4 szabály az AdBlock telepítéséhez a Google Chrome-ban

A hirdetések átok a felhasználók számára. Szinte minden webhelyen jelen van, lassítja a betöltési sebességet, elvonja a figyelmet és akadályozza a hasznos információk megtalálását. A reklámbannerek megakadályozhatók speciális blokkoló pluginok telepítésével. Szakértőink elmagyarázzák, hogyan telepítheti az AdBlock bővítményt és társait a Google Chrome-ban, és hogyan szabadulhat meg a tolakodó reklámoktól az interneten.

AdBlock telepítése a Google Chrome-ban

A Google a böngésző biztonsága és stabilitása érdekében korlátozta a harmadik féltől származó bővítmények telepítését. Ha bejelölte őket, mindegyiket összegyűjti a Chrome Webáruházban. Ez a megoldás nagyban megkönnyíti a felhasználók életét, és rendszerezi a frissítések fogadását. Nem kell fejlesztői oldalakat keresni vagy új szoftververziókat keresni.

Nyissa meg a böngésző vezérlőmenüjét a kombinált cím- és keresősáv jobb oldalán lévő kettőspontra kattintva. Menjen a “További eszközök” menüpontra, és válassza ki a “Bővítmények” lehetőséget a listából.

A telepített bővítményeket tartalmazó oldalon kattintson a három vízszintes kötőjellel ellátott ikonra, amelyet a nyíl jelez.

Az oldalsáv alján található egy link az online áruházhoz.

Írja be az “adblock” szót a keresőmezőbe. A név mellett a kiválasztás a népszerűség szerint is történik, így a szükséges kiegészítés az első a listában. Kattintson a “Telepítés” gombra.

Erősítse meg, hogy szeretne egy bővítményt hozzáadni a böngészőjéhez.

Az utolsó lépésben a Google Chrome-ban egy új lap fog megnyílni, amely arra kéri Önt, hogy adományozzon a plugin szerzőinek. Azok, akik segíteni kívánnak a fejlesztőknek, választhatnak, hogy fix díjat fizetnek, vagy maguk határozzák meg a díj összegét. Mivel a fizetés önkéntes, egyszerűen bezárhatja a lapot.

Blokkolási szabályok beállítása a Google Chrome-ban

Ahhoz, hogy a telepített blokkoló modult a lehető leghatékonyabban használhassa, be kell állítania azt.

Az AdBlock ikonra kattintva a böngészőben. A legördülő menüben válassza a “Beállítások” lehetőséget.

Az “Általános” lapon törölje a nyilakkal jelölt négyzetek jelölését. Nincsenek nem feltűnő hirdetések, és a blokkolt elemek száma nem rendelkezik információs értékkel. A plugin ikonon lévő számláló folyamatosan frissül, és a számok változása is zavaró.

A blokkoló beállításainak következő lapja, amelyet érdemes megemlíteni, a “Szűrőlisták”. A könnyebbség kedvéért szakértőink két részre osztották azt. Az első rész a reklámtartalom-szűrőkre vonatkozik. Mindent úgy hagyhatsz, ahogy van. Az egyetlen figyelemre méltó elem a nyelvi szűrés. Ha gyakran kell külföldi oldalakat látogatnia, ez segíthet, bár a legtöbb banner még mindig blokkolva van nem nyelvspecifikus okokból.

A beállítások listájának második része, az “Egyéb szűrők” lehetővé teszi a felhasználó védelmének kiterjesztését, és az egyszerű hirdetésblokkoláson túlmutató lehetőségeket. Alapértelmezés szerint a képernyőképen látható módon néz ki. Az “1” szám azt a csoportot jelöli, amely az adatvédelem javításáért és a rosszindulatú tartalmak elleni védelemért felelős. A duplán jelöltek a közösségi hálózatok blokkolásának lehetőségei. Azt, hogy használja-e ezeket a funkciókat vagy sem, minden felhasználó maga dönti el.

Az AdBlock Plus telepítése és beállítása a Google Chrome-ban

Egy másik népszerű reklámblokkoló bővítmény a Chrome Webáruházból az AdBlock Plus.

Olvasson tovább  5 módja a Windows 10 bootolható lemez létrehozásának

A telepítési eljárás megegyezik a fent leírtakkal. Menjen a Chrome Webáruházba, és írja be a bővítmény nevét a keresőmezőbe. Kattintson a “Telepítés” gombra.

Az AdBlock Plus beállításához kattintson a jobb gombbal az ikonjára a kontextusmenü megjelenítéséhez. Nyissa meg a “Beállítások” lapot.

Kezdje az “Általános” lapon. A “2” számmal jelölt mezőben szereplő kapcsolók a blokkoló funkcióinak bővítésére szolgálnak, és nem támogatják a hirdetéseket. Használatuk nem kötelező és a felhasználó belátására van bízva. Menj lefelé az oldalon, és távolítsd el a “Hirdetések engedélyezve” opciót. Az utolsó, “Megkerülés elleni védelem” című szakaszban található jelölőnégyzetet célszerű bekapcsolva hagyni. Sok webhely megtanulta felismerni, ha a böngészők reklámellenes modulokat használnak. Látogatásukkor egy felugró ablak jelenik meg, amely arra kéri Önt, hogy ideiglenesen tiltsa le a blokkolót, hogy a webhely tulajdonosa ne tudja. A képernyőképen “4”-gyel jelölt opcióval elkerülheti ezeket az értesítéseket.

Menjen a “Speciális” részhez. Törölje az első és az utolsó beállítási elem jelölését, amelyeket a képernyőképen a nyilak jeleznek. A szűrőket nem lehet bejelölni.

uBlock Origin telepítése és beállítása a Google Chrome-ban

Az utolsó vizsgált blokkoló, az uBlock Origin gyorsan növekszik a felhasználók körében, 2018-ban az első helyen állt, és megelőzte mindkét fent tárgyalt AdBlock-változatot.

A többi bővítményhez hasonlóan ez is megtalálható a Chrome boltban a keresősáv segítségével.

Ha a telepítés befejeződött, nyissa meg a kontextus menüt, és lépjen a “Beállítások” menüpontra a bővítmény beállításainak eléréséhez.

Az első lapon hagyományosan megszabadulunk a blokkolt elemek számlálójától az oldalon.

Az ingyenes uBlock Origin szoftver rendelkezik a leggazdagabb szűrőkkel. A saját hirdetésblokkoló listáin kívül további adatbázisokat is engedélyezhet a beállítások között. Bővítse ki a beállítások csoportot az előtte lévő plusz jelre kattintva, és a jelölőnégyzetek bejelölésével adjon hozzá új szűrőket. Egy másik hasznos előnye a versenytársakkal szemben, hogy az uBlock nem rendelkezik “nem feltűnő reklám” bázissal. A kiterjesztés mindent blokkol, amit elérhet.

Összefoglalva

Több népszerű bővítmény példáján keresztül, amelyek mindegyike több mint tízmillió felhasználóval rendelkezik, szakértőink megmutatták, hogyan kell telepíteni és konfigurálni a hirdetésblokkoló első alkalommal történő beállítását a Google Chrome böngészőben.

Olvasson tovább  Az RSAT telepítése Windows 10-re
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: