A fiam beleszeretett a tanárába: Mit tegyek?.

A helyzet meglehetősen gyakori, nem egyszer a fikcióban leírt, de ez nem kevésbé nehéz egy olyan gyermek szülei számára, akik szembesültek ezzel a problémával. Ez a cikk minden szempontból megvizsgálja a kérdést.

A középiskolás tizenévesek életkori sajátosságai

Miért nem akar egy fiú találkozni a szüleivel?

A szülőknek világosan meg kell határozniuk maguknak, hogy a serdülőkor időszaka egy fiatal fiúban, 14 éves és idősebb korban egyfajta valódi katasztrófa, amelyet a fejlődő ember tapasztal. Ez nem túlzás – ebben a korban egy serdülő teljesen újrateremti magát és egész létezését, olyan élmény, amelyet kevesen élnek át újra. Ezt az időszakot teljes válságként, önmaga elvesztéseként és teljes társadalmi zűrzavarként lehet meghatározni.

A “se hal, se hús” kifejezés találóan jellemzi az idősebb tanulók életkori sajátosságait. Lehet, hogy felnőtt, de nem lehet az a legteljesebb mértékben, és egyáltalán nem úgy néz ki, mint egy gyerek.

Mindehhez kapcsolódik a felnőttek minden oldalról érkező kritikája, a tinédzser folyamatosan bizonytalan, és a felnőtt “jóakarók” folyamatosan megpróbálják őt címkézni. Pontosan ebben az életkorban alakul ki az önbecsülés és az önbecsülés, és ebben az életkorban éri a legnagyobb nyomás a gyermekeket.

A tinédzser változik, megváltoznak az értékei és a prioritásai, és más módokat keres és alkalmaz arra, hogyan reagáljon arra, ami vele és körülötte történik. Szó szerint a fejére szakadt egy új élet, amire teljesen felkészületlenül érte. És lehetetlen lenne felkészülni rá, mindenki belép a felnőtté válás ezen időszakába, és mindenki másképp teszi túl magát rajta.

Ebben a korban kétféle probléma találkozik. A tinédzser számára nehezen feldolgozható külső változások – pattanások, aránytalan végtagnövekedés, elmaradt növekedés stb.. Amellett, hogy a külső, nem nyilvánvaló, de nagyon is valós változások az agyban, amely készen állt arra, hogy végre kialakuljon és működjön “normál üzemmódban”, de egyszer a pubertáskorban élesen megváltoztatja a görbét a folyamatos fejlődés és esik egy “hormonális gödörbe”.

Ez az időszak a tinédzserek átmeneti visszafejlődéseként írható le:

 1. A hormonális háttér és a hormontermelés megváltozásának hatására az agy és annak aktivitása alapvető átrendeződésére kerül sor.

 2. Új, a tinédzser számára ismeretlen szexuális és erotikus tulajdonságok érzései merülnek fel, amelyek összetörik és elpusztítják a fiatalember pszichológiai szervezetének minden korábbi beállítását.

 3. A serdülők folyamatosan új benyomásokon, érzéseken gondolkodnak, és megpróbálják kategorizálni a dolgokat; ennek eredményeképpen nem tudják tartani a fejlődés azonos ütemét, ami a regresszió feltétele.

A szülőknek nem szabad elfelejteniük, hogy a serdülőkor a deviáns viselkedés csúcskorszaka, beleértve az öngyilkosságok, a vicc nélküli valódi öngyilkosságok gyakoriságát, amelyek száma folyamatosan növekszik.

Olvasson tovább  Amikor a gyerekek nevetni kezdenek

Lehetséges okok, amiért egy diák beleszeret egy tanárba

Három ilyen ok lehet. Soroljuk fel mindegyiket, és bontsuk fel őket külön-külön:

 1. Egy valódi érzés kialakulása, amely a jövőben házassághoz vezethet.

 2. A rajongás állapotát, amely ebben a korban minden tinédzserre jellemző, az iskolában egy felnőtt pedagógusra vetítik ki.

 3. Pszichológiai problémák serdülőkorban.

Az első két okot egymástól elválaszthatatlannak kell tekinteni. Ebben az életkorban, mint már említettük, a fiatalok döntéseit erősen befolyásolják a szervezet hormonális változásai, és az agy homloklebenyének területei a mielinizáció folyamatában vannak. Ez az oka annak, hogy a fiatalok 16, 17 vagy akár 18 éves korukban nem látják tisztán a jövőt. A “hosszú távú tervezésért” felelős agyi területek 25 éves korig nem fejlődnek ki teljesen.

Ebből következik, hogy az érzések rögzülhetnek, dominánssá válhatnak, és akár egy jövőbeli házassághoz is vezethetnek. Számos példa van olyan családokra, amelyek hosszú és boldog életet éltek együtt. Ezeket a történeteket például Galina Smith-től hallhatja itt.

A gyermek azonban még nincs abban a helyzetben, hogy különbséget tudjon tenni a valódi, tartós érzések, amelyeket egész életén át fog hordozni, és a múló vágyak és a kamaszkori fantázia között. Ebben egy felnőttnek kell segítenie neki, hogy a fiatalemberrel beszélgetve választ találjon a problémára. Ezt szakaszosan kezeljük:

A legfontosabb dolog az, hogy döntsön, és hogy az általa kiválasztott személy egyedülálló-e, és nem él-e párkapcsolatban egy férfival. Ha nem szabad, akkor meg kell magyarázni annak az ötletnek az abszurditását, hogy egy már felnőtt személyt szeressenek, aki egy másik felnőtt és önálló partnerrel épített kapcsolatot, a szülő példáján keresztül. oktatás 1 Ha nem szabad, akkor meg kell magyarázni a szülő példáját. Ha a fiatal hölgy elérhetőnek tűnik, akkor tovább kell lépnünk a következő lépésre.

Először is, a tinédzsert magának a tanárnak a helyébe kell helyeznie, és meg kell kérnie, hogy az ő szemével lássa a helyzetet. oktatás 1 Először is, a tinédzsert a tanár helyébe kell helyeznie. Elmagyarázza, milyen kockázatokkal járna, ha beleszeretne egy kiskorú diákba:

 1. A kiskorúak szeméremsértő bántalmazása miatt fenyegető büntetőjogi felelősségre vonás;

 2. A munkahelyről való elbocsátással való fenyegetés, a tanítástól való eltiltással;

 3. A kortársak és ismerősök ítélkezése.

A tinédzsernek fel kell tennie magának egy kérdést: ha valóban szeret valakit, árthat-e azzal, hogy a fent felsorolt kockázatoktól függetlenül kölcsönösségre törekszik?? Ha nem törődik velük, vagy nem vesz róluk tudomást, az nem szeretet, hanem önzés és önszeretet. Ezt át kell gondolnod, és meg kell hoznod az egyetlen helyes döntést, hogy elhagyd az őrületet, és visszatérj a normális élethez. Ha egyetért az érvekkel, és hajlandó kiutat keresni, akkor a beszélgetésekben tovább tud haladni.

Olvasson tovább  Hogyan lehet megtanulni a hét napjait

Hogyan találkozzunk egy lánnyal

Ha a szándékai komolyak, Ha nem akarja bántani szeretete tárgyát, itt az ideje, hogy megkérdezze, mit adhat neki. Férfiként meg kell felelnie választottja státuszának, csak akkor számíthat szövetségre vele. Ehhez nem kell, hogy dobott lomha pillantásokat rá, nem kell leveleket és SMS-t írni, és emelni a szintet, “pumpálni” magát, a tinédzserek modern nyelvén. Ezt úgy kell megtenni, hogy képzést szereznek, és a jövőben egyetemre mennek, hogy egy rangos állásra tanulhassanak. Potenciális partnerének egy már tanult fiatal nőt választ, aki szintén tanár, és aki az életét mások tanítására tette fel.

Azzal, hogy beleegyezik az érvelésbe, a tinédzser elfogadja, hogy javítania kell tanulmányi és sportteljesítményén. Kezdjen el intenzíven nőni, hogy “utolérje” imádata tárgyát a fejlődésben, és érettségi után “nem fiúként, hanem férjként” jelenjen meg előtte. Ha a kérdést a megfelelő módon teszik fel, az a fiút a kiemelkedő teljesítményre ösztönözheti. Tanulmányai során valószínű, hogy a fiatalember találkozik valakivel, aki hasonlít “álmai tanárához”, de jóval fiatalabb.

Te vagy az a személy, akit a saját céljaid érdekében választottál társadnak, ami szintén nem rossz dolog. Mert egy férfi számára természetesebb, hogy értékeli azt a nőt, aki keményen dolgozott és sokat tett a céljaiért. A választott magas értéke a férfiak szemében megbízható garanciája a hosszú és boldog házasságnak. De egy 7-8 éves korkülönbség a férjével motivál egy nőt, hogy jobban vigyázzon magára.

A beszélgetés ily módon való felépítésével egy végső vonalat húzhatsz a fiatalember lelkében felmerült érzések alá, és az álmok és illúziók birodalmából a valóság világába vezetheted őket. Akkor vagy a fiatalember megérti vágyainak naivitását, és ugyanakkor megérti magának, legalább részben, hogy mit jelent egy nővel kapcsolatban lenni, vagy elkezdi megrohamozni a csúcsot a státuszának emelésével. Mindkét esetben pozitív eredmény várható.

Mindezektől elkülönül egy harmadik lehetséges ok, amely a gyermek pszichológiai problémájához kapcsolódik. Ennek oka a szülők figyelmének hiánya. Gyakran előfordul, hogy egy tinédzser beleszeret egy tanárba, ha hiányzik a szeretet és a figyelem a családban, a saját anyjától. Ha a szülők nem nagylelkűek a gyermekük életében való részvételükkel, és nem adnak neki elég időt, akkor biztosan keresni fogja a módját, hogy ezt mellékesen pótolja. Néhányan egy tanárban találják meg a pótlékot. És ha képes meghallgatni, törődik vele és vonzónak tűnik, a gyermek a hormonális változások miatt könnyen átminősítheti ezt a szeretetet szerelembe esésnek.

Olvasson tovább  A kisgyermek rutinja egyéves korban

A gyermeket nem tanítják meg arra, hogy osztályozza érzéseit és megértse azok mélységét. Ebben az esetben a szülők célja és feladata a közös pontok megtalálása, a bizalmatlanság jegének megolvasztása és a kapcsolat helyreállítása. a szenvedélyek valószínűleg lecsillapodnak, és a családi kapcsolatok újdonsült kényelme a tinédzser elméjében helyére teszi a hangsúlyokat. A tanárnőjébe való belezúgása véget ér, és elkezd a vele egykorú lányokra figyelni.

Mit ne tegyél, ha kiderül, hogy a fiad szerelmes egy tanárba

Az oktatásban, akárcsak az orvostudományban, az alapelv az, hogy ne ártsunk. Ez nagyon fontos a gyermek érésének bármely szakaszában, és akkor is fontos, amikor már készen áll arra, hogy felnőtté váljon, és önállóan lépjen ki a világba. Tehát ha a szülők rájönnek, hogy a fiuk szerelmes egy tanárba..,Kezelje ezt a kérdést ésszerűen és higgadtan, ügyelve arra, hogy elkerülje a következő pontokat.

 1. Kigúnyolva az érzéseiket a tinédzserükkel kapcsolatban.Ebben az időszakban a tinédzser teljesen elbizonytalanodik, és az egész világ kiesett alóla. Álmaiban már férfiként látja magát, és látja a kamaszkori jelentéktelenségét is. Az a felnőtt, aki gúnyolódik, megalázza vagy lekicsinyli a gyermeket ebben a helyzetben, hatalmas lelki traumát okoz a gyermeknek, ami később, felnőttkorban számos problémát fog okozni a magánéletében, valamint a fizikai egészségében.

 2. Nem vesznek tudomást arról, hogy mi történik a fiukkal.Ha hagyjuk elsodródni a dolgot, az azt jelenti, hogy a tinédzsert magára hagyjuk a megoldhatatlan problémák hatalmas gránittömbjével. A következtetések és döntések, amelyeket levonhat, katasztrofálisak lehetnek számára, akár fizikai halállal vagy sérüléssel is járhatnak. Bár ez egy felnőtt számára boldogságnak és buta fantáziálásnak tűnhet, ez csak egy felnőtt élettapasztalatával összefüggésben van így. Nem szabad elfelejteni, hogy nincs ilyen tapasztalata, és a hozzá legközelebb álló személynek kell segítenie neki. És ha nem a szülők, akkor ki?

Végezetül érdemes elmondani, hogy az apát be lehet és be kell vonni a helyzetbe. Egy felnőtt férfi beszámolója a nőkkel való kapcsolatáról, a felnőtté válás és a férfivá válás szakaszairól jó hatással lehet a fiára. Az apa is beszélhet arról, hogy a tanárnője iránt érzett szerelmét a végzős évében, de aztán találkozott az anyjával, és most barátságos és boldog családban élnek.

Ez a cikk John Medina Brain Rules című könyvén alapul. Amit Önnek és gyermekeinek tudnia kell az agyról”, írta Andrei Kurpatov, The Happy Child (Boldog gyermek). Egyetemes szabályok.” és a kazahsztáni “Szolnyicsko” árvaház személyzetének pedagógiai gyakorlata Domsolnyicsko.kz/o-nas/o-detskom-dome/

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: