Mi a teendő, ha a baba sírva gurul fel

Nem ritka, hogy a gyerekek sírása elég ijesztő megjelenésű. Olyan erősen sírnak, hogy fuldokolni kezdenek, elájulhatnak. A szülők érthető módon pánikrohamot kapnak. Cikkünkben elmondjuk, hogy milyen veszélyes ez az állapot, és hogyan segíthet a babának.

Mi ez?

7.jpg

Ez az állapot a negatív megnyilvánulás legmagasabb ideges izgalmával jár. A neurológiában az affektív-légzőszervi rohamok diagnózisa alatt ismert, ami a baba elkékülését és feltekeredését okozza. Ez általában hosszan tartó vagy erős sírás esetén fordul elő. A baba görcsbe rándul a gégeizmok mély kilégzés után, erős érzelmi kitörés során. Ennek eredményeként a baba nem kap levegőt. A légzésleállás megállítja az oxigénáramlást.

Az ájulás ilyenkor a szervezet védekező reakciója. Amikor a személy eszméletlen, csökken az oxigénbevitel. A baba ebből az állapotból a belégzés után jön ki. A gégegörcsök általában maguktól megszűnnek. Amikor visszatartja a lélegzetét, szén-dioxid halmozódik fel a szervezetében. Az agyra hat, amely parancsot ad a gégegörcs feloldására. A baba levegőt vesz és kijön az ájulásból.

Van-e bármilyen kár a testre, amikor felgördül

Ha a baba sírás közben felgördül, akkor ez egy elszigetelt esemény, amely nem ismétlődik rendszeresen, nincs semmi veszélyes. Természetesen a légzés visszatartása nem tesz jót a szervezetnek. Mert ekkor az agy nem kap oxigént. De egy rövid, néhány másodpercig tartó ájulás csökkenti az állapot ártalmait. Ha a roham több mint egy percig tart, vagy ha a sírás hetente többször fordul elő, akkor nagyobb figyelmet kell fordítania, és orvoshoz kell fordulnia.

Tekercsek típusai

Az orvostudomány kétféle sírógörcsöt különböztet meg, amelyek ismeretében felismerhető az oka.

 1. Ha a baba fájdalmat érez, és sírva gurul fel, a bőr sápadt. Lassú szívverés észlelhető. A pulzus lehet gyenge.

 2. Ha a baba érzelmi kitöréskor feltekeredik, akkor a bőr kékes színűvé válik. Pillanatnyi eszméletvesztés következik be.

Ha a baba szüntelenül sír, a teste meghajolhat, vagy fordítva, meghajolhat.

Olvasson tovább  Mikor adjon egy bábut egy újszülöttnek

Hány éves korban jelentkezik a szívdobogás?

Az orvosi statisztikák szerint minden 20. gyerek sírógörcsöt kap. Természetesen előfordulhatnak gyakrabban is. A szülők nem mindig jelentik az orvosoknak az egyszeri rohamokat. Ez leggyakrabban az egy és három év közötti gyermekeknél fordul elő. De korábban, hat hónapos kortól, és később, egészen hat éves korig.

A szülők tudtukon kívül támogathatják a betegséget. A túlzott figyelem, az ajándékozás, a túlzott együttérzés hisztérikus viselkedésmintákhoz vezethet. Ebben az esetben egy síróguriga akár 8 évig is eltarthat.

Az újszülöttek sírása felgöngyölíthető

Az affektus állapota, amelyben a síró gyerekek sírnak, a legfőbb ideges túlpörgés pillanatától kezdve alakul ki. A hat hónaposnál fiatalabb csecsemők még nincsenek kiszolgáltatva az erős érzelmeknek. Mivel a tudatuk még nem fejlődött ki. A düh, a harag és a kétségbeesés elérhetetlen számukra. A csecsemő általában éhség, fájdalom vagy fizikai kényelmetlenség miatt sír. Ha egy hat hónaposnál fiatalabb baba így sír, az komoly egészségügyi vizsgálatra adhat okot.

Mely gyermekek hajlamosabbak a rohamokra

A neurológusok rámutatnak, hogy a sírást leggyakrabban a könnyen izgatott, érzelmes, befolyásolható gyerekek gördítik fel, akik nem képesek önállóan megbirkózni az érzelmeikkel. A fokozott aktivitás is előidézhet ilyen állapotot. A BPH-ra különösen hajlamos csecsemők elkényeztetett csecsemők, akik hozzászoktak ahhoz, hogy hisztit dobjanak, hogy megkapják, amit akarnak. Bár még a kiegyensúlyozott, nyugodt, sőt flegma babák is legalább egyszer, de sírva gurulhatnak fel.

Mi okozza a rohamokat?

Mi a teendő, ha a baba sír

A sírógörcsök oka az éretlen autonóm rendszer hibás működésében rejlik, amely a túlzott érzelmekre így reagál. Az orvosok szerint az alacsony vörösvérsejtszámú és alacsony vastartalmú gyermekeknél nagyobb a valószínűsége az ilyen rohamoknak. A vérszegénység kezelése csökkentheti a rohamok gyakoriságát vagy teljesen megszüntetheti azokat. Bár gyógyszer nélkül a sírás magától elmúlik. Gyakran előfordulnak ilyen reakciók a családban. Ha az apának vagy az anyának gyermekkorában BPH rohama volt, valószínű, hogy a gyermekek is ezeket a reakciókat tapasztalják majd.

Mi váltja ki a rohamokat

Ha egy baba sokat sír, meg kell értenie, hogy mik a kiváltó tényezők. A rohamok általában a következő helyzetekben fordulnak elő:

 1. Gyakori stressz;

 2. Erős negatív érzelmek;

 3. Túlzott fáradtság;

 4. éhség;

 5. Túlzott mobilitás;

 6. A fürdés utáni hirtelen hőmérsékletváltozás, amely érszűkületet okoz.

Olvasson tovább  Az átmenet egy másik iskolába: útmutató a kezdőknek

Gyakran a sírás oka maguk a szülők. Ez lehet a felnőttek viselkedésének két ellentétes oldala. Ha a szülők nem figyelnek a babára, vagy nem foglalkoznak a szükségleteivel, az ájulás erős negatív érzelmek, érzések, sírások közepette következhet be, amit a baba képtelen magától megállítani. Az ellenkezője történik, amikor a szülők mindenben meg akarják védeni a babájukat. Adj meg neki mindent, amit csak akar. Bármilyen további elutasítás érzelmi vihart okozhat, ami ARI-támadáshoz vezethet.

A rohamok ellenőrzése

Az ART első epizódja után a szülőknek el kell vinniük gyermeküket neurológushoz, hogy kiderüljön, van-e valamilyen állapota. Ha az ájulás időszakosan ismétlődik, érdemes kivizsgálást végeztetni, hogy kizárják a következő állapotokat:

 1. fejsérülések;

 2. Epilepszia;

 3. agyi fertőzések;

 4. neurológia;

 5. szív- és érrendszeri betegségek;

 6. Idegrendszeri betegségek.

Az átfogó vizsgálat a következőket foglalja magában:

 1. vérvizsgálat elvégzése a vashiány kizárására;

 2. EKG a szív- és érrendszeri problémák ellenőrzésére;

 3. EEG az agyi ingerlékenység mértékének meghatározására.

Mit tegyenek a szülők

hogy

Bár ezek a rohamok nem veszélyesek a csecsemőkre, a szülők nem nézhetik tétlenül, ahogy a baba elkékül. A legfontosabb, hogy megakadályozzák, hogy gyermeke megsérüljön, ha elesik. A következő technikákkal próbálhatja ki, hogy segítsen gyermekének újra lélegezni:

 1. megveregetni az arcukat;

 2. Masszírozza a fülkagylót, a mellkast;

 3. Biztosítson friss levegőt;

 4. Fújja meg a gyermek arcát;

 5. irányítson rá egy ventilátort;

 6. fröccsenjen vizet az arcra;

 7. Törölje meg az arcát egy vízzel átitatott törülközővel.

Néhány szülő csiklandozással bátorítja a babát. Ha minden helyreállt, ölelje meg a gyermeket, nyugtassa meg. Az ájulás után a gyermekek gyakran nagyon fáradtak és álmosak. Nem kell őket zavarni. A mély alvás után, amely akár 3 órán át is eltarthat, felépülnek és jól érzik magukat.

Ez fontos ! Ha egy percen belül nem lélegzik újra, gyorsan hívjon mentőt.

Soha ne használjon ammóniás alkoholt. Nem képes felgyorsítani a légzés helyreállítási folyamatát. De megijesztheti azt a babát, aki épp most ébred fel az ájulásból, mert szúrós szaga van. Az ammónia különösen nem kívánatos 3 év alatti gyermekeknél ájulás előidézésére.

A sírógörcsök megelőzése

A rohamok megelőzésének legjobb módja a sírás megelőzése. A szülőknek a következő pontokra kell figyelniük:

 1. a napi rutin betartása;

 2. A fáradtság megelőzése;

 3. Megakadályozza a túlpörgést;

 4. az édességek csökkentése;

 5. Sétáljon naponta a friss levegőn;

 6. A számítógép elkerülése;

 7. Megfelelő táplálkozás.

Olvasson tovább  Hogyan beszélgessünk gyermekünkkel, hogy közös nevezőre jussunk

Fontos, hogy ne hagyja, hogy gyermeke negatív érzelmeket éljen át.

Tanácsok egy pszichológustól

A pszichológiai gyakorlat azt sugallja, hogy az érzelmi összeomlásokat gyakran maguk a szülők okozzák. Első pillantásra úgy tűnik, hogy a gyermek egy nem kívánt vagy törött játék miatt hisztizik. A valóságban lehet, hogy szülői elhanyagoltságtól, a köztük lévő szakadéktól szenved. Gyakran előfordulnak rohamok, amikor a gyermeket nem veszik figyelembe, nem veszik figyelembe a legjobb érdekeit. Szükségtelennek, nincstelennek érzi magát, ezzel felhívja magára a figyelmet.

Ha a gyermek az összeomlás szélén áll, és szüntelenül sírni kezd, próbálja meg elterelni a figyelmét. Lejátszhatja kedvenc dalát vagy rajzfilmjét. Vegyen elő egy érdekes könyvet vagy egy féltve őrzött doboznyi apróságot… Bármi, ami a gyermek érdeklődését bármilyen módon felkelti. Próbáljon meg szórakoztató képeket, fotókat vagy videókat mutatni neki.

Ha a babát nem vonják el a külső ingerek, vagy nem hallja a szüleit, próbálja meg elvinni a fürdőbe, és öblítse le az arcát meleg vízzel. Meleg időben nyitott ablak mellett tartható, hogy a friss szellő ráfújhasson. De semmiképpen sem szabad a könnyes epizódokat a családi szabályok megszegésével erősíteni. Ne hagyja, hogy a baba bármi olyat tegyen, ami rohamot okoz. Ellenkező esetben a viselkedésminták megerősödnek. A baba tudni fogja, hogy a sok sírás segít neki elérni, amit akar, és a rohamok megismétlődnek.

Ha egy 4-6 éves gyermek túlzottan sírós lesz, derítse ki a viselkedés okát. A túlzott sírásnak riasztania kell a szülőket. Amíg a viselkedés oka nem tisztázódik, a probléma nem oldódik meg, és a dühkitörések megismétlődnek. De csak akkor beszéljen a gyermekével, ha jó hangulatban van, és bízik Önben. A legjobb idő a beszélgetésre lefekvés előtt. A baba nyugodt, ágyban fekve, halvány fény, lágy zene, könnyű hátmasszázs a legjobb kísérője egy beszélgetésnek.

A sírás közbeni feltekeredés nem veszélyes, ha csak alkalmanként történik. Ha a helyzet újra és újra megismétlődik, meg kell figyelni a gyermeket, meg kell érteni az állapot okát és orvoshoz kell fordulni.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: