6 mód a VIDEO_TDR_FAILURE hiba javítására Windows 10 alatt

Ha a kék képernyőn megjelenik a VIDEO_TDR _FAILURE, az a számítógép grafikus processzorának problémáját jelzi, amelyet a rendszer nem tudott automatikusan megoldani. Szakértőink adnak néhány tippet e nehézségek hatékony kezeléséhez.

A probléma lokalizálása a rendszer elsősegélyeként

Mint minden BSOD hiba esetén, az első teendő a probléma forrásának lokalizálása. Bár a problémát valószínűleg a grafikus alrendszer túlterhelése okozza, érdemes kihúzni az összes perifériát, pendrive-ot, külső meghajtót és eltávolítani a lemezeket a CD/DVD meghajtóból.

Ezt követően a számítógépet újra kell indítani. Ha a VIDEO_TDR _FAILURE hiba nem jelenik meg újra, akkor az egy külső eszköznek köszönhető. Ha a rendszerindítási folyamatot ismételt BSOD-ok szakítják meg, lépjen be a Windows biztonságos módba. A grafikus adapter terhelése minimálisra csökken, és a normál működés helyreállításához szükséges műveletet végre tudja hajtani.

A videó illesztőprogram ellenőrzése

Ha a rendszert túlhajtották, a folytatás előtt állítsa vissza a módosított beállításokat az eredeti állapotra.

Győződjön meg róla, hogy a számítógép csatlakozik az internethez. Nyissa meg a “Start” menüt a “Win + X” billentyűkombinációval. Az Eszközkezelő elindítása.

Bontsa ki a “Video adapterek” menüpontot, és hívja fel a kontextus menüt. Válassza a “Tulajdonságok” menüpontot.

Ha a “Rollback” gomb aktív az ablakban, próbálja visszaállítani a korábbi illesztőprogram-verziót. Ha a fenti képernyőképen látható módon nem aktív, próbálja meg a következő frissítést elvégezni.

Engedélyezze az automatikus keresést, hogy a Windows megtalálja a megfelelő grafikus kártya szoftver verzióját.

Frissítés vagy friss illesztőprogram telepítése után mindenképpen indítsa újra az eszközt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a BSOD megszűnt. Ha az automatikus észlelés nem oldja meg a problémát, próbálkozhat a kézi telepítéssel is. A videoadapter típusától függően látogasson el az AMD, az Nvidia vagy az Intel weboldalára. Keresés eszközmodell szerint, a Microsoft által hitelesített, WHQL aláírással és megfelelő bitsebességgel rendelkező illesztőprogramot keresve.

Olvasson tovább  Mail beállítása.Ru a Denevérben!

Tápfeszültség-beállítások módosítása

A VIDEO_TDR _FAILURE hibaüzenet másik oka lehet, hogy a tápegység nem elegendő a teljes teljesítmény eléréséhez.

Nyissa meg a klasszikus vezérlőpultot. Keresse meg a képernyőképen látható partíciót.

Válassza ki a navigációs területen az “1” jelölésű opciót. Visszatérünk a képernyőképen kiemelt második beállításra.

A tápellátási séma módosítása kiegyensúlyozottról nagy teljesítményűre.

Az egész számítógép energiarendszerének megváltoztatásának elkerülése érdekében a korábban kihagyott beállítás jól jöhet. Térjen vissza a kezdőlapra, és nyissa meg. Válassza ki a képernyőképen látható partíciót.

Keresse meg a PCI Express buszt a Speciális beállítások ablakban, és bontsa ki a beállítások blokkját. “Letiltva” beállítás a hálózati és akkumulátoros tápellátáshoz. Ez biztosítja a videoadapter számára a maximálisan lehetséges tápellátást minden üzemmódban. Erősítse meg a végrehajtott módosításokat.

A beállítások elvégzése után indítsa újra a rendszert, és ellenőrizze a Windows-t a hibák tekintetében.

A Windows frissítések ellenőrzése

Győződjön meg arról, hogy a rendszer naprakész az összes elérhető komponenssel és biztonsági frissítéssel. Bármilyen elfogult is a Microsoft, a javítások fő célja pontosan az, hogy kijavítsák a szoftverben észlelt problémákat. valószínű, hogy az egyik frissítés kijavítja a VIDEO_TDR _FAILURE hibát.

Nyomja meg a “Win + i” billentyűkombinációt a Windows 10 beállításainak eléréséhez. Nyissa meg a képernyőképen kiemelt részt.

Frissítések kézi ellenőrzése. Telepítse és indítsa újra, ha szükséges.

A Windows 10 legújabb, 1809-es verziószámú kiadásának fontos újítása a problémás frissítések automatikus visszaállítására szolgáló mechanizmus jelenléte. Ha problémát talál, a rendszer 30 napig eltávolítja és megtiltja bizonyos javítások újratöltését.

A rendszerfájlok integritásának ellenőrzése

A VIDEO_TDR _FAILURE-t, más BSOD-okhoz hasonlóan, egy sérült rendszerfájl okozhatja. A javításhoz futtasson egy keresést a fix.

Nyissa meg a “Start” menüt a “Win + X” billentyűkombinációval. Válassza a PowerShell rendszergazdai jogokkal történő futtatását.

Adja meg a rendszer erőforrás-ellenőrző parancsát “sfc /scannow”. Ez némi időt vesz igénybe, de a megtalált hibás fájlok automatikusan kicserélődnek. Az eredményt a képernyőképen láthatja.

Megoldás az ATI grafikus kártyák tulajdonosai számára

Az ebben a szakaszban található megoldás csak az ATI grafikus kártyák tulajdonosaira vonatkozik.

Olvasson tovább  A billentyűzetkiosztás módosítása a Windows10-ben

Nyissa meg a Windows Intézőt, és navigáljon a “C:Windows\System32” mappába. Keresés a “atikmpag.sys”. Nevezze át “atikmpag”-ra.sys.bak”.

Menjen a “C:\” gyökérkönyvtárba. Itt az “ATI” mappára lesz szükségünk. Itt találjuk az “atikmpag” nevű fájlt.sy_”. Másolja ezt a tömörített rendszerfájlt közvetlenül az asztalra.

Parancssor vagy PowerShell futtatása normál jogokkal. Adja meg a “chdir desktop” parancsot. Így a célfuttatási környezetet a felhasználói könyvtárról az asztali könyvtárra változtatjuk.

Adja meg az “expand” parancsot.exe atikmpag.sy_ atikmpag.sys””. Ez egy új “atikmpag” fájlt eredményez.sys””. Másolja a “C:Windows\System32” címre.

Indítsa újra a számítógépet, és ellenőrizze. Ha a célfájlt kicseréli a tömörítetlen másolatára, a VIDEO_TDR _FAILURE hiba kijavításra kerül.

Megoldás az Nvidia tulajdonosok számára

Mint fentebb, ez a megoldás csak az Nvidia-tulajdonosok számára működik.

  1. Menjen a “C:Windows\System32\Drivers” könyvtárba, és keresse meg az “nvlddmkm” nevű fájlt.sys”. Nevezze át “nvlddmkm”-re.sys.öreg”.

  2. A gyökérkönyvtárban szükségünk van a “C:\Nvidia” vagy “C:\drvganVidia” mappára. Ott találunk egy tömörített fájlt “nvlddmkm”.sy_” és másolja az asztalra.

  3. Indítsa el a PowerShellt, és változtassa meg a célkönyvtárat a “chdir desktop” paranccsal.

  4. Csomagolja ki a fájlt az asztalról. Írja be a következő parancsot: “expand.exe nvlddmkmkm.sy_ nvlddmkm.sys”. A célfájl másolása a “C:Windows\System32\Drivers” könyvtárba.

  5. Újraindítás és a stabil operációs rendszer ellenőrzése.

A VIDEO_TDR _FAILURE hibával kapcsolatos következtetés levonása

Ezekkel a tippekkel megszabadulhat a VIDEO_TDR _FAILURE hibától, ha azt nem a videokártya hibája okozza.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: