A giroroller kiválasztása: egyszerű és hasznos tippek

Az elektromos járművek életünk nélkülözhetetlen részévé váltak. Egy gyrosrobogón ülő ember már senkit sem lep meg. Ha úgy döntött, hogy ilyen készüléket vásárol, javasoljuk, hogy kövesse a kiválasztásra vonatkozó tanácsainkat.

A gyroscooter célja

A gyroscooter célja

“Miért fogom megvenni ezt a dolgot??”. Ez az a fajta kérdés, amit fel kell tennie, amikor gyroscootert választ. Ezt a járművet leggyakrabban három célból vásárolják:

  1. Egy gyermek szórakoztatására – ebben az esetben még egy viszonylag gyenge modellel is elégedett lehet. Az élénk színek kívánatosak. De nem ajánlott megnézni a nagyon olcsó giroszkópokat – ha a nemrég vásárolt dolog hirtelen elromlik, a gyermek nagyon ideges lesz.

  2. Az ingázáshoz nagyon erős girorollerre van szüksége, különösen, ha a város tele van dombokkal. Vegye figyelembe azt is, hogy a gyrosrobogótól milyen kilométert tud teljes feltöltéssel megtenni. Nemcsak a munkába, hanem haza is el kell jutnia.

  3. A család minden tagja általi használatra – ebben az esetben ajánlott egy átlagos jellemzőkkel rendelkező modellt vásárolni. Az egyetlen dolog, amire szükséged van, az egy stabil járgány, még akkor is, ha az apukád felszáll rá.

Egyébként sok giroszkópos robogó rendelkezik súlyérzékelővel. Ez azt jelenti, hogy a készülék nem megy sehova, ha nincs rajta egy bizonyos súlyú személy. Feltétlenül tisztázza ezt a pontot, ha gyereknek vásárol giroszkópot. Egyes modellek legalább 25 kilogrammos személyt igényelnek, ami automatikusan kizárja a nagyon fiatal gyerekeket.

Az akkumulátor kapacitása

A giroszkópnak áramra van szüksége a mozgáshoz. Ezt egy újratölthető akkumulátor biztosítja. Ez a jármű egyik legfontosabb és legdrágább alkatrésze. A kapacitása befolyásolja, hogy milyen messzire jutsz. Mivel a gyroscooter nem nevezhető nagyon könnyűnek, nem mindenki szeretné a kezében hordozni.

Nem tudjuk megmondani, hogy egy adott távolság megtételéhez milyen kapacitás elegendő. Minden a választott utazási módtól, a mászások számától, az ember súlyától és néhány más szemponttól függ. Ezért azt tanácsoljuk, hogy ne bízzon a gyártók által a termékeik meghatározásakor megadott számokban. Ezeket ideális körülmények között végzett mérésekkel kapjuk, a legtöbbször a töltés sokkal hamarabb lemerül.

A gyrosrobogó ára gyakran a futásteljesítménytől függ. Figyeljen a töltési időre. Természetesen sokan inkább éjszaka töltik fel a gyrosrobogót. A gyermekes családok azonban úgy találhatják, hogy a következő utazások után azonnal szükségük van egy gyors utántöltésre.

A leghosszabb töltési idő a nagyméretű modelleknél van, amelyek nagyon nagy hatótávolságot biztosítanak – akár tíz órát is igénybe vehet, amíg feltöltődnek energiával. Szerencsére a legtöbb gyroscooter ilyen szerencsétlenségtől nem szenved – leggyakrabban a töltési idő másfél és három óra között van.

Olvasson tovább  11 ok, amiért a baba felébred éjszaka

A költségvetési járműveket nem hosszú utakra tervezték. Az akkumulátoruk 10-13 km megtétele után lemerül. És ez feltételezi, hogy nincs meredek emelkedő! Ezért egy ilyen giroszkópot kizárólag valahol a parkban vagy a ház közelében történő használatra kell vásárolni. Leggyakrabban a szülők vásárolják. De egy középáras modell ennél több lesz. Az akkumulátor kapacitása általában körülbelül 4,5 Ah. A töltésnek elegendőnek kell lennie néhány óra lovaglásra vagy 20 km futásra. Ez már más eredmény, elfogadható még a munkába járáshoz is.

Vannak olyan giroszkópok, amelyek 25-30 km-t is leküzdenek. Ezek azonban nagyon drága modellek. Fő hátrányuk a nagy súly. Ha ezután lépcsőt kell másznia a készülékkel, a lábai biztosan nem fogják megköszönni a hirtelen edzést.

A maximális sebesség és a működési módok

A gyroscooter maximális sebessége és üzemmódjai

Meg kell jegyezni, hogy a maximális sebesség egy giroroller esetében nem olyan fontos, mint például egy elektromos fatbike vagy akár egy elektromos robogó esetében. Ha megpróbál 30 km/óra fölé menni, nem tudsz talpon maradni, ami súlyos sérülésekhez vezet. Ezért könnyű olyan modelleket találni a boltokban, amelyek maximális sebessége 10 km/h. Ez az a fajta giroszkóp, amit minden gyerek imádna. Ezzel elméletileg nem is viselhet védelmet.

Ha felszáll egy gyroscooterre, amely akár 20 km/h sebességre is képes, jobb, ha térdvédő, könyökvédő és természetesen sisak van kéznél. Úgy érezheti, hogy magabiztosan áll a lábán. De egy észrevétlen akadály, vagy akár egy erős széllökés is megteszi a hatását. És természetesen nem lehet védelem nélkül, amikor egy járművet használ, készen áll a 30 km / h felgyorsulásra.

A giroszkóp kerekeiben elektromos motorok vannak. A műszaki leírásokban szükségszerűen fel kell tüntetni a teljes teljesítményt. Általában 350 watt. Ennek elegendőnek kell lennie a 15°-os emelkedők leküzdéséhez. Ha még dombosabb terepen szeretne tekerni, akkor egy jóval erősebb elektromos motorral rendelkező modellre lesz szüksége. Ismét egy ilyen eszköz nehezebb lesz, ami a fő hátránya.

Azt is meg kell jegyezni, hogy egyes fejlett giroszkópos robogó modellek többféle működési módot biztosítanak a felhasználó számára. Ez azt jelenti, hogy lehetőség van a sebesség korlátozására. Ez egy olyan funkció, amely általában az okostelefonnal kommunikáló modellekben érhető el, ahol egy társalkalmazást kell telepíteni. Vannak azonban olyan giroszkópok is, amelyekhez egy speciális távirányító tartozik, amely rendelkezik a megfelelő gombokkal.

A tok és a maximális terhelés

A gyroscooter esetét szinte az első helyen kell megnézni. És a figyelmet nem a színekre kell fordítani, hanem az anyagokra, amelyekből készült. A gyermekmodellek műanyag testtel rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy egy felnőtt ember nem szállna fel egy gyrosrobogóra, mivel azt kockáztatná, hogy összetörik. És ez nem minősül garanciális esetnek! A felnőtt modellek azonban műanyag testtel is felszerelhetők (a keret minden esetben fémből készül). Csak az a helyzet, hogy ez egy másfajta műanyag – nagyon nehezen sérül. Vannak olyan járművek is, amelyek karosszériája alumíniumötvözetből készült. És már kitalálta, hogy mi a fő hátránya ezeknek a modelleknek.

Olvasson tovább  Mire való a kombinált óvoda?

A giroszkópok specifikációi megadják a jármű által szállítható maximális súlyt. A gyermekmodellek például általában csak egy 40 kilogrammos személyt tudnak elviselni. Ritkán lesznek képesek egy 70 kilós lovast cipelni. A jól és felnőtt modellek gyakran 100 kg alattiak. Ha túl sokat hízott, jobb, ha megfontolja, hogy más járművet, például kerékpárt vásároljon. Nem, ha akarod, találsz olyan gyrosrobogót, amelyik 140 kilogrammos terhelést is kibír. De javasoljuk, hogy időnként pedálozzon, hogy lefogyjon. Röviden, az elektromos jármű nem az Ön választása.

Több giroszkóp különbözik egymástól a nedvesség elleni védelem megléte vagy hiánya alapján. Általában gyakorlatilag semmi sem védi a motort a víztől. Az ilyen eszközt nem szabad pocsolyában való közlekedésre használni. Kár, hogy sok szülő elfelejti figyelmeztetni a gyerekeit erre! Ha egy gyroscooterrel fogsz dolgozni, akkor jobb, ha egy olyan modellt kapsz, amely teljes körű nedvességvédelemmel rendelkezik. A drágább modellek kerekei 8-10 hüvelyk átmérőjűek. És mindenképpen nézze meg a védelmi osztályt. Ha a dobozon és a használati utasításon az IP66 jelölés szerepel, akkor a készülék még rövid víz alá merülést is kibírja! Az üzletek polcain azonban gyakrabban találhat IP65 védelmi osztályú modelleket, amelyek nem félnek csak a fröccsenéstől és az esőcseppektől.

Kerekek

Gyro robogó kerekek

Sokan azt gondolják, hogy a giroszkóp csak a karosszériából, a motorokból és a kerekekből áll. A valóságban ez természetesen nem így van. Bár tagadhatatlan, hogy a kerekek a jármű egyik legfontosabb alkatrésze. Bárki.

A különböző giroszkópok különbözhetnek egymástól, beleértve a kerekek átmérőjét is. Minél nagyobb ez a paraméter, annál kényelmesebb lesz a mozgás. A nagy kerekek azonban sokkal nehezebbek, mint kisebb társaik.

A legkompaktabb és legkönnyebb giroszkópok négy és hat hüvelyk közötti átmérőjű kerekekkel vannak felszerelve. Nem javasoljuk, hogy ezt a járművet az utcán lovagolja – az ilyen modelleket teljesen sima padlóval rendelkező helyiségekben való mozgásra tervezték. Szintén gyakran ezek a kerekek a giroszkópok gyermekverzióival vannak felszerelve.

Mostanában már kaphatók olyan modellek is, amelyek 6,5 hüvelykes kerekekkel rendelkeznek. Általában vannak gyerekeknek szánt giroszkópok. Egy ilyen eszköz már kültéren is használható. De a kerekek alatt sima aszfaltnak kell lennie. Bármilyen szikla problémát okozhat, mivel túlságosan alacsonyan illeszkedik. De egy ilyen kerekekkel felszerelt giroszkóp általában rendkívül könnyű.

Sokkal gyakoribb, hogy a megfelelő üzletek polcain mindkét oldalon 8 hüvelykes kerekekkel rendelkező modelleket találunk. Még mindig öntött gumit használnak, így a giroszkópos robogó sziklákon való vezetése nem ajánlott. De a kerekek mérete már lehetővé teszi, hogy elég rossz minőségű járdán, járólapokon és parkok ösvényein közlekedjen. De nagy távolságot aligha lehet leküzdeni – általában az ilyen kerekes giroszkópokat nem arra tervezték, hogy otthonról a munkahelyre vigyenek. A szabály alól csak a különösen nagy akkumulátorral vagy erős motorral rendelkező modellek jelentenek kivételt.

Olvasson tovább  Hogyan segítsünk egy nehéz gyereknek jól teljesíteni az iskolában?

Végül a legnagyobb girorollerek 10 hüvelykes kerekekkel rendelkeznek. Ráadásul általában csőgumikkal szerelik fel őket. Ez jelentősen csökkenti a rezgést, ami pozitív hatással lehet a készülék élettartamára. A felfújható kerekek lehetővé teszik a kisebb kátyúk és dudorok leküzdését is. Homokon is lehet ilyen gyrosrobogóval közlekedni. Legalábbis ha nem túl vastag. Ezeknek a kerekeknek egyetlen hátránya, hogy bizonyos valószínűséggel előfordulhat defekt. Ha üvegszilánkokat lát maga előtt, mindenképpen forduljon meg! Szerencsére defekt esetén mindig ki tudja cserélni a belső csövet. De ezt egy online boltban kell megvenned, nem pedig valahol a közelben. Mivel ezek a miniatűr csövek nem túl népszerűek, nem sok üzletben kaphatók.

A nagy kerekek egy másik előnyt is kínálnak, amiről sokan nem is tudják, hogy létezik. Növeli a hasmagasságot. És az öröm nem abban rejlik, hogy át tudunk hajtani egy kis sziklán. A nagy hasmagasság növeli a platform lehetséges dőlésszögét. Ez azt jelenti, hogy komolyabb csúszdákról tárgyalhat! Legalábbis egy nagyon erős motorokkal rendelkező giroszkóp esetében.

Egyéb választási szempontok

  1. Ahhoz, hogy egy adott modell mellett döntsön, alaposan meg kell vizsgálnia azt. Megjegyzés: a lábtartó. Ideális esetben olyan gumibetétekkel kell rendelkezniük, amelyek kiváló tapadást biztosítanak a cipőjéhez. Ha egy webáruházból vásárolna gyroscootert, keresse meg a kiválasztott modell értékelését. Ha ez a helyzet, akkor biztosan rosszul tapadnak.

  2. Fentebb már említettük, hogy egyes giroszkópok nagyon nehezek. A súlyuk elérheti a 20 kg-ot is! Ha a járművet lépcsőn akarja felvinni, érdemes egy könnyebb modellt keresnie. Ugyanezeket a tanácsokat adjuk azoknak is, akik rendszeresen üzleti céllal utaznak a girorollerrel. Egy nap az akkumulátor lemerül félúton, és akkor biztosan hálás lesz nekünk ezért az ajánlásért.

  3. Sok giroszkópos robogó már LED-ekkel van felszerelve. Általában csak figyelemfelkeltésre használják őket. Egyes modellek azonban nagyon fényes LED-ekkel büszkélkedhetnek, amelyek világításként működnek. Hasznosak lehetnek az esti vezetésnél.

  4. Bizonyos esetekben érdemes a beépített Bluetooth-szal rendelkező giroszkópos robogót választani. Csak azt kell tisztázni, hogy pontosan mire használják. Valahol felveszi a zenét, amelyet aztán a beépített hangszórókon ad vissza. Mások Bluetooth segítségével sebesség-, kilométer- és akkumulátor-információkat küldenek az okostelefonra.

Következtetés

Most már tudsz a gyroscooter kiválasztásának szinte minden aspektusáról. Ha követi tanácsainkat, nem fog csalódni a vásárlásban. Már csak azt kell eldöntenie, hogy mekkora összeggel hajlandó megválni.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: