8 legjobb országúti kerékpár

*A szerkesztő véleménye a legjobb súlyokról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultáció szükséges szakemberrel.

Az országúti kerékpárokat sík, burkolt utakon vagy utakon való versenyzésre tervezték. Az ideális méret minden lovas számára. Válasszon országúti kerékpárokat olyan emberek, akik jelentős tapasztalattal és bizalommal rendelkeznek a vaslovon ülve. Leginkább edzésre, versenyekre való felkészülésre vásárolt. High-end motorok, 300.000 és 500.000 font közötti áron. Sokan vásárolják őket profiknak, akik különböző versenyeken vesznek részt. A nagy sebességű ridereket nagy teljesítményre tervezték, könnyebb vázzal, kormányokkal és kerekekkel, legfeljebb 5-9 kg súlyúak. A gumiabroncsok és az útfelület közötti súrlódás csökken a 8 atmoszféráig felpumpált vékony gumiabroncsok által.

A rossz országúti kerékpár kiválasztása elfogadhatatlan luxus. Még a legegyszerűbb modellek költsége is 20-50 ezer körül van. . Hogy ne pazaroljon el ilyen sok pénzt, kérjük, olvassa el ezt a cikket a végéig. Elmondja, hogyan válasszon kerékpárt, és milyen jellemzőket keressen. Az Expertology a jól ismert gyártók 8 legjobb országúti kerékpárját is értékelte.

Hogyan válasszunk országúti kerékpárt

 1. Méret.Ez az első dolog, amit ki kell választania. A gyártók hivatalos weboldalain speciális kalkulátorok találhatók, amelyek kiszámítják a vázméret és a magasság arányát. Ne feledje azonban, hogy a kapott adatok hozzávetőlegesek lesznek, mivel a különböző vállalatok keretei nem rendelkeznek egységes méretszabvánnyal. Ezért érdemes kipróbálni a kerékpárt, mielőtt megveszi. Tartsa a kerékpárt függőlegesen, és álljon a váz fölé úgy, hogy az a lábai között legyen. Az optimális távolság az ágyék és a keret között 10 cm, de legalább 6 cm. Jó ötlet, hogy üljön néhány olyan modellre, amely megfelel az Ön lovaglási stílusának és magasságának, majd válassza ki a legkényelmesebbet. Ne feledkezzünk meg a kerékpár beállításának lehetőségéről sem. A nyeregcső és a nyereg magassága, valamint a kormány könnyen, egyénileg állítható.
 2. Keret anyaga. A keret befolyásolja a vezetési minőséget. A modern modellek váza acélból, alumíniumból vagy karbonból készült. Bár nagyon robusztusak, a legkevésbé népszerűek, mert nehézsúlyúak. Velük együtt szerelik össze a belépő árkategóriás roadstereket. Kivételt képeznek az olyan gyártók prémium acélkeretei, mint a Colnago, Columbus, Reynolds, amelyek minőségben és árban a karbonkeretekhez hasonlóak. Az alumínium kerékpárok merevebbek és könnyebbek, mint az acél kerékpárok, de nem rendelkeznek megfelelő szilárdsággal, ezért rövidebb élettartamúak. Alacsony árú modellekben elérhető. A legjobb keretek az alumíniumból készült, ütközőcsöves keretek (a cső különböző részein különböző vastagságú csövek). Ez kényelmesebb utazást biztosít. A szénszálas kerekek az országúti kerékpárok tervezésében újdonságnak számítanak. A kényelmetlen emberek azt gondolják, hogy az anyag népszerűsége az alacsony súlyának köszönhető, de ez alapvetően nem igaz. A szénszálas vázak néha még nehezebbek is, mint az acél vagy az alumínium. Előnye az állítható merevség, amely lehetővé teszi, hogy a váz az iránytól függően merev és rugózó legyen. A magas keretárakat gyakran azért adják meg, mert a gyártási folyamat bonyolultabb, mint más anyagok esetében.
 3. vázszerkezet.Két típusban kapható: osztott rajtú versenyek (beleértve a triatlonokat is) és csoportos versenyek. Az előbbi (Time
  kevésbé manőverezhető, nehezebb és merevebb. A mellékletekben is különböznek. Tapasztalt motorosok számára, akik tudják, hogyan kell kezelni ezt a típusú kerékpárt. A kezdőknek ajánlott egy országúti kerékpárt vásárolni a csoportos kerékpározáshoz, hogy megszokják az illeszkedést. Mielőtt vásárolni indul, célszerű megnézni a gyártó weboldalát, hogy megnézze a vázgeometriát és tanulmányozza a főbb paramétereket.
 4. A kerekek. A kerekeknek két fő csoportja van: a csöves és a nyitható kerekek. Ez utóbbiak oldalfalai, gumiabroncsai és belső csövei vannak. Az előbbiekre jellemző az oldalfalak hiánya. A kerek csövet, amely a csövet és a gumiabroncsot egyesíti, egy speciális ragasztóval rögzítik a felnire. A konstrukció jellemzője a sima vezetés és a nagynyomású megtartás. Kilyukadás esetén a csövet nehezebb kicserélni, mint a clinchert, és a költségek is sokkal magasabbak. Ezen okokból kifolyólag a profi versenyeken, ahol a műszaki támogatás rendelkezésre áll, csővázas kerekeket használnak, lehetővé téve a sérült kerék gyors cseréjét egy tartalék kerékre. A profil alacsony, közepes, magas és aerodinamikus (4-8 cm-es felni magasság) kivitelben kapható. Ez utóbbiakat versenyeken használják (osztott rajt, csoportos rajt, triatlon), így az alkalmi felhasználóknak, akik városi utakon szeretnének nagy sebességgel motorozni, a másik három lehetőséget kell megfontolniuk. Azoknak, akik igazán edzeni szeretnének, javasoljuk, hogy szerezzenek be egy extra pár kereket. Az előre gyártott gyári roadstereken a kerekek általában a belépő vagy a középszintűek.
 5. Gumiabroncsok.A klinchers 2-2,3 cm szélesek és 6-10 atmoszférát bírnak el. A kerekek könnyű, minőségi gumija gyorsan elhasználódik, ezért elsősorban versenyzésre használják. A feszesebb, nehezebb és merevebb kormányok sokkal tovább tartanak majd.
 6. Csillagrendszer.A lánc az első láncszemhez van rögzítve, ahol a láncszemek különböző méretűek. A két 50 és 34 fogú lánckerékkel ellátott kompakt kerékpár kezdők számára is alkalmas. A rendszer megkönnyíti a gradiensek kezelését. A nagyméretű, 39 és 53 fogú, iker és standard lánckerekek népszerűek a motorosok körében a nagy sebességű teljesítményük miatt.
 7. Kormány és nyeregcső.Kényelmes illeszkedést kell biztosítaniuk a lovas számára. Állítsa be a nyerget úgy, hogy az alsó helyzetben a láb majdnem egyenes legyen, és a test optimálisan üljön (kb. 90 fok). A kormányszélességnek körülbelül a váll szélességének kell lennie.
 8. Teljesítményérzékelő.Három típusban kapható: A PowerTap a hátsó kerékagyba van beépítve, és könnyen áthelyezhető egyik kerékpárról a másikra, de jelentős, 500 g-os súlya van. és egyetlen kerékhez vannak rögzítve. Look Keo + Polar a pedálokban található, de csak a Polar órához kapcsolódik. Ha a lovasnak más lánckerekei vannak, akkor azokat nem mérjük. A CRM a pedáltengelyben van, és nincs rögzítve az egyik kerékhez, de nehezen mozgatható egyik kerékpárról a másikra. Ne feledje, hogy minden PowerMeter körülbelül ezer dollárral növeli az országúti kerékpár árát.
 9. A legjobb országúti kerékpárok rangsora

  Értékelthelytermék neveár
  A legjobb országúti kerékpárok rangsora1MC Roadmachine RM01
   tegra DI2 Sunrise
  385 000€
  2Giant Defy Advanced 2152 900€
  3Merida Sc
   tura 5000
  299 000€
  4Giant TCX SLR 273 700€
  5Giant Defy 2 Disc57 400€
  6Cube Hyde47 500€
  7Merida Cyclo Cross 400 (2018)72 800€
  8Előre Imp
   se 1.0 (2018)
  20 850€

  BMC Roadmachine RM01
   tegra DI2 Sunrise

  Értékelés: 4.9

  BMC Roadmachine RM01 <ul></div><p>tegra DI2 Sunrise” src=”/wp-content/uploads/2023/03/43416666195801-448-.jpg” height=”500″ title=”BMC Roadmachine RM01″ </p><ul>tegra DI2 Sunrise”> “tegra DI2 Sunrise</p><p>A kínálat csúcsmodellje a professzionális országúti kerékpár, amely a kényelem és a merevség tökéletes egyensúlyát kínálja. A legújabb országúti kerékpár a leginnovatívabb technológiával megpakolva. A keretben elrejtve van a nagy sebességű vezetékezés. Amikor ránézel erre a termékre, nem tudod, hogy ez egy országúti kerékpár vagy egy terepkerékpár. A karbon váz olyan geometriával rendelkezik, amely lehetővé teszi az illeszkedést és a légellenállás csökkentését, ami nagyobb sebességet eredményez. Csak sík, aszfaltozott úton használható. A hidraulikus tárcsafékek még a legnehezebb időjárási körülmények között is garantálják a megállást. A nyeregcső biztosítja a szükséges rugalmasságot és merevséget.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Sorozatos berendezések<ul>tegra Di2;</li><li>integrált villa;széles</li><li>A gumiabroncsok vastagsága 3 cm;</li><li>Ez energiát takarít meg, amikor felfelé halad;</li><li>rezgéscsillapító csap.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas költségek – 385k. .</li></ul><h3>Giant Defy Advanced 2</h3><p>Score : 4.8</p><div style=
  Giant Defy Advanced 2

  A második helyezett a tajvani Giant márka. Az idei országúti kerékpár fejlettebb. A merev, erős villa biztosítja a stabilitást, a hátsó váltó pedig növeli a kerékpár potenciálját. Sportos hidraulikus tárcsafékek a kerékpáron. Még rossz időjárás esetén is működik, akár nedves az út, akár nem. A kerekeken lévő márkás gumiabroncsok lehetővé teszik a gyors gyorsulást és a nagy sebesség elérését, különösen a sima járdákon. Az országúti kerékpár váza, villája és nyeregcsője karbonból készült. A csap tökéletesen elnyeli az ütéseket és a rezgéseket, így az utazás simább és kényelmesebb lesz. Alkalmas kezdők és tapasztalt lovasok számára.

  Hozzáadott érték a

  • Félprofi szintű felszerelés;
  • saját gyártású keret;
  • könnyű kezelhetőség;
  • integrált hajtáslánc.

  Hátrányok

  • magas ár – 131500 p.

  Merida Sc
   tura 5000

  Értékelés: 4.8

  Merida Sc<ul></div><p>tura 5000″ src=”/wp-content/uploads/2023/03/67516666195801-838-.jpg” height=”420″ title=”Merida Sc</p><ul>tura 5000″></p><p>A 3. kategória az idei országúti kerékpárnak jár. A kerékpár Németországban készül, és masszív, tartós karbonvillával rendelkezik. Az alacsony súly elérése érdekében a tervezők egy egyedi, áramvonalas vázat fejlesztettek ki ugyanabból a szénszálból, amely javítja az aerodinamikát. A gumiabroncsok, mint minden prémium országúti kerékpár esetében, nagy, 28″-os kerekekre vannak felszerelve. Ezekkel a kerékpárokkal a versenyző nagy sebességet érhet el anélkül, hogy elveszítené a stabilitását. Huszonkét sebességfokozat és a teljesítmény pillanatok alatt kiveszi a részét. Az országúti kerékpár felni fékkel van felszerelve v-<br />Az ake, amely klasszikussá vált. A felhasználók szerint elég jók egy gyors megállóhoz. Nedves úton azonban a teljesítmény érezhetően csökken.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>8 kg súly</li><li>Shimano váltók;</li><li>28 hüvelykes kerékátmérő;</li><li>csillapítás;</li><li>Sík városi és földutakon egyaránt jól halad.</li></ul><h4>Hibák</h4><ul><li>drága – 93k. .</li></ul><h3>Giant TCX SLR 2</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Giant TCX SLR 2

  A negyedik helyezett a roadster, amely egy cyclocross kerékpár. A modell dinamikája és képességei lenyűgözik a gyors motorozás minden rajongóját. Az alumínium váz masszív, és megkönnyíti a mindennapos, órákon át tartó kerékpározást. A nyerget kifejezetten nagy sebességű sportos utazásokhoz tervezték. Megbízható, hidraulikus tárcsafékrendszere. A merev karbonvilla remek kezelhetőséget biztosít, a szélesebb abroncsok pedig sima aszfaltot és könnyű gyorsulást biztosítanak. A felhasználók szerint a karbon nyeregcső sima, rezgésmentes utazást biztosít. A csöveket kifejezetten a versenyzéshez tervezték, nincsenek éles széleik, hogy könnyebb legyen a kerékpárt a vállon hordozni.

  Előnyök

  • 28 hüvelykes kerékátmérő;
  • félprofesszionális felszerelés;
  • Shimano 105 váltó;
  • csomagtartó opció;
  • minden terepre alkalmas.

  Hátrányok

  • Drága – 117k. .

  Giant Defy 2 Disc

  értékelés: 4.7

  Giant Defy 2 Disc

  Ötödik helyen egy engedelmes, érzékeny, gyors és könnyű országúti kerékpár. Ideális hosszabb távolságokra. Könnyű alumíniumból készült AluxX SL váz tárcsafék rögzítéssel rendelkezik. A nagy sebességű motorozásra tervezett kerékpárhoz egy speciálisan tervezett sportnyereg tartozik, amely kényelmessé teszi a hosszú utakat. Az országúti kerékpár mechanikus tárcsafékekkel rendelkezik, amelyek garantálják a gyors megállást. Road alumínium platform kapott sok dicsérő véleményt. Díjnyertes, többszörösen díjazott és az Év Kerékpárja díjjal kitüntetett.

  Előnyök

  • 28 hüvelykes kerékátmérő;
  • kiváló vezetési minőség
  • Professzionális felszereltségi szint;
  • Shimano Tiagra váltó;
  • Jobb merevség és kezelhetőség.

  Hátrányok

  • Viszonylag drága 58k. .

  Cube Hyde

  Értékelés: 4.6

  Cube Hyde

  A hatodik vonal félprofi felszereltségű országúti kerékpárt kap. Sík utakon történő napi edzésre tervezték, mivel nincs csillapítás. Shimano Acera sebességváltóval rendelkezik. Sportos nyeregkialakítás és egyenes kormány. A váz erős, de könnyű alumíniumból készült. Az országúti kerékpár hidraulikus tárcsafékrendszerrel rendelkezik, amely még nedves körülmények között is gyors megállást biztosít. A felnik bordázott gumiabroncsokkal megerősítettek.

  Előnyök

  • 29″ kerékátmérő;
  • 27 sebesség;
  • 9 csillag a kazettán;
  • dupla felni;
  • Shimano Deore váltó;
  • Merev villaszerkezet.

  Hátrányok

  • Viszonylag kedvező, 48 000 eurós árával ideális motor a nyílt utcán való hatalmas kihívásokhoz. .

  Merida Cyclo Cross 400 (2018)

  Értékelés: 4.5

  Merida Cyclo Cross 400 (2018)

  A hetedik pozíciót a cyclocross modell foglalja el, amelyet a versenyző nagy sebességgel tud vezetni tökéletes aszfaltozott utakon és durva terepen egyaránt. Megnövelt szabad tér a villa és a váz számára egy széles futófelületű dirt bike kerékpáron. Megbízható mechanikus tárcsafékei gyorsan megállítják a kerékpárt, még nedves felületen is. Ez a fehérje olyan sportolók számára alkalmas, akik nem csak sík terepen, hanem burkolatlan és könnyű terepen is közlekednek. A klasszikus országúti kerékpárokkal ellentétben az olyan modellek, mint a Merida Cyclo Cross 400, jobban alkalmazkodnak a rossz utakon való közlekedéshez, köszönhetően a megerősített szerkezetnek és a széles gumiabroncsoknak.

  Előnyök

  • súlya 9,78 kg;
  • gumiabroncs átmérő – 28 hüvelyk
  • alumíniumkeret, belül kábelezéssel;
  • merev karbon villa;
  • 22 sebesség;
  • Shimano 105 váltó.

  Hátrányok

  • viszonylag drága – 73k. .

  Előre Imp
   se 1.0 (2018)

  Értékelés: 4.5

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: