Hogyan våljunk sikeressé

Sikeresnek lenni jelenleg divatos. Az erƑs emberek arra törekszenek, hogy konkrĂ©t cĂ©lokat tƱzzenek ki, Ă©s megvan bennĂŒk az akarat, hogy elĂ©rjĂ©k azokat. Mindenki, aki Ă©rtelmesen akarja Ă©lni az Ă©letĂ©t, Ă©s sok ideje van rĂĄ, sikerre törekszik. Sok kultĂșrĂĄban a siker kĂŒlönbözƑ mĂ©rtĂ©kkel mĂ©rhetƑ. Ezeket a tĂĄrsadalomban uralkodĂł Ă©rtĂ©kek hatĂĄrozzĂĄk meg. Sikeresnek lenni azt jelenti, hogy kĂ©pes vagy megvalĂłsĂ­tani a benned rejlƑ lehetƑsĂ©geket, hogy önĂĄllĂłnak Ă©rzed magad Ă©s kĂ©pes vagy szĂĄmos eredmĂ©nyre. TehĂĄt hogyan lehet elĂ©rni? Milyen lĂ©pĂ©seket kell tenni? NĂ©zzĂŒk meg ezt a kĂ©rdĂ©st rĂ©szletesen.

Hogyan vålhatsz sikeres emberré

TƱzzön ki egy célt

MielƑtt cselekedni tudnĂĄnk, tudnunk kell, hogy mit akarunk elĂ©rni. Önmagunk megĂ©rtĂ©se mĂ©ly Ă©rzelmi elĂ©gedettsĂ©get okoz. MĂĄskĂŒlönben lehet, hogy el sem indul. A siker szereti a vĂĄllalkozĂł szellemƱ embereket, akik kĂ©szek kockĂĄzatot vĂĄllalni Ă©s tervei szerint cselekedni. Egy hosszĂș Ășt mindig az elsƑ lĂ©pĂ©ssel kezdƑdik. ElƑször a vĂ©geredmĂ©nyt kell lĂĄtnunk magunk elƑtt. Az ĂĄlomnak teljesĂŒlnie kell. MĂĄs szĂłval, hinni kell benne. A cĂ©l kitƱzĂ©se az elsƑ szakasz, ahol sokan elakadnak. Az egĂ©sznek az a lĂ©nyege, hogy az emberek fĂ©lnek felelƑssĂ©get vĂĄllalni azĂ©rt, ami törtĂ©nik. Úgy Ă©rzik, hogy a vĂ©gĂ©n mĂ©g rosszabb lesz, mint amilyennek elsƑre tƱnik. De a lĂ©nyeg az, hogy amĂ­g nem tƱzĂŒnk ki egy cĂ©lt, addig semmi sem fog vĂĄltozni az Ă©letĂŒnkben.

A felelƑssĂ©gvĂĄllalĂĄs elƑsegĂ­tĂ©se

Erre azĂ©rt van szĂŒksĂ©g, hogy ne ĂĄlljunk meg fĂ©lĂșton, Ă©s az elsƑ kudarcnĂĄl ne utasĂ­tsuk el a tovĂĄbbi lĂ©pĂ©seket. Ha van egy ĂĄlmod, akkor felelƑs vagy Ă©rte. Az egyĂ©nnek kell eldöntenie, hogy az elĂ©rt eredmĂ©nyekre akar-e Ă©pĂ­teni, vagy hagyja a dolgokat Ășgy, ahogy vannak. Meg kell tenned az erƑfeszĂ­tĂ©st, hogy megkapd, amit akarsz, hogy ne okozz csalĂłdĂĄst magadnak. A felelƑssĂ©gvĂĄllalĂĄs azt jelenti, hogy nem hagyod, hogy a nyomasztĂł körĂŒlmĂ©nyek befolyĂĄsoljanak tĂ©ged. Ön csak Ă©li az Ă©letĂ©t a jövƑkĂ©pĂ©vel összhangban, Ă©s a vĂĄlasztott stratĂ©giĂĄjĂĄnak megfelelƑen cselekszik. Nincs Ă©rtelme tĂșlzottan szorongani Ă©s aggĂłdni. ÉrtsĂ©k meg, hogy a siker a sajĂĄt cĂ©ljuk Ă©s egyĂ©ni Ă©letĂștjuk megĂ©rtĂ©sĂ©hez kapcsolĂłdik. Ha mindenki vigyĂĄzna magĂĄra, sokkal kevesebb boldogtalan ember lenne.

VĂĄlasszon mentort

Nem szabad elfelejteni, hogy lehetetlen egyedĂŒl haladni egy cĂ©l felĂ© anĂ©lkĂŒl, hogy ne lenne elkĂ©pzelĂ©sĂŒnk arrĂłl, hogyan kell ezt megtenni. Mindannyiunknak szĂŒksĂ©ge van egy kĂ­vĂŒlrƑl jövƑ pozitĂ­v pĂ©ldĂĄra ahhoz, hogy a sikerhez vezetƑ utat megĂ©pĂ­tsĂŒk. A szĂŒksĂ©ges inspirĂĄciĂł megszerzĂ©sĂ©hez hasznĂĄlhatsz egy ilyen pĂ©ldĂĄt is. LegalĂĄbbis többet kell megtudnia az ĂŒgyrƑl, több informĂĄciĂłt kell szereznie, Ă©s van valakije, akivel konzultĂĄlhat. Egy hasonlĂłan gondolkodĂł szemĂ©ly mindent megvĂĄltoztat. De egy ilyen kĂŒldetĂ©s nem valĂłszĂ­nƱ, hogy gyors lesz. NĂ©ha Ă©vekbe telik, mire jelentƑs vĂĄltozĂĄs ĂĄll be az ember gondolkodĂĄsmĂłdjĂĄban. A mentor kivĂĄlasztĂĄsa itt döntƑ szerepet jĂĄtszik. Érzelmileg kell kötƑdnöd ahhoz a szemĂ©lyhez, aki a legnagyobb bizalommal tölt el tĂ©ged. Egy igazi mentor kĂ©pes inspirĂĄlni, remĂ©nyt adni egy boldog jövƑre, segĂ­teni nĂ©hĂĄny dolog felĂŒlvizsgĂĄlatĂĄban. VĂĄlassza meg bölcsen a mentorĂĄt, ne bĂ­zzon az elsƑ emberben, akivel talĂĄlkozik.

Olvasson tovĂĄbb  Hogyan higgyĂŒnk Ășjra önmagunkban - gyakorlatok gyakorlĂł pszicholĂłgusoktĂłl

Stratégia kivålasztåsa

Hogyan vålhatsz sikeres emberré

Minden cĂ©lt el kell Ă©rni. Nem vĂĄlik valĂłra magĂĄtĂłl. EzĂ©rt fontos, hogy mĂĄr az elejĂ©n eldöntsĂŒk, melyik utat szeretnĂ©nk követni. Nem lehet egyszerre több utat követni. Sokan elkövetik ugyanazt a hibĂĄt: mindig egyik dologrĂłl a mĂĄsikra ugranak, kiprĂłbĂĄlnak valami Ășjat, Ă©s nem fejezik be, amit elkezdtek. Ha a szerencsĂ©t keresed, ne feledd, hogy nem az a helyes. A sikerhez vezetƑ utadnak illeszkednie kell a szemĂ©lyisĂ©gedhez. Egyesek alkalmasak a gyors fejlƑdĂ©sre, mĂĄsok inkĂĄbb fokozatosan Ă©s lassan haladnak. A kulcs a pozitĂ­v hozzĂĄĂĄllĂĄs Ă©s a cĂ©ltudatossĂĄg fenntartĂĄsa. KövetkezĂ©skĂ©ppen a stratĂ©gia megvĂĄlasztĂĄsa teljes mĂ©rtĂ©kben ÖntƑl fĂŒgg.

Az ötlet

Az ötlet olyasmi, ami arra ösztönöz, hogy Ășj Ă©s ismeretlen tapasztalatokat prĂłbĂĄljunk ki. Az inspirĂĄciĂł lĂĄngja Ă©rzelmileg felemel minket, örömet okoz Ă©s szĂĄrnyalni fog minket. EzĂ©rt akarsz egy adott ĂŒtemben haladni, hogy legalĂĄbb egy kielĂ©gĂ­tƑ eredmĂ©ny elĂ©rĂ©sĂ©re törekedj. Egy szĂ©p gondolat utat mutat, sok ajtĂłt nyit meg, felelƑssĂ©gre, bizalomra tanĂ­t. Egy inspirĂĄlĂł ötlettel gyƑzelemre ĂĄllĂ­thatod magad, megtanulhatsz könnyedĂ©n megbirkĂłzni a megterhelƑ akadĂĄlyokkal.

A sikeres emberek tudjĂĄk, hogy az ötletek a legvĂĄratlanabb pillanatban tĂĄmadhatnak. Nagyon frusztrĂĄlĂł, ha a sajĂĄt figyelmetlensĂ©ged Ă©s figyelmetlensĂ©ged miatt veszĂ­ted el Ƒket. Ez az oka annak, hogy tisztĂĄban kell lenned magaddal. ElƑzetesen gondoskodjon arrĂłl, hogy legyen nĂĄla egy jegyzetfĂŒzet Ă©s egy toll. Így elkerĂŒlhetƑ az a helyzet, hogy egy inspirĂĄlĂł ötlet felbukkanjon, Ă©s Ön csak azĂ©rt hagyja elszaladni, mert nem ragadta meg idƑben. Legyen Ă©sszerƱ önmagĂĄval Ă©s a gondolataival, Ă©s tisztelje a sajĂĄt munkĂĄjĂĄt.

A napi rendszer

Lehetetlen nem egyetĂ©rteni azzal, hogy egy sikeres embernek jĂł szokĂĄsai vannak. dolgozzon ki egy rutint, amit követni akar. Kövesse a szemĂ©lyes idƑbeosztĂĄsĂĄt a lehetƑ legvilĂĄgosabban. Csak ekkor alakulhat ki az önbizalom Ă©s nƑhet az Ă©lettel valĂł ĂĄltalĂĄnos elĂ©gedettsĂ©g Ă©rzĂ©se. Ha a lazĂ­tĂĄs vĂĄgya felmerĂŒl, soha ne engedj neki. KĂŒlönben nem leszel kĂ©pes meghĂłdĂ­tani egy mĂĄsik alkalommal. Ilyenkor az emberek elkezdenek beszĂ©lni az akarathiĂĄnyukrĂłl, a bĂĄtorsĂĄguk hiĂĄnyĂĄrĂłl… De amint kialakĂ­t egy optimĂĄlis napi rutint, Ă©s jĂł formĂĄba hozza magĂĄt, a helyzet visszatĂ©r a normĂĄlis kerĂ©kvĂĄgĂĄsba. Ekkor keletkezik a szĂŒksĂ©ges belsƑ erƑforrĂĄs, kialakul a teljessĂ©g Ă©rzĂ©se. Minden problĂ©ma kezelhetƑnek Ă©s lekĂŒzdhetƑnek tƱnik. A szemĂ©ly pĂĄratlan önbizalmat Ă©rez, a vĂĄgyat, hogy nagyszerƱ eredmĂ©nyeket Ă©rjen el. KorĂĄn fekĂŒdj le, korĂĄn kelj fel Ă©s azonnal munkĂĄhoz lĂĄss!. ÁllĂ­tsd be magadnak azokat a tevĂ©kenysĂ©geket, amelyeket minden nap el akarsz vĂ©gezni. Éreznie kell, hogy belsƑ ĂĄllapota a legjobb, Ă©s kĂ©pes lesz megbirkĂłzni bĂĄrmilyen negatĂ­v helyzettel. VĂ©gezze a napi rutinokat ugyanabban az idƑben. Akkor Ă©rezni fogod, hogy mennyivel könnyebb Ă©lni, tervezni Ă©s azt tenni, amit akarsz.

Olvasson tovĂĄbb  Hogyan lehet egy embert levelezĂ©ssel Ă©rdekelni Önt

Gyakorlati intézkedések

Minden vĂĄllalkozĂł, aki valamilyen szintƱ sikert Ă©rt el, tudja, hogy Ă©vek kemĂ©ny munkĂĄja ĂĄll egy nagyszerƱ ötlet mögött. Semmit sem lehet varĂĄzsĂŒtĂ©sre elĂ©rni, mindenhez idƑ kell. Meg kell tanulnod produktĂ­vnak lenni, Ă©s nem szabad, hogy idegen dolgok vonjĂĄk el a figyelmedet. Bizonyos esetekben bĂĄtran vissza kell utasĂ­tani Ă©s nemet kell mondani, nĂ©ha asszertĂ­van kell cselekedni. MĂĄs szĂłval, gyakorlatiasnak, proaktĂ­vnak Ă©s cĂ©ltudatosnak kell lenni.

Képzési könyvek

Hogyan legyĂŒnk sikeresek

A sikeres emberek egĂ©sz Ă©letĂŒk sorĂĄn tanulnak. Soha nem pihennek a babĂ©rjaikon, mert folyamatosan Ășj tĂĄvlatokat lĂĄtnak maguk elƑtt. Fontos, hogy megprĂłbĂĄljunk elƑre felĂ©pĂ­teni egy konkrĂ©t viselkedĂ©si modellt, Ă©s megprĂłbĂĄljuk követni azt. Hasznos figyelembe venni Natalia Grace, Valerij Sinelnikov, Valerij Szinelnikov, Valerij Szinelnikov, Valerij Szinelnikov, Valerij Sinelnikov. KĂŒlföldi szerzƑk közĂŒl Malcolm Gladwell, Joe Vitale hasznosak.

ÖnszervezƑdĂ©s

Csak egy sikeres ember ismeri igazĂĄn az idƑgazdĂĄlkodĂĄs Ă©rtĂ©kĂ©t. NehĂ©z elkĂ©pzelni egy sikeres vĂĄllalkozĂłt, aki idƑrƑl idƑre dolgozik, Ă©s mindig keresi a pihenĂ©s pillanatĂĄt. Nem, meg kell prĂłbĂĄlnia összpontosĂ­tani, proaktĂ­vnak Ă©s vĂĄllalkozĂł szellemƱnek lenni. A sikeres ember szenvedĂ©lyesen szereti azt, amit csinĂĄl – a lehetƑ legnagyobb pozitĂ­v eredmĂ©nyt akarja elĂ©rni. Ez az egyetlen mĂłdja annak, hogy ne vesztegesse az idejĂ©t. ÉrtĂ©kelj minden pillanatot, ami a cĂ©lodhoz vezet. Töltsön ĂłrĂĄkat önkĂ©pzĂ©ssel, ne rohanjon el a felelƑssĂ©g elƑl!.

Pszichológiai problémåk megoldåsa

NĂ©hĂĄny szemĂ©lyes szempont megakadĂĄlyozhatja a cĂ©l elĂ©rĂ©sĂ©ben. A helyzet az, hogy a valĂłdi cselekedetek erƑsen kötƑdnek az Ă©rzĂ©sekhez Ă©s az Ă©rzelmekhez. Ha egy szemĂ©lynek pszicholĂłgiai problĂ©mĂĄi vannak, jobb, ha megprĂłbĂĄlja megoldani Ƒket elƑre, mĂ©g mielƑtt az ĂŒzletre tĂ©rne. oktatĂĄs 1 Ha egy szemĂ©lynek pszicholĂłgiai problĂ©mĂĄi vannak, jobb, ha elƑre megprĂłbĂĄlja megoldani Ƒket, mĂ©g mielƑtt az ĂŒzletre tĂ©rne. A dolgok egy idƑben törtĂ©nƑ elvĂ©gzĂ©se, hogy ne vonja el a figyelmĂ©t, ne okozzon extra nehĂ©zsĂ©geket, vagy ne növelje a fĂ©lelmeit Ă©s az önbizalomhiĂĄnyt. Ha ez szĂŒksĂ©ges, keressen fel egy pszicholĂłgust. RĂ©gi sĂ©relmek, sĂ©relmek feloldĂĄsa önmaguk Ă©s mĂĄsok ellen. Fontos, hogy tiszta szĂ­vvel Ă©s remĂ©nnyel lĂ©pjĂŒnk be az Ă©let Ășj szakaszĂĄba.

Olvasson tovĂĄbb  Hogyan lehet megszabadulni a szociofĂłbiĂĄtĂłl?

Javítsa stratégiåit

Vannak esetek, amikor a vĂĄlasztott viselkedĂ©si irĂĄnyvonal bĂĄrmilyen okbĂłl nem mƱködik, vagy nem hoz elegendƑ eredmĂ©nyt. Ebben az esetben soha ne add fel. Ne fĂ©lj elƑre menni Ă©s kiprĂłbĂĄlni valami Ășjat!. Az irĂĄnyvĂĄltĂĄs nĂ©ha Ă­gĂ©retes lehet. Csak nem kell visszavonulni a nehĂ©zsĂ©gekkel szemben, Ă©s nem kell csalĂłdni magadban.

Jó éjszakai pihenés

RĂ©gĂłta ismert, hogy csak azok, akik tudjĂĄk, hogyan kell jĂłl pihenni, kĂ©pesek elkĂ©pesztƑ eredmĂ©nyeket elĂ©rni. VĂ©gtĂ©re is, ha folyamatosan dolgozol, akkor nagyon hamar kimerĂŒl a belsƑ erƑforrĂĄs. Ha elkĂ©pesztƑ felfedezĂ©seket akarsz tenni, valami lĂ©nyeges dolgot akarsz elĂ©rni, ne tagadd meg magadtĂłl a pihenĂ©st. Ez nem luxus, hanem valĂłdi szĂŒksĂ©glet, amely nĂ©lkĂŒl aligha lehet megtenni. De a megfelelƑ mĂłdon kell pihenned is. A legjobb, ha nem a televĂ­ziĂł elƑtt töltjĂŒk az idƑt otthon. Sokkal hasznosabb elmenni oda, ahovĂĄ a szĂ­ved vĂĄgyik. Az Ă©rtelmes pihenĂ©s akkor kezdƑdik, amikor az egyĂ©nt nem terhelik tovĂĄbbi nyomasztĂł gondolatok. A pihenĂ©s idejĂ©n a lehetƑ legjobban el kell vonnia magĂĄt attĂłl, ami törtĂ©nik, kĂŒlönösen a negatĂ­v aspektusoktĂłl. Nem helyes a vĂ©gtelensĂ©gig a munkĂĄn gondolkodni, egyĂĄltalĂĄn belemenni a munkafolyamatokba.

TehĂĄt, ahhoz, hogy sikeres emberrĂ© vĂĄlj, meg kell vĂĄltoztatnod magadat. Nem lehet nagyszerƱ eredmĂ©nyeket elĂ©rni a megfelelƑ erƑfeszĂ­tĂ©sek nĂ©lkĂŒl. A jelentƑs vĂĄltozĂĄsok fokozatosan, sƑt Ă©szrevĂ©tlenĂŒl törtĂ©nnek, de befolyĂĄsoljĂĄk az öntudat Ă©s a jövƑbeli kilĂĄtĂĄsok fejlƑdĂ©sĂ©t. Ne siessen, adjon idƑt magĂĄnak, hogy sokat megĂ©rtsen, döntsön Ă©s levonja a megfelelƑ következtetĂ©seket. A siker azok szĂĄmĂĄra jön el, akik hajlandĂłak kockĂĄzatot vĂĄllalni, akik nem fĂ©lnek cselekedni… Fontos, hogy mĂĄr a kezdetektƑl fogva a megfelelƑ vĂĄlasztĂĄst hozza meg magĂĄnak.

ÉrtĂ©kelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzåadåsa

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: