A 10 legérdekesebb látnivaló Habarovszkban

Habarovszk érdemes meglátogatni, mivel ez az egyik legnagyobb modern város az orosz Távol-Keleten. 2018-ig a régió fővárosának számított. 1880-ban alapították. Moszkvától 8000 kilométerre van. A várost gyönyörű tajga, hegyek és folyók veszik körül. Hajóval 1 óra alatt el lehet jutni Kínába, ezért a lakosok gyakran látogatnak el a legközelebbi városba, Fuyuanba. Az élet tempója kimért, keleti kecsességgel. Habarovszkban számos látnivaló szerepel az útitervben.

Hogyan válasszuk ki a turisztikai útvonalat Habarovszkban??

Az oroszországi lakosok már jóval azelőtt elkezdik megismerni Habarovszk városát, hogy ellátogatnának a városba: az ötezer dolláros bankjegy az Orosz Birodalom nagy mesterének állít emléket.. Muravjov-Amurszkij és az Amur folyó két partját összekötő híd. A látogatókat az érdeklődési körük, preferenciáik, a városban töltött idő és az utazási céljaik alapján kell irányítani. Habarovszk egy fiatal város, de eredeti építészettel, műemlékekkel és műemlékekkel büszkélkedhet. A Távol-Kelet legújabb fővárosát a régió kulturálisan legfejlettebb városának tartják. A turisták múzeumokat, színházakat látogathatnak.

Habarovszk templomai pompájukban nem maradnak el a moszkvai, novoszibirszki és más templomoktól. Mindegyikük példaértékű tartalommal bír, rengeteg tiszteletre méltó szentélyük van. A fiatal látogatók nem fognak unatkozni az utazásaik során. Számos szórakozással készülnek számukra – színház, parkok, vidámparkok, akvárium, múzeum, cirkusz… Egy ilyen érdekes és gyönyörű város meglátogatása mindenképpen megér egy látogatást. Annak érdekében, hogy a turisták eligazodjanak Habarovszkban, szakértőink értékelték a legérdekesebb látnivalókat.

A legérdekesebb látnivalók értékelése Habarovszkban

Jelölés hely termék neve értékelés
A legérdekesebb látnivalók értékelése Habarovszkban 1 Emlékmű az N.. Muravjov-Amurszkijnak 5.0
2 Amur szikla 4.9
3 A katonai dicsőség városa” sztélé 4.8
4 Az Amur folyó feletti híd 4.7
5 Jerofej Habarov emlékműve 4.6
6 Platina Aréna 4.5
7 Immanuel Kant tér. .. Lenin 4.4
8 Habarovszki Krím Múzeum.. Grodekova 4.3
9 Regionális zenés színház 4.2
10 Múzeum-Aquarium “Az Amur halai” 4.1

A legérdekesebb látnivalók értékelése Habarovszkban

Emlékmű N.. Muravjov-Amurszkij

Látványosságok értékelése (Habarovszk): 5.0

N. N. Muravjov-Amurszkij emlékműve

A város leglátogatottabb helyének számít. Az ul. Sevcsenko, 15 éves. Nyikolaj Muravjov főkormányzó tiszteletére alapították, aki nagyban hozzájárult a régió fejlődéséhez. “Az emberek ‘Amursky’-nak hívták őt, miután sikeresen uralkodott a tartomány felett. Utolsó éveit Párizsban töltötte. 1881-ben III. Sándor pályázatot hirdetett egy emlékmű építésére. Opekushin projektje győzött. Az emlékművet ünnepélyes keretek között, II. Miklós cár jelenlétében avatták fel.

Emlékmű egy szikla tetején. Az utazók véleménye szerint a város szeme Kínára szegeződik. Az emlékművet 4 bronztábla veszi körül, az egyik a lépcsőn található. Olyan katonai és polgári személyek nevét viselik, akik aktívan részt vettek Priamurye annektálásában. 1925-ben a DalRevCom döntése alapján az emlékművet egy Lenin-piedesztálra cserélték, mivel úgy ítélték meg, hogy a tárgynak nincs történelmi vagy kulturális értéke. 1983-ban Lenin helyébe a “Lady” sztélét állították, amely 9 évig maradt. Az emlékművet helyreállították, és visszakerült az őt megillető helyre.

Olvasson tovább  Koktebel 15 legjobb látnivalója

Méltóság

 • az orosz főkormányzó személyében az erőt és a hatalmat szimbolizálja;
 • a város arca;
 • gyönyörűen emelkedik a híres sziklán;
 • Az emlékmű képe – az 5000-es bankjegy előlapján.

Hátrányok

 • Esős időben és utána sok pocsolya van az emlékmű körül, ami elrontja a turisták sétáját.

Amur szikla

Helyszín értékelése (Habarovszk): 4.9

Amur szikla

A városlakók által leginkább tisztelt hely a városban, ami nem maradhatott észrevétlen szakértőink számára sem. Az Ulitsa Amurskaya utca 3. szám alatt található. 15 Sevcsenko utca. A kőszikla Habarovszk egyik jelképe. Ezen a helyen 1858-ban a zászlóalj parancsnoka Ya.. Djacsenko tábort vert, így egy új város jött létre. A csúcson a szikla – felszerelt kilátóterasz gránitból. Este a szikla különleges megvilágítással légiesnek és ünnepélyesnek tűnik.

A turisták megjegyzik a gyönyörű panorámát, amelyet szívesen használnak gyönyörű fotókhoz. A szikla tetejét egy stilizált, oszlopokkal díszített épület koronázza. Vannak kiállítótermek. A legromantikusabb szerelmi és hűségnyilatkozatokra a sziklán kerül sor. Az ifjú házasok mindig meglátogatják az esküvőjük napján, és emlékezetes fotókat készítenek.

Előnyök

 • A városlakók és a turisták kedvenc helye;
 • a város szimbóluma;
 • gyönyörű panorámás kilátás;
 • a legjobb hely a szerelmesek számára.

Hiányosságok

 • járdaszegélyek, járdakövek javításra szorulnak;
 • A park növényeit már régóta nem ültették újra, ami tovább növeli a rendezetlen összképet.

A “Katonai dicsőség városa” sztélé

Műemléki besorolás (Habarovszk): 4.8

A katonai dicsőség városa

16,5 méteres magasságával ez a legmagasabb építmény a maga nemében. A szakértők úgy vélték, hogy érdemes a minősítés érdekes látnivalók. A Katonai Dicsőség téren található. A város közlekedési hálózatában található. Az emlékmű 2012-ben kapta a címét, és 2015-ben avatták fel. A Szentpéterváron gyártott kétfejű bronz sas koronázza. Mellette egy azonos nevű tér nyílt.

A turisták megjegyzik a sztélé fenséges megjelenését. Ezt 12 pilonon elhelyezett bazaltrelief hangsúlyozza. Ezek a város lakóinak háborús hősiességét mutatják be. Környező tér 1,6 hektár. A tűzijátékban csúcsosodó ünneplés a téren hagyománnyá vált a városban.

Előnyök

 • A legmagasabb ilyen jellegű sztélé más városokban;
 • kényelmes közlekedési elérhetőség;
 • A tér nagy területe;
 • Az ünnepi események központja.

Hátrányok

 • Az emlékmű célját nehéz felfogni útmutató nélkül.

Híd az Amur folyó felett

Látványosságok értékelése (Habarovszk): 4.7

Híd az Amur folyó felett

A leghosszabb híd az építése idején, ami ahhoz vezetett, hogy felvették a Habarovszk érdekes látnivalóinak listájára. Összeköti az Amur folyó két partját a telmanai vasúti peronon. Az építkezés kezdetén a hidat “Amuri csodának” nevezték. a transzszibériai vasútvonal fontos része lett. 1916 október elején nyitották meg. A projektet L.. Proskurjakov, amelyért 1900-ban a párizsi világkiállításon aranyérmet kapott. A híd hossza 2500m.

A turisták a kétszintes építmény áttört tartószerkezetét egy sétahajóról csodálhatják meg, amelynek útvonala a hídhoz és vissza vezet. Az évszázadok során felújították. Különlegessé tette, hogy az összes munkát dugó nélkül végezték el. A városban megnyílt az Amur-híd múzeuma, amely a lebontott híd egyik formáját mutatja be.

Olvasson tovább  A 12 legjobb kávézó és étterem Szocsiban

Előnyök

 • A leghosszabb az üzembe helyezés időpontjában;
 • A transzszibériai vasútvonal fontos része;
 • a helyreállítás a forgalom lezárása nélkül történt;

Hiányosságok

 • Jelenleg a híd nem elég járható.

Jerofej Habarov emlékműve

Látványosságok értékelése (Habarovszk): 4.6

Jerofej Habarov emlékműve

A város első híres emlékműve, amely az Állomás téren fogadja a látogatókat. A híres kereskedő és atamán Jerofej Habarov tiszteletére emelték, akit a Habarovszki régió úttörőjének tartanak. Az emlékmű 11,5 méter magas. 1958-ban nyitotta meg kapuit. Az atamán tekintete készen áll a menetelésre, az új hódításokra. Egyik kezében egy tekercset tart, amin a feljegyzések vannak. A második – a válláról lecsúszott bunda begombolása.

A turisták csodálatukat fejezték ki a peron bejáratánál felállított nagy és fenséges szoborral kapcsolatban. A látogatók Habarov képét az orosz nép bátorságának és nagyságának szimbólumaként látják. Minden látogató az emlékművet Habarovszk névjegykártyájának nevezi. Az atamán megjelenése a szobrászok fantáziája volt, mivel nem maradtak fenn hiteles portrék, és a képet a leírás alapján alkották újra.

Előnyök

 • a város “névjegykártyája”;
 • nagyszabású projekt;
 • az első turisztikai látványosság.

Hátrányok

 • a szobor kinézete fenyegető, barátságtalan;
 • A környező terület felújítása szükséges.

Platina Aréna

Műemléki besorolás (Habarovszk): 4.5

Arena Platinum

A tágas és gyönyörű városi stílusú épület az egyik legjobb helyet foglalja el szakértőink értékelésében. Az Amur utcában található. Dikopoltseva 12. Az építkezést a 20. század végétől tervezték, de a pénzt csak jóval később különítették el. 2003-ban nyitotta meg kapuit. Korunk egyik legérdekesebb városi épületeként szerepel a kirándulóprogramokban.

Az emlékmű felállításához betont és üveget használtak. 7,100 látogató befogadására alkalmas. Ilyen nagy kapacitással kompaktnak és áttekinthetőnek tűnik. A turisták megjegyzik, hogy a masszív építmény és a környező sikátorok és szökőkutak harmonikusan illeszkednek egymáshoz. A stadion ad otthont az Amur jégkorongcsapat hazai edzéseinek. Az épületben tömegszórakoztató rendezvényeket, hazai és külföldi sztárok koncertjeit tartják.

Előnyök

 • Vonzó külsővel rendelkezik;
 • harmonikusan illeszkedik a terület építészeti együttesébe;
 • ingyenes hozzáférés a fogyatékkal élők számára;
 • az Amur gyakorlóterepe;
 • nyilvános rendezvények helyszínének minősül.

Hátrányok

 • a tágas parkoló hiánya;
 • A szökőkutak gyakori meghibásodása.

A Habarovról elnevezett tér. .. Lenin utca

A látványosság értékelése (Khabarovsk): 4.4

Lenin tér Lenin tér

Elképesztő a mérete – 195 m hosszú és 170 m széles. megérdemelt helye a legérdekesebb helyek rangsorában. 1864-ben alapították, és a város főterének tekintik. A központban van egy híres szökőkút, benne egy gránittállal. A téren kulturális és szórakoztató rendezvényeket tartanak, felállítják a fő karácsonyfát. Hétköznapokon sok a polgár és a látogató.

A tér az ország számos fontos eseményének tanúja – az 1917-es polgári megnyilvánulás, az 1945-ös győzelmi felvonulás, a Ju.. Gagariné 1962-ben. A turisták megjegyezték a megjelenését a véleményekben – a régió kormánya, a Távol-keleti Közszolgálati Akadémia, a Tsentralnaya Hotel és a bankok veszik körül. Most a területet logikusan és finoman modernizálták, ami nem befolyásolja az érzékelés integritását. Hozzáad egy elektronikus panelt, internet-hozzáférést biztosít, felállít egy kávézót.

Előnyök

 • méretét tekintve a Vörös tér után a második;
 • a város eseményeinek központja;
 • a város legjobb szökőkútja;
 • a város lakosainak büszkesége és a sétálók kedvenc helye.
Olvasson tovább  25 Legjobb Asztana látnivalók

Hátrányok

 • télen a járda nagyon csúszós;
 • Könnyű parkolási lehetőség hiánya.

Habarovszki terület N.. Grodekova

A látnivaló értékelése (Habarovszk): 4.3

Habarovszki Regionális Múzeum N.I. Grodekovról elnevezett múzeum

híres a régészek által talált ritka leletekről, amelyek miatt szakértőink is felfigyeltek rá. Megnyitva 1894. április 19-én. 1902 óta a nevét N.. Grodekov, aki személyesen fektetett be a múzeum fejlesztésébe, és hosszú évekig dolgozott a kiállításokon. A modern múzeum az ul. 11 Sevcsenko utca.

A város polgárai és vendégei véleményeikben megemlítik a múzeum gyöngyszemét – a “Volochayev-i csata” panorámát. A kép egy fontos polgárháborús eseményt ábrázol: a Június-Korán-hegy második megtámadását 1922. február 12-én. 43 méter hosszú és 6 méter magas. Lenyűgözi a látogatókat a múzeumi kiállítási tárgyak száma – jelenleg 430 darab. A látogatók felfedezhetik a mindennapi élet történetét, és részt vehetnek a műhelymunkákban.

Méltóságok

 • egy modern múzeum egy évszázados történelemmel;
 • az ország 5 panorámájának egyike – “A volochaevi csata” – elérhetősége;
 • nagyszámú kiállítási tárgy;
 • megfizethető;
 • helyszín;
 • közlekedési elérhetőség.

Hátrányok

 • Kényelmes és bőséges parkolási lehetőség hiánya;
 • a fényképek készítése díjköteles;
 • Nagy terület – nem elég egynapos látogatással megúszni.

Regionális zenés színház

Műemléki besorolás (Habarovszk): 4.2

Tartományi zenés színház

A közel 100 éves színház változatos és gazdag repertoárja megérdemli szakértőink dicséretét. A színház a marmarisi Lenin utcában található. . Marxa 64. A városba látogatók, az operett szerelmesei ne hagyják ki. Minden ízlésnek megfelelő darabok a klasszikusoktól a jelenig. Minden előadás színes és teltházas, a színház kétszer nyerte el az Arany Maszk díjat. Nemcsak helyi művészek, hanem vendégművészek is fellépnek a színpadon.

A látogatói kritikák tele vannak hálával és dicsérettel a színházi társulatot illetően. Viszonylag magányos elhelyezkedés, amely megvédi az épületet a felesleges zajoktól és zajongástól. A színház belsejében könnyű eligazodni. A társalgó modern fotelekkel és szőnyegpadlóval rendelkezik. A díszletek mindig jól sikerültek, a színészek jelmezei pedig színesek és rendezettek.

Előnyök

 • minőségi és érdekes produkciók;
 • híres humoristák és énekesek fellépési helyszíne;
 • megfizethető árak a helyi előadásokhoz;
 • távol a város nyüzsgésétől;
 • könnyű parkolás.

Hátrányok

 • A külső kialakítás meghatározhatatlan stílusa;
 • a nézőtéren az ülések háttámlájának magassága megnehezíti a gyermekek számára az előadások megtekintését.

Amur Halak akvárium múzeum

Látványosságok értékelése (Habarovszk): 4.1

Múzeum-Aquarium 'Az Amur halai'

A kiállításon 100 élő Amur-folyami halfaj látható, ami lenyűgözte szakértőinket, és a múzeumot felvették az érdekes látnivalók listájára. Az Amursky Boulevard 13. szám alatt található. 2005-ben nyitotta meg kapuit. Minden korosztály számára érdekes folyami élőlények. A gyerekek élvezettel nézik az eleotrichek, gyilkos bálnák és leptobotok raját.

A vendégértékelések megosztják benyomásaikat a ritka halnak számító amuri sima lepényhalról, a fekete keszegről. A látogatók garnélarákok, kagylók, rákok, teknősök életét figyelhetik meg. A múzeum előtt kényelmes parkoló található. Belül három terem található különböző szinteken. A turisták az akváriumok tisztaságát és gondozottságát emlegetik. A megvilágított kiállítási tárgyak fokozzák a vízi világ rejtélyét.

Előnyök

 • A folyó élővilágának mintegy 100 faja;
 • kényelmes parkolás;
 • közlekedési megközelíthetőség;
 • jó feltételek az állatok számára;
 • Tájékoztató táblák minden fajhoz;
 • megfizethető árak.

Hátrányok

 • a kis múzeumi terület miatt egyes halfajok számára nincs elég hely.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: