KALANCHOE “KALANDIV”: A növekvő típusok és finomságok

Egy ilyen növény, mint Calangean “Kalandiv” lesz a legjobb megoldás a lusta vagy kezdővirág számára. A “Kalandis” megkülönbözteti a rendkívül megvetősség és az egyszerű gondosság, amelynek köszönhetően nagyon népszerű. Azonban még egy ilyen növényben is gondosan gondoskodni kell. A Kalanchoe “Kalandis” gondozásáról szól, és megvitatásra kerül a cikkben.

Leírás

Ezt a fajta Calangean-t kiválasztották. Szülőjéből – Kalanchoe Blossfeld – A “Kalandis” megkülönböztethető kis méretek és erősebb virágzás. A bokor átlagos magassága 20-30 centiméter, és a kerület egésze kicsi fényes rügyek.

Ez a növény zamatossághoz tartozik. Nagy számú kifogástalan csupasz hajtás van. Szintén a sötétzöld ovális levelek körülbelül 5 centiméter hosszúak. A széleken nincs túlságosan kifejezett fogak.

Maga a növény nagyon sűrű, jól poins nedvességet és szükséges ásványi anyagokat.

A virágzatnak van egy fedőlapja. A virágok meglehetősen kicsiek (kb. 1 centiméter), sokszínűek. A fajok fő jellemzője nagyon hosszú és bőséges virágzás (kb. 7 hónap).

Fajták

KALANCHOE “KALANDIV” két fő fajtára osztható: mini és mix.

Mini

Egy ilyen kalangean egy kis és kompakt növényt feltételez. Magassága általában nem haladja meg a 20 centimétert. Mini “Kalandis” őszibarack, skarlát vagy lila.

Keverd össze

Kalanchoe Mix a Kalanchoe mini használatával rendelkezik. A leggyakoribb a “Kalandis” tekinthető, gyengéd rózsaszín vagy fehér virágzat, gyakran gyakran sárga vagy piros csokrok. A fő jellemző hosszú virágzás.

Gondoskodás

Természetesen még egy ilyen szerény növény, mint például a Kalanchoe Kalandiv, tisztességes gondossággal és figyelmet igényel. Az otthoni ellátás alapvető szabályai vannak.

  Locsolás

  Az öntözést legfeljebb hetente egyszer kell elvégezni, a tágított víz használatával. Nyáron az öntözés ajánlott enyhén növelni – hetente legalább kétszer. További öntözést csak akkor kell elvégezni, ha a fazék földje 2 centiméter mélységben esik.

  Fontos annak biztosítása, hogy a talajban ne legyen túlzott páratartalom, mivel ez a rothadás folyamatához vezet.

  Télen az öntözés ellentétesnek kell lennie. Körülbelül 13 naponként kell elvégezni, különös figyelmet fordítva a levelekre.

  Sürgős öntözés szükséges, ha a levelek violate és durva.

  Podkord

  Táplálja a virágot csak szakosodott műtrágyákkal. Semmiképpen sem lehet természetes ökológiai, mivel a nitrogén negatívan befolyásolja a virágzás minőségét.

  Alkalmazandó etetés alkalmazása legfeljebb 2-szer egy hónap alatt a növényzet alatt. E folyamat fennmaradó időszakában jobb tartózkodni.

  Világítás

  A nyári és a tavaszi időszak fényes, de ugyanakkor szétszórt fény. Tegyen egy edényt a Kalanchoe “Kalandiv” legjobb nyugati vagy keleti oldalán. Télen fontos, hogy a lámpa formájában további világítást vigyázzon.

  Őszi és téli idő alatt a fénynek fél formájában kell lennie, a növény teljes sötétségbe merüljön.

  Hőfok

  A Kalanchoe másik fontos méltóságát a hőmérsékleten szerény. Ez 17-33 fokos lehet. Télen kissé eltérő – legfeljebb 15 fok. A megfelelő hőmérséklet fenntartása rendkívül fontos annak érdekében, hogy biztosítsák a megfelelő veseképződést és a jó virágot.

   páratartalom

   A tavaszi és a nyári időszakban adott esetben figyelemmel kísérjük a páratartalmat. További permetezést kell végezni túl magas hőmérsékleten (30 ° C vagy annál nagyobb).

   Időnként egy nyári zuhanyzót is szervezhet, amely jó megelőzés különböző betegségek és kártevők.

   Ami az eséset és a télen a levegő páratartalma lehet a lakóépületek szokásos, jellemzője. Növény Ajánlott eltávolítani az elemeket és a fűtési eszközöket.

   Ritkítás

   A Calando Kalantiv rendkívül gyorsan növekszik, amelyhez rendszeres vágást igényel. Ha a növény még fiatal, akkor vágja le, amint gyorsan növekszik. Elég, ha több felső levelet távolítson el minden ágból.

   További vágást kell végezni, ha szükséges, Kívánatos, hogy a növekvő szezon alatt volt. Már megint, Vágás szükséges 2-3 felső lap, amely egy bokorot alkot, szükséges formában.

   A virágzás ideje alatt a bokor jobb, ha nem érintkezik, és a végén meg kell vágni a bázison lévő virágzást. Ez az eljárás kedvező hatással van az új hajtások fejlődésére.

   Használjon éles és steril szerszámokat, például írószert vagy pengét. Manuálisan tépje le a leveleket. Ezenkívül nagyszámú extra levele nem érdemes tisztítani egyszerre, elég ahhoz, hogy csak az egész nyüzsgés egynegyedét távolítsa el.

   Sok kertész gyakorlat Egy bokor kialakulása egy törzsön. Egy ilyen növény nagyon szép és kompakt. Szükséges eltávolítani a legerősebb szár és oldalsó hajtásokat, nem segített ugyanazon a tetején. Amint az ilyen sztrájk eléri a kívánt nézetet, csatolnia kell a tetejét, amely lehetővé teszi az oldalsó hajtások kifejlesztését.

   Az alsónak teljesen sűrűnek kell lennie.

   Átruházás

   Az ilyen fontos eljárást, mint transzplantátumot, legalább évente egyszer kell elvégezni, bár a felnőtt növények eléggé elégednek a 3 évente visszaállításához. A legjobb idő ez a kora tavasz. A virágzás során semmiképpen sem lehet átvinni.

   Ez az eljárás megköveteli pot, amelynek szélessége pár centiméter nagyobb, mint az előző. Felnőtt növények esetében ajánlott átmérő – 15 centiméter.

   Alapozás

   Mint korábban említettük, a talajként vagy kaktuszok speciális talajjal használható talajként. Az egyetlen dolog, amit gondosan kell nyomon követni – Semleges savasság és jó repülőtér.

   Fontos továbbá biztosítani Vízelvezetés jelenléte – legalább 2 centiméter.

    Transzplantációs utasítások

   A transzplantáció nagyon óvatosan és gondosan szükséges, A következő szabályok betartása.

   • Az első dolog, Kalanchoe „Kalandiv” jól kell szakadó, majd várjon 20 percet, és húzza ki a növényt a saját bankot, míg elfog egy földes com a gyökerek.
   • Ezután biztonságosan átültethet egy új fazékba, amely az új talajjal tele van. Fontos, hogy a Föld vastagsága a potban legalább 4 centiméter volt. Ezután az üzemnek lezárnia kell, hogy még több talajt hozzunk létre.
   • Transzplantált CalaneCHoe kell öntsünk és eltávolítanunk egy kissé árnyékos helyen néhány napig. Az előírt idő után az üzem biztonságos lehet visszatérni egy régi helyre.
   • Szintén nem akadályozza a Föld felső rétegének mulchálását. Ehhez kavicsok fognak menni. Az ilyen talajtakarítás segít megtartani a nedvességet és megvédi az üzemet a penészből.

   A növény megvásárlása után csak akkor szükséges átültetni, ha egyáltalán nem virágzik. A transzplantátum módszer ugyanaz.

   Reprodukció

   Egy másik rendkívül fontos árnyalat a Kalanchoe “Kalandiv” – reprodukció gondozásában. Lehetőség van arra, hogy stroke vagy leaf dugványok végezze el. Annak köszönhetően, hogy a növényi ágak jól, a leszállási anyag hiánya nem lesz pontosan. A legfontosabb dolog az egészséges és erős csövek kiválasztása.

   A reprodukciót az alábbiak szerint végezzük.

   • Éles és steril kés segítségével meg kell vágni a menekülés felső részét (optimális méret – 5 centiméter) vagy külön levél. A sérült helyet fahéjjal vagy aktivált szénnel kell kezelni.
   • Ezután a kapott dugványokat legalább 3 órán át kell szárítani a friss levegőben.
   • Most már elkészíthet egy kabátot nedves homokkal. A vágásokat cirkonnal vagy bármely más gyökérképző stimulátorral kell kezelni.
   • Acélok keresése 3 centiméterre van szükséged. A talaj helyett ajánlott víz vagy gyenge megoldás “epina”. Ezután a dugványokat a pohárba lehet helyezni, eltávolítva az alsó leveleket. A tartályban lévő folyadékot legalább két naponként kell módosítani.
   • Ezeket a csészéket műanyag zacskókba kell helyezni, szorosan kötve őket. Egy ilyen “üvegház” igényig napi szellőztetés körülbelül 7 percig. A hőmérsékletnek 25-28 fok felett kell lennie. Kötelező a szétszórt fényes fény jelenléte. Ha a szubsztrátum hirtelen kiszáradt, biztonságosan alkalmazhat egy porlasztót.

   Egy hét múlva a gyökereknek megjelennek, majd két hétig kell várniuk, és miután a növények a kis edények a talajjal.

   Ugyanígy a levelek reprodukálható, de ebben az esetben a gyökerek kissé lassabbak.

   Ezenkívül a kétféleképpen a magvak reprodukálása is van, de ez a lehetőség nem gyakori a virágvíz között.

   Lehetséges problémák

   Bajok, amellyel szembesülhet, amikor a kalandian “Kalandiv”, sokat. Ezek közé tartozik nemcsak a kertészek hibái a termesztés során, hanem mindenféle betegség és rosszindulatú rovarok is. Meg tudod venni ezeket a problémákat a növény megjelenésében – lassúvá válik és megszűnik a virágzáshoz.

   A legalapvetőbb problémák a következők.

   Rothadás

   Az ilyen betegség jelenléte a levelek és hajtások alapításában jelzi. Ezenkívül a növény minden részét könnyedén lefektetik és traumatizáltak.

   Az ilyen betegség oka Túlzott öntözés, valamint rendkívül alacsony szobahőmérséklet.

   A rothadás kiküszöbölése, az egészséges anyag előtt távolítsa el az összes sérült alkatrészt. Minden sérült helyet fahéjjal vagy aktivált szénnel kell kezelni.

   Az üzemet új talajjal át kell ültetni egy új potba.

    Barna foltok a leveleken

   Ez a probléma csak virágvízben fordul elő, csak az öntözés és a kis tápanyagok hiányában. Ebben az esetben Csak a műtrágyák készítésére ajánlott, és a növény öntözése valamivel több.

    Sárga levelek

    A napfény és a nedvesség hiánya jelzi, hogy a Yellowness megjelent a leveleken. Ebben az esetben Meg kell adnia a növényt egy másik helyre, és öntözni, hogy bőségesebb legyen.

     Puffadt harmat

     Az ilyen betegség széles körben elterjedt a növények körében, és jelenlétében a leveleken fehér raideket jelez. Ennek oka a tervezetek és a túl magas a házban.

     Annak érdekében, hogy gyógyítsuk meg a növényt, szükség lesz rá Csökkentse az öntözést és megszünteti az összes lehetséges tervezetet.

     Szükség esetén fungicidek (például Bordeaux folyadék) használható.

     Levélszemét

     Ezt a rovarot általában az utcáról indították. Gyakran előfordulhat egy növényről a másikra. Megtalálhatja a tru-t a hajtások felső részén vagy a rügyekben. Nem könnyű megszabadulni tőle, talán.

     Meg kell sürgősen megvédje a fertőzött növény egészséges és kezelje szappanos vízzel, és ezt követően – rovarirtók.

     Annak ellenére, hogy a Kalanchoe “Kalandiv” – a növény szerény, még mindig óvatos gondosságot igényel, anélkül, hogy a dugványok bőséges virágzása és egészsége lehetetlen. A legfontosabb dolog az, hogy megfeleljen az összes alapvető szabályzatnak, és észrevenni az esetleges problémákat időben.

     Hogyan kell gondoskodni Kalanchoe “Kalandis” otthon, lásd a következő videót.

     Értékelje a cikket
     ( Még nincsenek értékelések )
     Megjegyzések hozzáadása

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: