A 14 legjobb NVIDIA grafikus kártya

Egyetlen PC-s játékrajongó sem nélkülözheti a grafikus kártyát. Senki sem vitatja, néhány modern processzornak van egy integrált grafikus magja, amely kezeli az alkalmazások felületét, valamint a nehéz videók lejátszását. De a játékok futtatásához az integrált “grafika” képességei gyakran nem elegendőek. A grafikus kártya kiválasztásakor pedig a legtöbb esetben csak az NVIDIA termékek jöhetnek szóba. Ezért úgy döntöttünk, hogy elmondjuk Önnek a cég legjobb videoadaptereit. Így derül ki, hogy mely grafikus kártyák teljesítenek a legjobban. Ennek során nem csak az asztali modelleket fogjuk megvizsgálni. A notebookba telepített videoadapterekről is beszélünk. Érdekes, hogyan hasonlítják össze asztali társaikkal. A szerveren belüli telepítésre tervezett modellekkel is foglalkozunk.

NVIDIA top grafikus kártyák rangsora

Jelölés hely termék neve Értékelés
NVIDIA legjobb asztali grafikus kártyái 1 NVIDIA TITAN V 4.9
2 NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti 4.8
3 NVIDIA GeForce RTX 2070 4.8
4 NVIDIA Titan Xp 4.8
5 NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti 4.7
6 NVIDIA GeForce RTX 2060 4.7
7 NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti 4.7
A legjobb NVIDIA grafikus kártyák notebookokhoz 1 NVIDIA GeForce RTX 2080 (mobil) 4.9
2 NVIDIA GeForce RTX 2070 (mobil) 4.8
3 NVIDIA GeForce GTX 1080 (mobil) 4.8
4 NVIDIA GeForce GTX 980 (mobil) 4.7
A legjobb NVIDIA grafikus kártyák szerverekhez 1 NVIDIA Quadro RTX 6000 4.9
2 NVIDIA Quadro P6000 4.9
3 NVIDIA Quadro P4000 4.8

A legjobb NVIDIA grafikus kártyák asztali gépekhez

NVIDIA TITAN V

Rangsor: 4.9

NVIDIA TITAN V.webp

2019 februárjától ez az NVIDIA legerősebb amatőr grafikus kártyája. Ez egy igazi szörnyeteg, 255 ezerért árulják Oroszországban. rubel. Drága. De ha megnézted a legjobb Intel processzorok rangsorát, akkor már tudod, hogy a csúcskategóriás PC hardverek manapság rendkívül drágák. Mi az árcédula a piacon??

Ez a grafikus kártya a Volta architektúrán alapul. Vékony gyártási eljárást alkalmaztak, így a gyártónak sikerült fenntartania az alacsony energiafogyasztást, és a hőelvezetés is elfogadható maradt. Összesen 21 milliárd tranzisztornak van hely ezen az eszközön. Elképesztő szám! Ez a mennyiség körülbelül 110 teraflop teljesítményt biztosít a mélytanulási feladatokban. Itt is háromdimenziós halmozott memóriát használnak – nagyjából ez a technológia hasonló ahhoz, amit egy ideje az SSD-kben kezdtek alkalmazni. Egyébként a memória 12GB. Nehéz elképzelni egyetlen olyan játékot, amelyből ne lenne elég. Akár 652,8 GB/s memória átviteli sebesség. Röviden, az áteresztőképesség is jó.

Mi mással büszkélkedhetne még ez a szörnyeteg? Nem is beszélve az 5120 CUDA magról. A sok ilyen videók renderelése a vágás után jelentősen felgyorsul. 640 Tensor maggal is rendelkezik. A csatlakozók pedig három DisplayPort és egy HDMI. A grafikus kártyának képesnek kell lennie a két monitor egyidejű megjelenítésére. Nincs miről beszélni, akár három vagy négy monitoron is képes megjeleníteni a képet, különösen, ha azok felbontása F

  HD.

  Az NVIDIA TITAN V szélessége elég nagy ahhoz, hogy a grafikus kártya két bővítőhelyet foglaljon el. De ez bármelyik nagy teljesítményű videoadapterről elmondható. A tápellátás 8- és 6-tűs csatlakozókon keresztül történik. Ne felejtsen el egy erős tápegységet beszerezni! De ne ijedjen meg. A legtöbbször a termék nem fogyaszt többet 300W-nál. Azonban senki sem vitatja, hogy szeretnénk kevésbé mohók lenni.

  Kinek van szüksége egy ilyen grafikus kártyára?? Az első dolog, ami eszembe jut, a legjobb videóbloggerek, akik a YouTube-on teszik közzé a dolgaikat. Értékelni fogják a Premier Pro és más hasonló programok megnövekedett sebességét. Ez a plafon a játékosok számára is, akik nem akartak egyszerre két grafikus kártyát tenni a számítógépükbe. Az NVIDIA TITAN V-vel 2560×1440 pixeles felbontásban, magas grafikai beállítások mellett játszhatod a Battlefield V-t – átlagosan 80fps sebességgel. Meg kell jegyezni, hogy a méréseket 2019. január elején végezték. Mint tudjátok, később a DICE stúdió kiadott egy javítást, ami még jobban megnövelte a képkocka sebességet.

  Előnyök

  • Számos csatlakozó;
  • Elfogadható energiafogyasztás;
  • Hatalmas mennyiségű CUDA mag;
  • Nagy memóriateljesítmény;
  • 12 GB memória kapacitás.

  Hátrányok

  • Rendkívül magas árcédula;
  • Nehéz megvenni;
  • Nincs ray tracing támogatás.

  NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti

  Score : 4.8

  NVIDIA GEFORCE RTX 2080 TI

  Ha a fenti modell a szakemberek számára egy álom, akkor a GeForce RTX 2080 Ti sok játékos számára kötelező darab. Ez a grafikus kártya a kiskereskedelemben egy sokkal elfogadhatóbb áron, körülbelül 98k. rubel. Persze, ehhez a minősítésünk képviselőjéhez még mindig félre kell tennie néhány átlagos orosz bért. De azzal nem lehet vitatkozni, hogy egy ilyen videoadapter megvásárlása reálisabbnak tűnik, mint a TITAN V megvásárlása.

  Ez egy teljesen más architektúrát használ, amelyet Turingnak neveztek el. Ha összehasonlítja a grafikus kártyát az előző generációs modellekkel (ezek zárják a rangsorunkat), akkor hatszor gyorsabb teljesítményt tudhat magáénak. Ezt mondja az NVIDIA. A gyakorlatban az eredmények természetesen jóval szerényebbek. De semmiképpen sem hagyhatod figyelmen kívül a valós idejű ray tracing támogatást – persze, ahol ez a funkció már megvalósult. A technológia valósághűbb megvilágítást biztosít, és a tükröződések sokkal hihetőbbek!

  A gyári modell 13 fázisú áramellátási rendszerrel rendelkezik. A termék 11 GB videomemóriával rendelkezik. Itt a GDDR6 szabványhoz tartozik – ez a legnagyobb különbség a készülék és a fentebb tárgyalt professzionális modell között. 616 GB/s memória sávszélességgel és 14 Gbps teljesítményű memóriával. Továbbá 4352 CUDA maggal rendelkezik. Nem rekord, de sok profi videoszerkesztő számára elégséges. A 7680×4320 képpont felbontású kép megjelenítésének maximális támogatottsága. És ez minden bizonnyal egy olyan grafikus kártya, amely könnyen kezeli bármely modern VR-sisakot. Monitorok csatlakoztatása DisplayPort, HDMI és USB Type-C csatlakozókkal (az utóbbit kifejezetten virtuális valóság headsetekhez tervezték). Az alacsony felbontású modellek esetében legfeljebb négy monitor jeleníthet meg egy képet.

  Annak ellenére, hogy a grafikus kártya két 8 tűs csatlakozón keresztül biztosítja a tápellátást, 250-260 W-ot fogyaszt. Ez azt jelenti, hogy elméletileg egy 650 W-os tápegységgel is elégedett lehet.

  Ha a Battlefield V-t NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti kártyán futtatja, az eredményt közvetlenül befolyásolja a felbontás és a DirectX. A legújabb DirectX-szel és 2560×1440 pixeles felbontással 52fps érhető el magas grafikai beállítások mellett. Ismétlem, a mérés már elég régen történt, és a 2019. január közepéig engedélyezett sugárkövetés túl nagy terhet jelentett a számítógép számára. Kétségtelen, hogy mostanra már 4K felbontáson játszva is a fent említettekhez közeli FPS-t kaphatsz. Egyébként, ha kikapcsolja a DXR-t, a grafikus kártya teljesítménye körülbelül kétszeresére nő.

  Előnyök

  • Vannak csomagok az Athem és a Battlefield V játékokkal;
  • Mesterséges intelligencia technológiát használnak;
  • Valós idejű sugárkövetés elérhető;
  • Nagyszámú CUDA mag;
  • 11 GB nagy sávszélességű videomemória;
  • Számos csatlakozó, köztük a HDMI 2.0b;
  • Az energiafogyasztás nem megfizethetetlen.

  Hátrányok

  • Mégis, nem mindenki engedheti meg magának.

  NVIDIA GeForce RTX 2070

  Score : 4.8

  NVIDIA GEFORCE RTX 2070

  Újabb új termék az NVIDIA-tól. Mint a fenti minta, néhány üzletben lehet vásárolni egy olyan változatot, amelyben a doboz talált egy kódot, hogy töltse le a játékokat Battlefield V és Athem. Ez a grafikus kártya két ventilátort is használ, ami kiválóan hűti az itt található tranzisztorokat. Ez azonban a videoadapter gyári verziójára vonatkozik. Ne feledjük, hogy a GeForce RTX 2070 grafikus kártya harmadik féltől származó változatai fokozatosan kerülnek a boltok polcaira – ezek módosított hűtőrendszerrel rendelkezhetnek.

  Itt is használt Turing architektúra. Ez azt jelenti, hogy a mesterséges intelligencia aktiválódik a játékokban. Élvezheti a valós idejű sugárkövetést is. A különbség a memóriablokkban figyelhető meg. A takarékosság érdekében a GDDR6 memóriát 8 GB-ra kellett csökkenteni. A PC-s játékok nagy többségénél azonban ez elegendő. Egyszerűen csak nem lesz elég mozgástere a jövőre nézve, ennyi az egész. Emellett az NVIDIA 256 bitre csökkentette a memóriabuszt, ami a sávszélességet 448 GB/s-ra csökkenti.

  Ennek a grafikus kártyának a teljesítménye elegendő ahhoz, hogy akár négy monitoron is megjelenítse a képeket. Erre a célra a DisplayPort 1 aljzatokat használják.4, USB Type-C és HDMI 2.0b. Ami a tápellátást illeti, azt egyetlen 8 tűs csatlakozó biztosítja. Ez a tény önmagában is jól jelzi a videokártya viszonylag alacsony energiafogyasztását. Nem, ez messze elmarad a mai low-end NVIDIA-címek teljesítményétől. De 175-185W is megfelelő. Az ilyen grafikus kártya akár egy 550 W-os hálózati adapterrel rendelkező számítógépbe is beszerelhető!

  A mai rangsorban láthattok néhány példát arra, hogyan működik a grafikus kártya a Battlefield V-ben. Történetesen ez a legjobb benchmark, amely a sugárkövetést is támogatja. Az NVIDIA GeForce RTX 2070 tehát ebben a lövöldözős játékban a legjobb formáját hozza. 2560×1440 pixeles felbontás és ultra grafikai beállítások mellett a játék körülbelül 62 fps-t produkál. De csak DirectX 11 használatakor! Ha azonban DirectX 12-re frissítesz, az eredmény csak egy vagy két képkockát fog csökkenni másodpercenként. Ez azt sugallja, hogy a videoadapter tökéletesen optimalizált a modern technológiához. A tesztek pedig azt mutatták, hogy nincs értelme hatalmas összeget költeni, ha 50 ezerért is megkaphatod. Tökéletes eredményt érhet el. Javasoljuk, hogy nézze meg a drágább modelleket, ha 4K monitora van. És nem valószínű, hogy egy ilyen videokártya megfelel egy olyan személynek, aki pénzt keres a YouTube-on. Az a tény, hogy csak 2304 beépített CUDA maggal rendelkezik, ami a videorenderelést messze nem teszi rekordgyorsúvá.

  Az előnyök

  • Számos különböző csatlakozó;
  • Nem túl nagy energiafogyasztás;
  • Nagy mennyiségű videomemória van beépítve;
  • A valós idejű sugárkövetés támogatott;
  • Az Electronic Arts két játékával együtt szállítható.

  Hátrányok

  • A CUDA magok nagyobbak lehetnek.

  NVIDIA Titan Xp

  Értékelés: 4.8

  NVIDIA TITAN XP

  A Pascal architektúrával rendelkező váratlan képviselője a rangsorunknak. Ez egy nagyon produktív egység, amely mellett néhány szakember dönt. Meg kell jegyezni, hogy költsége nem haladja meg a 100 ezer amerikai dollárt. rubel. Úgy tűnik, hogy az a pénzmennyiség, amelyet könnyen költhetnének még a legjobb videobloggerek is, nem is beszélve azokról, akik esküvői és stúdiófilmezéssel foglalkoznak.

  Azonban még maga az NVIDIA is kijelenti a weboldalán, hogy ez a megoldás nem csak a szakemberek számára készült. A grafikus kártya a játékokban is a legjobb teljesítményt nyújtja. A teljesítmény megháromszorozódik az előző generációs adapterekhez képest. Teljes mértékben támogatja az összes VR-technológiát. A hab a tortán a 12 GB videomemória, amely egy 384 bites buszon keresztül áramlik. Csak a memória szabványa zavaros – itt GDDR5X.

  Ahogy az egy ilyen nagy teljesítményű megoldásnál várható volt, az eszköz az alaplap két foglalatát fogja lefedni. Ennek a modellnek a textillapja rengeteg tranzisztort tartalmaz. De egyesek számára sokkal fontosabb a 3840 CUDA mag jelenléte. Lehetővé teszik a videó elég nagy sebességű renderelését. Csak a TITAN V és a GeForce RTX 2080 Ti, amelyeket más áron árulnak, rendelkeznek magasabb számokkal.

  DisplayPort 1 csatlakozókat használnak itt a képkimenethez.4 és HDMI 2.0b. A 8- és 6-tűs csatlakozókat a tápellátáshoz használják. A videokártya energiafogyasztása nagyon nagy, körülbelül 250 W. Ez azonban nem jelenti azt, hogy drága kilowattos hálózati adaptert kell vásárolnia – a 600 W-os modell is elegendő lesz.

  Valószínűleg nem rossz választás azok számára, akik professzionális videofeldolgozással foglalkoznak. Ezeket csak a videokártya kialakítása zavarhatja össze. Mint sok titán, ez is csak egy ventilátort használ. Mondanom sem kell, hogy nagy terhelés alatt ez a “lemezjátszó” észrevehetően zajos lesz?

  Előnyök

  • Nagyon sok CUDA mag;
  • Beépített 12 GB videomemória;
  • A memória sávszélessége eléri az 547,7 GB/s-ot;
  • Rengeteg csatlakozó.

  A hátránya

  • Magas ár;
  • A grafikus kártya bizonyos időközönként zajongani kezd;
  • Nincs sugárkövetési támogatás;
  • Nagy energiafogyasztás.

  NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti

  Score : 4.7

  NVIDIA GEFORCE GTX 1080 TI

  Ez a grafikus kártya teszi teljessé a GeForce GTX termékcsaládot. Azt mondhatjuk, hogy ez a minősítésünk képviselője mutatta meg a legtöbbet, amire a tizedik sorozat adapterei képesek. Ez a termék abszolút mindent kiprésel a GDDR5X memóriából. A gyártó a korábban említett titánoktól kölcsönözte alkotásainak dizájnját is. Egyrészt emiatt a készülék csak egy ventilátort kapott, amely bizonyos pillanatokban meglehetősen zajosan kezdhet viselkedni. Másrészt, leggyakrabban az emberek harmadik fél által készített NVIDIA grafikus kártyákat vásárolnak – ezek teljesen más hűtési rendszerrel rendelkezhetnek.

  A beépített grafikus processzor Pascal architektúrával készült. 12 milliárd tranzisztorból áll. A grafikus kártya 3584 CUDA magot is tartalmaz. Ez azért van, mert ez a szám eszköz van kereslet között mindenféle videó bloggerek, mert ők elégedettek a gyors renderelés videó leginkább.

  Ez a modell nem valós idejű sugárkövetésre van kiképezve. De a videokártya a legalkalmasabb a VR-kalapok csatlakoztatására. Érdekes, hogy a videóadapter tulajdonosa képes lesz használni az NVIDIA ANSEL funkciót, így 360 fokos szögben készíthet játékbeli képernyőképeket. Így pontosan megmutathatja barátainak, hogy mit lát a VR-sisakjában. Ezeket a képernyőképeket nemcsak a számítógépén, hanem átlagos okostelefonján is megtekintheti.

  Ez az adapter 11 GB videomemóriát tartalmaz. 352 bites memória-sávszélesség, a jelenleg lehetséges legnagyobb memória-sávszélesség. Igaz, a memória sávszélessége nem ideális, bár. Bár 484GB/s bőven elég. Több csatlakozót használnak a monitorok és a VR-sisak csatlakoztatására – ezek HDMI 2.0b és DisplayPort 1.4.

  Sajnos, nem egy rekordot döntő finom technikai eljárást használtak a grafikus kártya gyártásához. Ezért fogyaszt akár 250 W energiát is. Ez egy sokkal professzionálisabb megoldás! Két csatlakozó – egy 6 tűs és egy 8 tűs – szolgál a tápellátáshoz.

  Ne lepődj meg, ha ez a grafikus kártya lehetővé teszi, hogy a második világháborúval kapcsolatos csatákat villámgyors képkocka sebességgel játsszd le. A lényeg az, hogy a valós idejű ray tracing támogatás hiánya jelentősen csökkenti a munkaterhelést. Ennek eredményeképpen 2560×1440 pixeles felbontás, DirectX 11 és ultra grafikai beállítások mellett átlagosan 103fps érhető el. Még sorozatban sem csökken a frekvencia 94fps alá! Természetesen ezek az eredmények egy erős processzorral rendelkező számítógépre is igazak. Nos, ha úgy dönt, hogy a képet 4K kijelzős tévén jeleníti meg, a frekvencia csökken, de egy tökéletesen elfogadható 60fps-re. És ez ugyanazokon az ultra beállításokon!

  Előnyök

  • Nagy mennyiségű videomemória;
  • Kiváló memória-sávszélesség;
  • Nagyszámú CUDA mag;
  • Csatlakozókból nincs hiány.

  Hátrányok

  • Nagy energiafogyasztás;
  • A sugárkövetés nem támogatott;
  • A költségek még mindig túl magasnak tűnhetnek.

  NVIDIA GeForce RTX 2060

  Score : 4.7

  NVIDIA GeForce RTX 2060

  A legújabb GeForce RTX termékcsalád legfiatalabb tagja. Mint tudod, a sorozat összes grafikus kártyája támogatja a valós idejű sugárkövetést. És ez az Electronic Arts egyik játékával együtt érkezik – ez lehet az Anthem vagy a többszörösen díjnyertes Battlefield V. Tudjuk azonban, hogy az EA játékainak ára milyen gyorsan esik, így ezt a kínálatot aligha tudjuk komolyan venni.

  Az itt használt GPU a Turing architektúrán alapul. Ez nem csak a sugárkövetést jelenti, hanem a mesterséges intelligencia technológiájának használatát is. A GPU hűtésére két széles lapátú ventilátor (gyárilag telepítve) szolgál.

  Természetesen ennek a modellnek vannak bizonyos korlátai. Például csak 6 GB videomemóriával rendelkezik, bár GDDR6-kompatibilis memóriával. Az adatmozgatás 192 bites buszon keresztül történik. Ennek eredményeként a memória sávszélessége mindössze 336 GB/s.

  A termék 1 920 CUDA magot is kapott. Viszonylag kevés, de még mindig több, mint amennyivel az elmúlt generációk videokártyái büszkélkedhettek, amelyeket most időnként olcsóbban árulnak. USB Type-C, HDMI 2.0b, DisplayPort 1.4 és DVI-DL. Egyidejűleg akár négy monitoron is megjelenítheti a képeket, ami nagyszerű érték egy olyan videokártyáért, amelyet nem rekordáron árulnak.

  Státusza ellenére még mindig elég széles ahhoz, hogy az alaplapból két slotot foglaljon el. Ami a tápellátást illeti, az egyetlen 8 tűs csatlakozón keresztül történik. Ennek eredményeképpen a termék csak 160W-ot fogyaszt. Nyugodtan mondhatja, hogy a grafikus kártya még az 500 wattos tápegységgel felszerelt olcsó számítógépeket is futtatja.

  Beszéljünk az NVIDIA GeForce RTX 2060 grafikus kártya eredményeiről a Battlefield V-ben. 2560×1440-es felbontás, DirectX 11 és magas beállítások mellett 79 fps FPS várható. Ha aktiválod a sugárkövetést, az eredmény 35-36fps-re csökken. Ez azt jelenti, hogy a videoadapterbe minimális számú RT-mag van beépítve, amelyek felelősek ezért a funkcióért. Röviden, nem érdemes megvenni ezt a grafikus kártyát csak azért, hogy élvezhesse az új fény- és tükröződési effekteket. Hacsak nem egy F felbontású monitoron fogsz játszani még néhány évig..

   l HD, ahol az FPS elég kielégítő lesz.

   Előnyök

   • Támogatja a sugárkövetést;
   • Tisztességes mennyiségű CUDA-mag;
   • Minden szükséges csatlakozó jelen van;
   • Az energiafogyasztás meglehetősen alacsony;
   • Ingyenes játék az EA-tól.

   Hátrányok

   • Nem a legnagyobb mennyiségű videomemória;
   • Nem a legjobb memóriabusz sávszélesség;
   • A nagy felbontású sugárkövetés jobb, ha nem kerül alkalmazásra.

   NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti

   Értékelés: 4.7

   NVIDIA GEFORCE GTX 1070 TI

   Ez kell a képviselője a rangsor, hogy a leginkább megfizethető az átlagos játékosok most. Először is, könnyebb megtalálni a GeForce GTX 1070 Ti-t az üzletekben, mint az erősebb modelleket (néhányan csak az értékesítés hivatalos elindítására készülnek). Másodszor, ennek a grafikus kártyának az ára körülbelül 35 ezer dollár. Rubelek. Más szóval, az ára a lehető legközelebb van a modern játékkonzolokéhoz, amelyekkel össze kell hasonlítani. Harmadszor, a harmadik felek már feljebb léptek – az MSI, a PA már bemutatták megoldásaikat

  • T és néhány más vállalat.

   A VR-sisakot viselők fogják a legjobban szeretni ezt a grafikus kártyát. Ennek a megoldásnak a teljesítménye elegendő két nagy felbontású kép elkészítéséhez. És nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy a készüléknek csak egy ventilátorra van szüksége. A harmadik féltől származó gyártók azonban az adaptert egy másik hűtőrendszerrel is elláthatják – több “forgótárcsával”, de észrevehetően csendesebben.

   Viszonylag alacsony ára ellenére 2432 CUDA magot kínál. Ezért sok videoblogger az évek során az NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti-t választotta, mivel nem volt hajlandó pénzt költeni a drágább GTX 1080-ra.

   Meg kell jegyezni, hogy ez a grafikus adapter 8 GB GDDR5 szabványos videomemóriát tartalmaz. Ugyanakkor a gyártó 256 GB/s átviteli sebességet biztosított (256 bites busz használatával). Röviden, videomemóriából nincs hiány, különösen, ha még nem használ 4K felbontású monitort.

   Valójában, ha a kijelzőről beszélünk, akkor HDMI 2-t használ a képkimenethez.0b, DisplayPort 1.4 és DL-DVI. A maximálisan elérhető felbontás 7680×4320 képpont 60 Hz-en. Elméletben persze. Valójában az FPS ezen a beállításon nemcsak a játékokban, hanem a normál alkalmazásokban is könyörtelenül csökken.

   A VGA kártya szélessége elég nagy, két bővítőhely is elfér a notebookban. A tápellátás 8 tűs csatlakozón keresztül történik. A videokártya csúcsterhelés pillanataiban 180W-ot fogyaszt. Ez talán az egyetlen komoly hátránya. Az eladó szerint egy 500 W-os hálózati adapter elegendő egy számítógéphez ezzel az adapterrel, de javasoljuk, hogy fontolja meg egy kicsit erősebb hálózati adapter használatát.

   Mint tudjuk, a GeForce GTX 1070 Ti nem támogatja a sugárkövetést, így még 2560×1440 pixeles felbontás és DirectX 12 használata esetén is elég jó eredményeket mutat a Battlefield V-ben. Ultra beállítások mellett az átlagos FPS 70 fps. Mondanom sem kell, hogy sok játékosnak ennél többre nincs szüksége, mivel nem áll rendelkezésükre olyan monitor, amely ennél a paraméternél magasabb frekvenciát támogatna?

   Előnyök

   • Elég nagy számú CUDA mag;
   • Tisztességes mennyiségű videomemória;
   • Egy jó memóriabusz;
   • Az összes szükséges csatlakozó jelen van;
   • Az ár nem túlzó.

   Hátrányok

   • Nincs sugárkövetési támogatás;
   • Meglehetősen magas energiafogyasztás.

   A legjobb NVIDIA grafikus kártyák notebookokhoz

   NVIDIA GeForce RTX 2080 (mobil)

   Értékelés: 4.9

   NVIDIA GEFORCE RTX 2080 (MOBIL).webp

   Természetesen a Turing architektúrán alapuló, nagy teljesítményű grafikus chip sem kerülhette el a laptopokat. A termék ára azonban nagyon magas, így nem számítok arra, hogy az elkövetkező években laptopokat látok ezzel a chippel. Úgy tűnik, míg a GeForce RTX 2080 mobil változatát csak csúcs játékgépek kapják majd, amelyek ára 180-200 ezer eurótól indul. rubel.

   Egyelőre csak elméleteket tudunk felállítani erről a grafikus kártyáról. A helyzet az, hogy a chipet nemrég jelentették be. Ez azt jelenti, hogy még nem sokat tudunk a specifikációkról. Nos, a vele felszerelt notebookok tömeges megjelenésére még körülbelül hat hónapot kell várni. Azt tudjuk, hogy a terméknek a minősítés készítésének pillanatában 256 bites buszú GDDR6 videomemória-támogatást kell kapnia. A chipnek 2944 shader processzort kell kapnia. A grafikus kártya 1380 MHz-es frekvencián fut, és ha szükséges, aktiválhatja a Boost módot, amelyben a frekvencia 1590 MHz-re emelkedik.

   Sajnos, a terméket még nem tesztelték a legutóbbi “csatában”. Kétségtelen azonban, hogy a chip ultra grafikai beállítások és 4K kimenet mellett is végigviszi a játékot. És nem csak, hogy megcsinálod, hanem 60 fps vagy magasabb sebességgel is. Sugárkövetés aktiválásával vagy anélkül – Ez még mindig vitatható.

   Prima facie

   • Támogatja a sugárkövetést;
   • 2944 CUDA magnak kell jelen lennie;
   • A frekvencia 1590 MHz-ig növelhető;
   • Nagy mennyiségű videomemória;
   • Jó memóriabuszt kell használni.

   Hátrányok

   • A csúcsteljesítményfogyasztás 150 W;
   • Az ilyen GPU-val ellátott laptopok rengeteg pénzbe kerülnek majd.

   NVIDIA GeForce RTX 2070 (mobil)

   Értékelés: 4.8

   NVIDIA GEFORCE RTX 2070 (MOBIL).webp

   Természetesen az NVIDIA nem tudta megtenni, hogy ne jelentsen be egy csúcs GPU-t. A fent említett modellel egy időben bemutatták a GeForce RTX 2070 és a GeForce RTX 2060 mobil változatát. A második chip tűnik a legkevésbé érdekesnek, bár a 90W-ot meg nem haladó energiafogyasztással örvendeztet meg, ami lehetővé teszi, hogy a laptop konnektorba dugása nélkül is játszhasson. Ami a GeForce RTX 2070-et illeti, ez a grafikus kártya 80 és 115 W között fogyaszt, terheléstől függően. Röviden, sok, ezzel a chippel ellátott laptop csak akkor engedi futtatni a játékot, ha az akkumulátor teljesen fel van töltve, vagy ha a hálózati adaptert csatlakoztatták.

   Eddig csak egy, a januárban bejelentett GPU-val felszerelt laptopot lehetett találni az üzletekben. Gigabyte Aero 15-X9 névre keresztelt termék. Ez volt az, hogy néhány kiadás tesztelte a GeForce RTX 2070 mobil változatát. Sok minden azonban még mindig nem tisztázott. Hogyan kezeli a GPU a nagyobb felbontású grafikát? Az a tény, hogy a laptop képernyőjének felbontása 1920×1080 pixel, ami a mai szabványok szerint elégtelen paraméternek tűnik. Egyértelmű, hogy a GPU-nak nem okoz gondot a Battlefield V kezelése ebben a felbontásban, még engedélyezett ray tracinggel sem – a notebook több mint 50fps-t produkál. Amikor azonban ultra beállításokra váltasz, az FPS drasztikusan csökken. Mindez jól jön egy nem túl erős processzorral párosítva.

   A videobloggerek imádni fogják, hogy a termék 2304 CUDA maggal rendelkezik. A grafikus kártya akár 1440 MHz-es órajelet is elérhet. Ha azonban otthonon kívül akarsz játszani a játékkal, a legjobb, ha nem kapcsolod be a Boost módot – ebben az esetben a frekvencia 1185 MHz-re lesz korlátozva.

   Röviden, a chip elég jól sikerült. Persze, még ez sem lesz a legolcsóbb módja annak, hogy a sugárkövetés hatásait lássuk. Az ezzel felszerelt laptopok azonban a játékokban a képkocka sebességének jelentős csökkenése nélkül képesek lesznek megbirkózni ezzel a működési móddal – a GeForce RTX 2060 érezhetően rosszabbul teljesít majd.

   Előnyök

   • A gerendakövetés támogatott;
   • Tisztességes mennyiségű CUDA-mag;
   • Magas frekvencia;
   • Nagy mennyiségű GDDR6 memóriának kell rendelkezésre állnia;
   • Optimális energiafogyasztás.

   Hátrányok

   • Az ezzel a GPU-val ellátott notebookok nagyon magas költséggel járnak majd.

   NVIDIA GeForce GTX 1080 (mobil)

   Score : 4.8

   NVIDIA GEFORCE GTX 1080 (MOBIL).webp

   Ha a jelenleg kapható laptopokról beszélünk, szinte mindegyikük rendelkezik olyan GPU-val, amely nem támogatja a ray tracinget. Konkrétan, ha 100 és 150 ezer forint közötti összegért szeretnél játékra alkalmas laptopot vásárolni, akkor érdemes megnézni a. Ha a GeForce GTX 1080 mobil változatát keresed, akkor inkább a. Vegye figyelembe, hogy ez a GPU teljesen különbözik az asztali társaitól. Ne várjon rendkívül gyors videorenderelést és magas FPS-t ultra beállítások mellett. Minden azonban az adott notebook konfigurációjától és a választott játéktól függ.

   Nézzük meg először az értékelési listánk következő tagjának specifikációit. A GeForce GTX 1080 mobil változata valójában egy 1566-1733 MHz-es órajelű CPU-ból áll. Természetesen a Boost módban drasztikusan megnő az energiafogyasztás, ezért csak akkor használja, ha a notebook hálózati áramforráshoz van csatlakoztatva. Ez a grafikus kártya is büszkélkedhet GDDR5X memóriával, ami a legtöbb laptopban 8 GB-ot jelent. 256 bites buszon kommunikál, ami szintén kiváló paraméternek tekinthető.

   Ez a chip a Pascal architektúrához tartozik, akárcsak a GPU, amely az asztali változatban található. 7,2 milliárd tranzisztorral rendelkezik. Néhány modern játék tökéletes futtatásához azonban még ez sem biztos, hogy elegendő. A GTA V azonban átlagosan 71fps sebességgel fut magas grafikai beállítások mellett, ha F felbontásról van szó

    l HD. A problémákat a harmadik “Witcher” okozza – maximális beállítások és 1080p felbontás mellett csak 41 fps sebességgel játszhatsz vele. Egyszer volt, hol nem volt, az NVIDIA GeForce GTX 1080 volt az ideális noteszgép a világon. De jelenleg nem ez a választott GPU. Mindazonáltal, képességei biztosan megfelelnek a “tankok” és más olyan játékok rajongóinak, amelyek nem igényelnek csúcsminőségű számítógépet.

    Előnyök

    • Gyors GDDR5X memóriát használ;
    • Jó memóriabusz szélesség;
    • Nagy órajelsebesség;
    • Nagy mennyiségű videomemória;
    • A notebook felszerelhető HDMI 2 csatlakozóval.0b és DisplayPort 1.4;
    • Sok CUDA mag.

    Hátrányok

    • Legfeljebb 165 W fogyasztás;
    • Nincs sugárkövetési támogatás;
    • Az ilyen GPU-val rendelkező laptopok általában meglehetősen drágák.

    NVIDIA GeForce GTX 980 (mobil)

    Rangsor: 4.7

    NVIDIA GEFORCE GTX 980 (MOBIL).jpeg

    Míg a rangsorunkban szereplő korábbi versenyzők valószínűleg nem fognak elavulni az elkövetkező években, a mobil GeForce GTX 980 sok játékos számára hamarosan túl fogja szárnyalni a versenytársakat. De ha optimista vagy, hogy a következő egy-két évben is használni fogod a játékos laptopodat, akkor ezt az egy-két évet vedd figyelembe.

    Sajnos, ez a GPU csak 28nm-es processzor. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem valószínű, hogy az NVIDIA valaha is visszatér hozzá. Annak ellenére, hogy ez a GPU nem az első éves, támogatja a DirectX 12-t. És a termék képes 2048 CUDA maggal örülni. Ez azt sugallja, hogy egy ilyen grafikus kártyával felszerelt notebook ideális a videoszerkesztéssel rendszeresen foglalkozó személyek számára.

    1126 MHz-es GPU órajelen. Újabb testvéreihez hasonlóan ez a GPU is képes az órajelek automatikus növelésére. Azt is állítja, hogy együttműködik a hagyományos NVIDIA technológiákkal, mint a PhysX és a G-Sync. A videomemória olvasása 256 bites buszon történik. Ami a kapacitását illeti, ez eltérő lehet – minden az adott laptopon múlik. Az ilyen grafikus kártya legfeljebb 8 GB-ot támogat – ez a legtöbb játékhoz bőven elegendő. Sok laptopgyártó azonban úgy dönt, hogy olcsóbb terméket készít, és végül a feleakkora feldolgozási teljesítményű GeForce GTX 980 mellett dönt. Szeretném hozzátenni, hogy a memória a GDDR5 szabványnak felel meg.

    Ez a grafikus adapter kiválóan alkalmas játékhoz, amikor a képeket 1920×1080-as felbontású kijelzőre adja ki. Például a DOOM legalább 84fps, a Hitman 61fps, a The

    ision – 68 fps, és Star Wars Battlefront – több mint 100 fps. De még ezekből az eredményekből is egyértelmű, hogy a 4K felbontású képet csak akkor van értelme megjeleníteni a monitoron, ha a FIFA-t vagy valami hasonlót akarsz futtatni.

    Előnyök

    • Elég sok CUDA-mag;
    • Meglehetősen magas órajel;
    • Jó memóriabusz szélesség;
    • Az ilyen GPU-val rendelkező laptopoknak nem kell mindig drágának lenniük.

    Hátrányok

    • Leggyakrabban kis mennyiségű videomemóriával rendelkezik;
    • Nagy energiafogyasztás;
    • Nincs sugárkövetési támogatás;
    • Gyengén teljesít 4K felbontású képek renderelésekor.

    A legjobb NVIDIA grafikus kártyák szerverekhez

    NVIDIA Quadro RTX 6000

    Score : 4.9

    NVIDIA QUADRO RTX 6000.webp

    Rangsorunk nem nélkülözheti a szerveren belüli szerkesztéshez tervezett videokártyákat. Az ilyen modelleket gyakran grafikus állomásoknak nevezik. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy ezeket az eszközöket professzionális célokra használják. A Pixar például ezeket használja a rajzfilmjeik képkockáinak renderelésére. Más stúdiók speciális effektekhez használhatják. És persze egy ilyen erős grafikus kártya tökéletes a videószerkesztéshez is. De mondanom sem kell, hogy az ilyen grafikus kártyák szörnyen drágák? Nos, mi mást várhatnánk egy olyan készüléktől, amely a legtöbbet mutatja meg abból, amire az NVIDIA jelenlegi alkotásai képesek?

    Az értékelés időpontjában a legerősebb grafikus kártya a Quadro RTX 6000. Ahogy a neve is mutatja, támogatja a sugárkövetést (RT magok csinálják). Ez a szörnyeteg körülbelül 6300 dollárba kerül. Csak a sok pénzt kereső szakemberek engedhetik meg maguknak, hogy ilyen kártyát vásároljanak. Nincs értelme tesztelni ezt a grafikus kártyát egy játékban, hacsak nem vagy kíváncsi rá.

    A Quadro RTX 6000 energiafogyasztása eléri a 295 W-ot – még az Intel szerverprocesszorai is kevesebbet fogyasztanak ennél. A termék 4608 CUDA-magot tartalmaz, ennél több magot egyszerűen lehetetlen egy ilyen kis eszközben elhelyezni. Legalábbis addig, amíg az NVIDIA meg nem tanulja még finomabb szinten megtervezni őket. Ez a modell 24 GB GDDR6 videomemóriát is kap.

    A gyártó 16,3 teraflops teljesítményt ígér alkotásának. Úgy tűnik, hogy ez teljesen elegendő ahhoz, hogy a képeket egyszerre négy monitoron jelenítse meg, méghozzá nagy felbontással. Egyébként kizárólag DisplayPort 1 csatlakozókat használ.4. A termék kapott egy slot Virtual

   • nk (valójában USB Type-C) – a kép virtuális valóság headsetre történő átvitelére szolgál.

    A szokásos módon ezek a grafikus kártyák egy közös tömbben kombinálhatók. A megfelelő híd 80 dollárba kerül – ez sem olcsó.

    Előnyök

    • Hatalmas feldolgozási teljesítmény;
    • Nagyszámú DisplayPort-csatlakozó;
    • Csillagászati mennyiségű videomemória;
    • Kiváló memóriabusz-szélesség;
    • Nagyszámú CUDA mag;
    • Támogatja a sugárkövetést.

    Hátrányok

    • Hihetetlenül magas energiafogyasztás;
    • A hűtőrendszer nem nevezhető csendesnek;
    • Nagyon magas ár.

    NVIDIA Quadro P6000

    Score : 4.9

    NVIDIA QUADRO P6000

    Ezt a grafikus kártyát észrevehetően könnyebb megvásárolni. Míg a zászlóshajó korlátozott számban kapható, a Quadro P6000 számos orosz boltban megtalálható. Az árcédula persze szintén harapós – néhány ezer dollárért eléri a 400 ezret. . Ennyi pénzért egy masszív terméket kap, 3840 univerzális processzorral. Természetesen ez a grafikus kártya támogatja a DirectX 12-t. Képet maximum 7680×4320 pixeles felbontásban képes megjeleníteni. Egyszerre akár négy kijelzőt is csatlakoztathat, DisplayPort csatlakozókat használ.

    Nem új grafikus kártya. Így nem meglepő, hogy a videomemória GDDR5X kompatibilis. A memória kapacitása 24 GB, ami minden profinak megfelel. A memóriával való interakció, mint azt könnyen kitalálhatjuk, egy 384 bites buszon történik.

    Valójában a Quadro P6000 grafikus kártya nem igazán hibás, eltekintve a csillagászati árcédulától. Igen, nincs ray tracing támogatás. De ha nem vagy játékfejlesztő, akkor sem fogsz csalódni. És még a játékfejlesztéshez is rengeteg alkalmazás létezik ehhez a grafikus kártyához – például 3D objektumok létrehozására használhatja. Valószínűleg az egyetlen kritika, amit ezzel a grafikus kártyával kapcsolatban megfogalmazhat, az energiafogyasztása. 250W-os teljesítményű. Természetesen a forró chipet hűtő “örvénylő” elég zajos lehet. De ez nem számít, mivel az adapter egy olyan szerverre lesz telepítve, amely maga sem éppen csendes.

    Előnyök

    • Nagyon magas órajel;
    • Hihetetlenül sok univerzális GPU;
    • Számos csatlakozó;
    • Hatalmas mennyiségű videomemória;
    • Jó memóriabusz.

    Hátrányok

    • Nagyon magas ár;
    • Az energiafogyasztás eléri a 250 wattot.

    NVIDIA Quadro P4000

    Score : 4.8

    NVIDIA QUADRO P4000.webp

    Az egyik legolcsóbb grafikus feldolgozó egység szerveren belüli használatra. Erre a modellre az orosz üzletekben körülbelül 70 ezer embert kérnek. rubel. Persze ennyi pénzért ne várd el, hogy egy olyan szörnyeteget kapj, amely tökéletes grafikát tud nyújtani a maximális képkocka sebességgel. A gyártó rengeteg pénzt spórolt, ha csak 8 GB videomemória hozzáadásával is. És csak a GDDR5 szabványhoz tartozik. Jó hír, hogy legalább a memóriabusz 256 bites – ez 243 GB/s átviteli sebességet biztosít.

    Csak 1792 CUDA-magot tartalmaznak. A grafikus kártyán négy DisplayPort 1 csatlakozó is található.4. A gyártó azt ígéri, hogy még akkor sem merülnek fel problémák, ha a csatlakoztatott monitorok 5K felbontásúak.

    A grafikus kártya 1227 MHz-es órajelen fut. Ha aktiválja a Boost módot, ez a beállítás lenyűgöző 1480 MHz-re emelkedik. A jó hír az, hogy az itt használt hardver nagyon kevés energiát fogyaszt – csak körülbelül 105W-ot. Ez azt jelenti, hogy egy ilyen grafikus kártyával rendelkező számítógép egy szerény 450 W-os tápegységet használhat.

    Sokan nem csak professzionális célokra vásárolják ezt a grafikus kártyát, hanem játékok futtatására is. Miért ne?? A grafikus kártya megfizethetőbb, mint a GeForce RTX sorozat számos analógja, ugyanakkor nem sokkal rosszabb, mint azok. Ez is egy időben nagyszerű lehetőség volt a kriptopénz bányászatához.

    Előnyök

    • Nagy órajelsebesség;
    • Jó memória-sávszélesség;
    • Rengeteg csatlakozó;
    • Alacsony energiafogyasztás;
    • Csak egy helyet foglal el;
    • A költségek nem megfizethetetlenek.

    Hátrányok

    • Nincs RT-mag;
    • A CUDA-magok száma elégtelennek tűnhet;
    • Maximum csak az 5K felbontás támogatott.

    Következtetés

    Ez a lista a cikk írásakor elérhető legjobb NVIDIA grafikus kártyák listája. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezek voltak a legnagyobb teljesítményű grafikus kártyák. Ezúttal nem osztottuk fel az eszközöket árszegmensek szerint. Tehát, a vizsgált videoadapterek bármelyikének megvásárlása elég sokba kerülne. Nos, a laptopokhoz való videokártyákat egyáltalán nem árulják külön. De bármikor vásárolhat magának egy laptopot, a mi választékunk alapján!

    Olvasson tovább  Top 10 tintasugaras nyomtató
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: