A lemezek egyesítése a Windows 10 rendszerben

A számítógép merevlemeze több logikai partícióra osztható, amelyek mindegyikét a rendszer külön meghajtóként kezeli. Ha nem elégedett az eredetileg kiválasztott partícionálási sémával. Szakértőink megmutatják, hogyan használhatja a Windows 10 eszközeit a lemezek összevonásához.

Lemezkezelés

A GUI az MMC konzol beépülő modul segítségével kezeli a tárolómeghajtón lévő partíciókat.

A Win+X billentyűkombinációval hívja elő a Start speciális menüt. Kattintson a keretes sorra.

Keresse meg a megjelenő ablakban azt a meghajtót, amelyet zökkenőmentesen egyesíteni szeretne. Ebben a példában a “D” partíción zöld jelöléssel van kiemelve. Növelje a méretét a Lemezkezelő segédprogramban csak a jobb oldalon lévő hely rovására. Kattintson az “E” partíció grafikus ábrázolási területére. Bontsa ki a kontextus menüt, és válassza ki a dupla.

Kattintson a felugró ablakban az OK gombra, ezzel megerősítve, hogy törölni kívánja a kiválasztott kötetet.

A kért művelet eredménye a ki nem osztott hely, amely egy darabként jelenik meg. Hívja fel a bővítendő partíció kontextusmenüjét. Kattintson a hárommal jelölt sorra a bővítési varázsló elindításához.

A készülék mutatja a lemezt, amellyel a műveleteket végzi, és a rajta rendelkezésre álló szabad helyet. Ezt lefelé módosíthatja a duplán jelölt számlálóra kattintva. Alapértelmezés szerint a benne lévő szám a rendelkezésre álló kapacitásnak felel meg. Ha megerősítette, kattintson a “Tovább” gombra.

Nyomja meg a “Kész” gombot a lemezkonszolidációs művelet véglegesítéséhez.

Parancssor

A felhasználó számára nem mindig kényelmes a grafikus felület használata az adott feladathoz. Ugyanezt az eredményt a Windows disztribúcióban található konzolos segédprogrammal is elérheti.

A “Start” speciális menü meghívása. Kattintson a négyzetre, ha a héjat emelt jogosultságokkal szeretné elindítani.

Írja be a “diskpart” parancsot a Lemezkezelő konzol segédprogramra való áttéréshez. Az indítást a prompt karakterlánc megváltozása erősíti meg. Ez a képernyőképen látható formát ölti fel a nyíllal.

Használja a “

 • a csatlakoztatott meghajtók listájának megtekintése. Válassza ki az egyesíteni kívánt meghajtót. Jelen példában ez a “Lemez 1”. A kiválasztási parancs úgy néz ki, hogy “select disk 1”.

  a “

  Olvasson tovább  Hogyan adhatunk hozzá kivételeket a Windows 10 Defenderben?
 • A partíciók listájának megjelenítése. A táblázatban fentről lefelé összegzett eredmények megfelelnek a balról jobbra haladó grafikus ábrázolásnak. A hely felszabadításához válassza ki a listában az utolsó meghajtót a “select partition 3” beírásával. Kötet törlése a “delete volume override” paranccsal.

  Váltson át a fennmaradó partícióra a “select partition 2” beírásával a parancssorba. Adja meg a “extend” bővítési parancsot. Az eredmény egy egyesített meghajtó egy kötetben. A konzolos segédprogramot az “exit” beírásával fejezze be.

  Összefoglalva

  Szakértőink elmagyarázták, hogyan használhatja a Windows 10 beépített eszközeit a számítógéphez csatlakoztatott merevlemezek összevonására. Válassza ki az igényeinek leginkább megfelelőt, és kezelje a partíciókat az Ön megítélése szerint.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: