10 módja az olajfoltok gyors eltávolításának

Az olajos foltokat okkal nehéz eltávolítani. Gyakran olyan mélyen beágyazódnak a szövetekbe és a felületekbe, hogy inkább csak kidobnád őket, vagy elfelejtenéd őket. Szakértőink elmondják, hogyan kerülheti el ezt a kellemetlen helyzetet, és hogyan szabadulhat meg gyorsan az olajfoltoktól.

Friss foltok eltávolítása ruhákról és terítőkről

Friss foltok eltávolítása ruhákról és terítőkről

Krétapor

Ha van egy darab kréta vagy krétapor a háztartásban, miért ne használhatná azt, hogy megszabaduljon egy friss folttól?? Dörzsölje be a ruhát krétával, és szórja meg az őrölt porított anyaggal a további hatékonyság érdekében. Hagyja az anyagot néhány órán át szilárdulni, majd folyó víz alatt öblítse le

A só hatása általában véve nagyon hasonló a cukoréhoz. A cukorhoz hasonlóan enyhén szappanozza be a ruhát, szórja meg bőségesen finom sóval, és hagyja állni egy ideig. Amikor a só teljesen felszívódott, súrolja le a szennyeződést egy kefével, és öblítse le a megtisztított ruhát meleg folyóvíz alatt.

Mosószappan

Univerzális gyógymód mindenféle folt ellen, és a zsíros foltok sem kivételek. Az olajfolt gyors eltávolításához a szövetből, vegyen egy darab mosószappant, áztassa be vízbe, és jól habosítsa fel a szennyezett területet. Csomagolja be celofánba, és hagyja állni 10-12 órán át. Ezután öblítse le tiszta vízzel.

Cukor

Ha kifogytál a szennyeződések eltávolításának olyan módjaiból, mint a mosószappan, és még mindig nem tudod, próbálj ki egy nem hagyományos módszert az olajfoltok elleni küzdelemre. Először szórja be a szennyezett területet mosószappannal, majd szórja meg cukorral, és hagyja hatni körülbelül 15 percig. Ezután súrolja le a területet kefével, és öblítse le a cukrot meleg vízzel. Porolja le a mosógépben.

Olvasson tovább  Hogyan lehet eltávolítani a penészt a mosógépből

Súrolóbetét

Egyszerű és hatékony szer, amely könnyen eltávolítja az olajfoltokat, de csak akkor, ha azok nagyon frissek. Szüksége lesz egy egyszerű törlőpapírra (2 lap). Tegye a piszkos ruhát az egyikre, fedje le a másik tetejét, és futtassa végig a felületén a langyos vasalót. Ismételje meg a műveletet, amíg az anyagot teljesen be nem borítja a foltos anyag.

Ammónia oldat

Kisebb foltok esetén egy kipróbált és bevált orvosság használható. Áztasson be egy vattakorongot ammóniába, és alaposan dolgozza bele a szennyeződést, majd hagyja, hogy beszívódjon. Ezután távolítsa el a foltmaradványokat, és küldje a ruhadarabot a mosógépbe.

Makacs foltok eltávolítása ruhákról és terítőkről

Makacs foltok eltávolítása

Glicerin

Nem kell agresszív formulát használnia az erősen behatolt olajfoltok eltávolításához. Egyszerű és hatékony gyógymódot lehet kipróbálni – glicerin. Mártsunk bele egy vattakorongot, és töröljük át a piszkos helyet. Hagyja benne néhány órán át, majd küldje a mosógépbe.

Ecet

Egy közönséges ecet (9%) is segíthet megszabadulni a makacs olajfoltoktól. Egyszerűen keverjen össze egyenlő arányban meleg vizet és ecetet, és áztassa a piszkos ruhát a keverékben 10-15 percig. A ruhadarabot a szokásos módon mossa ki.

Keményítő

Egyszerűen szórjon keményítőt az enyhén átitatott foltra, és alaposan dolgozza be a szennyezett területet. Hagyja állni 10 percig. Ezután öblítse le folyó víz alatt. Dobja a ruhadarabot azonnal a mosásba.

terpentin

A terpentin nagyon agresszív szer, ezért győződjön meg róla, hogy nem károsítja a szövetet, mielőtt olajfolt eltávolítására használná. A zsíros szennyeződések eltávolításához óvatosan áztasson egy vattapamacsot a keverékbe, és óvatosan dörzsölje a folyadékot a felületre/anyagra. Hagyja bent néhány órán át. Aztán dobja be a mosásba.

Olajfoltok eltávolítása kárpitozott bútorokról

Foltok eltávolítása kárpitozott bútorokról

A zsírfoltok könnyen eltávolíthatók a szövet/bőr bútorokról egyszerű, mindig kéznél lévő termékekkel:

  1. A só és az alkohol eltávolíthatja a friss foltokat. Először szórja meg a piszkos helyet bőségesen durva sóval, és néhány percig alaposan dörzsölje be. Távolítsa el a sómaradványt, és törölje le a foltot alkoholos tamponnal.

  2. Egy papírtörlő és egy vasaló segítségével könnyen eltávolíthatja a zsírt a kanapé kárpitjáról. Egyszerűen helyezze a ruhát a szövetkárpit szennyezett területére, és meleg vasalóval többször menjen át rajta. Ismételje meg a műveletet, amíg a szennyeződés teljesen meg nem szilárdul a papíron.

  3. Ha nagyon friss olajos maradványt észlel a bőrön, próbálja meg eltávolítani tojásfehérjével. Keverjük kemény habbá, és menjen át a ruhadarab felületén. Ezután öblítse le a fehérjét vízzel.

  4. Ha kemény a bőrkárpit, keverje össze a keményítőt és a benzint egyenlő arányban. Vigye fel a keveréket a bútor felületére. Ha a keverék megszáradt, egyszerűen törölje le egy puha, száraz ruhával.

Olvasson tovább  Hogyan lehet eltávolítani a szagot a ruháidról: tábortűz, oldószer, klór, aceton
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: