Hogyan kell mosni a bokszkesztyŇĪt

Ki kell mosni a bokszkesztyŇĪt?? Sok profi sportol√≥ ellenzi ezt. Nedvesed√©s ut√°n a kesztyŇĪ megvetemedhet √©s a belsŇĎ p√°rn√°zat, valamint a k√ľlsŇĎ bevonat megromolhat. A nem megfelelŇĎ sportruh√°zat alkalmatlann√° v√°l√°s√°nak √©s cser√©j√©nek kock√°zata. De n√©ha a kesztyŇĪk annyira piszkosak, hogy lehetetlen nem mosni ŇĎket.

√Ėssze√°ll√≠tottunk egy list√°t azokr√≥l a javaslatokr√≥l, amelyek seg√≠tenek √Ėnnek abban, hogy j√≥l vigy√°zzon a bokszkesztyŇĪj√©re.

A bokszkesztyŇĪk mos√°s√°nak szab√°lyai

A bokszkesztyŇĪk nem tŇĪrik a hosszan tart√≥ v√≠zzel val√≥ √©rintkez√©st. Ezek a term√©kek t√∂bb r√©tegbŇĎl k√©sz√ľlnek, √©s bel√ľl t√∂ltŇĎanyaggal rendelkeznek, hogy l√°gy√≠ts√°k az √ľt√©seket. Ha a t√∂ltel√©k √°tnedvesedik, fenn√°ll a csom√≥k√©pzŇĎd√©s vesz√©lye, √©s a kesztyŇĪ m√°r nem lesz p√°rn√°zott.

Mindig viseljen k√∂t√©st a kesztyŇĪ alatt: az izzadts√°got felsz√≠vja, a nedvess√©get t√°vol tartja, √©s minim√°lis idŇĎbe telik megsz√°radni.

Figyelem!A kesztyŇĪ tiszt√°n tart√°sa √©rdek√©ben mossa ki a kesztyŇĪket a lehetŇĎ leggyakrabban, lehetŇĎleg minden √ľl√©s ut√°n. Ha edz√©s ut√°n kiszellŇĎzteti ŇĎket, megakad√°lyozza a savany√ļ szag kialakul√°s√°t.

Ne haszn√°ljon hagyom√°nyos mos√≥port: a szemcs√©k megtapadnak a bŇĎr√∂n √©s a p√°rn√°zaton, √©s m√©g egy alapos √∂bl√≠t√©ssel sem lehet megszabadulni tŇĎl√ľk. A foly√©kony g√©lek megfelelŇĎ megold√°st jelentenek. Ha nem, haszn√°ljon foly√©kony babaszappant vagy szulf√°tmentes sampont.

Hogyan kell mosni a bokszkesztyŇĪt

Hogyan kell mosni a bokszkesztyŇĪt k√©zzel

A kesztyŇĪket √≥vatosan √°ztassa legfeljebb 30 ¬įC-os v√≠zben k√∂r√ľlbel√ľl 1-2 √≥r√°n kereszt√ľl. Ha a hŇĎm√©rs√©klet t√ļl alacsony vagy t√ļl magas, fenn√°ll a bŇĎr felreped√©s√©nek vesz√©lye. Biztos√≠tani kell, hogy ne jusson be v√≠z.

Haszn√°ljon puha kef√©t, hogy megszabaduljon a szennyezŇĎd√©sektŇĎl a belsŇĎ oldalon. A puha szivacs optim√°lis a k√ľlt√©ri foltokhoz. Kem√©ny szennyezŇĎd√©sek (pl. v√©rfoltok) eset√©n √°ztasson be egy vattakorongot hidrog√©n-peroxidba, √©s t√∂r√∂lje √°t vele a kesztyŇĪt.

Mos√°s ut√°n √ľt√∂gesse egym√°shoz a kesztyŇĪt, hogy az √∂sszes folyad√©k t√°vozzon belŇĎle. Ne nyomja vagy csavarja ki a term√©ket.

Olvasson tov√°bb  Hogyan kell haszn√°lni a Vanish-t

A kesztyŇĪt√∂ltŇĎ hajlamos a “felhalmoz√≥d√°sra”. Ha a sz√°r√≠t√°s ut√°n sem egyenesedik ki, a berendez√©st ki kell cser√©lni, mivel az nem biztons√°gos az eg√©szs√©gre.

Hogyan kell mosni a bokszkesztyŇĪt a mos√≥g√©pben?

Ezeket a ruhadarabokat nem szabad mos√≥g√©pben mosni. A bŇĎr megrepedhet vagy repedezett√© v√°lhat, a term√©szetes bŇĎr pedig elvesz√≠theti eredeti megjelen√©s√©t √©s megvetemedhet. A kesztyŇĪk is zsugorodnak.

A g√©pi mos√°s csak akkor √©sszerŇĪ, ha a kesztyŇĪ k√©zi mos√°sa √©s alapos kiszellŇĎztet√©se nem elegendŇĎ. De vigy√°zzon: m√©g egy mos√°s ut√°n is lehets√©ges, hogy √ļj kesztyŇĪt kell v√°s√°rolnia.

A kesztyŇĪk v√©delme √©rdek√©ben helyezze ŇĎket egy mos√≥zs√°kba vagy norm√°l p√°rnahuzatba, √©s csak ezut√°n tegye √°t a felszerel√©st a dobba.

K√≠m√©lŇĎ mos√°si program √©s 20¬įC √©s 30¬įC k√∂z√∂tti v√≠zhŇĎm√©rs√©klet alkalmas. A p√∂rg√©s funkci√≥ kikapcsol√°sa. A kellemetlen szagok elker√ľl√©se √©rdek√©ben haszn√°lhat l√°gy√≠t√≥szert.

Figyelem!A mos√≥g√©pben t√∂rt√©nŇĎ mos√°s nem puszt√≠tja el a k√≥rokoz√≥ bakt√©riumokat. A kesztyŇĪket ezen fel√ľl fertŇĎtlen√≠teni kell.

A fertŇĎtlen√≠t√©sre a cipŇĎkh√∂z tervezett antibakteri√°lis oldatok alkalmasak: olcs√≥bbak √©s ugyanolyan √∂sszet√©telŇĪek, mint a kifejezetten bokszkesztyŇĪkh√∂z tervezett term√©kek:

  1. Collonil:A szagtalan√≠t√≥ spray nagyon hat√©kony, gazdas√°gos √©s sokoldal√ļ term√©k;

  2. “Az √©rint√©s: Antimikrobi√°lis √©s antiszeptikus spray, megakad√°lyozza a bakt√©riumok elszaporod√°s√°t;

  3. Szalamandra: antibakteriális spray, megakadályozza a kellemetlen szagokat és a mikroorganizmusok kialakulását;

  4. Cilven:Antimikrobi√°lis √©s antibakteri√°lis hat√°s√ļ;

  5. Nincs bŇĪzA p√°rna dezodor felsz√≠vja a nedvess√©get a bokszkesztyŇĪ belsej√©ben, kik√ľsz√∂b√∂lve a bakt√©riumokat.

Hogyan kell megsz√°r√≠tani a bokszkesztyŇĪt

A mos√°s befejez√©se ut√°n hagyja, hogy a v√≠z mag√°t√≥l lefolyjon. Ne csavarja ki a kesztyŇĪt, √©s ne p√∂rgesse meg. A kesztyŇĪt sŇĪrŇĪn csomagolja be √ļjs√°gpap√≠rral, hogy a folyad√©kot felfogja benne. Ezut√°n haszn√°ljon hajsz√°r√≠t√≥t vagy elektromos sz√°r√≠t√≥t, √©s akassza ki a kesztyŇĪt sz√°radni.

A kesztyŇĪt mindig a szabadban, erk√©lyen vagy szellŇĎztetett helyis√©gben sz√°r√≠tsa meg. A term√©kekben pen√©sz alakulhat ki, ha nem sz√°r√≠tj√°k ki ŇĎket alaposan. Ne tartsa a kesztyŇĪt k√∂zvetlen napf√©nyben. Ne tegye ŇĎket forr√≥ radi√°torra.

A bokszkesztyŇĪk sz√°rad√°sa t√∂bb napig is eltarthat.

Olvasson tov√°bb  Milyen gyakran takar√≠tj√°k az oktat√°si int√©zm√©ny (√≥voda, iskola, egyetem) ter√ľlet√©t?

A sz√°r√≠t√°si folyamat ut√°n a kesztyŇĪ bŇĎr√©t ricinusolajjal, glicerinnel vagy fel√ľletkezelŇĎvel l√°gy√≠thatja. Ne haszn√°ljon hintŇĎporos vagy viaszos szivacsot, mert ezek nyomot hagynak a m√°sik szem√©ly bŇĎr√©n.

Minden edz√©s ut√°n sz√°r√≠tsa meg a kesztyŇĪj√©t, m√©g akkor is, ha k√∂t√©st haszn√°l. T√∂mje ki a kesztyŇĪt pap√≠rdarabk√°kkal (p√©ld√°ul r√©gi √ļjs√°gpap√≠rokkal), hogy felsz√≠vja a folyad√©kot. A hintŇĎpor szint√©n j√≥ m√≥dszer arra, hogy a nedvess√©get elsz√≠vja bel√ľlrŇĎl.

Hogyan lehet megszabadulni az izzadtságszagtól

Van 5 m√≥dszer, amellyel gyorsan elt√°vol√≠thatja a kellemetlen szagot a term√©kek belsej√©bŇĎl:

  1. Hideg. A kesztyŇĪt tegye egy zacsk√≥ba, majd tegye a fagyaszt√≥ba 6-8 √≥r√°ra. A legalacsonyabb hŇĎm√©rs√©klet elpuszt√≠tja a k√≥rokoz√≥ bakt√©riumokat. Ezut√°n akassza fel a kesztyŇĪt az erk√©lyre, vagy hagyja szellŇĎztetett helyen. Ne “fagyassza” t√ļl gyakran a ruh√°t – k√ľl√∂nben a term√©szetes bŇĎr megromlik;

  2. Almaecet. Tegy√ľnk almaecetbe √°ztatott vattakorongokat a kesztyŇĪbe 2 √≥r√°ra. Ezut√°n hagyja a kesztyŇĪt 2 napig sz√°radni az erk√©lyen;

  3. Antibakteri√°lis spray. Sportboltokban √°rulj√°k. Vigye fel a term√©ket a kesztyŇĪ k√ľlsŇĎ √©s belsŇĎ oldal√°ra. Lehet, hogy a folyamatot 3-4 alkalommal meg kell ism√©telni az izzadts√°gszag elt√ľntet√©s√©hez.

  4. Teafilterek.Az edz√©s ut√°n mindk√©t kesztyŇĪbe tegyen teaf√ľveget vagy sz√°r√≠tott n√∂v√©nyt, p√©ld√°ul t√∂lgyfak√©rget, levendul√°t vagy ment√°t.

  5. Haszn√°lhatja aAntibakteri√°lis spray, dezodor. Hagyja a kesztyŇĪt egy √©jszak√°n √°t sz√°radni az erk√©lyen.

√Črt√©kelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Hell√≥ mindenkinek! √Čn vagyok Cybulya Guculka, √©s nagy lelkesed√©ssel osztom meg szenved√©lyemet a h√°ztart√°si g√©pek jav√≠t√°s√°val √©s telep√≠t√©s√©vel kapcsolatban. Ennek az oldalnak az √≠r√≥jak√©nt engem a technol√≥gia ir√°nti szeretetem √©s a v√°gy hajt, hogy seg√≠tsek m√°soknak meg√©rteni √©s megoldani a g√©peikkel kapcsolatos probl√©m√°kat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: