A baba 8 hónapig nem ül

Gyakran előfordul, hogy a gyermek 7 vagy 8 hónapos, de még mindig nem ül le, ami az anya aggodalmát okozza. oktatás 1 A gyermek nem ül le, de a gyermek még mindig nem ül le. Próbáljuk meg kideríteni ennek az állapotnak az okait, és mit kell tennie az anyukának, ha a baba nem ül le 8 hónapos korában.

Egy anya játszik 8 hónapos kislányával.jpg

Okok

Az anyának elsősorban nem szabad pánikba esnie, mert ő és gyermeke szorosan összekapcsolódnak. A legtöbbször azonban nincs ok az aggodalomra. Mivel minden gyermek más és más, mindegyiknek más a fejlődési üteme. Egyes csecsemők gyorsan tanulnak új készségeket, mások később, mint társaik. Néhányan először járni tanulnak meg, majd kúszni és ülni.

Evgeny Komarovsky, orosz gyermekorvos azt mondja, hogy ha a gyermek nem ül le egyedül, akkor egy évig nincs ok az aggodalomra, különösen akkor, ha képes mászni, a támogatás közelében állva. Ha egy baba nem ül le önállóan, de aktív és jól növekszik, és az egészségi állapota nem ad okot aggodalomra a szülőknek és az orvosoknak, ezt a norma egyéni változatának kell tekinteni.Ezt az állapotot leggyakrabban a következő okok okozzák:

 1. Gyenge izmok.Fordítson figyelmet a tornára, masszázsra, megfelelő testmozgásra, hogy a baba izmai megerősödjenek.

 2. Az idegrendszer felkészületlensége. A gyermek agyának időre van szüksége ahhoz, hogy alkalmazkodjon a függőleges testtartáshoz.

 3. Túlsúlyos. Egy túlsúlyos gyermeknek nagyobb erőfeszítésre van szüksége, mint egy kis méretű gyermeknek. Az izomrendszere feszültebb. Segítsen a babának izomerősítő gyakorlatokkal.

 4. Betegség. Ha a gyermek beteg, akkor negatív reakciót mutat az oltásra, és ebben az esetben a teste az élet fenntartására irányítja az energiáját, nem pedig a fejlődésre.

 5. A szülés és a terhesség sajátosságai.A hipoxiás, koraszülött, vérszegény csecsemők fejlődése lassabb, mint az egészséges csecsemőké. A szülőknek csak egy kicsit tovább kell várniuk, és a gyermek fel fog ülni.

 6. Veleszületett hibák.Ez az ok általában az élet első hónapjaiban jelentkezik, vagy akár már a születés előtt diagnosztizálják. Ebben az esetben fontos a rendszeres orvosi ellenőrzés.

Amikor a helyzet nem ad okot aggodalomra

A szülőknek nem kell megijedniük, hogy a baba 8 hónapos korában még nem ül fel magától:

 1. aktív;

 2. jól hízik;

 3. felemeli a fejét;

 4. játékokat tart a kezében

 5. megfordul;

 6. Kúszás;

 7. megfigyeli a környezetét;

 8. Reagál a szeretteire.

Olvasson tovább  Mi a legjobb módja annak, hogy a baba zabkását tejjel főzzük - receptek és tippek

Ebben az esetben a helyzet nem ad okot aggodalomra. A babának megvan a saját egyéni menetrendje, és akkor tanul meg felülni, amikor izmai, gerince és agya készen áll erre az új készségre.

Mikor válik szükségessé az orvosi konzultáció?

Ha a gyermek 8 hónapos korában még nem ül fel, de egyébként jó állapotban van, akkor a következőkről van szó. Ha súlyos állapota van, akkor az nem csak egy tünet, hanem egy összetett.

 1. elégtelen testsúly, gyenge súlygyarapodás;

 2. forgatja a szemét, vagy éppen ellenkezőleg, kidülled;

 3. Alul- vagy túlfeszített izomtónus;

 4. Indokolatlan nyugtalanság;

 5. Lassan növekvő fontanelle;

 6. kancsalság;

 7. Képtelenség a 4 hónapos csecsemők által végzett feladatok elvégzésére.

A következő jelek késleltetett motoros fejlődésre utalhatnak:

 1. a gyermek még nem tanulta meg a hasról hátrafordulást és fordítva;

 2. A szülők egyenes felületre helyezik a babát, lökdösődés vagy ugrálás nélkül;

 3. nincs ébresztés;

 4. A baba nem dúdol, nem nyúl egy tárgy után, nem mosolyog, és nem reagál másokra;

 5. Ha hason fekszik, nem tudja kiegyenesíteni a karját, hogy felvegye a játékot.

Mindezek a jelek azt jelzik, hogy neurológushoz kell fordulni és további vizsgálatot kell végezni.

Mit kell tennie a szülőknek, ha a baba 8 hónapos korában nem ül

A baba 8 hónapig nem fog ülni

Gyakran felmerül a fiatal szülőkben a kérdés, hogy gyermeküket meg kell-e tanítani ülni.Az anyák között a nőknek két csoportja van:

 1. Az egyik csoport úgy véli, hogy semmit sem kell tenni. Minden gyermek a saját egyéniségének megfelelően fejlődik, mindenről a természet gondoskodik.

 2. A másik csoport azon a véleményen van, hogy a babát olyan időpontban kell beültetni, amely orvosilag elfogadható.

Benjamin Spock amerikai gyermekorvos a Baby and Childcare című könyvében azt mondja, hogy a gyermek az emberi fejlődés minden szakaszán átmegy. Természetesen vannak korhatár-előírások. De ez természetes, mivel az egészséges gyermekek nagymértékben különböznek a fejlődésükben. Vannak olyan ritka betegségek, amelyek akadályozzák a normális motoros fejlődést, de csak orvos tudja diagnosztizálni őket. A szülők segíthetik gyermekük fejlődését, de csak olyan módon, hogy ne ártsanak neki.

Először is, ha kétségeik vannak, a szülőknek konzultálniuk kell gyermekorvosukkal és neurológusukkal. Ha a szakember nem talál semmilyen rendellenességet, a gyermek egészséges. A baba jól van-e, ha megfigyeli, hogy jól van-e. Ha mindkét oldalra át tud fordulni, a lábát a hasa alá tudja húzni, megérti, hol vannak a lábai és a karjai, akkor a gyermek harmonikusan fejlődik. Ő minden bizonnyal üljön fel, talán később, mint társaik.

A szülőknek 8 hónapos korban nem szabad bátorítaniuk a felülést. Mert ha nem ül fel, akkor az izmai és a gerince még nem áll készen erre az új testhelyzetre. Ebben az esetben minél később áll fel, annál jobb. Ellenkező esetben káros lehet. A gyermekgyógyászatban úgy vélik, hogy sokkal jobb, ha a baba kúszik, mintha ülne.

Olvasson tovább  Hogyan beszélgessünk gyermekünkkel, hogy közös nevezőre jussunk

Ha a szülők segíteni akarnak a baba gyorsabb fejlődésében, akkor jobb, ha megtanítjuk neki, hogy másszon. A kúszást a baba gyakori hasra helyezésével gyakorolják. Egy új, vonzó játékot lehet előtte elhelyezni, egy kezet lehet a lábához helyezni, amelyre a baba “kúszó” mozdulatokat végezve ellöki magát. Ez erősíti a hátizmokat. Így a baba gerince felkészül a függőleges terhelésre.

Terápiás és megelőző intézkedésekként hasznos lesz, ha a baba 8 hónapos korában nem ül:

 1. Masszázs. A hozzá nem értő személy kárt okozhat a gyermek testében. Ezért, ha nincs lehetőség arra, hogy minden nap masszírozzanak, az anya csak egy alkalommal vehet részt, hogy lássa, hogyan csinálja a szakember.

 2. Korai úszás. Ez egy olyan tevékenység, amely erősíti a test izmait. Ha nincs lehetőség speciális korai fejlesztő csoportban való részvételre az uszodában, a felnőttek fürdőjében való “csobbanás” is hasznos.

 3. Torna. Fizikoterápiát végezhet egy edzővel, vagy otthon is végezheti. A fitball jobb az edzéshez.

Ha a baba még nem ül fel, egyenesen kell tartania. Mindig tartsa az egyik kezét a fenék alatt, a másikat pedig a karok alatt. Ez a pozíció nem terheli feleslegesen a baba gerincét.

Hogyan lehet megmondani, hogy a baba fel fog ülni

Mielőtt a baba leülne, az izmainak fel kell készülniük az előttük álló terhelésre.Megnézheti, hogy a baba készen áll-e erre az új készségre, ha megfigyeli, hogy.

 1. A baba több mint 2 percig tartja a fejét és a vállát.

 2. A kinyújtott karjaira támaszkodik, miközben hason fekszik.

 3. Hanyattfekvéskor megemeli a vállat és a fejet.

 4. Minden oldalra forog, átfordul, könyökre tud támaszkodni.

Amit a szülőknek nem szabad tenniük

A szülőknek nem szabad olyan dolgokat tenniük, amelyek károsíthatják a baba törékeny testét.

 1. Ülő helyzetben ültetni a babát. Minél később ül le a baba, annál egyenesebb a háta és annál jobb a testtartása. Az ülés nagy terhelést jelent a gerincnek, amely nem áll készen rá. Ezért a sok hátprobléma a gyermekeknél.

 2. Benjamin Spock úgy véli, hogy a legjobb dolog, amit a szülők tehetnek, hogy nem segítenek a gyermeküknek ülni, az első lépéseket megtenni vagy állni.

 3. Párnákon ülve. Nem ritka, hogy a szülők látják, hogy a baba megpróbál felülni, és azonnal leültetik a kanapéra egy párnára. Jobb, ha kúszva fejlődik, nem ülve. Ez az a készség, amely erősíti a gyermek csontvázát, felkészítve őt az ülésre és később a járásra.

 4. Tumblers.Ez az eszköz nem segít a motoros apparátus megerősítésében, ahogyan az sok szülő számára tűnik. Valójában a baba pulóverek nem a legjobb vétel. Veszélyesek a gyermekek éretlen csontrendszerére.

Olvasson tovább  Amikor a gyerekek nevetni kezdenek

Mítoszok és ülőhelyek

A nagymamák a fiatal szülőknek néhány mítoszt tanítanak az ülésről, ami a modern gyermekgyógyászat szerint nem több, mint tévhit.

 1. Hat hónapos kor előtt ne tegye fel a babát a méh görbülete miatt. Valójában a gerinc egészséges fejlődése szempontjából nincs különbség a fiú és a lány között. Mindkettőnek nem szabad 6 hónapos kora előtt löketet adni. Ennek semmi köze a nőgyógyászathoz.

 2. A fiúk már 4 hónapos korukban felszerelhetők. Ez egy veszélyes tévhit, amely növeli a gerincbetegségek esélyét serdülőkorban. A pufók gyerekek különösen félnek attól, hogy ebben a korai életkorban felemelik őket. Mert ez megsokszorozza a gerincre nehezedő terhelést.

Hátizomerősítő gyakorlatok

A baba nem ül 8 hónapig

. Zabolotny, Ph.D. in Psychology, S. Shcherbinina, Asszisztens Testnevelési Tanszék, A. Isakov, a sporttudományok adjunktusa, munkájában“A csecsemők gondozásában végzett fizikai gyakorlatok jellemzői” azt mondják, hogy a csecsemők testnevelése teljesebb és hatékonyabb hatást gyakorol a gyermek fejlődésére.

A szükséges célok elérése csak a gyermek képességeinek és a szülők készségeinek kombinációjával lehetséges. A fizikai ösztönzés alkalmazása gondos szülői megközelítést igényel, figyelembe véve a természet természetes erőit. Az összes fizikai tevékenység megfogalmazásának olyan tevékenységeken kell alapulnia, amelyeket a baba ébrenlét közben önállóan végezhet.

Evgeny Komarovsky azt mondja, Hogy a szülőknek nem kell megtanítaniuk a babát felülni, de otthon segíthetsz neki az izmok gyakorlásában. PéldáulÍme néhány gyakorlat a hát erősítésére.

 1. A gyermek a hátán fekszik.A szülők kinyújtják a hüvelykujjukat, amit a baba megragad, és a saját súlyánál fogva hegyes szögben felhúzza a babát. Ezután óvatosan engedje le a felszínre.

 2. A gyermek a hátán fekszik. A szülő felemeli a jobb lábát a bal karjához, majd a bal lábát a jobb karjához.

 3. A gyermek egy felnőtt karjaiban van, háttal neki.A felnőtt hasra fektetve tartja a gyermeket, és 6-szor hajol vele együtt.

 4. Hasra fekvő csecsemők. Egy felnőtt mindkét karját a levegőben tartja. A baba automatikusan felemeli a fejét, ezáltal megterhelve a hátizmokat.

 5. Helyezze a babát hasra egy gimnasztikai labdára. A felnőtt feladata, hogy tartsa és hajlítsa őt különböző oldalakra. Először tartsa a babát a hátánál, majd ha már kényelmesen érzi magát, tartsa a csípőjénél.

 6. A baba a hátán fekszik a fitneszlabdán.A felnőtt finoman gurítja a labdát mindkét oldalra.

 7. Helyezze a babát a hasával a fitneszlabdára, A karjait az oldalára tárja. Az egyik felnőtt fogja a kezét, a másik a lábát, és térdben behajlítja. A baba reflexszerűen behajlítja a lábát a térdénél.

 8. A baba a szülő tenyerén fekszik, a lábát a felnőtt mellkasához szorítva.Óvatosan emelje a babát az ágy fölé. A babának meg kell ívelnie a hátát, és megpróbál egyenesen maradni.

Nem ritka, hogy a 8 hónapos csecsemők még nem ülnek fel. A szülők feladata nem az, hogy leültessék a gyermeket, hanem segíteni kell neki, hogy erősítse az izmokat masszázzsal és tornagyakorlatokkal.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: