14 legjobb Hankook gumiabroncs

A dél-koreai Hankook Corporation 1941 óta gyárt gumiabroncsokat. A kínálatban személygépkocsik, kisbuszok, szabadidőjárművek és tehergépkocsik gumiabroncsai szerepelnek. A gyártó aktívan részt vesz az innovációban, a legújabb innovációk közé tartozik a TilTread technológia a sport, az off-road eMem
Motiv és üzemanyag-takarékos technológia. Értsük meg, hogy a szakértők és az ügyfelek szerint milyen gumiabroncsok a “Hankook” a legjobbak, ami segít eldönteni a választást az Ön “vasparipája” számára.

A legjobb Hankook gumiabroncsok értékelése

Jelölés hely termék neve ár
A Hankook legjobb nyári gumiabroncsai 1 Hankook gumiabroncs Ventus Prime3 K125 2 991€
2 Hankook gumiabroncs Ventus R-S3 Z222 5 860€
3 Hankook gumiabroncs Kinergy Eco 2 K435 2 330€
4 Hankook gumiabroncs Ventus V12 Evo2 K120 3 100€
5 Hankook gumiabroncs K424 (Optimo ME02) 2 489€
A Hankook legjobb téli gumiabroncsai 1 Hankook gumiabroncs téli i*Pike LT RW09 3 811€
2 Hankook gumiabroncs téli I*Cept Evo 2 W320 3 867€
3 Hankook gumiabroncs téli i*Pike RS2 W429 2 440€
4 Hankook gumiabroncs téli i*Cept iZ 2 W616 2 273€
A legjobb Hankook Off Road teherautó gumiabroncsok 1 Hankook gumiabroncs Dynapro MT RT03 7 380€
2 Hankook téli gumiabroncs i*Cept X RW10 6 005€
3 Hankook gumiabroncs téli I*Cept Evo 2 W320A SUV 4 890€
4 Hankook gumiabroncs DynaPro i*Cept RW08 4 177€
5 Hankook gumiabroncs i*Pike RW11 3 889€

A Hankook legjobb nyári gumiabroncsai

A nyári gumiabroncsok esetében fontos a lamellák tartóssága kemény felületen és a víz gyors elvezetése az érintkezési felületről. Íme a kategória 5 legjobb gumiabroncsa, amelyek a legtöbb pozitív visszajelzést kapták az autósoktól és a szakértők is kedvelik őket.

Hankook gumiabroncs Ventus Prime3 K125

Értékelés: 4.9

Hankook gumiabroncs Ventus Prime3 K125

Az első helyen a Hankuk 2016-os nyári gumiabroncsai végeztek. Ez a modell 74 méretben kapható 15″ és 20″ közötti átmérővel, és alkalmas B, C és E osztályú járművekhez. Szilícium-dioxiddal gyártott, amely nagyobb tapadást és vonóerőt biztosít. A futófelület négy csatornája különböző mélységű, ami a változó időjárási körülményekhez optimalizált. A fém merevítések és a megnövelt vállrészek biztosítják, hogy a gumiabroncs a hőség és a nagy sebesség ellenére is megőrzi alakját. Az ezt a gumiabroncsot értékelő járművezetők szerint 120 km/h után az autó nem “lebeg”, és magabiztosan tartja a pályát.

A Hancuk abroncsok különleges jellemzője a megnövelt érintkezési felület az útfelülettel. Ezt a vízelvezetést biztosító, finom barázdákkal ellátott speciális futófelületi mintázat biztosítja. Ha jobban megnézed, a vállrészeken is finom barázdák vannak. Mindezek összenyomva növelik az aszfalthoz tapadó gumi mennyiségét, és növelik a “száraz” tapadás százalékos arányát.

Előnyök

 • Pontos kormányreakció;
 • Alkalmas B, C, E osztályú járművekhez;
 • szilícium-dioxidot tartalmaz, amely javítja a tapadási tulajdonságokat;
 • Üzemanyag-fogyasztás 3%.

Hátrányok

 • Nedves aszfalton még rosszabb;
 • nedves körülmények között gyorsan “kimosódnak”;
 • Nem R13-14 átmérő.

Hankook gumiabroncs Ventus R-S3 Z222

Értékelés: 4.8

Hankook gumiabroncs Ventus R-S3 Z222

A második helyet a Hankook által kifejlesztett Ventus gumiabroncsok szerezték meg, miután a japán Super GT versenyen részt vettek. A gumiabroncsok az Extreme osztályba tartoznak, és a pályán való megbízható tartásra és aktív manőverekre tervezték őket. A gumi előállításához a gyártó kettős keveréket használt szilícium-dioxiddal és egy exkluzív Racing Carbon Black keverékkel. Ez a kombináció jó tapadást biztosít a gumiabroncsnak nedves és száraz felületen egyaránt. R15 és R20 közötti méretekben kapható. A gumiabroncs szélessége 195 mm-nél kezdődik, de a 205-255 mm-es gumiabroncsok elterjedtebbek, mivel nagyobb ellenállást biztosítanak. A futóterületen négy barázda felel a vízelvezetésért. Az értékelésekben nyilatkozó sofőröknek tetszik a gumiabroncs kormányzási pontossága.

A Hankuk gumiabroncsok különleges jellemzője a minimális gördülési ellenállás, amelyet a masszív, számítógépes modellezésű futófelületi blokkok révén érnek el. A nyári gumiabroncsoknál nem megszokott hosszú hornyok biztosítják a könnyű tapadást az útfelületen. Ezek a jellemzők akár 270km/h sebességet is lehetővé tesznek, ami a sebességmániások számára megfontolandó.

Előnyök

 • Akár 670 kg kerékterhelési index;
 • zajkomfort;
 • Gyengéd reakció az ütésekre és ütésekre;
 • Jó úttartás esőben.

Hátrányok

 • csak jó minőségű felülettel rendelkező utakra alkalmas;
 • A gumiabroncs jellemzőinek 50%-a elvész a gumiabroncs kopása után;
 • nincs R15-nél kisebb méret.
Olvasson tovább  11 legjobb olaj a Mitsubishi Outlanderhez

Hankook gumiabroncs Kinergy Eco 2 K435

Értékelés: 4.7

HANKOOK GUMIABRONCS KINERGY ECO 2 K435

A harmadik helyen az R13 és R16 közötti átmérőjű nyári gumiabroncsok állnak. Összesen 51 méret áll rendelkezésre, 165 mm és 205 mm közötti kerékszélességgel és 55 mm és 70 mm közötti szelvénymagassággal. A Hankuk Eco gumiabroncsok aszimmetrikus futófelülettel és három barázdával rendelkeznek a futófelületeken a vízelvezetés érdekében. A vállrész szögei jelentősen lejtősek, ami megkönnyíti a manőverezést és a kanyarodást. A peremben egy speciális töltőanyag is található, amely javítja a fémtárcsához való tapadást. A legtöbb véleményben a vezetők elégedettek a márkás termék költségével, amely meglehetősen megfizethető. A vásárlók az akusztikai kényelmet is kedvelik – nyitott ablakkal vezethet, és zenét hallgathat az autórádióból.

Szakértőink a Hankookot ajánlják az optimalizált váz miatt, amely akár 4%-os üzemanyag-megtakarítást is eredményezhet. Ezt szintetikus zsinórok és varratok és illesztések nélküli tekercselési technológia alkalmazásával érik el. Az eredmény: kisebb gördülési ellenállás és könnyebb vezethetőség.

Előnyök

 • elfogadható ár;
 • Nincs hangos morajlás;
 • Ez lehetővé teszi, hogy a gumiabroncs a városban simábban kezelje az egyenetlen foltokat és a kátyúkat;
 • kiszámítható viselkedés a pocsolyákban.

Hátrányok

 • legfeljebb 450 kg-os kerékterhelési index;
 • a 190 km/h sebességet nem lehet túllépni;
 • Nem szabad gyorsan gyorsítani és fékezni.

Hankook gumiabroncs Ventus V12 Evo2 K120

Értékelés: 4.6

Hankook gumiabroncs Ventus V12 Evo2 K120

Negyedik helyen a Hankook gumiabroncsok, középen széles bordázattal, a futófelület mintázatában pedig félköríves bevágásokkal. Ezek az irányvonalak javítják az iránystabilitást és csökkentik a visszacsatolási időt. A járművezető mindig előre láthatja az autó mozgását kanyarodáskor vagy fékezéskor. Egy másik jellemző a futófelületi blokkok háromrétegű felépítése és szimmetrikus elrendezése, amely növeli az érintkezési felületet. A gyártó Hankook vastagabb gumit használt az oldalfalon, amely megvédi a gumiabroncsot a vágásoktól vagy a kilyukadástól.

Ennek a Hankook abroncsnak az előnye a fokozott kopásállóság, amiért a díjat kapta. A konstrukcióban kiegyensúlyozott merevségű/lágyságú keveréket használnak. Ez minden vezetési körülmények között megvédi a gumiabroncsot a túlzott kopástól. A vélemények szerint ezek a gumiabroncsok 80 000 km nyári futásteljesítményt tesznek lehetővé. A keverék emellett gyorsabb újrafutózást biztosít egyenetlen útfelület után, és javítja a jármű úttartását egyenetlen terepen.

Előnyök

 • a hő egyenletes eloszlása a gumiabroncs teljes felületén;
 • hosszú élettartam;
 • kiváló kezelés;
 • csökkentett aquaplaning.

Hátrányok

 • 120 km/h után zúgás hallatszik;
 • A fékezés hatékonysága kissé csökkent.

Hankook gumiabroncs K424 (Optimo ME02)

Értékelés: 4.5

HANKOOK GUMIABRONCS K424 (OPTIMO ME02)

Ezt a kategóriát a Hankook 32 méretű nyári gumiabroncsa zárja. R13-16-os felnikhez is megvásárolhatók. A futófelület mintázata szimmetrikus, egy darabból álló központi bordával a kiváló iránystabilitás érdekében. Négy barázda a futófelületen a folyadék gyorsabb elvezetése érdekében az érintkezési felületről. A profil középső része merevebb gumiból készült, így a fékhatás a legjobb. A túlmelegedés megelőzése érdekében a gumiabroncs gyártója, a Hankook a gumiabroncs mintázatában sok sekély barázdát használt, amelyekből levegő áramlik ki. A nejlonzsinór segít csökkenteni a súlyt anélkül, hogy az erősséget veszélyeztetné. Az értékelésekben szereplő sofőrök szeretik a szűk vállrészeket, amelyek lassan kopnak még a helytelen igazítás esetén is.

Szakértőink észrevették a Hankuk gumiabroncsok vállrészén a barázdák megnövekedett számát. Ez a kialakítás növeli a tapadást kanyarodáskor. Ideális gumiabroncs a sűrű forgalomban történő manőverezéshez, amely pontos iránytartást biztosít, és lehetővé teszi a hirtelen manőverezési pálya megváltoztatását.

Előnyök

 • Terhelhetőségi mutató kerékenként 530 kg-ig;
 • a kifejezett vezetési tulajdonságok;
 • Nem hosszabbítja meg a fékutat;
 • A 4 barázdának köszönhetően gyorsan elvezeti a folyadékokat.

Hátrányok

 • puha oldalfal;
 • A gumi egy kicsit nyikorog a kanyarokban;
 • 20-40 g-os súlyok szükségesek a kiegyensúlyozáshoz.

A legjobb Hankook téli gumiabroncsok

Télen a puha gumiabroncsok fontosak, hogy a hideg időben ne fújja el a gumiabroncsokat a szél, és hogy az út hatékony jégmentesítését biztosítsák. Íme a szakértők által ajánlott legjobb Hankuk gumiabroncsok ebben a kategóriában.

Hankook gumiabroncs téli i*Pike LT RW09

Értékelés: 4.9

Hankook gumiabroncs téli i*Pike LT RW09

A téli gumiabroncsok kategóriájában a szakértők az első helyre az iPike LT szegecses modellt sorolták. Jellegzetessége az egy darabból álló, oldalsó nyúlványokkal ellátott borda megtartása. Ez a kialakítás 3D hatást biztosít, lehetővé téve, hogy bármilyen útminőségen (nedves, havas, jeges) megtapadjon. A vállrész hangsúlyos ütközőkkel van ellátva, így könnyen kijuthatsz az előtted haladó teherautó által létrehozott barázdából. A szegecsek csak az oldalakon vannak elhelyezve, ami növeli a stabilitást a jégen és csökkenti a fémszegecsek elvesztését a csupasz burkolatra való felhajtáskor. A tulajdonosok dicsérik a Hankook abroncsait, mert a -30 fokos fagypont alatti hőmérséklet ellenére továbbra is puhák…-35 fok. Ezek kényelmes utazást biztosítanak a fekvőrendőrökön, kátyúkon és fekvőrendőrökön keresztül.

A Hankuk abroncsokat a szakértők a 975 kg-os terhelhetőségi indexük miatt a legjobbnak tartják, bár ezeket személygépkocsikra és nem terepjárókra tervezték. Ezek a gumiabroncsok alkalmasak furgonokra vagy kisteherautókra, lehetővé téve, hogy télen nagy terhet szállítson, és ne kelljen attól tartania, hogy a kerék kitörik, amikor a hóban egy sziklára ütközik.

Olvasson tovább  11 legjobb hajómotor 10 literig. .

Előnyök

 • Szinte nincs gördülési zaj;
 • Télen alacsony szegecsveszteség;
 • a felniken lévő kerekek jól kiegyensúlyozottak;
 • Kiváló ütésállóság a puhaságának köszönhetően.

Hátrányok

 • Nem alkalmas 170 km/h feletti sebességre;
 • 100km/h után az utastér vibrálni kezd.

Hankook Téli gumiabroncs I*Cept Evo 2 W320

Értékelés: 4.8

HANKOOK TÉLI GUMIABRONCS I*CEPT EVO 2 W320

A második helyen az Evo 2 téli gumiabroncsok állnak, amelyek a gyártó Hankook katalógusában 82 méretben kaphatók. A felni minimális átmérője R16-nál kezdődik. A szegecs nélküli gumiabroncsot a kompakt és középkategóriás nehézgépkocsikra szánják. A gumiabroncs gyöngye acélszálas, varrat nélküli tekercselési technológiával rendelkezik, amely biztosítja a kerék megfelelő alakját terhelés alatt. A több ezer éllel rendelkező 3D-s lamellák biztonságos fogást biztosítanak. A vezetők a Hankook gumiabroncsokat azért kedvelik a véleményekben, mert a gumi és a fémfelni között szoros kapcsolatot biztosít a szilárd felni. Ha kőre vagy kátyúba ütközik, a kerék nem vérzik a két anyag találkozásánál.

Szakértőink szerint a Hankook a legjobb gumiabroncs, mivel aszimmetrikus mintázata megkönnyíti a manőverezést és a síkosság elszívását. Ennek elérése érdekében a külső oldalfal számos sekély hosszanti és keresztirányú barázdával rendelkezik, amelyek tökéletesen tapadnak az útra, a belső oldalfal pedig mély barázdákkal rendelkezik a hó levezetése érdekében.

Előnyök

 • terhelhetőségi index 670 kg-ig;
 • 240km/h sebességgel haladhat;
 • Zökkenőmentes hasított test hengerlési technológia;
 • Csökkentett hőképződés.

Hátrányok

 • nincs lehetőség R13-15-ös felnikkel rendelkező személygépkocsikra;
 • a felniken nincs élvédelem.

Hankook gumiabroncs téli i*Pike RS2 W429

Értékelés: 4.7

Hankook Téli gumiabroncs i*Pike RS2 W429

A Hankuk RS2 W429 új futófelületi kialakítással rendelkezik, amely növeli a vízelvezető barázdák számát. Ez tisztán tartja a kereket, és segít fenntartani az érintkezést az úttal. A gyártó 12 soros mintát használt a csapok elhelyezéséhez, szemben a klasszikus 10 soros mintával. Ez növeli a fémelemek számát, és segít egyenletesebben eloszlatni őket a gumiabroncs szélességében. A vásárlói vélemények a Hankook gumit a lágy keverék ellenére gyors útérzetéért dicsérik.

Gumiabroncs-szakértőink szerint ezek a Hankuk abroncsok a legjobbak jégen. A futópálya közelebbről. Hat sarkos gyöngyöt használ. Bárhová irányítja a vezető a kerekeket, azok szilárdan tapadnak. A Hankook szabadalmaztatott, több ezer fazettából álló 3D lamellás technológiáját is tartalmazza. E kialakítás jellemzője, hogy a gumiabroncs középső része élesebb szögekkel rendelkezik. Mindezek mellett a gumiabroncs ferdén elhelyezett szegecsekkel rendelkezik, ami növeli a jármű stabilitását jégen.

Előnyök

 • Terhelhetőségi index kerékenként 560 kg-ig;
 • A középső részen található tömör futófelületi blokkok segítenek megőrizni a gumiabroncs integritását;
 • A keskeny vállblokkok jobb gyorsulást biztosítanak;
 • 12 sor szegecs.

Hátrányok

 • Nem haladhatja meg a 190 km/h sebességet;
 • A hó “rendetlenség” az autó egy kicsit gurul.

Hankook gumiabroncs téli i*Cept iZ 2 W616

Értékelés: 4.6

HANKOOK GUMIABRONCS TÉLI I*CEPT IZ 2 W616

A téli gumiabroncsok kategóriájának kiegészítése Hankook modell halszálkás futófelületi mintázattal. Ez egy kifejezetten Észak-Európa és Oroszország számára kifejlesztett, hópehelymentes gumiabroncs. A finn társai tapasztalatainak figyelembevételével tervezték. Az optimális hókezelés érdekében a gyártó csökkentette a blokkok méretét, de növelte a számukat, így 25%-kal megnövelte az érintkezési felületet. A sofőrök a Hankuk gumiabroncsok lágyságát dicsérik az értékelésekben. Ez a szilícium-dioxid-tartalom növelésével érhető el. Kényelmesebbé teszik az egyenetlenségeken való utazást. És minél alacsonyabb a hőmérséklet, annál rugalmasabb lesz a gumi.

Gumiabroncs-szakértőink a Hankookot a legjobb értékelésbe sorolták a vállrészen található lamellák miatt. Ezek a barázdák hatékonyan szivattyúzzák ki a vizet, kiszárítva az érintkezési felületet. Érdemes közelebbről megnézni ezeket a gumiabroncsokat, ha a tavaszi időszakban sok tócsa olvadó hó van az utakon.

A

 • kerékenként akár 750 kg-os terhelhetőségi index;
 • nincs zaj a gumiból;
 • Kiváló fékezés és gyorsulás;
 • Nem tudnak megbirkózni a hóval és az aszfalttal.

Hátrányok

 • Nem alkalmas 190 km/h-nál nagyobb sebességre;
 • Az autó -10 Celsius-foknál kezd “lebegni”;
 • csúszik a jégen.

A Hankook legjobb gumiabroncsai terepjárók számára

Ahhoz, hogy a SUV gumiabroncsok alkalmasak legyenek, R17-22-es kerékméretre kell tervezni őket, és legalább 550 kg-os terhelhetőségi indexszel kell rendelkezniük. Íme a Hankook 5 legjobb modellje.

Hankook gumiabroncs Dynapro MT RT03

Értékelés: 4.9

Hankook gumiabroncs Dynapro MT RT03

A Hankook Dynapro MT RT03 gumiabroncsról szóló értékelésünkben az első helyen szerepel. Az MT a Mud Terrain rövidítése, így kiváló választás durva terepre. A futófelület alapja egy megerősített öv, amely egyszerre növeli a gumiabroncs szilárdságát és merevségét. Más hasonló modellekhez képest az érintkezési felület 7%-kal nőtt. Ez egyszerre növeli a gumiabroncs élettartamát és a tapadást. Visszahívások dicsérik a Hankuk SUV vezetőit a W-alakú mintázat miatt. Ez stabilabb haladást tesz lehetővé előre és hátrafelé egyaránt, miközben a talajon is megragad.

A Hankuk gumiabroncsok jellemzője a kifejezetten terepjáró használatra tervezett, megerősített szerkezet. A blokkok közötti nagyobb távolság megakadályozza, hogy a homok, az agyag és a kövek eltömítsék a futófelületet. Figyeljen a gumiabroncsok oldalfalára. A vastagabb felni megakadályozza, hogy a gumiabroncs lecsorogjon a kövekről, amikor a járdaszegélyről leszáll vagy a járdaszegélyre hajt. Szakértőink egyértelműen ajánlják ezt a Hankook gumit a terepjárók szerelmeseinek.

Olvasson tovább  8 legjobb kettős kamerás DVR

Előnyök

 • Az egyes gumiabroncsok terhelhetősége legfeljebb 900 kg;
 • A futófelület gyorsan megszabadul a szennyeződésektől;
 • Nehéz kilyukasztani vagy elvágni;
 • Kényelmesen lovagol minden irányban.

Hátrányok

 • Terepjáróval nem lehet 160 km/h sebesség felett haladni;
 • Ha egy mocsárban erősen nyomja a gázt, a felső talaj felszakad, és az autó meghibásodik.

Hankook téli gumiabroncs i*Cept X RW10

Értékelés: 4.8

HANKOOK GUMIABRONCS TÉLI I*CEPT X RW10

A második helyet a Hankuk RW10 téli terepgumi kapta a szakértőktől. A modell megkülönböztető jegye a halszálkás mintázat, amely megtartja az egyetlen bordát. Minden gyöngyöt négy ponttal és hullámos vonallal láttak el az érintkezési felület növelése érdekében. A középtől a szélek felé húzódó mély barázdák felgyorsítják a vízelvezetést. A crossover-vezetők a Hankuk abroncsait a száraz aszfalton nyújtott csendes teljesítményükért, valamint az autó stabil viselkedéséért dicsérik, a keverék lágysága ellenére. Kanyarban nem lehet megcsúszni, még havas pályán sem.

A szerkesztők véleménye szerint ezek a legjobb abroncsok a legmasszívabb terepjárók számára, mivel a gumiabroncs terhelési indexe 1250 kg-ig engedélyezett. Ezek az abroncsok könnyedén ellenállnak az impozáns Mercedes G 500, Cadillac Escalade ESV, Toyta Land Cruiser 200, Lexus LX vagy Range Rover 5 manővereinek.0. A Hankuk gumiabroncsok lehetővé teszik, hogy az óriást magabiztosan kormányozhassa az úton, annak ellenére, hogy 7 személy tartózkodik benne és a csomagtér tele van.

Előnyök

 • a vízelvezető hornyok aljának lépcsőzetes profilja;
 • Az érintkezési felület gyorsabb kiszáradása;
 • Kiváló iránystabilitás;
 • magas tapadási tulajdonságok jeges felületen.

Hátrányok

 • Nem haladhatja meg a 190 km/h sebességet;
 • magas költségek;
 • Nagyon gyorsan felszívja a sarat.

Hankook gumiabroncs téli I*Cept Evo 2 W320A SUV

Értékelés: 4.7

Hankook gumiabroncs téli I*Cept Evo 2 W320A SUV

És itt egy másik Hankook téli gumiabroncs crossoverek és SUV-ok számára R16 és R21 közötti kerékmérettel. A gumiabroncs szélessége 195 és 315 mm között változik, ahol minden ügyfél választhat a sebességteljesítmény és a puha talajkezelés között. A Hankuk szépségét a hibrid váz adja, amely acél és szintetikus fonalakat kombinál. Ez a kialakítás segített fenntartani a tartósságot és csökkentette a súlyt. A járművezetők megjegyzik, hogy havas terepen nincs extra döccenő érzés a kormánykeréken, mivel a rugalmas gumi mindent kisimít.

Gumiabroncs-szakértőink szerint ezek a Hankuk abroncsok a legjobbak az akusztikai kényelem terén. A terepjárók más nagyméretű gumiabroncsai gyakran zúgó hangot adnak 100 km/h sebesség elérése után. Ennél a modellnél a gyártó finom futófelületi mintázatot használt, amely hatékonyan felbontja a légtömegeket, és sok áramlásra osztja őket. Csendes crossover-járást biztosít, még a télen letisztított aszfalton is.

Előnyök

 • A sebességindex 210 km/h;
 • 775 kg-ig terhelhető;
 • jó egyensúly;
 • alacsony zajszint.

Hátrányok

 • Néha akár 2 hónapot is várni kell a gumiabroncsok megvásárlására;
 • A fagypont alatti hőmérsékleten éles sávváltáskor vagy előzéskor a kormánykerékkel kell “elkapni az autót”.

Hankook gumiabroncs DynaPro i*Cept RW08

Értékelés: 4.6

HANKOOK GUMIABRONCS DYNAPRO I*CEPT RW08

A Hankuk gumiabroncsok ezen modelljét téli vezetésre tervezték. A futófelületet 4 és 5 osztású gyöngyökkel töltik fel. Az irányított futófelületi mintázat ezekkel az elemekkel hozzájárul a jó terepjáró teljesítményhez. A gyártó szilíciumot adott hozzá az összetételéhez, ezért a gumiabroncs “tépőzár” tökéletesen megmutatja magát nedves aszfalton, és minimális “visszhanggal” biztosítja az áthaladást az egyenetlenségeken a crossover utasterében.

Véleményünk szerint a Hankook gumiabroncsok a legjobbak a biztonságos terepjáró vezetéshez és a hatékony fékezéshez. E célból a gyártó hullám alakú lamellákat és hosszanti féllamellákat használt. Ez a kialakítás minden irányban jobb kerékvonóerőt biztosít. A visszajelzések megerősítik a megállapításainkat, miszerint sem a latyakos, sem a tömött hó nem hosszabbítja meg a fékutat. Érdemes megfontolni ezt a gumiabroncsot azoknak, akik nemrég “költöztek” egy SUV-ba, és még mindig szokják a nagy tömegű autó kormányzását.

Előnyök

 • kiváló vezetőképesség puha hóban;
 • jobb fékezési tulajdonságok;
 • kényelmes áthaladás durva terepen;
 • Kifejezett oldalfal, kapaszkodókkal.

Hátrányok

 • nem lehet 160 km/h felett haladni;
 • jégen hordja;
 • A sáros mezőkön gyorsan kimosódnak.

Hankook Tire i*Pike RW11

Értékelés: 4.5

Hankook gumiabroncs i*Pike RW11

A Hankuk téli terepjáró gumiabroncsok 116 méretben kaphatók. Elsőkerék-meghajtású és összkerék-meghajtású autókhoz egyaránt alkalmasak. A gumiabroncsokat R16-20-as felnikre tervezték. A futófelület kialakítása új SCCT technológiát alkalmaz a gyöngyök alakjának szimulálására a jobb kezelhetőség érdekében. A középső borda halszálka alakú, de ép, így a kerekek jó iránystabilitást mutatnak. Ezenkívül a futófelületi zónában ötszögletű sakktáblák vannak, amelyek a kerék azonnali reakcióját biztosítják a kormányszögre. A gumiabroncsok vállövén rövid és hosszú, tüskékkel ellátott tüskék vannak.

Gumiabroncs-szakértőink szerint a Hankook a legjobb kombinációja a szegecses és nem szegecses gumiabroncsok tulajdonságainak. A gumiabroncs 10 sor fémszeggel rendelkezik, amelyek a jégbe vájják magukat. Az acélcsapok azonban mélyen beágyazódnak a keverékbe, így a szegecsek nem kattognak, és a gumiabroncs úgy viselkedik, mint a tépőzár a megtisztított felületen. Szendvicspárna a fém alatt, ami meghosszabbítja a csapok élettartamát.

Előnyök

 • Akár 1090 kg súlyig is elbírja;
 • a jármű kiszámítható viselkedése;
 • Terepjárásra is alkalmas;
 • könnyen manőverezhető meredek emelkedőkön.

Hátrányok

 • magas költségek;
 • Kezdőknek nem ajánlott;
 • laza fékezés csupasz aszfalton.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: