Az Ophthalmoferon és a Tobrex összehasonlítása | Fontos különbségek

Az Ophthalmoferon és a Tobrex különböző szemészeti betegségek kezelésére használt szemcseppek. Összetételük és hatásmechanizmusuk eltérő. Összehasonlítottuk az eszközöket, hogy meghatározzuk, mely esetekben segít az Ophthalmoferon, és mely esetekben a Tobrex.

A gyógyszer

Előnyök

Hátrányok

Ophthalmoferon

Vírusellenes szer;

Az élet első napjaitól kezdve használják;

Immunmoduláló hatású;

Mellékhatásokról még nem számoltak be

Magasabb költségek;

Terhesség alatt nem ajánlott

Tobrex

Antibakteriális gyógyszer;

Hatékony bakteriális kötőhártya-gyulladás ellen

Ezek benzalkónium-kloridot tartalmaznak;

Orvosi rendelvényre kapható;

A gyermek 1 éves korától engedélyezett;

Az Ophthalmoferon leírása

Ophthalmoferon

Ophthalmoferon – emberi rekombináns interferonon alapuló vírusellenes szemcsepp, amely dimedrolt is tartalmaz. 10 ml-es flakonokban kapható. Gyártó – Firn M, ZAO, Oroszországi Föderáció.

A cseppek többféle farmakológiai hatással rendelkeznek:

 1. vírusellenes;

 2. antihisztamin;

 3. antipruritikus;

 4. immunmoduláns;

 5. antiallergiás;

 6. antiproliferatív;

 7. antiödémás.

Az ophthalmoferon egy széles körű vírusellenes aktivitással rendelkező kombinált készítmény. A fenti hatások mellett fájdalomcsillapító hatása is van.

Kutatás és hatékonyság

Az ophthalmoferon az első szemcseppként előállított interferon gyógyszer. A gyógyszer széles körű felhasználását a magas hatékonyság, a jó tolerálhatóság és a komplex összetétel határozza meg. Számos tanulmány kimutatta a vírusos szemfertőzések kezelésének nagyfokú hatékonyságát.

A mintegy 600 betegre vonatkozó kezdeti megfigyelések azt mutatták, hogy e gyógyszer felírása csökkenti a kötőhártya-gyulladás hatásainak valószínűségét. Egyformán hatékony monoterápiában és más csoportokba tartozó gyógyszerekkel kombinálva.

Azonnali termék mellékhatások nélkül. A kezelési idő egy héttel rövidül a gyógyszer alkalmazása során más készítményekhez képest. Gyermekek és felnőttek esetében jó toleranciát figyeltek meg.

Forrás: “Ophthalmoferon – 15 év széles körű alkalmazása a fertőző szembetegségek kezelésében és megelőzésében”, írta: D. Maichuk.., Maychuk Yu..

ellenjavallatok

Ellenjavallatok

A cseppek nem alkalmazhatók a gyógyszerrel szembeni túlérzékenység esetén.

Mellékhatások

Eddig nem jelentettek mellékhatásokat. Ha bármilyen nemkívánatos mellékhatás jelentkezik, orvoshoz kell fordulni a kezelési rend módosítása érdekében.

Adagolás

A betegség akut fázisában a gyógyszert naponta legfeljebb 8 alkalommal 2 cseppben alkalmazzák. Amikor a gyulladásos folyamat lecseng, a mennyiség akár 2-3-szorosára is csökken. A kezelés időtartama a betegség típusától függően egyéni. A telepítéseket a helyreállításig folytatják.

Ki alkalmas

A gyógyszert különböző típusú vírusos szembetegségek kezelésére használják. Hatékonyan küzd az ok és tünet komplexum ellen.

A vírusellenes cseppek a következő betegségek esetén hatékonyak

 1. Adenovírusos, herpeszes, vérzéses, járványos, allergiás kötőhártya-gyulladás;

 2. Keratouveitis vérzéssel vagy anélkül

 3. A fertőzés megelőzése a posztoperatív időszakban;

 4. stromális herpeszes keratitisz szaruhártya-károsodással vagy anélkül;

 5. Adenovírusos keratitis.

Használható a kötőhártya chlamydia fertőzéseinek tüneti kezelésére. Ebben az esetben a cseppek egyidejűleg gyulladáscsökkentő hatásúak.

Leírás Tobrex

Tobrex

A Tobrex egy szemészeti gyógyszer antibakteriális cseppek formájában. A készítmény tobramicint tartalmaz. Az Alkon-Kuvrer által Belgiumban gyártott termék.

Ez egy antibiotikus gyógyszer, amelyet orvosnak kell felírnia, szigorúan az indikáció alapján. A gyógyszer tartós alkalmazása a baktériumok immunissá válását okozhatja az anyaggal szemben. Szintén veszélyeztetett, mivel benzalkónium-kloridot tartalmaz. Az anyag felügyelet nélküli használat esetén a szaruhártya sejtjeinek elhalását okozhatja.

Kutatás és hatékonyság

Egy vizsgálatban a Tobrexet a TobropT-vel hasonlították össze. Az eredmények azt a következtetést vonták le, hogy az előbbi nagyobb klinikai hatékonysággal rendelkezik. A Tobrex kevésbé befolyásolja a betegek életminőségét, mivel az instilláció során nincs irritáló hatása. Farmakológiai előnyei vannak, jól tolerálható és csökkenti a kiegészítő kezelés költségeit.

Forrás: “A Tobrex 2X és a Tobropt terápiás hatékonyságának prospektív összehasonlító klinikai és gazdasági vizsgálata a bakteriális kötőhártya-gyulladás kezelésében”, írta D.Belousov..

Ellenjavallatok

A Tobrexnek, az Ophthalmoferonhoz hasonlóan, csak egy ellenjavallata van. Nem szabad használni, ha Ön túlérzékeny a készítmény hatóanyagára.

Mellékhatások

A készítmény összetevőjére való allergiás reakció esetén olyan tünetek jelentkeznek, mint a szemhéj duzzanata és vörösödése, fotofóbia, könnyezés. Egyébként jól tolerálhatók.

Adagolás

Antibiotikus cseppként használják. 1-2 cseppben adagolva. Az alkalmazás gyakoriságát és a kezelés időtartamát a kezelőorvos egyénileg határozza meg. Óránkénti adagolás ajánlott.

Alkalmas kinek

Széles spektrumú antibiotikum bakteriosztatikus hatású. Aktív a staphylococcus, streptococcus, Klebsiella, Pseudomonas aeruginosa, Enterobacteriaceae és más kórokozók ellen.

A fent felsorolt kórokozók hátterében előforduló szemészeti elváltozásoknál használatos. Segít a szemműtét utáni fertőzések megelőzésében is.

szemcseppek

Költségek és analógok

A gyógyszerek és analógjaik költségének összehasonlító jellemzői:

A termék

Költségek

Analógok

Ophthalmoferon

10 ml – 300 rubeltől

Nincsenek teljes egyenértékűek

Tobrex

5 ml – 170 rubeltől

Tobrex 2X;

Tobrin;

Tobrimed;

Tobrosopt

Melyik gyógyszer a jobb?

 1. Nem teljesen helyes összehasonlítani ezeket a gyógyszereket, mivel az Oftalmoferon egy vírusellenes gyógyszer, míg a Tobrex egy antibiotikum. Különböző jelzésekkel rendelkeznek. Minden csepp használható a kötőhártya-gyulladás kezelésére, de a választás attól függ, hogy melyik kórokozó okozta a betegséget. Ha a kórokozó vírusos, Oftalmoferont, ha bakteriális, Tobrexet használnak. Nincs helyettesítő.

 2. Az Ophthalmoferont egy hazai vállalat, míg a Tobrexet egy belga vállalat gyártja. Az előbbi költségei magasabbak. A Tobrex orvosi rendelvényre kapható, de az Ophthalmoferon nélkül, és gyermekeknél az élet első napjaitól kezdve alkalmazható.

 3. Az Oftalmoferon nem hatásos azokban az esetekben, ahol a Tobrex segít, és fordítva. A kórokozóra vonatkozó vizsgálatot kell elvégezni annak megállapításához, hogy melyik gyógyszert kell használni. A vizsgálat után egyértelmű, hogy szükség van-e antibiotikumra vagy vírusellenes szerre.

Olvasson tovább  A Postinor és az Escapel összehasonlítása | A legjobb megoldás kiválasztása
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: