Kuala Lumpur 28 legjobb látnivalója

Kuala Lumpur Malajzia modern fővárosa és a világ egyik leglátogatottabb városa. Könnyű megtalálni a rengeteg látnivalót, mind az ősi, mind a modern látnivalók. Megtalálhat például számos mecsetet, magas épületeket, bazárokat és piaci bódékat. Szakértőink azt javasolják, hogy tekintse meg Kuala Lumpur legjobb látnivalóit tartalmazó listánkat, hogy segítsen az útiterv kiválasztásában.

Kuala Lumpur legjobb látnivalóinak rangsora

Jelölés hely Cím Értékelés
Kuala Lumpur legjobb építészeti nevezetességei 1 Petronas 5.0
2 TV torony 4.9
3 Régi vasútállomás 4.8
4 Az egykori királyi palota 4.7
5 Surya bevásárlóközpont 4.6
6 Kínai negyed 4.5
7 Putrajaya 4.4
Kuala Lumpur legjobb vallási helyszínei 1 Sri Mahamariamman templom 5.0
2 Merdeka tér 4.9
3 Batu-barlangok 4.8
4 Jamek mecset 4. 7
5 Nemzeti mecset 4.6
6 Tien Hou templom 4.5
7 India mecset 4.4
Kuala Lumpur legjobb kulturális látnivalói 1 Témapark 5.0
2 Az Ócenárium 4.9
3 Fő piac 4.8
4 Madárpark 4.7
5 Colmar falu 4.6
6 Pillangó park 4.5
7 Nemzeti Állatkert 4.4
8 Arany háromszög 4.3
9 Genting Highlands siklóvasút 4.2
Kuala Lumpur legjobb múzeumai 1 Nemzeti Múzeum 5.0
2 Hutong Food Resort 4.9
3 Selangori Királyi Látogatóközpont 4.8
4 Alor utca 4.7
5 Numizmatikai Múzeum 4.6

Kuala Lumpur legjobb építészeti helyszínei

Petronas

Értékelés: 5.0

Petronas

Szinte minden építészetben jártas turista Kuala Lumpurról a Petronas Towers, egy iker felhőkarcolóra asszociál. Ez a legmagasabb épület a maga nemében a világon. Posztmodern stílusban készült. Néhány elem pedig az iszlám épületekre jellemző, mint például a tetőn feltűnően nagy kupolák. A muszlimok jellemzőinek használata indokolt, mivel a lakosság nagy része e vallás követője.

A látogatók számára érdekes lesz átsétálni a tornyok közötti hídon, amely jelentős magasságban található, és összeköti a két építményt. A tetejéről Kuala Lumpur összes többi látnivalója is látható. Ezért szakértőink a gőzölgő tornyoknak adtak előnyt a rangsorban.

TV torony

Rangsor: 4.9

TV torony

A Televíziótorony a második hatalmas felhőkarcoló Kuala Lumpur legjobb építészeti látványosságai kategóriában. Az épület tetejéről az egész várost a tenyerünkön hordhatjuk. A 300 méter magasan fekvő csúcson a turisták és látogatók számára kialakított terület található. Van egy sky box is, amely jóval túlnyúlik a főszerkezeten.

A TV-toronyba való belépés díjas, ami néhány turistát felzaklathat. A torony egyik legérdekesebb része az Atmosphere étterem, ahol a városra nyíló csodálatos kilátás mellett ehetünk. Levegős ételek sokaságát szolgálják itt fel. Vannak a szervezet honlapjai, amelyeken mindig lehet foglalni. A TV-tornyot naplementekor vagy reggel ajánlott meglátogatni, amikor érdekes megfigyelni a folyamatosan mozgó város tevékenységét.

Régi vasútállomás

Értékelés: 4.8

Régi vasútállomás

Korábban a várost az ország többi részével és a világgal összekötő fő csomópont volt. A huszadik század végén azonban a vasúti rendszer irányítását és ellenőrzését a KL-SENTRAL Corporation vette át. A régi pályaudvar jól megőrzött, és Kuala Lumpur építészeti nevezetességeinek listáján a harmadik helyen áll. Ez a vasútállomás a brit gyarmati építészet szép példája, amely hagyományos ázsiai hatásokkal keveredik.

A csarnokban számos kiállítási tárgy érinti a vasúti közlekedés témáját, többek között gőzmozdonyok és mozdonyok. Különböző járművek és autók makettjeit és másolatait találhatja meg, valamint sétálhat a peronon, és megismerheti a régió történetét. Gyakorlatilag a város központjában található. Ezt a látványosságot a legtöbb turista ajánlja.

Egykori királyi palota

Értékelés: 4.7

Egykori királyi palota

A 2011-ig használt Malajziai uralkodók palotája az ország egyik legfontosabb nevezetessége volt, amelyet mindenképpen meg kell nézni. Az Istana Negara egy hagyományos épület, amelyet szakértői testületünk szemérmetlenül felvett Kuala Lumpur nevezetességeinek listájára. 2011-ben úgy döntöttek, hogy múzeumot nyitnak a palotában, miután a királyi család számára új épületet építettek.

A bejáratnál hagyományos és modern katonai egyenruhába öltözött gárdisták álltak. Minden nap őrségváltás van, egy ünnepi esemény, amelyet minden Kuala Lumpur-i turistának látnia kell. A helyi hagyományokba, valamint a fesztiválokba és felvonulásokba is bepillantást nyerhet.

Surya bevásárlóközpont

Értékelés: 4.6

Surya bevásárlóközpont

A Suria KLCC az ország egyik legnagyobb és legérdekesebb nevezetessége. A KLCC tulajdonában lévő komplexumban található, egy hatemeletes épületben, amely egy bevásárló- és szórakoztató központnak ad otthont. A környéken rengeteg látnivaló található. Ezek közé tartozik egy mozi, egy szupermarket és éttermek.

A pláza tetején található az egyik leghíresebb ételudvar. Kivételesen ízletes ételeket szolgálnak fel, amelyeket kézművesek készítenek. A kilátóteraszról szinte az egész városra rálátni, ami még szebbé teszi a turisztikai komplexumot. Az egyik legesztétikusabb modern építmény a város határain belül. Itt minden korosztály megtalálja a szórakozást.

Kínai negyed

Értékelés: 4.5

Kínai negyed

Az etnikai és indiai lakosság mellett a terület a kínai diaszpóra otthona is. Itt található tehát a kínai negyed, egy kis városrész, amely nagyon ajánlott azoknak, akik szokatlan dolgokat szeretnének találni Malajziában. Bár minden kínai negyed hasonló, ez a negyed kiemelkedik a rengeteg üzletével és kávézójával, amelyek nagyon finom és fűszeres ételeket szolgálnak fel.

Olvasson tovább  A 18 legjobb látnivaló Guangzhou-ban

A központban, a Petaling Street közelében található a piac, valamint az etnikai látnivalók, amelyek lehetővé teszik, hogy élvezze a hagyományos kínai életet. Az utcában található üzletek különösen népszerűek az etnikai ételek miatt. Azoknak a turistáknak, akik rendszeresen látogatják a kínai negyedet, vagy hosszabb időre tervezik, hogy ott maradnak, kínai negyed szakértőink ajánlják a látogatást.

Putrajaya

Értékelés: 4.4

Putrajaya

Egy Kuala Lumpur melletti üzleti város büszkén mondhatja magáénak, hogy építészeti mérföldkőnek számít. A régió fő jellemzője az elhagyatottságnak tekinthető. Itt található gyakorlatilag az összes közigazgatási épület, és az ország jövőjét érintő számos kérdéssel foglalkozik.

Hétköznapokon egy turista nem találkozhat egyetlen malájjal sem az utcán, mindannyian dolgoznak. De ez az egyik legzsúfoltabb hely Kuala Lumpurban a hétvégén. Tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. A város szinte minden épülete a modern stílus és a hagyományos muszlim építészeti hatások kombinációjának példája. A bejáratnál lévő kötélhíd meglepően nagy.

Kuala Lumpur legjobb vallási látványosságai

Sri Mahamariamman templom

Értékelés: 5.0

Sri Mahamariaman templom

hotos/jlascar, CC BY 2.0 creativecommons.org/

 • Lásdy/2.0gt;, via Wikimedia Commons

  A Sri Mahamariamman templom egy 19. századi építmény, amely a környék legrégebbi hindu vallási intézménye. A nagyszámú tamil diaszpóra istentiszteleti helynek tekinti, de a nagyközönség számára is nyitva áll. Egy nagyon színes templom, amely egyértelműen emlékeztet a hagyományos hindu építészetre, amelyet Indiában utazva találunk, különösen a nagyobb ünnepek idején az utcákon.

  A templomot nagyon könnyű megtalálni, mivel feltűnő homlokzatával tűnik ki, amelyen számos istenség és legendás jelenet látható az életükből. A Sri Mahamariamman templom egy nagyszerű hely, amely a régió kultúráinak sokszínűségét mutatja be, hogy megértsük a malajziai emberek közötti különbségeket. Egy ilyen színes látványosság háttere remek fotóalkalom.

  Merdeka tér

  Értékelés: 4.9

  Merdeka tér

  Ezt a teret nevezhetjük Kuala Lumpur fő történelmi nevezetességének. Hosszú ideig a Brit Birodalom gyarmata volt. Korábban egész Kuala Lumpur főterének számított, de 1957-ben, az ország függetlenné válása után még híresebbé vált. Érdemes este meglátogatni, amikor az éghajlat kezd kellemesebbé válni, hogy sétálhassunk az ősi utcákon.

  Naplementekor pedig a legtöbb épületet kivilágítják, ami még jobban feldobja a város fényét. A téren számos, az iszlám közösség által épített építészeti emlék található, így ez az egyik legszebb hely az egész városban. Orosz nyelvű túrát is tehet egy orosz nyelvű idegenvezetővel, aki a régió összes látnivalójáról beszámol.

  Batu-barlangok

  Értékelés: 4.8

  Batu-barlangok

  A jelenleg is működő templom Kuala Lumpur egyik legnépszerűbb turisztikai és vallási látványossága. Naponta több ezer ember látogatja meg ezt a komplexumot, hogy ősi szobrokat, hagyományos helyi díszítéseket és egyebeket találjon, ezért is értékelik a helyiek a Batu templomot.

  A komplexum 4 barlangot tartalmaz, amelyek közül az egyik egy állatkert. A leglátogatottabb a Bright, vagy a székesegyház tér, amely a leggyakrabban látogatott. Könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel. Ráadásul rengeteg idegenvezető kínál túrákat kedvező feltételekkel. A környék történeteiről és legendáiról mesélnek majd, beleértve a Buddha maradványait is, ami a barlangok legfőbb fénypontja.

  Jamek mecset

  Értékelés: 4.7

  Jamek mecset

  A 20. század elején épült Jamek mecset az egyik legrégebbi muszlim vallási intézmény az egész régióban. Hosszú ideig ez volt a maga nemében az első számú intézmény egész Malajziában, mivel az építészmesterek a folyók összefolyásánál, kedvező helyen tervezték, és a mór építészeti stílust alkalmazták. Ez az egyik legszebb mecset a világon, bár kissé szokatlanul néz ki.

  A vallási intézmény büszke arra, hogy rengeteg vezető és prédikátor látogatja. Sőt, minden turista, aki meg akarja látogatni a mecsetet, bemehet, de vannak olyan feltételek, amelyek korlátozzák a nem megfelelően öltözött embereket. A különlegességekről a honlapjukon tájékozódhat, vagy tájékozódhat a helyi idegenvezetőknél.

  Nemzeti mecset

  Értékelés: 4.6

  Nemzeti mecset

  Az ország legnagyobb mecsetje nagyon fontos nevezetesség, amely Kuala Lumpur nevezetességeinek rangsorában is helyet kapott. A teljes terület olyan hatalmas, hogy akár tizenötezer ember is elfér rajta. Valójában ez az egyik legnagyobb mecset a világon. Az iszlám követőinek nagy diaszpórája számára épült Kuala Lumpurban.

  Az 1960-as években épült, és a hagyományos muszlim építészet emlékműve. A komplexum tele van beltéri csatornákkal, szökőkutakkal és medencékkel. A turisták mindegyike teljes körű túrát tehet a nagy területen. Érdemes azonban megemlíteni, hogy vannak ruházkodási korlátozások, különösen szigorúak a női lakosság számára. Mielőtt elindul, mindenképpen konzultáljon egy idegenvezetővel.

  Tian Hou templom

  Értékelés: 4.5

  Tian Hou templom

  A régió másik nevezetessége a hatszintes templom, amely Kuala Lumpur egyik legfelismerhetőbb temploma. Az ország számos konfuciánus, taoista és buddhista ember számára ikonikus hely. Belül rengeteg hagyományos vallási díszítéssel találkozhat, köztük vörös oszlopokkal, amelyekről úgy tartják, hogy szerencsét és gazdagságot hoznak a környékre.

  Valójában ez az egyik legdíszesebb és legvonzóbb helyszín az egész régióban, számos felfedezésre váró zuggal és résszel. A Tian Hou templom tele van helyi kézművesek díszes faragványaival és magas mennyezetével, amely a vallási helyek esetében hagyományosan vörös és arany színű. A székesegyház minden nap nyitva áll az építészet kedvelői számára.

  Olvasson tovább  A világ 13 legdrágább üdülőhelye

  Kis India

  Értékelés: 4.4

  Kis India

  A kínai negyed mellett rendkívül színes nemzeti negyed a Little India. Egyébként Kuala Lumpur területén 2 ilyen nevű régió található. A turisták számára érdekes mecset egy kis utca közepén található, ahol folyamatosan zajlanak a különböző események, beleértve a nemzeti ünnepekhez kapcsolódó eseményeket is.

  A terület fő látványossága az India mecset, amely szinte a központban található. Ez egy nagy építmény, amely messziről látható, köszönhetően a magas toronynak, amely kiemelkedik a környező épületek közül. A költségvetési utazók számára sincs hiány a tennivalókból. A mecsetbe való belépés teljesen ingyenes, és a metróval egyszerűen el lehet jutni oda. A fényképezhető emlékezetes helyek és panorámák száma azonban minimális, így az indiai mecset és környéke a kategória utolsó helyére került.

  Kuala Lumpur legjobb kulturális látnivalói

  Témapark

  Értékelés: 5.0

  Témapark

  Kuala Lumpur központi részétől nem messze található egy tematikus park, amely 1997-ben nyílt meg a turisták és a látogatók számára. Ez az egyik legesztétikusabb hely a régióban, ahol élvezheti az éghajlatot, a helyi italokat és a meleg napsütést. A park területének mottója lehetne “gyere, hogy jól érezd magad”. Minden látogató, aki úgy dönt, hogy meglátogatja a területet, rengeteg látnivalót és emléktárgyat találhat.

  A tematikus park számos látnivalóval rendelkezik, többek között interaktív játékokkal, szörfös medencékkel és egy állatkerttel, amely rengeteg tengeri állatnak ad otthont. További látnivalók közé tartoznak az éttermek, ajándékboltok és még sok más látnivaló. Nagyszerű hely a gyermekes látogatók számára.

  Ócenárium

  Értékelés: 4.9

  Az Ócenárium

  Az Ócenárium egy hatalmas komplexum, amelyet a tenger és az édesvíz lakóinak szenteltek. Több mint 5000 rendszertani egységet tartalmazó gyűjteménye van. Ezek közé tartoznak a cápák és a ráják, amelyek a helyi látványosságok közé tartoznak. Szakértőink különösen kiemelik az alagutat, amely lehetővé teszi, hogy a vendégek felett halrajokat és büszke húsevő állatokat láthasson.

  A látványosság fő célja, hogy megismertesse a turistákat és a látogatókat Malajzia változatos tengeri élővilágával. Minden látogató a saját szemével láthatja a különböző méretű vízi élőlények hatalmas választékát. Vannak az észrevétlenek és a gigantikusak is. A kiállításon a vízi élővilág megőrzésének fontosságát is bemutatják.

  A főpiac

  Értékelés: 4.8

  Fő piac

  Kuala Lumpur központi piaca, amely messze a régió és az ország határain túl is ismert, gyakorlatilag minden turista útitervében megtalálható. Korábban a helyet gyümölcskereskedelemre használták, innen fejlődött ki a kereskedelem. Kuala Lumpur látványossága az évek során jelentősen fejlődött, így a helyiek és a turisták körében egyaránt népszerű látványossággá vált.

  Ma már Malajzia minden tájáról származó helyi kézművesek által készített hagyományos kézműves termékekkel találkozhatunk. Ezért vált a bazár az ország egyik legfényesebb és legemlékezetesebb helyévé. Itt olyan finomságokat vásárolhat, amelyek biztosan meglepik az ilyen ételekhez nem szokott turistákat, valamint élvezheti a kilátást.

  Madárpark

  Értékelés: 4.7

  Madárpark

  A madárház Kuala Lumpur egyik legfontosabb látványossága. Teljes területe eléri a 8 hektárt, ezzel a legnagyobb az egész világon. Jelenleg több mint 3000 madárnak ad otthont. Itt a trópusi madarak széles választékát láthatja. Különös figyelmet fordítanak a területen élő fajokra.

  Az ország egyik legfontosabb madármegfigyelő helye, amely a tudósok számára is jó hely a madarak szokásainak megfigyelésére, valamint a ritka fajok tenyésztésére. A turisták az egyes fajokról, valamint azok jellemzőiről, fészkeléséről és egyéb tényezőkről szóló oktatási táblákat találnak. Ez az egyik legfontosabb hely az egész városban.

  Colmar falu

  Értékelés: 4.6

  Kolmar Village

  Malajzia úgy döntött, hogy létrehozza a franciaországi Colmar falu pontos másolatát. A területre lépve könnyű rácsodálkozni az építészek ügyességére, akik a legnagyobb precizitással alkották meg egy európai település belsejét. Itt számos szálláshely, üzlet és mediterrán konyhát kínáló étterem található.

  A falu a régió “mesebeli” nevezetessége, és a helyiek gyakran jönnek ide, hogy egy emlékezetes helyen ünnepeljenek egy esküvőt, vagy hogy szünetet tartsanak a gondjaiktól. Rengeteg panorámás kilátás nyílik, hogy emlékezetes fotókat készíthessen a malajziai látogatásáról. Sok vállalkozó szellemű idegenvezető ide hozza a turistákat, hogy megmutassa a Colmar Tropicale faluban található mesés hidakat és tornyokat.

  Pillangó park

  Értékelés: 4.5

  Pillangó park

  Kuala Lumpur éghajlata tökéletes a rovarok és pillangók számára. Rengeteg van belőlük, és mind színes megjelenésű, így a park Kuala Lumpur egyik legegzotikusabb helye. Közel van a városközponthoz, és egy esőerdőhöz hasonlít.

  A helyi hatóságok igyekeznek a parkot a lehető legszebbé tenni. A pillangók itt állandó lakosok, és sokféle fajjal gazdagíthatják nyaralását. Élvezheti a természetet és a csendet ezen a gyönyörű helyen, amelyet emberi kezek hoztak létre a turisták és a látogatók számára. Minden egyes pillangó színes és színes, és aligha ijeszti meg az embereket, így ez egy nagyszerű hely a gyerekekkel való látogatáshoz. Érdemes azonban előre figyelmeztetni őket, hogy a lakók károsítása szigorúan tilos.

  Nemzeti Állatkert

  Értékelés: 4.4

  Nemzeti Állatkert

  Malajziában az állatok széles skálájának otthona, a városközponttól rövid távolságra. A létesítmény az Állattani Társaság tulajdonában van. Jelenleg több mint 500 hagyományos élőhelyen tartott állat otthona. Az állatkert növény- és állatvilágát a lehető leginformatívabban mutatják be, a fajok teljes körű bemutatásával és számos egyéb információval az egyes állományokról. Még a rovaroknak is vannak szekciók.

  Mindenkit érdekelnek a hüllők, a madarak vagy a mesterséges tó, amely számos halnak és vízimadárnak ad otthont. Van egy nagy akvárium a tengeri élővilág számára. A parkban a tevékenységek túlnyomó többsége a gyerekeknek és a tinédzsereknek szól, és sokféle túrát kínál, többek között egy ragadozó állatokat bemutató madáretetőt.

  Olvasson tovább  Rzhev 20 legjobb látnivalója

  Arany háromszög

  Értékelés: 4.3

  Arany háromszög

  Az Aranyháromszög egy ugyanilyen fontos terület Kuala Lumpurban, ahol minden ízlésnek megfelelő tevékenységek széles skáláját találhatja meg. Szállodák, éttermek, bárok és egyéb szabadidős létesítmények. Valójában ez egy önálló város Kuala Lumpurban, központi helyen, a Ramli Street mellett, közel a. Ez a hely a legkülönfélébb látnivalóknak ad otthont.

  Az Aranyháromszög egy nagyszerű hely, ahol könnyen találhatsz étkezdéket, klubokat, ahol hajnalig tart a buli, és egy hatalmas bevásárlóközpontot a vásárlás szerelmeseinek. A pillangópark a Malajziába és Kuala Lumpurba látogatók kedvelt látványossága, ahol kézműves termékeket, ruhákat és ékszereket vásárolhat, hogy emlékezzen a látogatására, és egy életre szóló emlékeket szerezzen.

  Genting Highlands siklóvasút

  Értékelés: 4.2

  Genting Highlands siklóvasút

  A dombtetőn található szórakoztató komplexum szintén Kuala Lumpur látnivalóinak listáján az első helyen áll. A kaszinótól és a vidámparktól kezdve a számos üzletig, ahol a helyi vásárlók szeretnek lógni, minden ízlésnek és pénztárcának van szórakozási lehetőség. Ennek a komplexumnak a fő jellemzője egy drótkötélpálya volt, amely a Genting-felföldet meglátogatni kívánókat szállítja.

  A siklóvasút bejárata az azonos nevű hegy lábánál található. Természetesen autóval is fel lehet menni, de ez a módszer sokkal kevésbé lesz érdekes. A felvonónak 3 állomása van: egy kiindulási állomás, egy végállomás és az egyik kínai templom bejárata mellett, amely a környék egyik vallási nevezetessége. Itt található egy Buddha-szobor, valamint egy pagoda és alagutak.

  Kuala Lumpur legjobb múzeumai

  Nemzeti Múzeum

  Értékelés: 5.0

  Nemzeti Múzeum

  A Nemzeti Múzeum az ország egyik legnagyobb tóparti parkjának közelében található, és a környék építészeti és kulturális nevezetessége. Ez az épület egy hagyományos maláj ház megjelenését mutatja, és nemzeti elemeket, valamint modern technológiát használ a megvilágítás megteremtéséhez.

  Minden turista, akit érdekel a történelem, szeretné meglátogatni a Kuala Lumpur-i Nemzeti Múzeumot, hogy felfedezze a helyiek által használt sok érdekes tárgyat. Ezek között vannak esküvői ruhák, lakóházak modelljei, mezőgazdasági és zenei eszközök, valamint a nemzeti viseletek széles skálája. Ez a múzeum rendszeresen ad otthont olyan kiállításoknak, amelyek nagyon hosszú ideig tartanak.

  Hutong Food Resort

  Értékelés: 4.9

  Hutong Food Resort

  A malajziaiak vendégszeretőek és tudnak főzni, ezért van olyan sok étterem és kávézó, amelyek közül választhatunk. Ezek közül azonban a legnagyobbak az ételudvarok, ahol sokáig élvezheti a neves gasztronómiai szakemberek tudását. A Hutong ad otthont a régió legjobb kézműveseinek, akiket az adminisztráció és a tulajdonosok külön kiválasztottak. Az eredmény egy hihetetlenül jó íz.

  A turisták számára az a fontos, hogy minden egy fedél alatt van, így nem kell sok helyet keresni, ahol ebédelni vagy vacsorázni lehet. A Hutong remek hely azok számára, akik a hagyományos maláj konyhát szeretnék megtapasztalni, mivel a helyi ételek hatalmas választékát kínálja, beleértve az omlettet, a tésztát és a különleges leveseket. Ezt a helyet a hagyományos maláj konyha múzeumának is nevezhetnénk.

  Királyi Selangor Turisztikai Központ

  Értékelés: 4.8

  Selangor Királyi Turisztikai Központ

  Az óngyár az ország egyik leghíresebb nevezetessége. A manufaktúra 1885 óta működik, és az egyik legrégebbi az egész régióban. A takarékos turisták továbbra is ingyenesen látogathatják a múzeumot, és a költségek töredékéért vásárolhatnak ajándéktárgyakat és dekorációkat.

  A gyárban tartott hosszú vezetett túrák lehetővé teszik, hogy meglátogassák a műhelyeket, és példákat találjanak mind a korai, mind a későbbi munkákból, az építészeti látnivalók gyűjteményeiből. Ezenkívül az idegenvezetők gyakran javasolják, hogy látogasson el egy műhelybe, ahol megpróbálhat valamit saját kezűleg elkészíteni, és emlékbe megtartani. A helyszínen van egy ajándékbolt, tele helyi kézműves termékekkel.

  Alor utca

  Értékelés: 4.7

  Alor utca

  Minden város történetében nemcsak dicsőséges idők vannak, hanem kevésbé ismertek is. Ilyen volt az Alor utca, amely Malajzia vöröslámpás negyedének számított, ami nagyon kellemetlen hírnevet adott a helynek. Hatalmas számú szerencsejáték-, bordélyház és egyéb szórakozóhely volt itt. A helyi hatóságok azonban felvirágoztatták a területet, és ínyencparadicsomként tették ismertté.

  Az Alor utcát érdemes meglátogatni este, amikor a helyi árusok megnyitják bódéikat. Napnyugta után rengeteg embert lehet itt találni, helyieket és turistákat egyaránt. Az árusok általában csak egy-egy specialitást árulnak. Idővel a kézművesek mindegyike a készségek széles skálájára tett szert, így készen állnak arra, hogy elkápráztassák a látogatókat.

  Numizmatikai Múzeum

  Értékelés: 4.6

  Numizmatikai Múzeum

  Az ország egyik legnagyobb bankja a 2000-es évek elején úgy döntött, hogy múzeumot nyit a pénz és az érmék számára. A Maybank Tower egy felhőkarcolóban, szinte a városközpontban található. Bár az érmemúzeumok nem ritkák, itt olyan pénzeket találhat, amelyeket a középkorban használtak a helyi országokban. Abban az időben, amikor az érméket csak a súlyuk tartotta meg, már gyűjtők gyűjtötték őket.

  Az itt nagy számban fellelhető ősi pénznemek és bankjegyek mellett egy nagy pénzfát ábrázoló szobor, valamint a pénz és az érmék történetének szentelt kiállítások is megtekinthetők. Ez egy nagyszerű hely a numizmatikusok és a régiségek szerelmesei számára, akik hajlandóak sok időt tölteni apró, értékes leletek átnézésével.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: