A 11 legnépszerűbb szilveszteri film

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklámnak szánt, és nem minősül értékesítési ajánlatnak. Vásárlás előtt szaktanácsadás szükséges.

A szilveszter egy csodálatos idő, tele kellemes aggodalmakkal. a fa díszítése, az ajándékok kiválasztása és csomagolása, a rokonokkal és barátokkal való örömteli találkozások várakozása, a varázslat érzése a levegőben – mindezt kiegészíti a fények csillogása, a flitterek lágy zizegése és a mindenhonnan érkező romantikus dalok.

De mit tegyünk, ha nincs szilveszteri hangulat?? December vége van, és még nincsenek ajándékok, a fa nincs feldíszítve, és a macska a lakásban járkál, hogy a flittereket keresse, hogy zörögjön vele? Nos, két kiút van. Az első az, hogy beismered, hogy öreg és unalmas emberré váltál, aki túl sok energiát fordít a munkára és arra, hogy megpróbáljon kitartani ebben a világban. Opcionálisan zöld hajat növeszthetsz és kaphatsz egy Max nevű kutyát.

A második lehetőség egy érdekes film megtekintése. Az új évnek szentelt filmben biztosan lesznek kellemes csodák is. És az ilyen filmek hangulata hangulatos, meleg, mint az a “ronda pulóver” a rénszarvasokkal.

És azok számára, akik szeretnék átitatni az ünnepi hangulatot, összegyűjtöttük a 11 legnépszerűbb szilveszteri filmet. Az internetes említések gyakoriságán alapuló hírnév rangsorolás. Minél nagyobb, annál előkelőbb helyet foglal el a film.

A legnépszerűbb újévi filmek értékelése

Jelölés hely cím értékelés
A legnépszerűbb újévi filmek értékelése 11 “Die Hard” (USA, 1988) 4.0
10 “Wonderland” (Oroszország, 2016) 4.1
9 “Rémálom karácsony előtt” (USA, 1993) 4.2
8 “A Christmas Story” (USA, 2009) 4.3
7 “Farsangi éjszaka” (Szovjetunió, 1956) 4.4
6 “Bad Santa” (USA, 2003) 4.5
5 “A Grincs, a karácsonyrabló” (USA, 2000) 4.6
4 “Ivan Vasziljevics szakmát vált” (Szovjetunió, 1973) 4.7
3 “Egyedül otthon” (USA, 1990) 4.8
2 “Yolki” (Oroszország, 2010) 4.9
1 ” A sors iróniája, avagy a búcsú könnyedsége!”(SZOVJETUNIÓ, 1975) 5.0

11. helyezett: Die Hard (USA, 1988)

Értékelés: 4.0

Úgy tűnik, hogy hol van a Bruce Willis által alakított John McClane – és hol van az új év. De nem, az akciófilm cselekménye és az amerikai televíziós közvetítések sajátosságai miatt egy bátor rendőr kalandjai most szilárdan kapcsolódnak a karácsonyhoz.

A Die Hardot általában karácsony este, december 24-én és 25-én vetítik. Ezért a film egy helyi hagyomány részévé vált, amely az utóbbi időben az egész világon elterjedt. Valójában az amerikai “Die Hard” egy orosz “Ivan Vasziljevics …”: egy olyan film, amely a legközepesebb kapcsolatban van az újévvel, de az ünnepek előtti időben vetítik.

A Die Hard karácsony este játszódik. A főszereplő, John McClane ki akar békülni a feleségével. Csakhogy a családi összejövetelre tervezett bulit terrortámadás szakítja félbe. A gonosztevők túszul ejtik egy rendőr feleségét, akit a légcsatornákon keresztül kúszva kell megmentenie.

A “Die Hard” nem csak egy új karácsonyi hagyományt adott a világnak, hanem a “Yippee-kai-yay, motherfucker” mement is!”. Ezt John McClane mondta az utolsó jelenetben, a Télapó nevetését utánozva.

10. hely: “Wonderland” (Oroszország, 2016)

Értékelés: 4.1

A “karácsonyfák” megjelenése után (amely természetesen a mi értékelésünkben is helyet kap) az orosz moziban egy teljesen új műfaj különleges népszerűségre tett szert – a karácsonyi történetek almanachja. Egy filmben több, műfajilag és hangulatilag egységes történetet meséltek el. És a Csodaország egyike ezeknek a filmeknek.

“A Csodaországban minden adott volt ahhoz, hogy kasszasiker legyen. A Kvartett I. alkotócsoport résztvevői az egyik történet főszereplői voltak, és a cselekményt is ők írták. Maga a szilveszteri almanachfilm műfaja még nem éli meg a telítettséget, bár a Shaggy Christmas Tree és a Christmas Tree 1914 már megjelentek. A “B-2” zenekar cameo megjelenése!

De a Csodaország kasszasikere nem volt… A kritikusok pedig nagyon hidegen fogadták, szinte lélektelen produkciónak nevezték. A film pedig azután vált híressé, hogy egy híres YouTube-blogger fanyalgó kritikát írt róla.

Mindazonáltal Csodaországban van két történet, amely figyelmet érdemel. Az első egy mellékszál, amelyet közvetlenül az I. Kvartett ad elő. Ahogy az a kreatív csapatra jellemző, szellemes párbeszédek és szokatlan szituációk vannak. A második egy mellékszál a “Csodák mezejére” eljutott külföldiekről, akiket Fjodor Dobronravov és Elena Yakovleva adnak elő. Mégis, színészi tehetségük még egy nem túl jól megírt történet mögött sem rejtőzik el.

Olvasson tovább  Leonardo da Vinci 10 leghíresebb festménye

9. helyezett: A karácsony előtti rémálom (USA, 1993)

Értékelés: 4.2

A zenés és sötét fantasy elemekkel tarkított bábdráma, A rémálom karácsony előtt Tim Burton egyik legikonikusabb alkotása. A borús érzelmi háttér ellenére nagyon is képes az újévi hangulat kitöltésére.

Halloween városában él Jack Skellington – egy nagyon karizmatikus és érdekes élő halott. Csontváz, ahogy a vezetéknevéből is látszik. A Halloween ünneplése meglehetősen jó, de nem különösebben örül neki – unja az egyhangú mumusokat és madárijesztőket, és valami újat akar. És egy ponton Jack Skellington a karácsonyi városban találja magát.

Egy élő halott ember annyira szereti a karácsonyt, hogy úgy dönt, kisajátítja az ünnepet… Ehhez először elrabolja a Télapót, majd maga megy el ajándékot osztani a gyerekeknek. Rénszarvas szánon, ahogy annak lennie kell. A rénszarvasok azonban csontvázak, az ajándékok pedig inkább ijesztőek, mint vidámak..

A Rémálom karácsony előtt orosz szinkronizálása, amelyet a TNT csatorna számára készítettek, nem kevésbé érdekes, mint maga a rajzfilm. A fordító- és szinkronizáló csapat vezetője meghívott néhány rockzenészt, hogy vegyenek fel néhány dalt (elvégre musicalről van szó). Ennek eredményeként az egyik kompozíciót a “Mashina Vremeni” adja elő, és maga az interpretáció is tartalmaz egy utalást a “The Turn” című slágerükre.

8. helyezett: A Christmas Story (USA, 2009)

Értékelés: 4.3

Charles Dickens 1843-ban írta meg egyik leghíresebb karácsonyi történetét, a Karácsonyi ének prózában címűt. A történet a szenvtelen, szívtelen gazemberről, Ebenezer Scrooge-ról szólt, aki találkozik három szellemmel, akik segítenek feltárni az ünnep lényegét.

Az első szellem, a múlt karácsonyának szelleme megmutatja Scrooge-nak a múltját. Bemutatja, hogyan vezetett ennek a mogorvának a keményszívű indulatossága ahhoz, hogy összeveszett szeretett menyasszonyával. A második, Az igazi karácsony szelleme című film megmutatja, hogy nem kell gazdagnak lenni ahhoz, hogy ünnepelhessünk. Egy összetartó család teszi boldoggá az embert, nem pedig a sok pénz a számlákon. Az utolsó szellem, az eljövendő karácsony szelleme pedig kinyilatkoztatja, hogy Scrooge egyedül és elfeledve fog meghalni, ha nem hagyja abba kegyetlenségét és érzéketlenségét.

A 2009-ben megjelent A Christmas Story szinte szó szerinti adaptációja a történetnek. Robert Zemeckis, a rendező az akkoriban igen népszerű motion capture technológiával készítette el. Segített abban, hogy a grafika rendkívül valósághű legyen, és olyan hatásokat erősített, amelyeket a hagyományos felvételi technikákkal szinte lehetetlen volt létrehozni.

Ebenezer Scrooge szerepét minden időszakban, valamint a karácsony szellemét Jim Carrey játszotta. A színész szerint ez elég nagy kihívás volt. A színész megpróbált ír és skót akcentust is utánozni – de ez nem hallatszik a szinkronizáláson.

A film végül kereskedelmi szempontból elég sikeres lett, és a kritikusok is eléggé pozitívan fogadták. A mozdulatok rögzítése, a számítógépes grafika és a valós grafika kombinálása lehetővé tette a nagyon élénk, eleven és emlékezetes karakterek létrehozását. Egy pillantás elég Scrooge-ra, hogy megértsük a karakterét – és a végén bekövetkező átalakulása külön említést érdemel.

7. hely: “Farsangi éjszaka” (Szovjetunió, 1956)

Értékelés: 4.4

Eldar Rjazanov a szovjet korszak egyik leghíresebb rendezője. Képei, amelyek a legtöbb esetben zenés vígjátékok, nemcsak szívmelegségükkel, hanem mély értelmükkel is kitűnik. És minden új megtekintéssel a legváratlanabb oldalaikat tárják fel…

Így Eldar Rjazanov gyakran enyhén kritikus a szovjet rendszerrel szemben. Például “A sors iróniája…” egy karikatúra-vázlattal kezdődik, amely a tipikus építészet és várostervezés hiányosságairól szól. A “Farsang éjszakája” pedig az ünnep ideológiai-politikai eseményekkel való küzdelmének történetét meséli el.

A film cselekménye egy regionális művelődési házban bontakozik ki. Alkalmazottai szilveszteri jelmezbált akarnak tartani. De az igazgató, Serafim Ogurtsov nem akar szórakozni – szerinte a gálának ideológiáról és politikáról kell szólnia, és a programnak előadókat és akadémikusokat kell tartalmaznia.

A dolgozók végül saját rendezvényt tartanak – dalokkal, tánccal és szórakozással. És miközben a szilveszteri jelmezbál zajlik, Ogurtsovot mindenféle ürüggyel elvonják.

A “Carnival Night” az egyik legismertebb szilveszteri slágert, az “Five Minutes” című dalt adja elő. Ebben a filmben hangzott el először, Ljudmila Gurcsenko előadásában. Mellesleg maga a dal is a “Mandela-effektust” mutatja – sokan úgy vélik, hogy a dal szövege: “Öt perc, öt perc, kevés vagy sok”. Nem igazán van ott.

Olvasson tovább  A világ 12 legszebb madara

#6: Bad Santa (USA, 2003)

Értékelés: 4.5

Amint az a fenti filmekből kiderül, a legtöbb szilveszteri kép a karakterek átneveléséről szól. Egész életükben nem voltak elég jók, de az ünnep igazi értelmének felfedezésének köszönhetően rájönnek a hibáikra, és kedvesek, nagylelkűek, sőt, kedvesek lesznek.

A “Bad Santa” sem kivétel. Igaz, ellentétben a giccses szilveszteri történetekkel, ez a film a “fekete” vígjáték műfajában van, és tele van olyan viccekkel, amelyek a nevetés és az undor furcsa keverékét idézik elő. És a főszereplő nem válik cukivá, csak egy kicsit jobb lesz.

A Bad Santa cselekménye az alkoholista és betörő Willy történetére összpontosít. Egy társával együtt minden évben munkát vállalnak bevásárlóközpontokban. Willy maga játssza a Mikulás szerepét, kollégája pedig a manót. És karácsony este kirabolják a bevásárlóközpontokat.

Miközben Willy egy újabb rablásra készül, találkozik Thurmannal – egy buta és furcsa fiúval… Kialakul közöttük egyfajta barátság, és végül kiderül, hogy a “rossz Mikulás” mégsem olyan rossz.

A film producerei a Coen testvérek. Mindenkinek, aki többé-kevésbé ismeri a kortárs filmművészetet, már ez a név is ébresztő. Tehát ne nézd meg a Bad Santa-t, hacsak nem akarsz vért, erőszakot, gyilkosságot és anális szexet látni egy szilveszteri filmben.

#5: A Grincs, a karácsonyfaló (USA, 2000)

Értékelés: 4.6

Dr. Seuss amerikai író mindenkinél többet tett a modern amerikai gyermekrajzfilmekért. Meglepően egyszerű és a legfiatalabb közönségnek szóló meséit számtalanszor feldolgozták. “Egy hely a seprűnyélen”, “Bully Tales”, “Horton”, sőt “Zöld tojás és sonka” – ezek a rajzfilmek mind a jóságra tanítják a gyerekeket, bár nagyon egyszerű cselekmény jellemzi őket.

Legszilveszteribb műve azonban A Grincs, a karácsonyrabló. Ez a mese pontosan ugyanazokra a trópusokra épül, mint a többi Scrooge-átváltozásos történet. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Grincs, egy barátságtalan és nagyon egészségtelen teremtmény. A Grincs remete volt, nem szerette az ünnepeket, míg körülötte mindenki imádott bulizni, és reggeltől estig ezt csinálta. És különösen szerették a karácsonyt.

És egy bizonyos ponton a Grincsnek elege lett az egészből. A buli előtti este minden ktooshka (így hívták ezeket a lényeket) házába beosont, ellopta az összes ajándékot, leszedte a díszeket, és úgy általában csintalanságot csinált. Véleménye szerint a sok flitter ellopásának fel kellene idegesítenie ezeket a lényeket, és végre csinálnának valamit a bulizáson és a szórakozáson kívül.

Csakhogy a karácsony nem a csillogásról és az ajándékokról szól. Nem a karácsonyfát és nem a lufikat. És amikor a Grincs erre rájött, “háromszorosára nőtt a szíve”.

A 2000-es filmváltozatban a Grincs szerepét Jim Carrey alakította. De nem könnyű látni az arcát a rengeteg zöld smink mögött. De minden grimasz és mozdulat nagyon jellemző erre a színészre. És a hátborzongató látvány ellenére a hangulat ünnepi és vidám.

4. hely: “Ivan Vasziljevics megváltoztatja a szakmáját” (Szovjetunió, 1973)

Értékelés: 4.7

Az “Ivan Vasziljevics megváltoztatja a szakmáját” cselekményét tekintve nem egy újévi film. Még a cselekmény is nyáron (vagy az év más meleg időszakában) játszódik. Az orosz televízióban azonban a képet elsősorban az újévi ünnepekre sugározzák – és így sok embernek erős korrelációja van. oktatás 1 Az orosz televízióban a képet elsősorban az újévi ünnepekre sugározzák.

Az “Ivan Vasziljevics szakmát vált” elmeséli, hogy egy tudós és feltaláló, Shurik hogyan hozott létre egy időgépet, és hogyan nyitott egy portált Rettegett Iván uralkodásának idejére. A cár a mai Moszkvába került, helyét pedig két “szélhámos” – a bizonytalan menedzser, Ivan Bumsha és a szélhámos Georges Miloslavsky – vette át.

Az “Ivan Vasziljevics szakmát vált” Mihail Bulgakov “Ivan Vasziljevics” című regénye alapján készült. A szovjet adaptációhoz azonban jelentősen átdolgozták – nem véletlenül. A film nemcsak kasszasiker lett, és több mint 60 millió nézőt vonzott a mozikban futása alatt, de a szereplők mondatai szárnyra kaptak, és “bekerültek a köztudatba”. Sokan közülük ma is népszerűek – például a “Galyocska, mindjárt meghalsz” internetes mém lett.

3. hely: “Egyedül otthon” (USA, 1990)

Értékelés: 4.8

“Az Egyedül otthon egy olyan film, amely szilárdan kötődik az 1990-es években született emberek gyermekkorához. Az orosz televízióban rendszeresen sugárzott kevés film egyike volt, és szinte minden jegypénztárban kapható volt. Ezért különösen felháborító látni, hogy a film főszereplője, Macaulay Culkin mivé változott.

Ennek ellenére a “Home Alone” pontosan ugyanazokra a trópusokra épül, mint a többi szilveszteri film. Van egy karakter, aki nem nagyon szereti a családját. De néhány esemény után rájön, hogy mennyire közel áll a családjához, és megváltoztatja a jellemét. Csakhogy nem valami idősebb zsugori, hanem egy kisgyerek tűnik fel ilyen hősként.

Olvasson tovább  A világ 15 legszebb hegye

Kevin – így hívják a gyereket – nagycsaládban él, de nem túl boldog emiatt. A család Párizsba utazik az újévi ünnepekre… és otthon felejti a dolgot. Kevin eleinte nem túlságosan feldúlt emiatt. De ekkor a házát megtámadta egy betörőpár. És Kevin elkezd különböző csapdákat kitalálni, hogy megállítsa és lefegyverezze ezeket a gazembereket.

Egyébként majdnem három évtizeddel a Home Alone megjelenése után a kutatók úgy döntöttek, hogy kiderítik, mennyire veszélyesek a Kevin által kitalált csapdák. Mindent egybevetve, a “vizes banditák” Harry és Marv aligha élhettek volna túl akár csak egyet is közülük. És semmi, a legtöbbjükkel elég jól boldogultak.

2. hely: “Yolki” (Oroszország, 2010)

Értékelés: 4.9

A 2010-ben bemutatott Yolki új műfajt teremtett az orosz filmművészetben. Most már nem kell, hogy egy újévi film szerves része legyen ahhoz, hogy kasszasiker legyen. A “Karácsonyfák” a filmalmanach műfajában készült, és 8 különböző történetet mesél el, amelyeket egy közös cél köt össze, egy időben játszódnak, de mindegyikük teljes és különálló.

A “Karácsonyfa” sikeréhez Timur Bekmambetov rendező meghívta a kor leghíresebb személyiségeinek – Vera Brezhneva, Ivan Urgant, Szergej Svetlakov, Arthur Smolyaninov és sokan mások. Még a rendező kedvencei, Konsztantyin Habensky és Maria Poroshina is feltűntek, bár az előbbi csak szinkronhangként szerepelt.

A film keresztbe-kasul vágott cselekménye nagyon megható. Varja, egy kalinyingrádi árva kislány a többi gyerekkel folytatott beszélgetés során elmondta, hogy Dmitrij Medvegyev, aki a film bemutatásakor Oroszország elnöke volt, az apja. És “bizonyítékként” megígéri, hogy a szilveszteri beszéd során kimondja a kódkifejezést, így gratulálva a “lányának”.

És akkor kezdődik a “hat kézfogás elmélete”. A különböző szereplők arra kérik egymást, hogy adjanak meg az elnöknek egy kódkifejezést, amely a lehető legközelebb áll hozzá. Végül eljut az államfőhöz, bár nagyon sajátos formában.

Minden szereplő a saját történetének hőse. Sokan közülük megtalálják a szerelmet, és elvileg a végén igazságot szolgáltatnak.

A film… nem csak azért fizetett, mert… A saját költségvetésének majdnem ötszörösét hozta! És végül Bekmambetov minden évben elkezdett “karácsonyfákat” “bélyegezni”. Most a franchise-nak nyolc filmje van, köztük a “Karácsonyfák 1914” a forradalom előtti Oroszországról, és a “Karácsonyfák bozontos” az aranyos háziállatokról. Végül a producer még a számozásról is lemondott: az utolsó előtti film címe “Az új karácsonyfa”, a következőé pedig “Az utolsó karácsonyfa”.

Első helyezett: “A sors iróniája, avagy élvezd a fürdőt”!”(SZOVJETUNIÓ, 1975)

Értékelés: 5.0

“A sors iróniája, avagy könnyű pára!”Egy szovjet kétrészes tévéfilm, amelyet 1975-ben készített Eldar Rjazanov rendező, és amely azonnal népszerűvé vált a közönség körében. Először 1976. január 1-jén sugározták, majd a Központi Televízió Első csatornáját elárasztották az előadás megismétlésére vonatkozó kérések, amelyet február 7-én másodszor is bemutattak.

A tragikomédia azóta a televízió egyik legismertebb és legkedveltebb szilveszteri szimbólumává vált. Ez ugyanolyan mélyen beágyazódott a posztszovjet térség “kulturális kódjába”, mint az ünnepi asztalra szánt Olivier-saláta készítésének vagy a petárdák felrobbantásának hagyománya.

A “Sors iróniája…” cselekménye alapvetően leírhatatlan. Ezt szinte mindenki tudja. Zsenya Lukashin, egy moszkvai orvos, miután berúgott a barátaival, Szentpéterváron találja magát, ahol a Stroiteley utca 3. szám 25-be érkezik. Ugyanezen a címen él Moszkvában. Egy szentpétervári lakásban találkozik Nadya Shevelyovával, aki az új évet vőlegényével, Hippolytával tervezi megünnepelni. De amikor összefut Lukasinnal, beleszeret belé

A filmnek hihetetlenül mély kulturális hatása volt… Brezsnyev megemlítette őt az SZKP KB rendes kongresszusán tartott beszédében, idézték az orosz tévésorozatokban, sőt Bekmambetov 2007-ben újraforgatta ezt a filmet is. “A sors iróniája…” még az internet korában is vitatkoznak, csakhogy egyes szerzők és bloggerek Hippolütta pártjára állnak, aki békésen élt a szerelmével, majd megjelent valami részeg moszkvai Lukasin, és egy éjszaka alatt ellopta a lányt.

“A sors iróniája…” a zenei komponens miatt is emlékezetes. A filmzene Paszternak, Jevtusenko, Akhmadulina, Cvetajeva és más vezető szovjet költők és költőnők verseire írt románcokat és dalokat tartalmaz. És a film számos mondata, a “Milyen undorító dolog ez a te öbölhalad!” és a “Oh! Melegen”.

Egyébként a “Oh! Meleg és bolyhos!” egy rögtönzött bejegyzés Yury Yakovlevtől, aki Hippolyta szerepét játszotta. A forgatás alatt a Mosfilm kikapcsolta a meleg vizet, így a színésznek jeges áradat alatt kellett állnia. És abban a pillanatban, amikor visszakapcsolták, ezeket a szavakat mondta.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: