárítógépek esetében fontos paraméterek a következők. Mosási kapacitás max. 6 kg, szárítási kapacitás max. 4 kg. A szárítás típusa – idő szerint, két programmal – normál szárítás és intenzív szárítás. Teljes vízfogyasztás minden ciklusra, beleértve a szárítást is: 110 liter. Pörgetési sebesség – akár 1300 fordulat/perc, választási lehetőséggel és kikapcsolással. B energiahatékonysági osztály, ami nem éppen a kategória csúcsa, de mindenképpen kielégítő ebben a szuper-budget osztályban.

Olvasson tovább  A 6 legjobb csempetisztító

Hasznos extrák: gőzfőzés, gyermekzár, kiegyensúlyozatlanság-szabályozás, habszint-szabályozás, távvezérlés a készülékről NFC-n keresztül. Ez utóbbi gyakran probléma az iPhone-felhasználóknál, és a vásárlók ezt hátrányként emelik ki. Késleltetett indítású időzítővel is rendelkezik, akár 24 órán keresztül.

A gép bejelentett zajszintje mosás közben – legfeljebb 60 dB, centrifugálás közben – legfeljebb 78 dB. Ebben rejlik a modell egyik hátránya, amelyet a legtöbb felhasználó hajlandó elviselni a megfizethető ár miatt, de rámutat arra, hogy kényelmetlen. Egyes gépek jellegzetes sípoló hangot adnak ki csavarás közben. Ez nem mindig történik meg, de van egy következetes minta. Bizonyos esetekben a probléma kiküszöbölhető a gép helyzetének gondos beállításával.

A mosó-szárítógépek véleményeiben a felhasználók itt és a továbbiakban is rámutatnak egy olyan dologra, mint a ruhák egyenetlen szárítása. Ezek az észrevételek nem tekinthetők objektívnek, mivel a különböző szövetek definíció szerint különböző sebességgel száradnak. A leggyorsabb a tiszta szintetikus, a leglassabb a tiszta pamut. Ezért az egyenletesség érdekében többé-kevésbé azonos típusú ruhákat kell betöltenie.

A Yandex felülvizsgálatából.Piac a “2. szintű szerkentyűk felügyelője” státuszával: “Még nem is vettem szárítót a mosáshoz, kiveszem a gépből az összes teljesen száraz. Természetesen nem teszek finom és gyapjas tárgyakat a szárítóra, de a többivel egy hurráidőn belül megbirkózik. Általában nagy zajt csap, de jól mos.

Előnyök

 • A legkisebb a felülvizsgálatunkban;
 • A csomagtérfedél kényelmes, magas pozíciója;
 • gyermekzár;
 • egyensúlyhiány-szabályozás;
 • gőzfőzés;
 • Legfeljebb 24 óra a késleltetési időzítőn;
 • A legmegfizethetőbb ár.

Hátrányok

 • a csavaráskor jellegzetes sípoló hangot hallat;
 • A SMART TOUCH (NFC) funkció nem működik iPhone készülékkel.

LG F1296CDS3

Értékelés: 4.8

LG F1296CDS3

Az áttekintésünkben szereplő következő mosó-szárítógép 4 cm-rel “vastagabb”, mint az előző, de van néhány fontos tervezési előnye. Az ár tekintetében a két modell gyakorlatilag azonos, a különbség csak az értékesítési helytől függ.

A modell első és egyben legfontosabb jellemzője a közvetlen meghajtás. Az LG volt az első mosógépgyártó, amely a motor közvetlen rögzítésének elvét alkalmazta a dobhoz. Az ötlet és annak megvalósítása olyan sikeres volt, hogy más gyártók is elkezdték aktívan alkalmazni az elvet új fejlesztéseikben.

A közvetlen meghajtás lényege, hogy a motor mindenféle közbenső elem, például szíjhajtás nélkül hajtja meg a dobot. Technikailag nem könnyű megvalósítani egy olyan készülékben, mint egy háztartási mosógép, de számos előnnyel jár.

Először is, a tartósság, mivel a folyamat automatikusan megszünteti azokat a láncszemeket, amelyek eleve hajlamosak az elhasználódásra. A második a minimális rezgés a sokkal biztonságosabb súlypontnak köszönhetően. Ez jelentősen alacsonyabb zajszintet eredményez. Ráadásul olyan inverter típusú motort használ, amely nem használ keféket az erőátvitelhez – ez egy újabb plusz a minimális rezgés, az alacsony zajszint és a tartósság szempontjából.

A főbb műszaki jellemzők gyors összefoglalása. A maximális mosási terhelés itt is ugyanaz, mint a fenti modellnél – 6 kg. Szárításhoz – 1kg kevesebb – 3kg.

Hasznos extrák: gőz, kiegyensúlyozatlanság-szabályozás, gyermekzár. Van egy öndiagnosztikai funkció, amely egy márkás mobilalkalmazáson keresztül indítható, és lehetővé teszi, hogy információkat gyűjtsön a legfontosabb rendszerek állapotáról.

Az LG vállalat különleges büszkesége, amelyet a gyártó mindig hangsúlyoz, a “6 gondozási mozdulat” vállalati fejlesztés. A dob forgatásának hat módja van, amelyek különböző hatást gyakorolnak a mosásra: simítás, telítés, hintázás, alapforgatás, csavarás, fordított forgatás.

A Yandex felhasználói értékeléséből.Gadget Inspector 3. szint: “Tökéletes mosás és szárítás egy kompakt modell számára. Teljesen száraz és vasalás alatt szárítható, van egy 30 perces expressz szárítási mód is. Az automatikus mosási módok kicsit furcsák, de bármikor “megtervezheti” a sajátját. Csendesen fut, nem pattog, megfelelően összeszerelve”.

Előnyök

 • közvetlen meghajtás;
 • inverteres motor;
 • minimális zaj és rezgés;
 • mobil diagnosztikai funkció;
 • a SpaSteam “gőzmosás” funkció;
 • gyermekzár;
 • dob módok “hat mozdulat a gondoskodás”.

Hátrányok

 • Az LG gépeknél gyakori probléma, hogy az összes mosószer, beleértve az öblítőt is, kimosódik a tálcákból 1.5-2 atm.

LG F2T5HG2S

Értékelés: 4.9

LG F2T5HG2S

Az LG legszűkebb mosó-szárítógép-kínálatát egy újabb Expertology modellel egészíti ki, és már érezhetően drágább, mint elődje, de még mindig nem a legdrágább a piacon.

Távol áll a legmagasabb árcédulától, de számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amely egyedülállónak tekinthető. Ezek egyike a szabadalmaztatott AI DD™ technológia – A szövetfajták intelligens felismerése a rakományban. A gép memóriája 20 ezer szövetkombinációról tartalmaz információt. A gép nemcsak a rakomány súlyát, hanem a sűrűséget is érzékeli, majd az intelligens algoritmusok egyénileg választják ki az optimális mosási programot. Mindez nemcsak a mosás minőségét javítja, hanem 18%-kal csökkenti a szövetkárosodást is.

A mosógép okos funkciói nem állnak meg itt. Ez a modell öndiagnosztikai funkcióval rendelkezik, a módok vezeték nélkül, Wi-Fi kapcsolaton keresztül, a mobilalkalmazáson keresztül vezérelhetők. A firmware és a szoftver azt is lehetővé teszi, hogy a gép zökkenőmentesen integrálódjon a Yandex intelligens otthoni ökoszisztémába vagy az LG ThinQ környezetébe. A gép “megérti” Alice-t (Yandex hangasszisztens).

Maximális terhelés mosáshoz: 7 kg, szárításhoz: 4 kg. A méretek tekintetében a gép mélysége állítólag 45 cm, de valójában egy kicsit több helyet foglal el a mélységben – akár 50 cm-t is. Mindazonáltal a mosó-szárítógépek esetében ez a számadat még mindig elfogadható a keskeny modellek hagyományos csoportja esetében.

Ennek a gépnek a mechanikája ugyanolyan fejlett, mint az előzőé. Az inverteres motor és a közvetlen meghajtás minden üzemmódban minimalizálja a rezgést és a zajt, meghosszabbítva ezzel a gép élettartamát.

A Yandex felhasználói értékeléséből.A “gadget inspector 2. szintű” státuszú piac: “Több mint két hónapja használjuk a gépet, főként mosás+szárítás üzemmódban. A szennyes száraz; még vasalásra sincs szükség. A zajszint két nagyságrenddel alacsonyabb, mint a régi készüléknél, az alkalmazás segítségével további mosási programok tölthetők be.”.

Előnyök

 • Inverteres motor és közvetlen meghajtás;
 • Az LG ThinQ ökoszisztéma és a Yandex (Alice által ellenőrzött) része;
 • Szivárgásvédelem;
 • gyermekbiztosítás;
 • A energiaosztály;
 • Wi-Fi;
 • Intelligens diagnózis;
 • Intelligens szövetfelismerés;
 • Hatékony gyűrődésmentes funkció;
 • antiallergén kezelés;
 • lenyűgöző futurisztikus design.

Hátrányok

 • Ultrahangos nagy sebességen.

A legjobb normál méretű (teljes méretű) mosó-szárítógépek

A következő válogatás a legjobb Expertology mosógépek Expertology felülvizsgálatában a teljes méretű modelleknek van szentelve, amelyek esetében nincsenek különleges mélységi követelmények. Az ilyen gépek előnyei a keskeny formájú gépekkel szemben a nagyobb stabilitás, a jobb helykihasználás, a kiegészítő funkciók szélesebb “lehetőségi köre” és a jobb helykihasználás miatt. Intuitívan sokan azt feltételezik, hogy az ilyen gépek automatikusan nagyobb terhelhetőséget jelentenek, de ez csak részben igaz, és sok modell nem feltétlenül rendelkezik kapacitásbeli előnyökkel a keskeny gépekhez képest. A 10-12 kg-os rekordmennyiségek azonban csak teljes méretű gépekkel érhetők el.

Olvasson tovább  11 legjobb bútorlakkok

Indesit XWDA 751680X W

Értékelés: 4.7

Indesit XWDA 751680X W

A választékot a híres Indesit márka viszonylag olcsó mosó-szárítógépével nyitja. Ez összességében egy nagyon átlagos, de szilárd, megbízható és hosszú élettartamú mosógép. Kategóriájában számos rajongója van megfizethető ára, intuitív működése és gazdaságossága miatt.

Valójában a gép gazdaságossága egyszerre két szempontból is megmutatkozik. Először is, a hatékony energiafogyasztás, amely szerint ez a modell A osztályú, 192 kWh éves összfogyasztással. Ez 200 teljes mosást jelent. Csak mosás. Ha ehhez csatlakoztatja a szárítót, akkor a fogyasztás legalább kétszer, de akár háromszor nagyobb is lehet, az üzemmódtól függően.

Most pedig egy gyors áttekintés a funkciókról. A gép nem tartja a mosási kapacitás rekordját – 7 kg-ig -, de a maximális szárítási kapacitása nagyobb, mint bármelyik keskeny gépé – 5 kg. Itt jön be a teljes méretű előny. A maximális fordulatszám 1600 rpm.

A gép nem tartalmaz mindenféle okos high-tech innovációt, mégis számos hasznos funkcióval és üzemmóddal rendelkezik, amelyek a felhasználók tetszését és gyakori pozitív visszajelzéseit élvezik. Ez egy speciális program a gyapjú mosásához, szagtalanító funkció, automatikus kamra- és dobtisztítás, valamint egy speciális ciklus, a “sötét szövetek”, amely megakadályozza a festett szövetek színintenzitásának csökkenését.

Egy Yandex felhasználói értékelésből.”2. szintű Gadget Inspector” státuszú piac: “Ez az első gépem szárítóval, 100% -ban elégedettek vagyunk vele – ha kitalálod a három szárítási módot, hogy mennyi szennyest kell szárítani melyik módban. Nincs pormaradvány, az illat kellemes még az első mosás után is. Természetesen az első mosás előtt a gépet üresen, tisztítási ciklusban kell működtetni – olvassa el a használati utasítást”.

Előnyök

 • Olasz gyártmány;
 • szárítási kapacitás (5 kg);
 • gyermekzár
 • Szivárgásmentes (ház);
 • egyensúlyhiány-szabályozás;
 • műanyag tartály (kevesebb zaj);
 • Számos hasznos extra program.

Hátrányok

 • a fütyülés esetei pörgő üzemmódban;
 • a kijelző nem mutatja a hátralévő mosási időt, csak a lépéseket.

Weissgauff WMD 4748 DC inverter gőz

Értékelés: 4.8

Weissgauff WMD 4748 DC inverter gőz

A második a teljes méretű gépek választékában a Weissgauff márkájú modell lesz. A német stílus ellenére a márka mögött orosz tulajdonos áll – a Megalex cég. Mindazonáltal a Weissgauff készülékeket szigorú minőségellenőrzés mellett gyártják, nagy keresletnek örvendenek a FÁK-országokban, és sok pozitív visszajelzést gyűjtenek a tesztelők és a hétköznapi felhasználók részéről.

Ennek a mosó-szárítógépnek a fő előnye, hogy ugyanazt az elvet használja, amely az LG mosógépek “csúcspontjává” vált – az inverteres motor és a közvetlen meghajtás. Ennek a megoldásnak az előnyeit a fentiekben ismertettük. Így a gép minimális zajjal, minimális rezgéssel és a mozgó alkatrészek megnövelt élettartamával rendelkezik. Ez az előny azonban jelentős hátrányt jelent – a gépbe és a gépből kiáramló víz mennyisége meglehetősen nagy. Elég hangos ahhoz, hogy sok felhasználó megjegyezze a véleményében.

Ennek a gépnek a hangereje minden korábbi gépet maga mögött hagy. A maximális terhelhetőség mosásnál 8 kg, szárításnál pedig 6 kg. Magas, 1400 fordulat/perc fordulatszámú centrifugálás. Teljes szivárgásvédelem.

A felhasználók többsége dicséri a kényelmes automatikus mosási programokat, különösen a “Mosás + szárítás 1 óra alatt” programot. Ez az egyik legsikeresebb és leghatékonyabb program. Vannak mások is, és van egy programozható egyéni funkció is, rugalmas, egyéni beállításokkal.

Előnyök

 • inverteres motor;
 • közvetlen meghajtás;
 • nagy teherbírás;
 • egyéni mód “az én programom”;
 • teljes kiömlés elleni védelem;
 • minimális zajszint;
 • praktikus kezelőszervek;
 • csendes működés (mosás és szárítás).

Hátrányok

 • hangos víz be- és kimenet.

Samsung WD70J5410AW

Értékelés: 4.8

Samsung WD70J5410AW

A Samsung márka teljes méretű mosó-szárítógépe folytatja a felülvizsgálatot. A dél-koreai vállalat hosszú ideig sikerrel járt a nagy háztartási készülékek iparában – mosógépek és hűtőszekrények Samsung minden generációval egyre funkcionálisabbá és hi-tech.

Innovációikban a Samsung mérnökei szinte a molekuláris szintig hatolnak be, így a legintenzívebb módon javítják a. Ez a mosógép például a szabadalmaztatott ecobubble™ technológiát tartalmazza. Az ötlet lényege, hogy egy speciális generátor az oldott mosószert különleges felületaktív tulajdonságokkal rendelkező mikrohabbá alakítja át.

Ez a hab gyorsan behatol bármilyen, a legfinomabb szálakkal rendelkező szövet szerkezetébe, és mosószer-adalékokkal támadja meg a legmélyebb, legmakacsabb foltokat is. Az ecobubble™ technológia legjobb tulajdonsága pedig az, hogy hideg vízben, akár 15 Celsius-fokos vízben is nagyszerű mosási hatást fejt ki. Ez lehetővé teszi a drága villamos energia jelentős megtakarítását.

A felhasználók szeretik a Freshen üzemmódot is, amely intenzív forró gőzt bocsát ki, amely szagtalanítja és fertőtleníti a tárgyakat, megszabadít az idegen szagoktól és semlegesíti az allergéneket.

A legfontosabb funkciók gyors összefoglalása. Maximális terhelhetőség mosáshoz: 7 kg, maximális terhelhetőség szárításhoz: 5 kg. 1400 fordulat/perc maximális centrifugálási sebesség sebességválasztással és kikapcsolással. Gyermekbiztos és részben kiömlésbiztos. A kerámia fűtőelem nagy előny.

A Yandex felhasználói értékeléséből.A piac kipróbált állapota: “El vagyok ragadtatva az öblítésekkel, amelyek bármely mosási ciklushoz beállíthatók (jobban szeretem, ha egyáltalán nem érzem a mosószer szagát), és hogy a töltettől függően 3-5 öblítés után nincs mosószerszag.

Előnyök

 • Egy jó hírű márkanév;
 • ecobubble™ technológia – hatékony mosás még hideg vízben is;
 • Jelentős energiamegtakarítás;
 • Smart Check automatikus diagnosztika okostelefonos alkalmazáson keresztül;
 • intuitív működés;
 • tájékoztató kijelző.

Hátrányok

 • Nem fér át egy szabványos 60 cm-es ajtónyíláson.

Electrolux EW7WR447W

Értékelés: 4.9

Electrolux EW7WR447W

Befejezzük az Expertology magazin szerint a legjobb teljes méretű mosógépek szárítóval ellátott választékunkat, az Electrolux márka népszerű modelljét. Ez a PerfectCare 700 termékcsalád része, és bizonyos szempontból a középkategóriás és a prémium változat között helyezkedik el.

Ennek a mosó-szárítógépnek az előnyeiről inkább a finom pontokban rejlenek, mint a prémium készülékek esetében gyakran előfordulnak. A fejlesztők például nagy figyelmet és erőfeszítést fordítottak a mosási módok tökéletesítésére és az automatizálás maximalizálására.

Tehát először is ki kell emelnünk a DualCare technológiát, amelynek célja, hogy maximálisan összegyűjtse a rakományra vonatkozó információkat, és ezen adatok (súly, szövet típusa stb.) alapján meghatározza, hogy melyik mosási mód optimális. A cél nem csak a lehető legnagyobb mosási hatás elérése, hanem az is, hogy a ruhák ne károsodjanak.

A részletekre fordított figyelem a gőzfunkcióban is észrevehető. Itt különböző célokra használják. Először is, ott van a SteamCare, amely helyreállítja a mosás során keletkező gőzt és kezeli a gyűrődéseket. Másodszor, van a külön FreshScent funkció, amely nem kapcsolódik a mosáshoz, hanem csak arra szolgál, hogy fertőtlenítéssel és szagtalanítással felfrissítse a ruhákat a mosások között.

A felhasználók különösen dicsérik a SensiCare funkciót – ez intelligens módon választja ki a töltet méretét és egyénileg állítja be a programot minden egyes mosáshoz. Ezzel a szigorú és érzékeny megközelítéssel elkerülhető a romlás, a túlmosás és a sok mosási ciklus utáni formavesztés.

Olvasson tovább  A 9 legjobb padlókonvektor

A kapacitás eléggé szabványos ehhez a formátumokhoz – 7 kg mosáshoz és 4 kg szárításhoz. 1400 fordulat/perc maximális fordulatszám. A szárítás típusa – maradék nedvességtartalom szerint.

Egy Yandex felhasználói értékelésből.Ez a gép a “Lakóélet 5. szintű varázslója” címmel a piacon a legjobb teljesítményt nyújtja: “Egy év használat alatt egyetlen panasz sem érkezett a mosás és szárítás minőségére, ha mindent az utasításoknak megfelelően csináltunk. Ez egy kötelező olvasmány, mielőtt elkezdené használni.

Előnyök

 • Automatikus programfelismerés a szövet típusa és súlya alapján;
 • Késleltetett indítású időzítő 20 órára;
 • gyermekzár;
 • Szivárgásvédelem;
 • Az intenzív 60 perces Non-Stop program;
 • A gőzfrissítő funkció hasznos és hatékony a mosások között;
 • intelligens algoritmusok, amelyek minden programot egyedileg állítanak be minden egyes mosási töltethez.

Hátrányok

 • elég hangos csikorgó.

A legjobb beépített mosógépek szárítóval

A felülvizsgálatunk utolsó válogatása a beépített mosó-szárítógép típusokra összpontosít. Az orosz piacon nem sok ilyen van, mivel a szabadon álló formátumok még mindig sokkal népszerűbbek. Itt csak a biztonság kedvéért szeretnénk hozzátenni, hogy a szigorú előírásokra való tekintettel valójában nincsenek keskeny beépített gépek, hanem mindegyik teljes méretű.

Candy CBWD 8514TWH

Értékelés: 4.8

Candy CBWD 8514TWH

A legjobb szárítógépek felülvizsgálatának utolsó részében először a legolcsóbb modell lesz. És ez ebben az összefüggésben fontos, mivel a három bemutatott lehetőség ára többszörösen eltér egymástól.

Mivel ez egy beépíthető készülék, a méretek alapvető fontosságúak, ezért itt és az alábbiakban jelezzük őket. A gép méretei – 60x55x82 cm, beépített magasság – 83 cm. Súly – 64 kg.

Ez a gép meglehetősen egyszerű a funkcionalitás szempontjából, a legalacsonyabb ár rovására ebben az osztályban. És ez az ár, valamint a megbízhatóság és a robusztusság teszi ezt a gépet olyan vonzóvá az ügyfelek számára. Egy másik előnye a nagy rakodókapacitás. Nem rekord, de még mindig átlagon felüli – akár 8 kg mosásonként és akár 5 kg szárításonként.

Maximális centrifugálási sebesség – akár 1400 fordulat/perc. És itt van egy hátrány – sok felhasználó rámutat arra, hogy a pörgő üzemmódban elveszett a gép minden “varázslata” a csendesség szempontjából. A mosás és szárítás valóban csendes, de a kiürítés és a csavarás nagyon csendes.

Hasznos extrák, például késleltetett indítás. Csak 9 órán át tart, de még így is lehetővé teszi, hogy egy napon belül beprogramozzon egy indítási időt, amikor a gép nem zavar senkit.

A felhasználók többsége elismerően nyilatkozik a szárítógép szárítási képességeiről, és dicséri a magas hatékonyságát. Az egyenlőtlen szárítás ritka véleményei választ adnak az állításra – nem lehet arra támaszkodni, hogy a különböző anyagokból készült szennyeseket egyszerre szárítják. Sokan megjegyzik a magas A energiahatékonysági osztályt is – az ilyen energiaigényes egységeknél ez különösen fontos.

Előnyök

 • nagy kapacitás;
 • hatékony szárítás;
 • könnyű kezelhetőség;
 • energiahatékony – A osztály;
 • Csendes működés mosási és szárítási üzemmódban;
 • Késleltetett indítású időzítő akár 9 órán keresztül.

Hátrányok

 • hangos pörgés és öblítés.

GRAUDE EWTA 80.0

Értékelés: 4.8

GRAUDE EWTA 80.0

A második mosó-szárítógép a választékban a német-orosz közös vállalat GRAUDE mosógépe. A gyártó itt az anyagok minőségére és számos tesztre helyezte a hangsúlyt, hogy biztosítsa a tartósságot és a hibamentes működést.

A mosógép méretei 60x54x82 cm, a beépítési magassága 82 cm. És van egy bejárati ajtó, hogy lezárja az elülső. A bútorajtó rögzítésére szolgál a beépítés során.

A legfontosabb funkciók gyors összefoglalása. A maximális mosási terhelés ebben a modellben 8 kg, szárításhoz – 5 kg. Maximális centrifugálási sebesség – 1400 fordulat/perc. Összesen 16 program van, köztük speciális programok gyapjú és kényes szövetek számára.

A legtöbb felhasználó dicséri a gép egyszerű és intuitív kezelését, megbízhatóságát és igénytelenségét, miközben a mosás magas minőségét is fenntartja. A háztulajdonosok körében különösen népszerű a “gazdaságos” üzemmód, amely minimális erőforrásból legalább kielégítő, ha nem is kiváló mosási és szárítási minőséget biztosít.

A gépbe extra funkciókat és üzemmódokat csomagoltak, hogy tovább növeljék a mosási kényelmet és biztonságot. Ez például teljes szivárgásvédelemmel rendelkezik, nem pedig részleges, mint az alacsony árú modellek. 24 órás késleltetett indítású időzítővel is rendelkezik. Külön előnye az egyéni beállításokkal rendelkező “Saját üzemmód” funkció.

A Yandex felhasználói értékeléséből.A “készülék 4-es szintje”: “Ez egy kiváló modell, és nem bántuk meg, hogy használtuk. Rengeteg szennyest tart el, amelyek szárítógépben száríthatók. Sokféle program, leginkább a “Gazdaságon” mosok. A késleltetési időzítő szintén nagyszerű funkció”.

Előnyök

 • az anyagok minősége;
 • megbízhatóság és tartósság;
 • Alaposan mossa meg és szárítsa meg;
 • Az egész mosógép kiömlésbiztos;
 • egyedileg választható üzemmódok;
 • Késleltetett indítás akár 24 órával.

Hátrányok

 • nincs újratöltési funkció.

Electrolux PerfectCare 700 EW7W3R68SI

Értékelés: 4.9

Electrolux PerfectCare 700 EW7W3R68SI

Az áttekintést az Electrolux márka legdrágább beépített mosó-szárítógépe zárja. Itt észrevehetjük azokat a tulajdonságokat, amelyek a drága prémium kategóriás gépek egyes típusaira jellemzőek – a gép nem kápráztat el gazdag funkcionalitással, de a hangsúlyt hosszú távon fontosabb dolgokra helyezi.

Ez például azon kevés szárítógépek egyike, amelyeknél a gyártó a legmagasabb energiahatékonysági besorolást érte el – a legjobb A osztályba sorolva+++. Emlékezzünk vissza, hogy a meglehetősen jó költségvetési modellek nem is jogosultak az A osztályba, minden “plusz” nélkül, hanem csak a B osztályba.

A gép teljesen szivárgásmentes és gyermekbiztos. A kezelőszervek ugyanakkor nagyon világosak és intuitívak. Forgatható kapcsolóval rendelkezik a két tisztítási mód közötti váltáshoz, de a kapcsolási elv elektronikus. Egy nagyon informatív állapotjelző áttekintést nyújt az üzemmódokról és a vonatkozó információkról. Itt egy késleltetett indítási időzítőt is beállíthat akár 20 órára.

A gépből hiányzik néhány olyan funkció, mint például ugyanaz az utólagos feltöltés, amellyel sok prémium modell nem rendelkezik. De maguk a mosóprogramok meglehetősen sokfélék. Több öblítési mód is rendelkezésre áll, ami megoldja a szennyes elégtelen öblítésének gyakori problémáját, amikor egy további öblítést kell manuálisan kezdeményezni. Itt nem ez a helyzet, és mindent előre be lehet állítani.

A felhasználóknak általában csak jó ötletei vannak erről a gépről, mint sok más modellben, különleges siker és igény a gazdaságos üzemmódok és az expressz mosás funkciója 1 óra alatt, amikor a “betöltött száraz, piszkos, száraz, tiszta egy óra alatt” elv működik. Csak egy szárítási mód, és ez sem hátrány, hanem a prémium modellek szigorú minőségi megközelítései.

Előnyök

 • prémium osztály;
 • Kiváló minőségű anyagok és építési minőség;
 • inverteres motor;
 • A+++ energiahatékonysági osztály;
 • számos program;
 • teljesen kiömlésbiztos;
 • gyermekbiztosítás;
 • minimalista, de elegáns design.

Hátrányok

 • Nincs utántöltés a mosodában.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: