A helyi meghajtó betűjelének módosítása a Windows 7 rendszerben

A Microsoft operációs rendszerei ábécésorrendben jelölik a meghajtókat és az olvasókat. A rendszerpartíció a “C” betűt kapja. A többi merevlemez és DVD-meghajtó felirata sorrendben, latin betűsorrendben található. Szakértőink elmondják, hogyan változtathatja meg az alapértelmezett meghajtó betűjelét a Windows 7-ben.

Nyissa meg a “Futtatás” párbeszédpanelt a Win+R billentyűkombinációval. Írja be a “diskmgmt” parancsot a szövegmezőbe a Lemezkezelő konzol közvetlen eléréséhez.msc”. Nyomja meg az OK gombot vagy az Enter billentyűt a fizikai billentyűzeten.

A következő képernyőkép egy klasszikus példát mutat a “rendetlenségre”, amikor a helyi meghajtó betűjelét szeretné megváltoztatni. Olyan helyzet áll elő, amikor a felhasználó egy második meghajtót ad hozzá a rendszerhez. A Windows automatikusan hozzárendeli a sorban következő elérhető betűt. Az eredmény az, hogy a felhasználónak van egy elsődleges “C” meghajtója az operációs rendszerrel, egy “D” CD-ROM és egy új “E” meghajtó. A probléma megoldása egyszerű. Szabadítsa fel a “D” betűt az “E” utáni meghajtó betűjelének a CD-ROM-hoz való hozzárendelésével. Kattintson a jobb gombbal a meghajtó ikonjára a kontextusmenü megnyitásához. Válassza a képernyőképen a “4” jelzésű “Módosítás” opciót.

A felugró ablakban bontsa ki a latin ábécét, amely a megjelölt területen van elrejtve. Válassza ki a kívánt “D” betűt. Nyomja meg az “” gombot a módosítások megerősítéséhez.

Egyetért a folytatáshoz az “Igen” gombra kattintva.

Adjon engedélyt a Lemezkezelőnek a kiválasztott meghajtó betűjelének megváltoztatására.

A nyilak az utolsó képernyőképen mutatják az eredményt. A meghajtók egymás után vannak felsorolva, majd ábécé sorrendben következik a CD-ROM.

Összefoglalva

Szakértőink gyakorlati példán keresztül mutatták meg, hogyan lehet megváltoztatni a helyi meghajtó betűjelét a Windows 7-ben, és milyen helyzetekben van erre szükség.

Olvasson tovább  Hogyan tekintheti meg az előfizetéseket iPhone készülékén
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Comments: 1
  1. Péter

    Hogyan lehet módosítani a helyi meghajtó betűjelét a Windows 7 rendszerben?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: