12 legjobb gumiabroncs a kerékpárhoz

A gumiabroncsok fontos szerepet játszanak a kerékpár felépítésében. Képesek megtartani viselőjük súlyát, puhaságot és tapadást biztosítanak, és manőverezés közben megtartják alakjukat. A gumiabroncs szélessége, a futófelület és az anyag minősége határozza meg a motoros kényelmét és biztonságát. Nézzük meg, melyik kerékpárgumi a legjobb a szakértők és a felhasználók szerint.

A legjobb kerékpárgumik rangsora

ail Boss 2.25 26 Comp gumiabroncs W110-0880
Jelöléshelynévár
A legjobb slickek és félslickek kerékpárokhoz1Schwalbe Big Ben K-Guard 55-5592 800€
2Continental SpeedRide 28 hüvelyk1 700€
3

A kerekek egy 28″ Gravelkingre vannak felszerelve

3 200€
4Szerző Speed Master 29×21 600€
5Schwalbe Rock Razor 29×2.355 250€
A legjobb sárgumik kerékpárokhoz1Schwalbe Marathon Plus MTB 26×2.13 600€
2Maxxis 2020 Ardent Race 29×2.22 900€
3Bontrager MUDX TLR1 750€
4Schwalbe Land Cruiser K-Guard 50-5592 450€
5WTB

1 290€
6Miche
 • n MTB XC A.T. 261.85 TS
 • 1 800€
  7Kenda K-850 620170750€

  A legjobb slickek és félslickek a kerékpárhoz

  A slick- vagy félslick-felszereltségű kerékpár nagy sebességgel halad, és száraz aszfalton való közlekedésre tervezték. A futófelület mintázatában a sok nagy blokk hiánya kisebb gördülési ellenállást eredményez. A félszeletek oldalán lévő kiálló bütykök élesebb manővereket tesznek lehetővé, gyorsabb kanyarba való beállással, sebességcsökkenés nélkül. De ezekkel a gumikkal nem szeretne rögös terepre lépni.

  Schwalbe Big Ben K-Guard 55-559

  Értékelés: 4.9

  SCHWALBE BIG BEN K-GUARD 55-559

  Az első helyet a német Schwalbe gyártó gumiabroncsai kapják. A gumiabroncs átmérője 26 hüvelyk, szélessége 2 cm.1 hüvelyk. A méret a legtöbb felnőtt kerékpárhoz illeszkedik. A Slick gumiabroncs futófelülete ötszögletű blokkokból álló, irányított futófelületi mintázatot tartalmaz. Ezek között egy vékony barázda van, amely elvezeti a vizet, ezért elsősorban száraz útburkolaton való használatra tervezték őket. De nem csapnak nagy zajt, ahogy a kerékpárosok megjegyezték. Minden egyes gyöngy felületén apró bütykök vannak, amelyek növelik a tapadást. Belül a gyártó egy erős törőrudat és egy további réteg defektvédelmet épített be a gumiba. Az 50 TPI hasított test sűrűségének köszönhetően tökéletes az utcai motorozáshoz.

  A szakértők ezeket a gumiabroncsokat emelik ki a legjobbaknak, mert akár 115 kg súlyt is elbírnak (kerékenként). Ez egy nagyszerű lehetőség, ha fogyni szeretne, és olyan kerékpárt választott, amely teljesíti a feladatot. Gyönyörű színük is van, amely azonnal felhívja a figyelmet a kerékpárjára.

  Előnyök

  • A méret a legtöbb felnőtt kerékpárra illik;
  • gyönyörű szín;
  • Akár 115 kg súlyt is kibír;
  • defektvédelem.

  Hátrányok

  • 50 TPI alacsony hasított testsűrűség.

  A Continental SpeedRide 28 hüvelykes

  Értékelés: 4.8

  CONTINENTAL SPEEDRIDE 28 INCH

  A félig sima gumiabroncsok közül a legnépszerűbbek a Continental gumiabroncsai, amely a személygépkocsikra való gumiabroncsok gyártásában jeleskedik. Az országúti kerékpározáshoz tervezett kerékpár országúti sebességre készült, és 28 hüvelykes átmérővel rendelkezik. A sebesség és a légellenállás minimalizálása érdekében a vállalat tervezői olyan futófelületet hoztak létre, amely több kiálló, egymáshoz közel elhelyezett gyémánt alakzatot tartalmaz. Az úttal érintkezve kiszélesednek, és kiszélesedik az érintkezési felületük. Az egyes blokkok felületén kereszt alakú horony található, amely lamellaként működik, növelve a tapadási síkok számát. a fent leírt gumikkal ellentétben van egy kis tapadás az oldalfalán, így sebességgel is be lehet kanyarodni a kanyarokban.

  Ezeket a gumiabroncsokat a legjobbnak ítéltük a mindkét oldalon található fényvisszaverő csíkok miatt. Ha gyakran motorozik éjszaka, a gumiabroncsok széles vonala a fényszórók, az utcai lámpák és más fényforrások fényének visszaverődésével extra láthatóságot biztosít a kerékpárnak.

  Előnyök

  • Jó tapadás a parkos sávokon és az autópályákon;
  • vágásgátló rendszer;
  • egy csík, amely növeli a láthatóságot a sötétben;
  • nagy, 28 hüvelykes átmérőjű.

  Hátrányok

  • az acélkord növeli a kerék súlyát.

  anaracer gravelking 28 hüvelyk

  Értékelés: 4.7

  Panaracer Gravelking 28 hüvelyk

  Ha nem kemény manőverekre, hanem inkább nagy országúti sebességre számít, akkor a 28 colos Panaracer Gravelking slickek jelentik a megoldást. A gumiabroncsok szinte “kopasznak” tűnnek, de közelebbről megnézve négy hosszanti csíkot fedezhetünk fel, belül ferde sorokkal. Ez a sekély érdesítés minimális ellenállást biztosít a légáramlásnak és biztonságos tapadást az aszfalton. A visszajelzések szerint a gumiabroncsok szinte hangtalanok. A konstrukció megerősítéséhez a gyártó megerősítést használt – AX-Alpha zsinór. Közvetlenül mögötte található az Anti-Flat védőréteg, amely megakadályozza a vágásokat. A szakértők kiemelik a gumi csökkentett kopását a szabadalmaztatott Zero S keveréknek köszönhetően

 • p Fogás. Annak érdekében, hogy a gumiabroncs ne dörzsölődjön a felnin, egy kiegészítő “szegélyt” szereltek fel.

  A gumiabroncs alacsony, 320 g-os súlya miatt figyelemre méltó (egyes versenytársak súlya 600-900 g). Ez lehetővé teszi, hogy a motor gyorsabban gyorsuljon az autópályán és az egyik leggyorsabb. Emellett puha kevlárszállal ellátott, összecsukható zsinórral rendelkezik, így a gumiabroncsot könnyű felszerelni a felnire, külön szerszámok nélkül.

  A

  • alacsony zajszint;
  • Alacsony gördülési ellenállás;
  • könnyű beszállni;
  • csökkentett kopás.

  Hátrányok

  • magas ár.

  Szerző Speed Master 29×2

  Értékelés: 4.7

  SZERZŐ SPEED MASTER 29X2

  És itt az egyik leggyorsabb félszelet, amit valaha készítettek. A szerző Speed Master gumiabroncsok átmérője 29 hüvelyk, így kevesebbszer kell pedáloznia ahhoz, hogy ugyanolyan sebességgel haladjon, mint a 26 hüvelykes abroncsokkal rendelkező motorosok. A futófelületi zóna sok apró dudort tartalmaz a tapadás javítása érdekében, de a gyártó még tovább ment, és V alakú betétet adott neki, így az abroncs száraz talajon is kiváló tapadást biztosít. A vállrészben lévő magas blokkok lehetővé teszik, hogy a kerékpár kanyarodáskor oldalra dőljön. A gyártási folyamat során a vállalat a Skinwall technológiát alkalmazta, amely egy sűrű zsinórszövésből áll. Emellett vastag gumiréteggel rendelkeznek a felnivel érintkező területen, hogy megvédjék a gumiabroncsot a kidörzsölődéstől és az önszúrástól.

  A gumiabroncsot a Dual Compound technológia miatt kedveltük. A gyártó a középső részen kemény gumit, az oldalán pedig rugalmas gumit használt. Ez segíti a kerékpár jobb kezelhetőségét és megkönnyíti a tekerést.

  Előnyök

  • Jó kanyarodási tulajdonságok;
  • A gumiabroncs futófelületén extra horgok találhatók;
  • kettős vegyület;
  • a zsinórok szorosan egymásba vannak fonva.

  Hátrányok

  • 27 TPI hasított test sűrűsége;
  • Magas abroncssúly a félig sima gumiabroncsokhoz: 840g.

  Schwalbe Rock Razor 29×2.35

  értékelés: 4.6

  Schwalbe Rock Razor 29x2.35

  Ezt a kategóriát a német Schwalbe márka félslickjei teszik teljessé. 29x2x2 gumiabroncs.A 35″ jól működik országúti kerékpárokon. A vázszilárdság 67 TPI, ami lehetővé teszi, hogy a gumi hosszú futásteljesítményt és hosszú kilométereket bírjon. Ez a gumi az Evolution generációhoz tartozik, és a legfejlettebb anyagokból készül. Az Addix Speedgrip keveréket a gyártó a következőkhöz ajánlja

  ail, AM, XC. Az oldalakon rugalmas, mégis erős réteg található, amely aktívan ellenáll a karcolások kialakulásának. A gumiabroncs tesztjei és értékelései megerősítették kiváló gördülési tulajdonságait és a keverék tartósságát. Különösen hatékony a hátsó gumiabroncson, mivel gyorsításkor nagyobb hasmagasságot biztosít.

  A legjobb dolog ezekben a gumiabroncsokban az, hogy csövezés nélkül felszerelhetők. Ez megkönnyíti a gumiabroncs javítását, ha véletlenül kilyukad az úton. Egy másik, amely jól teljesít a burkolatlan utakon, és ezért nagyszerű mindenes.

  A

  • Enyhe gördülési képesség;
  • hosszú élettartam;
  • fokozott tapadás terepen;
  • szúrás elleni védelem;
  • tubeless.

  Hátrányok

  • nagyon jó érték;
  • Az úton enyhe zúgás hallatszik.

  A legjobb sárgumik kerékpárokhoz

  Ha szereti a hegyi utakat vagy az erdőben való kerékpározást, akkor a sárgumikra van szükség. A futófelületükön hangsúlyos gombbal rendelkeznek, amely megbízható tapadást biztosít a puha pályafelületeken. Az oldalsó csúszásgátló lemezek segítenek megakadályozni a túlkormányzottságot kanyarodáskor. Itt vannak a legjobb változatok ebből a gumiabroncsból, amelyeket Oroszországban vásárolhat meg.

  Schwalbe Marathon Plus MTB 26×2.1

  Értékelés: 4.9

  SCHWALBE MARATHON PLUS MTB 26X2.1

  A Schwalbe Marathon Plus MTB 26×2 az egyik legelterjedtebb mountain bike gumiabroncs ebben a kategóriában.1 hüvelyk. A futófelületnek folyamatos középső bordája van, amely kiváló iránystabilitást biztosít – a visszajelzések szerint nem ingadozik és kényelmes kezelhetőséget biztosít. a borda és a kerék melletti támasztóblokkok cikk-cakkos kialakítása nem engedi, hogy a gumiabroncsok teljes mértékben érintkezzenek az úttal, ezért nagyfokú mozgásszabadságot biztosít. A barázdák minden egyes barázdában extra tapadást biztosítanak a futófelületnek.

  Ez a hegyikerékpár gumiabroncs az egyik legjobb defektálló gumiabroncs hírében áll. Ennek az eredménynek az eléréséhez a gyártó újrahasznosított latexből álló SmartGuard réteget használt. A futófelület olyan magasan és közvetlenül a futófelület alatt van, hogy a tüskék, üvegszilánkok és még a ceruzaszegek sem tudnak átjutni rajta, hogy elérjék a belső csövet. Ha gyakran közlekedik erdőben vagy mezőn, ahol sok tüske nő, fontolja meg ezt a lehetőséget kerékpárja számára.

  Előnyök

  • van egy kis csík a fényvisszaverődéshez;
  • kiváló kopásállóság;
  • fokozott defektvédelem;
  • jó tapadás különböző felületeken.

  Hátrányok

  • nem a legjobb sebességi jellemzők;
  • magas érték.

  Maxxis 2020 Ardent Race 29×2.2

  Értékelés: 4.8

  Maxxis 2020 Ardent Race 29x2.2 Maxxis 2020 Ardent Race 29x2.2

  A Maxxis márka a terepjáráshoz 29 colos kerékpárabroncsokat kínál összetett futófelületi mintázattal. Egy pár blokk középen, extra lapátokkal az iránystabilitás és az egyenes vonalú tapadás érdekében. Ezután van egy sor lépcsőzetes párna, amely elosztja a terhelést a kerékre. Az oldalfal trapéz alakú perselyekkel van megerősítve, hogy a pályán kívül könnyebb legyen a motorozás, és kanyarodáskor kiegyensúlyozott maradjon. Az EXOProtection technológia oldalirányú ütközés elleni védelmet nyújt a szúrások és vágások ellen, de nem használ vastagabb gumiréteget. Ez a megközelítés segített a kerék súlyát 700 grammon belül tartani, amikor a versenytársak modelljei ebben a kategóriában több mint 1 kg-ot nyomnak.

  A gumiabroncs azért érdekes, mert olyan szintű nyomáscsökkentés érhető el benne, amely más gumiabroncsok esetében a felniről való kipukkanást okozná. A technológia neve Tubeless Ready. Az alacsony nyomású változat ideális, ha homokos terepen lovagol. A lapos gumiabroncsok nagyobb felületen érintkeznek az úttal, és a kerékpár kevésbé csúszik meg.

  Előnyök

  • Kevlár zsinór;
  • viszonylag kis súly;
  • 60 TPI hasított test szilárdsága;
  • Kúpos tüskék a futófelületen.

  Hátrányok

  • nem alkalmas nagy sebességre;
  • nagyon hangos a pályán.

  Bontrager MUDX TLR

  Értékelés: 4.7

  BONTRAGER MUDX TLR

  ez a dirt bike gumiabroncs lépcsőzetes mintázatú, négyzet alakú tüskékkel ellátott futófelülettel rendelkezik. Ideális választás downhill hegyi kerékpárokhoz földes és köves utakon. A 26 hüvelykes átmérő minden felnőtt kerékpármodellhez illik. A kerék súlyának 470 g-ra csökkentése érdekében a gyártó a gumiabroncs szélességét 1 m-re csökkentette.8″ versus 2.1 a versenyen. Acélzsinórok helyett kevlárt használ. A szegecsek messze túlnyúlnak a vállrészen, így könnyebb az irányváltoztatás és az oldalirányú kanyarodás a sziklákon.

  A szakértők szerint a gumiabroncsok a legjobbak a kimosott földutakra vagy nedves aszfaltra. Az egyes ujjperceknél lévő nyílások segítik ezt a hatást. Bár csak 7×7 mm széles, a futófelületi blokk további 9 barázdára van osztva, amelyek minden felületen tökéletesen tapadnak a futófelületen. A blokkok közötti nagy távolság lehetővé teszi, hogy az iszap könnyebben kifolyjon. A gumiabroncsok még kis rámpákról is képesek leugrani, a futófelület szilárdsága 170 TPI.

  Előnyök

  • A kerekek nem mosódnak ki a sárban;
  • más verziók;
  • a 170 TPI zsinórok jobb tartóssága;
  • kiváló tisztíthatóság.

  Hátrányok

  • Nincs középső borda – csak mért lovagláshoz.

  Schwalbe Land Cruiser K-Guard 50-559

  Értékelés: 4.6

  Schwalbe Land Cruiser K-Guard 50-559

  A következő egy 26×2 hüvelykes félslick modell, de az erősen kiálló futófelületi elemek miatt földgumiként van besorolva. A gumiabroncs szilárd, összetett alakú központi bordával rendelkezik, amely extra stabilitást biztosít a kerékpárnak. A vállrészen lévő négyfejű izmok szilárdan tartják a kerékpárt a kanyarodási zónában, és terepen való vezetéskor a puha talajkontúrokba vájnak. A felninként három lapátnak köszönhetően esős időben is nyugodtan ki lehet menni az útra. A felhasználók visszajelzései szerint nagyon tetszik az a tény, hogy széles nyomástartományba fújhatóak fel 2.5-5 bar, az út keménységétől függően.

  Ez is az egyik legtartósabb defekttűrő kerékpárgumink. 3 mm vastag Puncture Guardot használ. A német gyártó 5. szintű minősítése. Kevesebb az esélye annak, hogy egy bukkanó miatt tönkremegy az út. A gyártó ezt a gumit elektromos kerékpárokhoz 25 km/h átlagsebességre ajánlja.

  Előnyök

  • Kerekenként 110 kg-ra van méretezve;
  • súly 850g;
  • védelmet nyújt a szúrások ellen;
  • Felfújható 2.5-5 bar.

  Hátrányok

  • 50%-os elhasználódás után kezdi elveszíteni hasznosságát.

  WTBail Boss 2.25 26 comp gumiabroncs W110-0880

  Értékelés: 4.5

  WTB<tr></div><p>AIL BOSS 225 225 26 COMP TIRE W1100880″ src=”/wp-content/uploads/2023/04/16616666194161-9912.jpg” height=”400″ title=”WTB</p><tr>AIL BOSS 225 26 COMP ABRONCS W1100880″><p>És itt a 2020-ban megjelenő mountain bike modell. Acél hátlappal rendelkezik, ami csökkenti az árat a hasonló kevlár vagy aramid termékekhez képest. A váz szilárdsága 60 TPI, így a gumi nem csak városi lovaglásra alkalmas, hanem tökéletesen tűri a terepezést is, és All Mountainként is használható. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a számos résszel ellátott blokkszegek fékezéskor nagyon jól beássák magukat a talajba. A csapok közötti tér elősegíti a szennyeződések öntisztulását kerékpározás közben.</p><p>A szakértőknek tetszett a gumiabroncs szélessége 2.25″, ami fokozott stabilitást biztosít. Itt a vállrészben lévő csapok lefelé vannak fordítva, hogy növeljék az érintkezési felületet. Könnyebb megtartani az egyensúlyt a kerékpáron, még a leglassabb sebességnél is. A nagy szélességgel azonban a gyártóknak sikerült a 900 g-os abroncs súlyát elég alacsonyan tartaniuk ahhoz, hogy a kerekek ne legyenek túlterhelve.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Viszonylag alacsony súly egy sár kategóriában 900g;</li><li>kiváló fékezési tulajdonságok;</li><li>a gumiabroncsot biztonságosan a pályán tartja;</li><li>Hosszú élettartam.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nagy sebességnél drasztikusan zúgnak.</li></ul><h3>Miche<li>n MTB XC A.T. 261.85 TS</h3><p>Értékelés: 4.4</p><div style=Miche<li></div><p>n MTB XC A.T. 261.85 TS” src=”/wp-content/uploads/2023/04/1601666666194161-9112.jpg” height=”400″ title=”Miche</p><li>n MTB XC A.T. 261.85 TS”><p>Miche francia vállalat</p><li>n az autógumiabroncsok terén jeleskedik, így kerékpáráruk is hírnevet szereztek a megbízhatóság és a tartósság terén. Modell MTB XC A.T. méret 26×1.85″ és univerzálisnak tekinthető aszfalton és földutakon való lovagláshoz. A gumiabroncs kettős keverékű, kemény alsó és puha oldallal. Az összetett futófelületi mintázat téglalap alakú blokkokból áll, amelyek többsége kettéágazó. Ez lehetővé teszi, hogy a gumi jobban alkalmazkodjon az egyenetlen útfelületekhez.<p>A francia márka gumiabroncsai az oldalfalakon lévő tömör vonallal tűnnek ki. A futófelület legkülső elemeihez csatlakozó blokkok is vannak a futófelületen. Ez a megoldás jobb védelmet nyújt az oldalirányú vágás ellen, és stabilabb formát ad a gumiabroncsnak. Kisebb az esélye annak, hogy a gumiabroncs leszakad a felniről, ha a nyomás észrevétlenül csökken a kanyarban.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Kettős összetétel;</li><li>kiváló szennyeződés-tisztíthatóság;</li><li>jó tartósság;</li><li>általános futófelület.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>apró köveket tud felvenni.</li></ul><h3>Kenda K-850 620170</h3><p>Értékelés: 4.4</p><div style=KENDA K-850 620170KENDA K-850 620170

  Az olcsó kerékpárgumik közül a bevált modell a 26×1 méretű Kenda K-850 620170-es Kenda K-850 620170.95. Ez egy fekete sárgumi, jól kidolgozott ütközőkkel és 820 g-os súllyal. A monokulároknak nagy távolság van a blokkok között, így a kerekek könnyen tisztíthatók a szennyeződésektől, és nem mosódnak ki. Mivel az oldalsó blokkok akár 10 mm magasak, a kerékpár nem gurul oldalra kemény kanyarodás közben. A gumi meglehetősen lassan kopik, és kedvező áron az egyik legjobb ár-érték arányú termék.

  Ezeket a gumiabroncsokat sáros, csúszós, földes és homokos utakra ajánljuk. A gyártó a futófelületet egy összetett formájú, folyamatos bordával látta el, villás keresztsarkokkal, így a kerekek szó szerint az útfelületbe kapaszkodnak, és nem csúsznak el. A további finom gumiszőrök növelik a tapadást és megakadályozzák a csúszást laza talajon vagy nedves fűben.

  Előnyök

  • nem mosható ki;
  • Kiváló taszítás minden típusú felületen;
  • könnyen ki a markolatból;
  • vonzó ár;
  • Viszonylag könnyű súly 820 g.

  Hátrányok

  • a finom szőrszálak gyorsan lekopnak az aszfalton;
  • A 22 TPI hasított test sűrűsége nem teszi lehetővé, hogy hosszú futamokra használják őket.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: