A 12 legjobb SSD

*Editor’s Choice Awards. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám és nem vásárlási útmutató. Tapasztalt tanácsadás vásárlás előtt.

Az SSD-k évről évre megfizethetőbbé válnak, és minden új generációval folyamatosan bővül a választék. Az Expertology magazin szerkesztősége a szakértők és a felhasználók szerint is a 2021-es évben kapható és kapható legjobb SSD-k legfrissebb áttekintését hozza el Önnek.

Hogyan válasszunk SSD-t

Az evolúció során a fogalom az adattárolás alakult különböző típusú és formájú tényezők, úgy, hogy ez a fajta néha nehéz megérteni, még eléggé képzett a számítógépes tárgyban személy. Nem is beszélve a különböző gyártók hasonló modelljeinek azonosításáról.

Mielőtt rátérnénk a szakértőink által ajánlott modellek áttekintésére, röviden elmagyarázzuk, hogy mi az SSD-meghajtók (vagy lemezmeghajtók, ahogy a régi időkben hívták őket), milyen különbségek vannak a formai tényezők között, és mire kell figyelnie, hogy elkerülje a rossz választást.

Formafaktor és interfész

A képzetlen potenciális vásárlókat gyakran összezavarja a különböző formátumok és csatlakozási típusok sokasága, és így az SSD-meghajtók formája és mérete is. Röviden ismertetjük a leggyakoribb típusokat, majd eldöntheti, melyik a legjobb az Ön PC-jéhez vagy laptopjához.

Ha nem ért a hardverhez, inkább kérjen meg egy számítógépes szakembert, hogy telepítse a megvásárolt eszközt, és győződjön meg róla, hogy az megfelelően történik.

2.5″

Ez a számkombináció emlékeztet a klasszikus mágneses merevlemezes meghajtók klasszikus, laptopokba szánt HDD formátuma jelölésére. Az első kereskedelmi forgalomban kapható laptop SSD-ket is ezzel a formátummal és SATA-csatlakozóval tervezték. Nincs különösebb szükség erre a fajta tradicionalizmusra, de a fogyasztók általában véve gyakran elég érzékenyek az olyan újításokra, amelyek nem hasonlítanak semmihez, amit a múltban tapasztaltak. A producerek tudták ezt, és úgy döntöttek, hogy nem kockáztatnak.

2021-ben ez az egyik “leglassabb” SSD-típus. A SATA busz sávszélesség-korlátozása miatt. Jelenleg ezek a leggyakoribbak, és egyben a leggyorsabbak is – akár 6 Gbps sebességgel. És ez csak a busz, és maguknak a meghajtóknak is megvannak a maguk korlátai és áthághatatlan határai. És valójában az SSD írási/olvasási sebessége 2.Az 5″-os SATA-csatlakozó ritkán haladja meg az 500 MB/s sebességet. A fejlettebb SSD-khez képest az M.2 PCI-E interfésszel, ez a költségek töredéke.

Minden hátránya ellenére az SSD 2.Az 5″-os SSD még sokáig megmarad, mivel sok olyan felhasználó van, akinek a klasszikus SATA-csatlakozón kívül nincs más megfelelő interfész, és egyszerűen nincs más választása.

.2 (2280)

.A 2 inkább egy csatlakozó, mint egy alaktényező, de gondoljunk rá úgy, mint alaktényezőre. Az ilyen meghajtók már egy speciális csatlakozóhoz vannak csatlakoztatva, amely viszont PCI-Express interfészen keresztül kommunikál a rendszerrel. A leggyakoribbak a 22 mm széles és 80 mm hosszú táblák. A 2280 csak ez a forma tényező a legtisztább formában. Vannak változatok is – 2260, 2242, de ezek sokkal ritkábban fordulnak elő.

Ez a progresszívabb formátum. M aljzatok.2 a legtöbb modern notebookban és gyakorlatilag minden modern PC alaplapjában megtalálható. A régebbi modellek nem feltétlenül rendelkeznek ezzel a csatlakozóaljzattal, ezért az SSD megvásárlása előtt ellenőrizze, hogy van-e benne hely a csatlakoztatásra.

HHHL

A megszokott és megszokott formátumok – egy közönséges bővítőkártya a PC ház hátsó részén található fém rögzítőcsíkkal. Ezek az SSD-k egyszerűen csatlakoztathatók a rövidebb PCI-E bővítőhelybe. Ezekre a modellekre nagyon kevés, de állandó kereslet mutatkozik. Nagyon kevés ilyen van a piacon, de ebben a felülvizsgálatban a két legjobb modellt nézzük meg, hogy példát adjunk Önnek.

NVMe

Végül egy másik rövidítés, amelyet gyakran látunk az SSD-meghajtókkal kapcsolatban, és amely félrevezető lehet. Nem a formátumokról van szó, hanem röviden az átviteli technológiáról. Anélkül, hogy belemennénk a technikai részletekbe, elmondhatjuk, hogy ez a legfejlettebb technológia 2021-re, amely széles körben elterjedt. Az NVMe specifikációt használó SSD-ket csak PCI-E buszon lehet csatlakoztatni, általában az M-nyílással.2.

Íme egy gyors útmutató a leggyakoribb SSD-típusokról. Ami a konkrét választást illeti, itt azokhoz a fuvarozókhoz fordulunk, amelyek a független szakértőktől a legmagasabb értékelést kapták, és amelyeket közvetve az online piactereken a hétköznapi felhasználók tömeges visszajelzései is támogatnak.

Legjobb SSD rangsor

Jelölés Helyszín Név Ár
A legjobb SSD meghajtók 2.5″ 3 Kingston A400 240 GB SA400S37/240G 2 520 €
2 Western Digital WD Green SATA 240 GB WDS240G2G0A WD Green SATA 240 GB 2 750 €
1 Samsung 860 EVO 250 GB MZ-76E250BW MZ-76E250BW 4 340 €
A legjobb PCI-E NVMe SSD-k 2

lextor 256 GB PX-256M9PeY

5 040 €
1 GIGABYTE 1000 GB GP-ASACNE2100TTTDR 17 769 €
A legjobb M foglalatú SSD-k.2 5 SmartBuy 512 GB Stream E13T Pro 512 GB (SBSSD-512GT-PH13P-M2P4) 4 960 €
4 Kingston 500 GB SA2000M8/500G 4 990 €
3 Western Digital 500 GB WDS500G2B0C 5 710 €
2 ADATA 512 GB XPG GAMMIX S11 Pro 512GB 512 GB 5 759 €
1 Samsung 970 EVO Plus 500 GB MZ-V7S500BW MZ-V7S500BW 7 150 €
A legjobb SSD adattároláshoz 2 Synology 400 GB SNV3400-400G 13 599 €
1 Synology 960 GB SAT5200-960G 28 354 €

A legjobb SSD-k 2.5″

Az első válogatásban nézzük meg az SSD-meghajtókat, amelyek megjelenésükben és csatlakozási felületükben a legközelebb állnak a klasszikus mechanikus HDD-khez, amelyek belsejében fizikai mágneses lemez található. Az egyetlen lehetőség régi PC-k és laptopok számára, amelyeknek nincs M aljzata.2.

Annak érdekében, hogy a vizsgált modelleknek egyfajta egyenlő kiindulási pontja legyen, azonos memóriakapacitású módosításokat veszünk figyelembe – 240-250 GB. Így eligazodhat az árpolitikában. És akkor az online boltok kínálatában könnyen kiválaszthatja bármelyik modellt bármilyen kapacitással. Minden leírt modellnek vannak kisebb kapacitású – körülbelül 128 GB-os és nagyobb – 500 GB-os vagy annál nagyobb – változatai.

Kingston A400 240 GB SA400S37/240G

értékelés: 4.8

Kingston A400 240 GB SA400S37/240G

A lista első helyén a híres amerikai márka, a Kingston legolcsóbb SSD-je áll. Ez a vitathatatlan értékesítési vezető és a “felhasználói kedvencek díja”, az ügyfelek által a legkülönfélébb kiskereskedők és aggregátorok által adott vélemények számának rekordtartója.

Ez egy meglehetősen régi modell, amelyet 2017-ben jelentettek be és dobtak piacra a kiskereskedelemben. Műszakilag és kereskedelmileg azonban olyan sikeres volt, hogy még mindig nagy a kereslet iránta.

A siker titka összetett. Abban az időben hiány volt az SSD-ket támogató memóriachipekből. Ugyanakkor aktívan fejlesztették a NAND-memória új típusait különböző változatokban, és senki sem tudta, hogy melyik lesz az, amelyik a piacot uralni fogja.

A Kingston, látva mindezt, eredeti megközelítést választott, és piacra dobta a kedvező árú A400-as modellcsaládot. A sorozat különlegessége a változó platformon történő megközelítés volt. A Kingston ugyanis fenntartotta a jogot, hogy tételről tételre változtassa a vezérlőt vagy magát a memóriát, esetleg mindkettőt, de továbbra is garantálta az eredetileg meghirdetett írási és olvasási sebességet és újraírási élettartamot.

Tehát egy igazán alacsony árú SSD jelent meg a piacon, amelynek jellemzői nem rosszabbak, ha nem jobbak, mint a 2017-ben népszerű modellek. És a sebesség valóban tisztességes – a gyártó szerint a szekvenciális írási sebesség 350 MB/s, az olvasási sebesség 500 MB/s. De itt Kingston még egy kicsit szerénykedik is, mivel a független tesztek azt mutatják, hogy jelentősen túllépi ezeket az állítólagos számokat.

Előnyök

 • az értékesítési vezető, a vásárlóktól érkező legmasszívabb és legpozitívabb visszajelzéseket;
 • Az egyik legolcsóbb SSD a piacon;
 • A tényleges olvasási és írási sebesség (szekvenciális) meghaladja a gyártó által megadott teljesítményt;
 • fémburkolat;
 • vonzó design;
 • ár/teljesítmény kombináció.

Hátrányok

 • nincs jelentős hátránya ezen az áron.

Western Digital WD Green SATA 240 GB WDS240G2G0A WD Green SATA 240 GB

Értékelés: 4.8

WESTERN DIGITAL WD GREEN SATA 240 GB WDS240G2G0A

Második témaként nézzük meg az amerikai Western Digital zöld SSD-sorozatának egyik képviselőjét. Ez a fent leírt Kingston A400 sorozat legközelebbi versenytársa az ár és a főbb jellemzők tekintetében.

Ez a modell nagyobb biztonságot nyújt az elektronikus töltés tekintetében, ellentétben az előzővel, ahol minden egyes új tételnél bármilyen meglepetés érhetett. Itt a Western Digital rendkívül kockázatmentes politikájával foglalkozunk, amely a legjobban bevált utakon való mozgást jelenti, különösebb kísérletezés nélkül.

Itt, valamint a “kék” és “piros” sorozatban a WD egyszerűen a SanDisk már kész megoldásait alkalmazta a saját szabványaihoz és igényeihez, amelyek hosszú távon jól beváltak a piacon. Ez a megközelítés meglehetősen ésszerű, mivel bevált technológiai megoldásokon alapul. Végül, de nem utolsósorban ez az oka annak, hogy a vállalat olyan magabiztos, hogy ezt az SSD-sorozatot 3 év garancia támogatja.

A belső elektronika pontosan ugyanaz a memóriaelrendezés, mint a SanDisk SSD Plus második verziójában. A termék 4 csatornás 4 csatornás TLC síkbeli memóriával és 15 nm-es processzorral rendelkezik.

Emlékeztetőül, a SanDisk egyike azon kevés cégeknek a világon, amely maga gyártja a memóriát. További SSD-gyártók már használják ezeket a chipeket chipkészletükben. Pontosan ugyanezt az elvet alkalmazzák a videokártyák gyártói is. Magukat a grafikus chipeket csak két (nagy) vállalat – az NVIDIA és az AMD – gyártja. És a grafikus kártyákat, mint teljes értékű eszközöket, amelyek ezeken a chipeken alapulnak, már mindenki gyártja – az Asus, az MSI, a Pa

 • t és mások.

  A memóriatömb kezelése nem a csúcsminőségű, de a maga kategóriájában igen hatékony vezérlő a Si

 • Mozgás – SMI SM2258XT. Ez a kombináció körülbelül ugyanazt az olvasási és írási sebességet biztosítja, mint az előző modell.

  Előnyök

  • a SanDisk készenléti, jól bevált megközelítéseinek és megoldásainak felhasználásával;
  • SATA esetében jó szekvenciális olvasási és írási sebesség;
  • minimális hő;
  • megbízhatóság és tartósság;
  • alkalmas a játék PC-k összekapcsolására;
  • 3 év hivatalos gyártói garancia;
  • megfizethető ár.

  Hátrányok

  • DRAM-puffer nélküli memória, véletlen hozzáférésű memória, sebességcsökkenés.

  Samsung 860 EVO 250 GB MZ-76E250BW MZ-76E250BW

  Értékelés: 4.9

  Samsung 860 EVO 250 GB MZ-76E250BW MZ-76E250BW

  A három legjobb SSD a klasszikus formájú 2.5 hüvelyk egy másik szuper népszerű és széles körben elfogadott modell a Samsungtól. Az előző kettőhöz hasonló kapacitással ez a meghajtó majdnem kétszer annyiba kerül – 4k-tól 5k-ig. RUB, az oroszországi kiskereskedők politikájától és árrésétől függően.

  A legfontosabb különbség az előző kettőhöz képest az 512 MB DRAM puffer. Ennek megfelelően a véletlenszerű műveletekkel járó nagy terhelés esetén már nem okoz problémát a sebességcsökkenés. Csak összehasonlításképpen: egy 1 TB-os SSD ugyanabból a sorozatból kétszer akkora kapacitású DRAM-puffert használ. Ezenkívül a puffer egy fejlettebb szabványú dinamikus memóriát használ, ellentétben a költségvetési változatokkal, ahol ez főként az előző generációs DDR3 SDRAM memória.

  Ami még fontosabb, a különbségek az SSD különböző változatai között. Az 1 TB-os Samsung 860 EVO 2x csatornás NAND csíkozással rendelkezik, míg az alacsonyabb kategóriájú 250 GB-os és 500 GB-os változatok nem. Fogalmazzunk így – az 1 TB-os módosítás bizonyos helyzetekben gyorsabban működhet, mint egy kisebb SSD, miközben más dolgok nem változnak. De “terabájt” Samsung 860 EVO, természetesen, sokkal drágább és már nem a legolcsóbb junior módosítások.

  A leírt finomságokon kívül ennek a sorozatnak vannak olyan nyilvánvaló előnyei is, amelyek nem igényelnek mélyreható elemzést. Támogatják a beágyazott adattitkosítást és a

  IM. Visszahívás, Az IM egy interfészparancs, amely megmondja az operációs rendszernek, hogy az SSD memória mely területei nincsenek használatban (nagyon durva leírás). Ez javítja a hosszú ideje aktív használatban lévő és az eredeti sebességéhez képest “megereszkedett” meghajtók teljesítményét.

  A Runet vezető piacterein a felhasználók egyöntetűen dicsérik a meghajtó sebességét a különböző üzemmódokban. Sokan azt mondják, hogy nagyon alkalmas a játék PC-khez. A tartóssággal kapcsolatos megjegyzések különösen gyakoriak. A Samsung hivatalos 5 éves garanciája egyértelműen erre utal. És ez az egyik ritka példája annak, hogy az SSD-hez alig van érdemi észrevétel független szakértőktől, akik kiterjedt kutatásokat és teszteléseket végeztek.

  A Yandex felhasználói értékeléséből.”Level 6 Gadget Inspector” státuszú piactér: “Egy jó hírű gyártó közös SSD-je”. Ez az én 3. SSD a Samsungtól az elmúlt 7-8 évben. Mindegyik él és virul, és még a modellszámukat is sikerült elfelejtenem, mielőtt az utolsót beszereltem volna.”.

  Előnyök

  • az egyik legjobb teljesítményű SSD-sorozat a piacon;
  • nagy sebességű teljesítmény a legkülönbözőbb üzemmódokban;
  • progresszív DRAM-puffer;
  • beépített adattitkosítás;
  • parancs támogatás
   IM;
  • masszív fémház;
  • 5 év hivatalos garancia.

  Hátrányok

  • Nincsenek nagyobb hátrányok.

  A legjobb PCI-E NVMe SSD-k

  A következő felülvizsgálati jelölés egy meglehetősen ritka SSD-meghajtó formátummeghatározónak szól. Úgy néznek ki, mint a normál bővítőkártyák, és közvetlenül az alaplap “rövid” PCI-E foglalatába csatlakoznak. Azért szépek, mert támogatják az NVMe technológiát, amely egy szupergyors PCI-E interfésszel és elég gyors memóriával kombinálva komoly előnyre tesz szert az olvasási/írási sebességben bármelyik klasszikus SSD-vel szemben 2.5″ SATA-csatlakozóval. A sebesség definíció szerint többszörösen gyorsabb.

  De ez a nagyon kevés HHHL formájú modell van a piacon, mert az M-nyílású SSD-k sokkal népszerűbbek.2, amelyet az alábbiakban tárgyalunk. Mindazonáltal, hogy a képet teljessé tegyük, megnézzük a két legjobb lehetőséget – olcsó és drága.

  lextor 256 GB PX-256M9PeY

  Értékelés: 4.8

  PLEXTOR 256 GB PX-256M9PEY

  Kezdjük, mint mindig, az olcsóbb lehetőséggel. Ez a modell egy jól ismert és elismert tajvani márka, a Plextor, amely éppen a szilárdtest-meghajtók minősége miatt szerzett világszerte elismerést. Ebben a tartományban különböző kapacitásmódosítások vannak, mi a legolcsóbbat vesszük szemügyre. 2021 közepén a modell ára 5k körül lesz. rubel.

  Ezt az SSD-t nem is akarjuk összehasonlítani a fent leírt három SSD-vel, mivel még tisztán technikai értelemben is nagyon kevés közös van bennük, nem hasonlítanak egymásra, kivéve a memória típusát. Itt hasonló TLC 3D NAND memória, de pontosan ugyanaz, és a gyakorlatban a nagy sebességű interfésznek köszönhetően háromszor, négyszer vagy akár hatszor nagyobb sebességgel rendelkezünk, a felhasználási módtól függően.

  Ha megnézzük a független tesztek eredményeit, a szekvenciális olvasási sebesség különböző körülmények között, különböző állványokon akár a gyártó által megadott 3000 MB/s-os maximumot is elérheti, legrosszabb esetben soha nem esik 1500 MB/s alá. Az írási sebesség többé-kevésbé stabil a különböző PC-konfigurációkban, és majdnem megegyezik a meghirdetett 1000 MB/s sebességgel.

  Ezt a meghajtót játékmeghajtóként pozícionálják, és jó okkal – sebesség, megbízhatóság, kitartás. Ráadásul a játék megjelenése is eléggé játékos – a tábla nagyon feltűnő dizájnba van foglalva. Végül, de nem utolsósorban ez a világ első belső SSD-je teljes RGB háttérvilágítással. Bár a gyártó itt egy kicsit túlzásba esett – sok felhasználó legalábbis túl tolakodónak vagy akár feleslegesnek találja a háttérvilágítást.

  A felhasználói vélemények a piacon szinte megkérdőjelezhetetlenek – ez az egyik legjobb kombinációja az árnak, a minőségnek, a sebességnek, a megbízhatóságnak és a tartósságnak ebben az osztályban és az SSD-formátumban. Az ár különösen fontos a vásárlók számára, mivel úgy tűnik, hogy sok HHL-formátumú modell van a piacon, de ezek többnyire drágák, gyakran megfizethetetlenül drágák, ezért nem is vettük figyelembe az ilyen modelleket a jelöltek kiválasztásakor, minden kétségtelen előnyük ellenére.

  A Yandex felülvizsgálatából.”Level 3 Gadget Inspector” státuszú piac: “3D NAND memória írása – LDPC. Ha hiba történik, az azonnal kijavításra kerül. Többmagos vezérlő – bármilyen feladatot megold.”.

  Előnyök

  • Az egyik leggyorsabb SSD a kategóriájában;
  • hatékony többmagos vezérlő;
  • minőségi hibaellenőrzés;
  • csapattámogatás
   IM;
  • felhasználóbarát és funkcionális saját szoftver;
  • A lapot védőburkolatba burkolják;
  • vonzó design;

  Hátrányok

  • A háttérvilágítás túl fényes és zavaró, nem kapcsolható ki.

  GIGABYTE 1000 GB GP-ASACNE2100TTTDR

  Értékelés: 4.9

  GIGABYTE 1000 GB GP-ASACNE2100TTTDR

  A legjobb PCI-E foglalatba illeszthető SSD-k mini-készletének második példája bizonyos szempontból az ellenkezője a már kiváló előző modellnek. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy különböző piaci helyeken ezt a modellt (GP-ASACNE2100TTDR) GIGABYTE AIC AORUS 1TB RGB néven is lehet kapni. Ez ugyanaz a modell.

  Ez a modell majdnem ötször drágább, mint az előző, de az ár oroszlánrésze objektíve arányos a kapacitással, és a tárolókapacitás 1 TB-os. Az SSD-t játék SSD-ként pozícionálják, méghozzá elég objektíven – még külsőleg is vannak jellegzetes játékok, háttérvilágítás és egy különleges burkolat kialakítása.

  Az SSD-k vásárlóit természetesen a sebesség érdekli a leginkább. És a bejelentett értékek itt érezhetően magasabbak, mint az előző modellé – 3080 MB/sec, azaz háromszor magasabbak. Az állítólagos olvasási sebesség is magasabb, de nem sokkal – 3.480 MB/s. Ilyen sebesség azonban nem minden hardverkonfigurációval érhető el. Független tesztek is sebességcsökkenést mutattak ki bizonyos művelettípusoknál, függetlenül a hardverkonfiguráció többi részétől. Ez nem minden átlagfelhasználó számára észrevehető, de mégis rámutatunk, hogy ez egy kisebb hátrány.

  High-end SSD-ként ez a modell számos hasznos kiegészítővel rendelkezik. Természetesen van egy DRAM-puffer, amely nélkül ilyen sebességről álmodni sem lehetne. Standard kapacitása 1024 MB, amely a “minden gigabájt tárolókapacitáshoz megabájt puffer” elvből származik. 256 bites hardveres titkosítással rendelkezik, és támogatja az S.M.A.R.T és a parancs

  IM.

  A modell egyik fontos tulajdonsága a kivételes tartósság, még a legintenzívebb használat mellett is. Még mindig az a vélekedés él, hogy az SSD-k nem tartanak sokáig, és nem utolsósorban az SSD-gyártók hatalmas garanciális időszakokat szabnak meg. A készülékre 5 év garancia is jár. A GIGABYTE azonban úgy döntött, hogy egy lépéssel tovább megy, és rekordmagas, 1 %-os tartóssági értéket adott ennek az SSD-nek.6 petabájt teljes írási kapacitás, az 512 GB-os változat esetében pedig 800 TB. Ezek hatalmas értékek, és a különösen “érzékeny” vásárlók megnyugtatására szolgálnak.

  Előnyök

  • játékpozíció;
  • Legnagyobb sebesség a legtöbb művelettípushoz;
  • támogatás
   IM i S.M.A.R.T;
  • 256 bites hardveres titkosítás;
  • Rekordot döntő újraírási élet;
  • háttérvilágítással ellátott védőburkolat;
  • Hatékony passzív hűtés;
  • 5 év garancia (az átírások száma korlátozott).

  Hátrányok

  • Néhány műveletnél észrevehetően lassabb lehet, mint elődje.

  A legjobb M SSD-k.2

  És itt elérkeztünk a legelterjedtebb és legkeresettebb SSD-formátumhoz. Mint fentebb említettük, a formátum sokoldalúsága miatt kapta ezt az elismerést. Illeszkedik a modern laptopokba és az asztali számítógépek alaplapjaiba is. És ha már SSD 2.5″ ugyanezt elmondhatja, van egy kulcsfontosságú előnye – az NVMe-kompatibilis PCI-E buszon keresztül történő munkavégzés. Vagyis az SSD M.2 a legtöbb esetben sokkal gyorsabb, mint bármely 2.5″-os SSD SATA-csatlakozóval.

  SmartBuy 512 GB Stream E13T Pro 512 GB (SBSSD-512GT-PH13P-M2P4)

  Értékelés: 4.6

  SmartBuy 512 GB Stream E13T Pro 512 GB (SBSSD-512GT-PH13P-M2P4)

  A választék megnyitása a legolcsóbb SSD M.2 SmartBuy márka. Ez egy jól ismert tajvani márka, amely optikai meghajtók gyártójaként indult, és a kezdetektől fogva az ideológiája a legalacsonyabb árak elérésére irányult a csúcskategóriás termékek esetében. A vállalat így szerzett elismerést a világ minden táján, beleértve Oroszországot is. Joggal mondhatjuk, hogy más vállalatok sem állnak messze mögötte.

  A következőkben nagyjából azonos kapacitású, 500 GB körüli SSD-ket fogunk figyelembe venni, hogy egyenlő feltételeket biztosítsunk. Ez a modell 2021-ben 5k körül van az orosz kiskereskedelemben. rubel.

  Figyeljen a modell nevében szereplő Pro jelölésre. Ez arra utal, hogy van egy “könnyebb” változat is ugyanabban a sorozatban. Igen, valóban van egy ugyanolyan kapacitású és mindenben hasonló alapmódosítás, de a sebesség ott feleannyi lesz, és az ár csak pár száz rubellel alacsonyabb. Ezért különösen a Pro verziót ajánljuk. Ritkábban kapható a piacon, de az online piactereken még mindig elegendő mennyiségben kapható.

  A modell olvasási sebessége 2500MB/s, az írási sebesség nem sokkal alacsonyabb – 2100MB/s. Független tesztek azt mutatják, hogy a szekvenciális olvasási/írási sebesség még mindig megfelel a meghirdetett specifikációnak. Ez a TLC 3D NAND memória új generációjának és a meglehetősen erős Phison E13T sorozatú vezérlőnek köszönhető. Ami érdekes, a kutatás szerint az általunk vizsgált 512 GB-os változatban a vezérlő a legtöbbet hozza ki a sebességi potenciáljából.

  A Yandex felhasználói értékeléséből.”Level 5 Gadget Inspector” státuszú piac: “Sebesség közel a Samsung csúcsmodelljéhez, Samsung-szerű hőérzet nélkül”. Véletlenszerű adathalmazzal és mély sorban állással végzett teszteken – legyőzi néhány csúcsmodellt”.

  Előnyök

  • az egyik legjobb ár/teljesítmény kombináció;
  • egy új, nagy teljesítményű vezérlő;
  • minimális hő;
  • Az 512 GB-os változat maximalizálja a vezérlő sebességét;
  • elfogadható ár.

  Hátrányok

  • Nem azonosítottak nagyobb hibákat.

  Kingston 500 GB SA2000M8/500G

  Értékelés: 4.6

  KINGSTON 500 GB SA2000M8/500G

  A második szám a választékban úgy SSD híres amerikai márka Kingston. A modell ára majdnem megegyezik a fent említett modellével, mivel az utóbbi időben még a jól ismert gyártóknak is sikerül minimalizálniuk az SSD költségeit, és sikeresen versenyeznek a “szuperbudget” modellekkel.

  Ez egy meglehetősen új modell, amelyet 2019-ben vezettek be, és így egyrészt megtestesítette a szilárdtest flash meghajtók területén elért legújabb fejlődést, másrészt – a felhasználók által az idő és az átfogó használat tapasztalata által kellően tesztelt.

  A legizgalmasabb új fejlesztés a fejlett 96 rétegű architektúra alkalmazása, szemben az előző generáció 64 rétegével. Gyakorlati szempontból ez megfelelő teljesítményt biztosít, csökkentett energiafogyasztás mellett. A teljesítményt nemcsak maga a gyors memória, hanem az új 4 csatornás Si-vezérlő is biztosítja

 • con Motion SM2263NE.

  A nyers számok 2000 és 2200 MB/s szekvenciális olvasási/írási sebességet ígérnek. A független tesztek az állvány hardverkonfigurációjától függően eltérő eredményeket mutatnak, de átlagosan a számok a reklámozottak szerint alakulnak.

  A sorozat másik előnye a nagyon jó Total Bytes Written (TBW) minősítés. Tehát az 500 GB-os módosítás esetén ez 360 TB-ot jelent. A 250 GB-os és 1 TB-os verziók esetében 150 TB, illetve 600 TB. Sok más gyártóhoz hasonlóan a Kingston erre a sorozatra is “megnyugtató” 5 év gyártói garanciát ad.

  Ami még fontosabb, hogy ez a modell nagyon mérsékelt hőelvezetéssel is büszkélkedhet. Sok felhasználó, aki kezdetben ezt az SSD-t vásárolta, attól tartott, hogy a gyártó állításai túlzóak, de a tapasztalatok mást mutattak. Ennek a meghajtónak még a legintenzívebb használathoz sincs szüksége hűtőbordára, ellentétben néhány magasabb árú modellel, mint például az alább tárgyalt Samsung 970 EVO Plus.

  Előnyök

  • A kategória legnagyobb sebessége;
  • Fejlett 96 rétegű architektúra;
  • alacsonyabb energiafogyasztás;
  • beépített hardveres titkosítás;
  • mérsékelt hőelvezetés;
  • megfizethetőség;
  • 5 év garancia.

  Hátrányok

  • nincs.

  Western Digital 500 GB WDS500G2B0C

  Értékelés: 4.7

  Western Digital 500 GB WDS500G2B0C

  Most fordítsuk figyelmünket a híres amerikai gyártó Western Digitalra. Az SSD, amelyet most megnézünk, a jól ismert és a felhasználók által kedvelt “kék” sorozat tagja. Sok piactéren szerepel a kék logó a megnevezésben, és a megjelenés szempontjából sem téveszthető össze semmi mással.

  Ez a modell valamivel drágább, mint az előző kettő, de bizonyos szempontból még veszít is. Igen, ez egy paradoxon, és megmagyarázzuk, hogy mi az. De alapvető értelemben ez az SSD elég jó. Ugyanezt a fejlett memóriatípust használja – 96 rétegű architektúrát, mérsékelt energiafogyasztással és tisztességes teljesítménnyel.

  Mi a baj vele akkor? Először is, még az állítólagos olvasási és írási sebességek is kétértelműek. Tehát az állítólagos olvasási sebesség meglehetősen magas – akár 2400 MB / s, de a felvétel – sokkal alacsonyabb – 1750 MB / s. De nem ez a legfontosabb. A fontos dolog az, hogy ez a meghajtó nem rendelkezik DRAM-pufferrel, és bizonyos munkamódokban, nagy terhelés alatt (például nagy fájlok másolása) a sebesség először maximális, de nagyon gyorsan lecsökken 400-500 MB/s-ra, ami a lassú SATA 2 meghajtókhoz hasonlítható.5 hüvelyk.

  E korlátozás ellenére ez a modell nagyon népszerű. A kereslet nagy része a márka iránti bizalomnak és az igazán alapos minőségellenőrzésnek köszönhető. A lenyűgöző 300 TB maximálisan írható bájt szintén bizalomra ad okot. És ez nem alaptalan kijelentés – a vállalat erre az SSD-családra hivatalosan 5 év garanciát vállal.

  Előnyök

  • Egy kiemelkedő gyártó;
  • fejlett memóriaarchitektúra 96 réteggel;
  • tisztességes sebesség a mindennapi használatban, túlterhelés nélkül;
  • megbízhatóság és tartósság;
  • Csökkentett energiafogyasztás;
  • mérsékelt hőség;
  • 5 év garancia.

  Hátrányok

  • nincs DRAM puffer – sebességcsökkenés nehéz szekvenciális letöltéseknél.

  ADATA 512 GB XPG GAMMIX S11 Pro 512GB 512 GB

  Értékelés: 4.8

  ADATA 512GB XPG GAMMIX S11 PRO 512GB 512GB

  Most pedig nézzük meg az egyik legérdekesebb M foglalattal rendelkező 2280-as aljzatú SSD-t.2. Már a külseje is felkeltette az érdeklődést – a lapot egy feltűnő játékstílusú hűtőbordába burkolták. Következésképpen logikus, hogy a gyártó a modellt játékmodellként pozícionálja. Mi lehet tehát “játék” egy látszólag hétköznapi SSD-ben?. Valójában igen, és a meghajtó nem egy közönséges SSD.

  Először is, ahogy már észrevette, a modell neve a Pro. Mindenekelőtt a korszerűsített vezérlőre mutat. Itt ez egy erős kétmagos, okta-core Si

 • con Motion SM2262EN.

  A leggyorsabb, legújabb generációs memóriával kombinálva az eredmény a szegmens egyik leggyorsabb szekvenciális írási/olvasási sebessége, 3350 és 2350 MB/s. Ezt a rekordot csak a Samsung 970 EVO Plus zászlóshajó SSD-je dönti meg, amelyet a következőkben megnézünk.

  Ez a meghajtó, akárcsak a legtöbb más, a piacon kapható csúcskategóriás SSD, jobb élettartammal büszkélkedhet. A TBW (összes írt bájt) a gyártó által 320 TB-ra van beállítva. Ez az érték egyben a gyártói garancia, azaz 5 év.

  A felhasználók általában lelkesedtek az SSD-ről, amikor még újdonságnak számított, és az idő múlásával sem okozott csalódást. A független tesztelők még válogatósabbak voltak, akik megállapították, hogy a hűtőbordának inkább dekoratív funkciója van. Persze, ez segít a hőségben, de maga a megvalósítás messze nem hatékony. Ez egy stancolt alkatrész, és még a termikus felületet is csak a mélyedésekben alkalmazzák.

  A meghajtó még mindig mérsékelten meleg, bár, és az egyetlen módja annak, hogy teszteljük a hőt a specifikációk maximálisan megengedett 70 fokig, az volt, hogy a meghajtót egy masszív adatmentés alatt futtassuk több órán keresztül.

  Előnyök

  • játék specializáció;
  • teljesítményszabályozó;
  • Az egyik leggyorsabb ebben az osztályban;
  • viszonylag megfizethető ár az ilyen jellemzőkért;
  • hatékony passzív hűtés (hűtőborda);
  • megbízhatóság és tartósság – garantáltan 320 TBW;
  • Látványos, játékosok által inspirált dizájn;
  • 5 év garancia.

  Hátrányok

  • szakértői észrevételek a radiátorok hatékonyságáról.

  Samsung 970 EVO Plus 500 GB MZ-V7S500BW MZ-V7S500BW

  Értékelés: 4.9

  Samsung 970 EVO Plus 500 GB MZ-V7S500BW MZ-V7S500BW

  Az áttekintést a legdrágább és legfejlettebb SSD teszi teljessé ebben a választékban. Ez a Samsung EVO sorozat része, és már áttekintettük a fenti sor egyik tagját, amely történetesen a legdrágább és legjobb az SSD 2 választékban.5 hüvelykes formafaktor. Ennek a modellnek az ára 2021-ben 8k-tól kezdődik. rubel.

  Pontosabban, ez az EVO 970 sorozat következő generációja, és az előtag Plus marketingfogásnak tűnhet, de valójában komoly műszaki átalakítás áll mögötte. A Plus sorozatú SSD például az új, ötödik generációs TLC 3D V-NAND memóriával van felszerelve. A különbség az, hogy 96 rétegű architektúrát használ, szemben a hagyományos EVO 64 rétegével.

  A gyakorlatban ez a javulás mindenféle formában és méretben jelentkezik, több üzemmódban is javul a teljesítmény, ami nagyobb sebességet, alacsonyabb üzemeltetési költséget és alacsonyabb energiafogyasztást eredményez. Igaz, minden sikerük mellett az eladói csapat kihagyott egy fontos szempontot – a hőt. Az SSD-kártya alapértelmezés szerint nem rendelkezik passzív hűtéssel. Ennek van értelme, mivel ha egy laptopba akarják beépíteni, a hűtőborda zavarhatja a beszerelést. Azonban sok tesztelő és felhasználó megjegyezte, hogy a meghajtó erős használat esetén eléggé felmelegszik, ami károsan hat a hosszú élettartamára. Ezért sokan maguk szerelik be a hűtőbordát.

  Száraz számokban kifejezve, az állítólagos olvasási/írási sebesség 3 500 és 3 200 MB/s. Van hardver alapú adattitkosítás. Paranccsal támogatott

  IM.

  A felhasználók a véleményükben kiemelik a legnyilvánvalóbb ebben a modellben – a különböző üzemmódokban a csúcsminőségű olvasási és írási sebességet, valamint a megbízhatóságot és a tartósságot, amely az egész sorozatra jellemző.

  Yandex felhasználói értékelés.”Level 5 Gadget Inspector” státuszú piactér: “Ez a legjobb, kipróbált és bevált helyettesítője más cégek merevlemezeinek és “under-SDD-inek”. Igen, a 860-ashoz képest a sebességkülönbség nem érzékelhető az átlagfelhasználó számára, de ez nem kritikus. Ez a Samsung SSD-je. Simply top!”

  Előnyök

  • progresszív architektúra – 96 réteg;
  • csúcssebesség adatok;
  • Csökkentett energiafogyasztás az előző EVO generációhoz képest;
  • Hardveres szintű adattitkosítás;
  • csapattámogatás
   IM;
  • komoly munkásélet.

  Hátrányok

  • észrevehető hűtőbordára lehet szükség.

  A legjobb SSD a tároláshoz

  A legjobb SSD-ket bemutató Expertology áttekintésünk lezárásaként a dedikált tárolásra tervezett modelleket tekintjük át. NAS (Network Attached Storage) – hálózatra csatlakoztatott tárolószerver.

  Az SSD-t szinte bármilyen módon használhatja tárolásra, akár kiegészítők nélkül is, és szinte bármelyik modell megteszi. De ha tudatos és a technikailag legjobban adaptált módon beszélünk, akkor jobb, ha olyan modelleket választunk, amelyeket eredetileg ilyen feladatokra terveztek. Nagyon kevés ilyen lehetőség van a piacon, és két jó példát fogunk megnézni.

  Synology 400 GB SNV3400-400G

  Értékelés: 4.8

  SYNOLOGY 400 GB SNV3400-400G

  Először is, vessünk egy pillantást a meglehetősen olcsó SSD-re, amely a Synology SNV3400 sorozatának része. A kifejezetten a Synology NAS-hoz tervezett modell tele van olyan funkciókkal, amelyek biztonságban tartják az adatokat. 2021-ben a modell ára körülbelül 15k. RUB. Az SNV3500 sorozat a gyorsítótár-intenzívebb kiszolgálói környezetekhez is elérhető.

  A teljesítmény számokban és minőségben különbözik a “normál” M-alaplapkás SSD-khez képest.2. Az ilyen specializációval rendelkező SSD-k az olvasási teljesítményre és a biztonságra összpontosítanak, az írási teljesítmény sokkal kisebb prioritást élvez. Ez nyilvánvalóan logikus, mivel a fájltárolóhoz aránytalanul gyakran csak olvasás céljából férnek hozzá – a tartalom egyszer íródik feltételesen, és a felhasználók többször is kitöltik onnan.

  Tehát számokban kifejezve a sebesség nagyjából 3100 MB/s olvasás és 550 MB/s írás. Egyébként a becsült teljesítmény legfeljebb 70k. I/O műveletek másodpercenként. Ez körülbelül 4K véletlenszerű írás. Abszolút értékben pedig 988 TB írási élettartamot biztosít vállalati munkaterhelés mellett 24/7.

  Az adatvédelem jól megtervezett ebben a modellben. All-in-one védelem a maximális megbízhatóság érdekében. Például egy dedikált védelmi kártya megbízható védelmet nyújt az áramkimaradás ellen. Védelmet nyújt a szerver rendellenes leállása esetén is. Ezt a speciális kondenzátoroknak köszönhetően érik el, amelyek a flash-memóriát a rendellenes leállás után a helyes leállítás érdekében ellátják energiával.

  A szoftveres algoritmusok szintén az SSD teljesítményének hosszú távú előrejelzésére összpontosítanak. A rendszer adatokat kap a munkaterhelésekről, és elemzést végez, ajánlásokat tesz a működésre, biztosítva, hogy a felhasználó időben értesüljön bizonyos helyzetekről vagy előrejelzésekről.

  Előnyök

  • Kiegyensúlyozott sebesség és hibaellenőrzés;
  • Hosszú újraírási élettartam;
  • 24/7 vállalati szintű munkaterhelések
  • átfogó adatvédelem;
  • Mélyreható “egészségi” elemzések és életciklus-előrejelzések;
  • felhasználóbarát használat-ellenőrzés;
  • időben történő operatív értesítések;
  • meglehetősen elfogadható ár ebben az osztályban.

  Hátrányok

  • Nincs jelentős hátránya.

  Synology 960 GB SAT5200-960G

  Értékelés: 4.9

  Synology 960 GB SAT5200-960G

  Az utolsó SSD a felülvizsgálatunk befejezéséhez egy Synology SSD a klasszikus 2.5. Oroszországban ez a modell 2021-ben meglehetősen drága – körülbelül 30 ezer. RUB. És ez csak az alsó kategóriás változat, ugyanebben a sorozatban vannak 1920 GB-os és 3840 GB-os változatok is, amelyek arányosan drágábbak.

  Ez a legjobb azok számára, akik maguk is rendelkeznek NAS-kiszolgálóval, de viszonylag régebbi generációval, amelyet eredetileg mechanikus meghajtókkal terveztek. Ha HDD-ről SSD-re szeretne frissíteni, a SATA-interfész sebessége elegendő lehet, és nem biztos, hogy van értelme túlfizetni egy új NAS-t.

  A meghajtó teljesítménye természetesen jóval lassabb, mint elődjéé, legfeljebb 530 és 500 MB/s olvasási és írási sebességgel. De aligha ez az egyetlen alapvető különbség a rosszabbik oldalról.

  Ami a modell és az egész sorozat közvetlen céljára vonatkozó funkciókat, képességeket, funkcionalitást, kapacitást és bővítményeket illeti, nagyjából minden jó dolog megvan, amit a fejlesztők az előző modellbe tettek.

  Így például ugyanazok az eszközök állnak rendelkezésre az adatmegmaradáshoz, riasztásokhoz, analitikához, előrejelzéshez, az eszköz állapotfelméréséhez stb. . Az állóképesség szempontjából ez pontosan ugyanez – egy SSD-t nem csak passzív adattárolásra terveztek, hanem egy vállalati tömb részeként 24/7, gyorsítótár-intenzív, dinamikus terhelést is képes elviselni.

  Előnyök

  • optimális megoldás egy viszonylag régi NAS számára SSD-re történő frissítéskor;
  • Magas, mint a SATA adatátviteli sebesség;
  • Kivételes állóképesség és tartósság;
  • Képes non-stop 24/7 vállalati munkaterheléssel dolgozni;
  • átfogó adatvédelem.

  Hátrányok

  • Nincsenek nagyobb hibák.
  Olvasson tovább  A Lenovo legjobb táblagépei a vásárlói vélemények szerint
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: