A 11 legjobb grúz étterem Szentpéterváron

A szerkesztő megjegyzése: *A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultálnunk kell egy szakemberrel.

Nehéz találni egy olyan személyt, aki közömbös a kaukázusi konyha iránt. Ki tudná visszautasítani a marhacsonton sült kharchót, a fűszeres mingreli kuchmachit, a szájban olvadó khinkalit és khachapurit?? A nemzeti éttermekben a séfek felajánlják vendégeiknek, hogy megkóstolják a régi receptek és a szerző konyhája által főzött ételeket. Hogy megkönnyítsük az étteremkeresést, az Expertology szerkesztői összeállították a város legjobb éttermeinek értékelését, amelyek a legtöbb pozitív visszajelzést kapták.

Grúzia kulináris hagyományai

A modern éttermi konyha a Kaukázus, Ázsia és a fekete-tengeri régió nemzeteinek receptjeiből áll. A nyugatiak ízlelési szokásait a török étkezési hagyományok befolyásolják; a keletiekét az irániak. Keleten a kukoricalisztből készült mchadi (lapos kenyér) helyett búzakenyeret sütnek, és a mamaligához hasonló hominyt és elardzsa kását főznek. Egyél sok állati zsiradékot, sós sajtokat, fűszereket… Nyugaton szeretik a madarat. A libahús, a csigák és a friss sajtok népszerűek Szamtskhe-Javakhetiben; a helyi kulináris rangsorban előkelő helyet foglalnak el. A séfek különböző erjesztett sajtokat használnak finomságok készítéséhez:

 1. Imereti – friss sósvíz, amelyet chkinti kveli néven ismernek;
 2. suluguni – tehéntejből készült sűrű réteges sajt;
 3. nadugi – túró formájában;
 4. édeskés kalti golyók;
 5. gudu juh- és kecsketejből készült, bőrborhüvelyben érlelt gudu.

Bővebben Chogi, Tenili Kveli, Chechili, Dambalkhacho penésszel. Ugyanolyan jó, mint a dampali kveli, camembert-szerű, kartuli, kobi és narchvi lágy sajtok.

Fűszerek

Nehéz elképzelni a kaukázusi konyhát fűszeres és csípős fűszerek nélkül. Az első és a második fogást minden étteremben felszolgálják:

 1. aparpiljiku – egy abháziai csípős szósz;
 2. Gyümölcsből, dióból és paradicsomból készült satsebeli;
 3. diófa baje;
 4. kindz dzmari és uckho suneli a halakért;
 5. tkemali és tklapi savanyú szilvából és fokhagymából;
 6. Akhushuajiku mentából, korianderből, bazsalikomból, chaberből és borsból készült.

Levesek

Az első fogásként az éttermek akapulit és chanakhit készítenek – bárányragu leves, hashlama, bozbash. A kharcho hagyományosan marhahúsból készül paradicsommal, dióval és tkemalival. Az ínyencek imádni fogják a shechamandit, a meszkhetiai libalevest. Nyáron a grúzok hideg pörköltet készítenek árpából és csalánból/spenótból; matsoni Imereti sajtból, puri kharcho kenyérből…

Főételek

A grúz nemzeti khachapuri sajtos tésztával, élesztős tésztával és kovásztalan tésztával készül különböző töltelékekkel. A khachapurira emlékeztető pite, a Lobiani főtt bab vagy sonka töltelékkel készül. Hagyományos grúz ételek:

 1. kupaty;
 2. abházi szelet;
 3. Csirkemáj kuchmachi dió mártásban;
 4. birkahús kaurma;
 5. Baromfiételek: chahohbili, chkmeruli, khalija, dohánycsirke;
 6. shilaplavi – piláf;
 7. ojahuri – sült;
 8. grillezett hús.

Zöldséges snackek és savanyúságok: pkhali, achapu, mtsnali, mjaveuli, gebjali, friss fűszernövények…

Desszertek

Hagyományos édességek: mandulából, dióból és mogyoróból készült churchella. A gyerekek szeretik a főtt szőlőléből készült pelamushit, mint a pudingot, a sült tésztagolyókat… Akuarkuars méz, mézeskalács keksz, kozinaki, baklava és mézeskalács mézeskalács kerül az ünnepi asztalra.

Alkohol

Grúziában ebédhez és vacsorához bort szolgálnak fel. A déli ország több mint 500 márkát gyárt. A mai napig fennmaradt az a hagyomány, hogy a szőlőlét nagy kerámia korsókban – kvaversekben – a földben tartják. Bár ugyanolyan típusúak, ízben és zamatban mégis különböznek egymástól. Ez a szedés helyétől és idejétől, az érettségtől és az érlelés hosszától függ. Természetes élesztőkkel erjesztett fehér pezsgő, amely borostyánszínűvé és egyedülállóan gyümölcsös ízűvé válik.

A 11 legjobb grúz étterem Szentpéterváron

Bár Grúzia minden tartományában más-más ételeket készítenek, a receptek közötti különbségek nem osztják a konyhát nyugati és keleti konyhára. Az éttermekben különböző ízvilágú nemzeti ételeket kínálnak a vendégeknek. Kiválasztottuk a város népszerű helyeit, ahol autentikus khachapurit, suluguni mchadit, fűszeres pkhalit, kebabot és más transzkaukázusi harapnivalókat kóstolhat.

Olvasson tovább  A legjobb digitális TV cégek Moszkvában
Jelölés hely Jelölés Értékelés
A 11 legjobb grúz étterem Szentpéterváron 1 Khachapuri Mariko nénitől 5.0
2 Azt akarom, hogy kharcho 4.9
3 MamaLiga a Kazanszkijban 4.8
4 Grúz család 4.7
5 Chacha 4.6
6 Suli Guli 4.5
7 Khachapuri és bor 4.4
8 Az oroszlán és a madár 4.3
9 Pkhali Khinkali 4.2
10 Vakh 4.1
11 Chito Gvrito 4.0

Khachapuri Mariko néni

Értékelés: 5.0

Khachapuri Mariko néni

Az étterem személyzete fogadja a vendégeket a Szennaja téren és a Malaja Szadovaja utcában Gamarjoba!”és meghívjuk őket, hogy kóstoljanak meg egy házi kosztot,. A helynek demokratikus ára van és finom ételek.Az étterem gasztronómiai ideológiája az, hogy segítsen a vendégeknek értékelni a kaukázusi ételek eredeti ízvilágát. A hangulatos belső térrel rendelkező autentikus helyszínre érdemes eljönni egy kis kóstolóra:

 1. Cékla, dió és gyógynövény pkhali;
 2. Hústekercsek padlizsánból;
 3. pkhali zöldségekkel;
 4. khachapuri sulugunival, spenóttal és mással.

A vékony tésztából készült khinkalit lédús töltelékkel és különféle húsokkal, sajtokkal és fűszernövényekkel kínálják a vendégeknek. Tskwili párolt bárányhússal, tejszínes mártásban tálalva. A klasszikus ételek variációi kiváló ízvilágukkal lepnek meg. A stilizált belső tér, a hangulatos környezet és a jó kiszolgálás születésnapi és céges ünnepségekhez is kiválóan alkalmas. Mariko néni gondoskodik a menü, a büfé, a leánybúcsú, az esküvő és a bankett megtervezéséről több száz ember számára.

Azt akarom, hogy kharcho

Értékelés: 4.8

Azt akarom, hogy kharcho

Nem kell a Kaukázusba utaznia ahhoz, hogy megtapasztalja a grúz hangulatot. Látogasson el Szentpétervár egyik legjobb éttermébe. A Ginza Project kétszintes éttermi verandáján akár 300 fő is elférhet. A zónázásnak és a hangulatos belső térnek köszönhetően a vendégek úgy érzik, mintha egy kis társaságban ülnének otthon.

A városközpontban megkóstolhatja az ország nyugati régiójának kulináris ínyencségeit, ahol a hagyományos suluguni és gebjali fűszerekkel és fűszerekkel készül. A mingreli konyhát a mogyorós mártások és a fűszeres adzsika jellemzi. Csak itt értékelheti a khachapuri igazi ízét. Ehhez korianderrel és fokhagymamártással, borssal, mentával és kukoricakásával kevert morzsolt fiatal sajtot használnak.

Satsivi dióval és komlóval, baromfi. Chvishtari – sajtból és kukoricából készült lapos kenyérrel, helyi borral tálalva. Specialitások:

 1. báránysült kebab;
 2. spenót pkhali;
 3. coupati belsőségekkel;
 4. khachapuri különböző típusú sajtokkal;
 5. bárány kharcho leves;
 6. Grillezett báránysaláta;
 7. chahokhbili és chkmeruli fokhagymamártással és homi kukoricakásával.

A séfek különleges menüt állítottak össze a gyermekek számára.

MamaLyga on Kazanskaya

Értékelés: 4.8

MamaLyga on Kazanskaya

A Nyevszkij proszpektől egy lépésre található étterem a kazanyi székesegyház oszlopcsarnokára néz. A belső tér a nemzeti színvilágot idézi. A kézzel készített bútorokat többszínű szőnyegek egészítik ki. A falakon lévő fényképeket vintage kerámialámpák világítják meg. A tágas helyiségek alkalmasak egy romantikus vacsora, egy üzleti megbeszélés, egy baráti ünnepség lebonyolítására. A séf Grúzia történelmi tartományainak konyháját kínálja:

 1. Abháziai, mingreli és imereti ételek, a diófélékre helyezve a hangsúlyt;
 2. Tusheti, amely finom sajtjairól ismert;
 3. svanska bodza és méz italok
 4. kiadós adzsariai tejes ételek.

Itt megkóstolhatja a kebabot, a kutabot, a dolmát és a húst. Előételként a vendégek pkhali, satsivi, lobio, mentás gebjalia közül választhatnak. A kaukázusi konyha ínyenceit kellemesen meglepi a fűszeres kuchmachi, a párolt chanakhi és a fűszeres kuchmachi. Első fogásként kharcho és kofta bozbash tandíros pitakenyérrel tálaljuk. Az étterem különlegessége a kukoricalisztből készült ételek sokasága. Itt mamaligát és mchadit szolgálnak fel házi sajttal. Desszertnek csokoládé zgapari, Napoleon, churchella. A teakínálatban kínai teák és gyógynövényválogatások szerepelnek. A menü folyamatosan frissül új tételekkel.

Grúz család

Értékelés: 4.7

Grúz család.jpg

A Bolsoj sugárúton található egy autentikus stílusú étterem, amely a tbiliszi udvarok hangulatát idézi fel. A frissen sütött termékek illata már a belépéskor meghozza az étvágyat. Az étlapok a különböző ízlésekhez igazodnak. A borlapon kaukázusi és erős italok szerepelnek a világ különböző részeiről. Hús, sajt tányér füstölt suluguni, sós pácban kivonatolt sajt tárkonnyal, diómaggal. A séf szerzői, nemzeti és európai ételeket szolgál fel. A sült húsok és a finom falatok rajongói jól fogják érezni magukat:

 1. grillezett ételek;
 2. kebab választék;
 3. pulyka satsivi;
 4. khinkali, khachapuri sajariban és spenótban;
 5. Pkhali különböző töltelékkel;
 6. sült suluguni paradicsommal;
 7. Ajapsandali zöldségekkel;
 8. kuchmachi; gomba.
Olvasson tovább  14 legjobb esküvői szalon Moszkvában

Külön menü áll rendelkezésre üzleti ebédre és kiadós ebédre. Születésnapokon a látogatók édes bókokat kapnak a séftől. Az étterem alkalmas különböző rendezvények lebonyolítására: esküvők, céges partik, évfordulók. A szobafoglaláskor a recepción rendelkezésre álló helyek száma.

Chacha

Értékelés: 4.6

Chacha

A ChaCha zenei étterem az északi főváros történelmi központjában található, a Megváltó-véren-templom mellett. A látogatókat vonzza a hangulatos, boltíves, gótikus padlásbelső. Az élénk színű kanapékat és foteleket szövet lámpaernyők, kaukázusi motívumokkal díszített festmények és kiegészítők egészítik ki. Az emberek szeretik a jó zenét, a fanyar déli fűszerek, a sült hús és a frissen sült mchadi kenyér illatát.

A klasszikus ételek mellett az előételek listáján szerepel a szerző. Első fogásként báránybozbászt, gombakrémlevest, kharcho, chanahali, ukha és borscsot kínálnak a vendégeknek. Főételnek:

 1. chashushuli és ojakhuri;
 2. Mgrelian-stílusú matzare;
 3. Marhapofa zellerrel;
 4. Grúz stílusú sült csirke;
 5. lazac sous vide tojással;
 6. Azul és barbecue kebab különböző húsokból;
 7. kubdari és hinkali.

A bár lenyűgöző ételválasztékot kínál. A sommelier felajánlja, hogy többféle chacha, szőlő- és pezsgőitalok, limonádék eredeti tálalással kóstolják meg. Desszertként a látogatókat szőlőléből készült pelamushi várja. Gyerekek és felnőttek egyaránt szeretik a gyümölcsös sorbeteket, a csokoládé fondantot, a fagylaltot és a süteményeket. A ChaCha étterem grúz zenei esteket, imeriti és mingreli ételeket, mesterkurzusokat szervez a khinkali készítéséről.

Suli Guli

Értékelés: 4.5

Suli Guli

A grúz nyelvről lefordítva a név “szívet és lelket” jelent, ami teljes mértékben megfelel a “Port Nakhodka” bevásárlóközpont 4. emeletén megnyitott családi étterem koncepciójának. Ipari stílusú, keleti ízű étkező, növényekkel, nyitott grillel és fahasábokkal díszítve. Iso Dzanzawa márkaszakács étlapján a nemzeti és japán specialitások mellett európai és japán ételek is szerepelnek. A panorámaablakok és a pódium társalgó, egy mini üvegházként működő szabadtéri terasz segítségével könnyen megfigyelhetők a város utcái. Az animátorok 4 éves kortól várják a gyermekeket:

 1. mássz fel egy hajóra és játssz kalózosat;
 2. Nézz meg egy bábelőadást;
 3. Vegyél részt küldetéseken és egy fizetős kismama-osztályban, hogy zselés játékokat készíts.

Van egy öltöző a kisbabás anyák számára. Ez az egyik legjobb hely a városban egy gyermekszülinapi partira. Az animátorok 3 programot készítenek a különböző korosztályú gyerekek számára. Az ünnepi vendégeket élő művészek, szórakoztató műsorok és egy fergeteges dj-szett várja.

Khachapuri és bor

Értékelés: 4.4

Khachapuri és bor

A lánc ifjúsági grúz intézmény 5 különböző helyszínen található a városban. A főmenüben népszerű kaukázusi és orosz ételek szerepelnek. Itt kipróbálhatja és megrendelheti az elviteles kiszállítást:

 1. Grúz stílusú scramble;
 2. naduga sajttorták;
 3. Gazpacho és böjti káposztaleves;
 4. penovani zöldekkel;
 5. khinkali és gombócok;
 6. válogatott pástétomok;
 7. tányéron savanyúsággal/sajttal;
 8. saláta csirkemájjal és chkmeruli mártással.

Reggelire cukkini fritőz osztrigagombával és szarvasgomba olajjal rendelhető. Esténként jöjjön el és kóstolja meg a házi borokat a kvevriben, PeterPa osztrák pétanátusában

  pet nat bio, körte és alma aromákkal, pezsgő Kuban Tsimlyanskoye fekete szőlőből. A desszertek között az étterem csokoládétortát, baklavát és garnélarákos paklavát kínál. churchella dióval. Egy csésze Americano, latte vagy raffa felvidítja Önt. Az eszpresszóhoz a létesítmény a @sibaristica brazil babjait használja – egy diós tétel csokoládés jegyekkel. A vegánok számára külön menü áll rendelkezésre.

  Az oroszlán és a madár

  Értékelés: 4.3

  oroszlán.jpg

  Az étterem a Petrogradka szívében található. Érdekes nevét a grúz hagyománynak köszönheti: az “oroszlánok” a férfiakat, a “madarak” pedig a nőket jelölik. Az étkezőben fatüzelésű kemencében kukoricatortillát, khachapurit és csirke, osztrigagomba, kankhmari és pizza variációkat sütnek. A menü egyszerű és ízletes ételeket kínál:

  1. Kukoricakrémleves szalonnával;
  2. Paradicsomleves füstölt sulugunival;
  3. Ojahuri sertéshússal;
  4. chakapuli tőkehallal;
  5. meleg saláták;
  6. khinkali garnélarákkal.

  “Madarak” kínálnak khachapuri fürjtojás, zabpehely stout Dreamteam Black Days és más finomságok. A borlapot széles körű kóstolások után állítják össze. Sok új márka van a menüben. A fehér kategóriában a rizling, a francia sauvignon, a Parfum D’ete Blendmuscat és a Sauvignon Blanc vezetnek. Riesling Wackstuck Waima vendégeknek egy tányér szeletekkel. A lista tartalmazza az azonos nevű szőlőből készült chacha és saperavi alapú koktélokat, a bogyókból és körtékből készült házi tinktúrákat. A Lapochka kézműves limonádék guavával, grapefruittal és mangóval oltják szomjadat.

  Pkhali Khinkali

  Értékelés: 4.2

  Pkhali Khinkali

  Az étteremlánc 11 helyszínből áll, amelyek a város különböző kerületeiben találhatók. A demokratikusan árazott létesítmények a kulináris hagyományok modern megközelítését mutatják be. Finom ételek és kellemes árak várják a vendégeket. Az egyedi receptek felkutatására a lánc kulináris szakértői rendszeresen gasztronómiai túrákat tesznek Grúzia különböző régióiba. Ez teszi pazar szezonális menüket bankettekhez, ebédekhez, gyermekek számára. A fő borlapon a következő borok szerepelnek:

  1. Gagra saláták savanyúsággal, nyelvvel és krutonnal;
  2. Chvishtari – a sajttorta ötletén alapuló lapos kenyér;
  3. melegítő gombakrémleves;
  4. khinkali tom-yam mártásban;
  5. rákok tejszínben.

  Nyáron és télen hashlama, báránysütés és faszénen készült ételek kerülnek felszolgálásra. Desszert gyömbéres torta, baklava, churchella. A bárban a limonádéktól, kávétól, gyümölcslevektől kezdve a whiskyig és a vodkáig mindent kínálnak. Az étterem időről időre jegyeket árusít európai és hagyományos borkóstolásra egy queso-ban, különlegességekkel. Egy sommelier beszél a grúziai borkészítés hagyományairól és történetéről.

  Vakh

  Értékelés: 4.1

  Vakh

  Petrogradka gasztronómiai központnak vallja magát. A Bolshaya Zelenina utcában megnyílt a mingreli konyhát kínáló létesítmény. Autentikus design bőrbútorokkal és fényes fémmel színesíti a három társalgót. A bútorok és a csövek formái a hegyek sziluettjére emlékeztetnek. A terrakotta kerámia és a tölgyfa padló hátterében az etnikai díszek, növények, vintage szószok és tálak előnyösen mutatnak. Az egyik társalgóban van konyha, élő tűzzel, bár és közösségi asztal. Mindent Nana, egy 20 éves tapasztalattal rendelkező szakács irányít. Sós jonjolivirágok és zöldségek társaságában tálalják:

  1. Khinkali különböző töltelékekkel;
  2. Kaurma, vagy csirkeszív dióval;
  3. Egy zveniani Mingrelian adjikával;
  4. Mechi tekercs borjúfilé aszalt szilvával.

  A borlapon több mint 70 pozíció található. A tér nagy részét a grúziai szőlőültetvényekről származó, földben érlelt borok foglalják el. Pezsgőitalok Európából és Új-Zélandról, helyi szőlőfajtákkal fűszerezve. A koktéllista 12 féle ízesített italt tartalmaz, növekvő erősséggel. A vendégeknek először egy pinot aperitifet szolgálnak fel, majd egy sárgabarackpálinka koktélt, gránátalma limonádé chachát, egy bourbon mixet rubin vermuttal.

  Chito Gvrito

  Értékelés: 4.0

  4534543.jpg

  A 39 étteremlánc egyikében a szentpétervári lakosok érezhetik Grúzia nemzeti ízét és értékelhetik az ételek valódi ízét. Ezt támogatja:

  1. Egy régi udvar stílusában, szőlővel díszített;
  2. boros polcok;
  3. Nyitott konyha tésztahengerlő géppel, tűzhely és chacha gép.

  A társaságkedvelő pincérek elmondják a főzés finomságait, és márkás előételeket kínálnak. A vendégek azért jönnek, hogy megkóstolják a suluguni-t, a diós és paradicsomos satsibeli mártással készült kebabot. A sajtot az étterem megrendelésére készítik. Az adzsari khachapuri és mchadi klasszikus recept szerint készül. A marha- és sertéshúsokat grillezik… A bélszínt vagy kuchmachi-t fűszerekkel sült kecksütőben sütik, az utsho suneli-t gránátalmával tálalják. Az ínyencek értékelni fogják a májból és veséből készült, fűszerekkel és friss fűszernövényekkel párolt jiggery-t. A csirke kebabot és a chokhmerulit friss zöldségsalátákkal és olcsó borral tálalják. Desszertként – Isabella szőlőből készült churchella és helyi édességek. Bármelyik ételt megrendelésre főzünk, és forrón szállítjuk egyenesen az Ön otthonába vagy irodájába.

  Olvasson tovább  A 12 legjobb pizzéria Moszkvában
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: