Dupla takaró méretei

Dupla takaró méretei

A modern ember álma a lehető legerősebbnek kell lennie, ami meleg, magas színvonalú takaró jelenlétében lehetséges. Egy széles tartományban összezavarodhat, mert a mérettartomány meglehetősen kiterjedt. A két vásárláshoz a lehető leghasznosabb a lehető leghasznosabb, érdemes figyelmesen megnézni a kettős takaró dimenzióit: számos előnye van, osztályozásuk. A minőségi termékek csodálatos nyaralást biztosítanak.

Mi történik a méret?

Kettős méretű kettős takaró – számos szabványos paraméterek, amelyeket különböző országok állítottak be. Ez nem egyetlen méretű, ez a vélemény tévesen. Minden országnak saját szabványa van, amelyek kötelezőek a specifikus bútorparaméterekhez (ágyak, kanapék) vagy matrac-topper (egy padlótípusú ágy-futonhoz).

Az értékek megfelelnek a szabad állapotban lévő takaró paramétereinek, feszültség nélkül. Az oldalak hossza és szélessége egyértelműen elfogadott szabványok vonatkozik. Azonban, mert a termelésben alkalmazott anyagot különböző tulajdonságok, összetétel és tulajdonságok különböztetik meg, a mérések lehetővé tehetik a minimális hibát. Általában a mutató nem haladja meg a megadott szabványok 3% -át.

Dupla takaró méretei

A mérések pontatlansága nemcsak különböző vastag takarókkal társulhat. A textúrától, a termék méretétől is függ. Például, a vékony szövött takarók pontosabbak. A kötet-töltőanyag miatt bekövetkező kioltás 1-2 cm-es hibát eredményezhet. Takarók – takarók a kötöttárutól vagy más elasztikus szövetből, hogy nehezebbek legyenek, mert könnyen kinyúlik.

Dupla takaró méretei

A kettős takaró dimenziói a meglévő takaró szabványok fajtájának egyik kategóriája, a dimenzió sorozatának nagy változatossága. Mivel minden márka saját elvei vannak a dimenziós táblázat előkészítéséhez, egyes lehetőségek egyidejűleg és kettős és másféleként tekinthetők. Ez 140 cm-es szélességű termékekre vonatkozik (például 205 × 140 cm). Néhány márkás termékcsalád a termék dupla takarójához, amelynek szélessége 150 cm.

A standard mérési paraméterek két hosszúságú és szélességi rendszerek vonatkoznak. Ezek az európai és az angol típusokra oszthatók. Az első módszer érthetőbb, és a szokásos mérések centiméterben, amelyek szokásos számokat írnak, vagy egy mérőegységet behelyezése minden egyes szám után (cm).

A második rendszer (amelyet Amerikában használnak) nem olyan népszerű – még zavaró, mivel az adatok a lábak és a hüvelyk, hogy a szokásos vevő nem jelent semmit. Az ilyen megközelítés hiányzik a progresszívség, mert a valós méret pontos bemutatása esetén az értékek szorzást igényel, és az eredményül kapott eredmény nem mindig magyarázza meg a végső dimenziókat.

Dupla takaró méretei

Dupla takaró méretei

A méret a takaró is befolyásolja, és a design a használata: ez kellene zárni a felületet az ágy és készletek minden oldalról a bútorok – kivéve a fejét a homlokfal (ha).

A kettős takarók csoportja két kategóriába sorolható: euró és szabvány. Azonban sok gyártó figyelembe veszi az első csoport egy külön faj. És mégsem: Mindkét méretű csoport két felhasználó számára szabványos mérések. Ezek az úgynevezett családi takarók vagy modellek a házaspárok számára.

Dupla takaró méretei

Alapértelmezett

A szabványos takarók méretkategóriájában különböző paraméterek – a kompakt, hogy két ember lefedjenek. Ezeknek a takaróknak a szabványait a kétezer elejétől megfelelően rögzítették.

Érdemes megjegyezni, hogy a dimenziós vonal időközönként frissül: a gyártók vállalatoknak saját bútori szabványuk van, amelyek mellett alkalmazkodni kell az ágyneműgyártókhoz. Ezért a takarók dimenziós sorában nemcsak a 0 vagy 5-vel végződő számok vannak: a méretek szokatlanul (például 142 × 160).

A szabványos kettős modellek dimenziós tartománya így néz ki: 160 × 200, 170 × 200, 170 × 210, 172 × 205, 175 × 205, 175 × 210, 175 × 215, 180 × 200, 180 × 220, 180 × 230, 180 × 250 cm.

Egyes vállalatok a takarók kiválasztásának kényelmét a táblázatban találják meg: könnyebb navigálni a kívánt modell kívánt méretének jelenlétében.

Dupla takaró méretei

Euro

Megjelenésével az “Euros méretű” paraméter köteles olyan hasonló névvel ellátott bútorokkal, amely több, mint a szokásos kétszemélyes ágy és a kanapék. A bútorok neve az euró mérete megkezdte a takarókat, az ágyneműt és számos tartozékot (borítók, ágytakarékok és így tovább).

Kezdetben ezek kétféle takaró (195 × 215, 200 × 220). Mivel a védjegyek új méretű bútorokat hoztak létre a tágas lakások számára, továbbfejlesztett euróz méretű, melyet királyméretnek neveztek (királyi méret). Ez az Euromax vagy a takaró maximális mérete, amely ma két fajtával rendelkezik: 220 × 240 és 240 × 260 cm.

Ezek nagyon tágas takarók, aludnak, amely alatt öröm: nem húzza őket, mert a termék elég nagy margóval minden felhasználó számára.

Dupla takaró méretei

Dupla takaró méretei

Nem szabványos

A két takaró mérete nem szabványos modellorientált modellt tartalmaz;. Munkaként ezek ugyanazok a téglalap alakú termékek, amelyek néha a négyzet körvonalakra törekszenek, de szélességük és hosszuk nem szerepel az általánosan elfogadott szabványok táblázatában. Néha a hossza elérheti a 3-5 m-t.

Az ilyen paraméterek különböző termékeket tartalmaznak: a termelési berendezések vagy háziasított analógok hatalmas módszere.

Másodszor a fajok gyakran nem koncentrálnak egy adott méretre, a legtöbb esetben a méretük példák. Általában ezeket a takarókat olyan dekoratív elemként hajtják végre, amely nem igényel paplanfedelet.

A méret betartása csak a terméken alapul, hogy lefedje az alvóhelyet, és legyen a szükséges juttatás az egyes nyitott oldalak lógásához (ha a modell takaró-kockás, takaró-plaid).

Dupla takaró méretei

A dimenzió sorának előnyei

A kettős takaró univerzális. Mérete miatt többfunkciós tárgyak. Az ilyen takarók kizárják a rejtett terület hiányával kapcsolatos felhasználók természetellenes tagjait.

Ilyen termék lehet:

 • Hangulatos és tágas kókusz, amely a felhasználót borítja, pihenés közben vagy aludni minden oldalon.
 • Egy kényelmes meleg takaró-üres, amely lefedhető az ágy felszínével (mint ágytakaró).
 • Kiváló matrac fedél, amely bezárja a matrac felületét, így kisebb és lágyabb.
 • “Jobb” típusú takarók, amelyek nemcsak kényelmet nyújtanak, hanem terápiás tulajdonságokkal is rendelkeznek (természetes gyapjúmodellek).

Dupla takaró méretei

A kettős takaróknak sok előnye van.

Nem csak megfelelő méretűek, hanem:

 • A természetes, szintetikus vagy kevert eredetű modern nyersanyagok széles skálájával rendelkeznek. A nyersanyag kiváló minőségű.
 • Észrevehetően kiemelkedően kiemelkedik a kompakt analógok hátterében, amely fedezi a bútor felületét egy margóval, amely látványos és stílusos.
 • Gyakran nem csak funkcionális ágynemű, hanem fényes ékezetek is a hálószobában.

Dupla takaró méretei

Dupla takaró méretei

 • Van gazdag modelltartománya a nyílt és zárt típusú, egy vagy két munkacsoportban, vagy dupla termékek formájában – a “kettő egyben” elvén.
 • Különböző a különböző színsémákkal, amelyek lehetővé teszik a vevő számára, hogy saját preferenciáival választja ki az opciót.
 • A mérési változékonyság miatt egy terméket vásárolhat egy táblázatban, korlátozott választékkal, felveszi a legmegfelelőbb opciót.

Dupla takaró méretei

 • A ház tulajdonosa a vendégek megérkezése esetén két, kettő, akkor három felhasználó (egy kisgyermekes szülők).
 • A termelésben felhasznált nyersanyagoktól függően különböző költségekben különböznek, ami lehetővé teszi a vásárlás meghatározását a rendelkezésre álló költségvetés és ízlés alapján.

A nagy méretű takarók hiányosságai

Több érdemekkel a takarók mérete az ellátás összetettségének oka. Mérete miatt az ilyen termékeket nehéz illeszkedni egy mosógépbe. Ha például a 160 × 120 cm méretű terméket könnyen rögzítjük, kétértékű 220 × 240-es kétértékű analógot rögzítenek több terhelésben, rosszul blokkolva van.

Dupla takaró méretei

Nagyon nehéz törölni egy nagy terméket – különösen, ha a takarót szőrme alapján készítenek, amellyel nehéz eltávolítani a legegyszerűbb helyet. Ezért az ilyen termékek a lehető legmagasabb működést igényelnek, a vásárlás során a fedél színét figyelembe kell venni.

Dupla takaró méretei

Dupla takaró méretei

Gyakran a probléma szárad: A nagy termékek elfogadhatatlanok, hogy függőleges helyzetben szárítsák. Ebből a takaróval deformálódott. Keressen egy nagy vertikális területet a szárításhoz nagyon problémás, és amikor csak lehetséges, a szárítást friss levegőben kell elvégezni (természetesen).

Lehetetlen használni fűtőberendezéseket a folyamat felgyorsítása érdekében: Ilyen körülmények között a szárítás a kellemetlen szagok megjelenéséhez vezet, és megváltoztatja az anyag szerkezetét.

Dupla takaró méretei

Dupla takaró méretei

Tippek kiválasztásakor

Tágas takaró kiválasztása, elveszhetsz, mert a választás változatos, minden kereskedelmi jelzés széles körben van. És mégis a vásárlás mindenki számára meglehetősen erők. Ahhoz, hogy a lehető legnagyobb mértékben egyszerűsítse azt, érdemes információt kapni a modellek tulajdonságairól és jellemzőiről. Ez lehetővé teszi, hogy megvásárolja, amire szüksége van.

A különböző méretű kettős takarók többféle típusúak:

 • szőtt vászon formájában;
 • finom, a sűrített természetes anyagból származott;
 • Hasonló a szőrös kockáshoz;
 • Textil (ömlesztett belső töltőanyaggal);
 • kötött fonalból – egy szövet formájában;
 • Szokatlan dekoratív (beleértve a “házi készítésű gyártást”, pomponovaya bázissal, a “Bonbon” modell).

Dupla takaró méretei

Dupla takaró méretei

Dupla takaró méretei

A legnépszerűbb alapok közül kiosztható:

 • Hollofiber;
 • ecofiber;
 • valódi juhok vagy teve gyapjú;
 • pamut (pamut);
 • Sintepon;
 • bambusz szál;
 • Pooh.

A modellek négyzetméterenkénti nyersanyagok mennyiségében különböznek, a hő mértéke attól függ, hogy 5 különböző szintre van osztva, és a címkén szerepel. Ez a térfogat által látható, és tükröződik a takaró súlyára.

Minden egyes anyagnak saját jellemzői, erőssége és gyengesége van, így a készítmény elszámolása az egyik legfontosabb feladat, amikor tágas takarót vásárol kettőtől. Stepped modellek – az ismerős klasszikusok leggyakoribb modelljei.

Dupla takaró méretei

Dupla takaró méretei

Dupla takaró méretei

A szintetikus könnyebb, jobb gyapjú, de ez nem mindig elég meleg. A pamut takarók gyorsan csomókba kerülnek, ezek maradványilag nehézek és rövid életűek.

A gyapjúmodellek “száraz” hővel rendelkeznek, számos gyógyító tulajdonsággal különböznek, optimális klímát biztosítanak a takaró és a test között.

Dupla takaró méretei

Dupla takaró méretei

Az ilyen takarókat széles körben mutatják be, egyoldalúak, kétoldalúak. Az ilyen termék takarításként, kockás, elegáns köpenyként használható bármilyen bútoron. Az ilyen termékek esetében nem mindig kell paplanfedelet.

Az egyik érdekes fajta kettős dupla takaró, amely két különböző termékből áll, amelyek a termékek vastagsága, speciális gombokkal összekapcsoltak. Az ilyen modelleket együtt lehet használni, vagy külön-külön a hő mértékétől függően az évszaktól függően.

Dupla takaró méretei

Dupla takaró méretei

Mit kell fordítania a vásárláskor?

Nem szükséges a termék az interneten történő beszerzése: nem mindig az igényelt méret megfelel a meglévőnek. A vásárlást személyesen kell elvégezni egy bizonyított áruházban – jó hírnévvel, minőségi tanúsítványokkal és a higiéniai szabványoknak való megfeleléssel, valamint az eladó garanciával. Vásárlás előtt meg kell mérni a bútorméréseket, biztosítani kell az emberek összetettségét.

A boltba megy, meg kell fontolnod:

 • Növekedés Több a felhasználóktól, akkor ki kell választania egy modellt, amelynek jó állománya hossza és szélessége van (a tér megtakarítása nem megfelelő, különben a takaró nem lesz kényelmes).
 • A kívánt hő és súly szintje (Az egyénnek megfelelően van kiválasztva, az alvás közben melegednek, számok, hullámok, hőmérők formájában jelezve).
 • Optimális terület alváshoz (A maximális távolság a hosszúkás kéz közötti távolság, a minimális egyenlő a szükséges méretek összegével, például: 1-1,3 m – egy férfi, 0,9-1,2 m – egy nő számára).

Dupla takaró méretei

Dupla takaró méretei

 • Tárolási funkciók. Érvénytelen tárolás vákuumcsomagokban. A gyapjúból származó modelleket a sötétben elrontják, az instabilitással különbözik a lepkék és a por kullancs hatásai – a bőr és az allergiák forrása. A szintetikus lehetőségek nem nevezhetők a raktárban, mind a szekrényben, mind a kanapén, a fotelekben találhatóak.
 • Gondozási követelmények (a vegytisztítás, a mosás, a törzs rezisztencia lehetősége, ha mosás és csavarás, az időszakos szellőztetés és a szárítás fontossága a friss levegőben, az állandó ütés elfogadhatatlansága).

Fontos figyelmet fordítani. Annak érdekében, hogy ne túlfizethessen a reklámozáshoz, hogy sok pénzt tegyenek a töltőanyag újdíszéhez, érdemes előre tanulmányozni az interneten az interneten, mert a szokásos szintetikusok néha rejtve vannak.

Ha a gyapjúból nyitott modell van kiválasztva, a vizuális ellenőrzés nem elég: meg kell bocsátania a vászonot egy halott (durva) haj és inhomogén struktúra.

Dupla takaró méretei

Hogyan válasszunk egy paplanfedelet?

A DUVETTE megvásárlása – A téma figyelemre és számvitelre van szükség néhány árnyalatért. Ha megérted, milyen széles a dimenziói sor kettős takaró, az eladó szavai “kettős”, “megfelelő”, nem mond semmit. A választás akkor történik, amikor csak lehetséges egy kis anyagot a zsugorodáshoz (mosás után), figyelembe kell vennie a rendelkezésre álló takaró specifikus méretét (különösen a hossza).

Vásárláskor fontos, hogy felhívjuk a figyelmet az anyag összetételére. Nos, ha természetes textil a szálak lincével: zsugorodása egyenletesebb.

Érdemes emlékezni: minél kisebb a távolság a szálak, annál kevésbé zsugorodás.

Dupla takaró méretei

Sarthen Weave – Diagonal. A dottenna szálak zsugorodásával a közösülés kialakítható. Más szóval – a Sitz többet ül, a struktúrája lazabb, mint a szatina vagy a biazi. Szorosan számol be, egy ilyen paplanfedél nehezebb, de erősebb a résen, ezért jelentős élettartam különbözteti meg.

Ne vegyen részt a csúszó szövetekben (például selyem). Szépnek tűnnek, de erős válogatásnak vannak kitéve, így az ágy rendetlennek tűnhet. Nem mindig a csúszó anyagok jó “csomagolás” a takarók számára, mert gyakran egy termék belsejében egy csomó.

SICKETICS: Sok pozitív tulajdonsága van, de allergiás lehet, gyakran rosszul elnyeli a nedvességet, és nem hagyja a levegőt.

Dupla takaró méretei

Dupla takaró méretei

Szín

Érdemes figyelmet fordítani az anyag árnyékára: a színenkénti szín hatása bizonyított tény. A paplanfedelet egy minta vagy anélkül lehet, de a legfontosabb – nem okozhat negatív érzelmeket, így túl telített festék (piros, fekete, sötétkék) jobb kizárni. A hálószoba egy különleges szoba, így a légkörnek kell lennie. Ez lehet elérni a segítségével a lágy, tompa pasztell színek (lila, rózsaszín, menta, égi, napenergia, korall, arany, türkizkék árnyalatai).

Dupla takaró méretei

Dupla takaró méretei

A szín akkor van kiválasztva: egyes vásárlók nem adnak neki semmilyen jelentést, mert a festett virág egy gyönyörű ágytakaróval zárva van. A többi felhasználó az átfogó tervezési ötlet ágyneműének teljes megfelelését részesíti előnyben, így nemcsak paplanfedelet vásárolnak, hanem párnahuzatokat is egy sorban. Sok figyelmet fordítanak a rajzra.

Arról, hogy a takaró jobb legyen, nézze meg a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása