Hogyan mossuk a stressz elleni játékokat

A gyermek anti-stressz játékok szépnek és szokatlannak tűnnek a belső térben. Nemcsak szórakoztatják a babákat, hanem ösztönzik a finommotoros készségeiket is. Ezeknek a termékeknek a töltete ellenáll a nedvességnek, így nem tartalmaz baktériumokat vagy gombákat, ami nem mondható el a hagyományos plüssjátékokról.

Mivel ezek a játékok gyakran gyűröttek, gyorsan koszolódnak. Az anti-stressz játékok mosása azonban különleges gondosságot igényel.

Elkészítettünk egy sor ajánlást, amelyek követésével gyorsan megtisztíthatja a stressz elleni játékot, és hosszú ideig eredeti állapotában tarthatja.

A stressz elleni játékok ápolására vonatkozó óvintézkedések

Hogyan kell mosni egy anti-stressz párnát

2 havonta mossa ki ezeket a játékokat. Ha a töltelék egy idő után már megromlott, akkor kicserélheti – a polisztirol golyókat általában fehérneműboltokban árulják.

Mosás előtt olvassa el a gyártó címkéjét. Előfordulhat, hogy a ruhadarab nem mosható gépben, ezért csak kézzel szabad mosni.

Az antistressz játékok általában polisztirol golyókkal vannak töltve, amelyek ellenállnak a nedvességnek. Az ilyen tárgyakat gél segítségével géppel is ki lehet mosni a gépben.

Az öko-játékok tölteléke lenmagból vagy hajdina héjából készül. Ebben az esetben mosás előtt fel kell tépnie a játékot (vagy speciális cipzárat kell használnia, ha van), a tölteléket egy másik tartályba kell helyeznie, és magát a fedelet kell mosnia. A tényleges tölteléket nem szabad kimosni. Ha a fedő megszáradt, újra meg lehet tölteni hajdinával vagy lenmaggal.

Ha bizonytalan a töltőanyag típusát illetően, ellenőrizheti azt saját maga is. Például a műszálból vagy kolofilszálból készült golyók alig tapinthatók, és maga a termék puha tapintású. Könnyen átformálja magát: próbálja meg összenyomni a játékot, vagy nyomja le egy kis súllyal. Amikor 5 másodperc alatt visszanyerik eredeti alakjukat, készen állnak a mosásra.

Olvasson tovább  10 gépben mosható tippek szintetikus szövetekhez

Ha kétségei vannak a töltelékkel kapcsolatban, készítsen egy kis bemetszést a varrásvonal mentén, és vizsgálja meg a játék tartalmát.

Hogyan kell mosni egy játékot

Mielőtt a játékot a dobba helyezné, ellenőrizze, hogy nincs-e rajta lyuk és perforáció. Ellenkező esetben a polisztirol golyók kieshetnek a játékból, és eltömíthetik a dobot, és vele együtt a szűrőt, ami drága mosógépjavításhoz vezethet.

A játékot egy speciális mosózsákba vagy egy normál párnahuzatba is teheti.

Ha nagy foltot kap az anti-stressz játékon, mossa ki kézzel, mielőtt a gépbe tenné.

A szokásos mosóporok helyett használjon speciális mosószereket a kényes mosáshoz – pl. folyékony gélt. Egy enyhe mosószer is megfelelő, akárcsak a normál sampon.

Hogyan mossuk a stresszoldó játékot kézzel

Eljárás:

  1. Töltsön meg egy nagy medencét 40 °C-ig meleg vízzel;

  2. Adjon hozzá mosószert;

  3. Helyezze játékát a medencébe, és gyengéd mozdulatokkal masszírozza finoman;

  4. Ha a víz gyorsan szennyeződik, cserélje ki a vizet, és adjon hozzá ismét mosószert;

  5. Folyó víz alatt alaposan öblítse le, és óvatosan nyomkodja ki, hogy a nedvesség lefolyjon.

Hogy a játék még inkább “anti-stressz” legyen, csepegtessen rá egy kis zsálya vagy levendula illatú illóolajat.

Használhat szódabikarbónát a gél helyett. Nem csak nedves tisztításhoz, hanem száraz tisztításhoz is alkalmas.

Hogyan kell mosni egy anti-stressz játékot a mosógépben?

mosógép5.jpg

A ruhadarabok mosásához ideális üzemmódok a “Kézi mosás” és a “Kímélő”. A maximális hőmérséklet 40 °C, a centrifugálási sebesség 400 °C. Ha a mosógép nem rendelkezik alacsony sebességű centrifugálási lehetőséggel, akkor a legjobb, ha nem használja ezt az opciót.

Ne tegyen túl sok tárgyat a dobba. Ha sok stressz elleni játékod van, akkor több lépésben kell kimosnod őket.

Eljárás:

  1. Öntsön egy kis gyapjúgél mosószert a gép fő rekeszébe, mivel jól kimossa a szöveteket. A játék térfogatának kisebbnek kell lennie, mint a gyártó utasításai;

  2. Változtassa meg a mosási ciklust, a vízhőmérsékletet és a centrifugálási sebességek számát;

  3. Állítsa be az extra öblítés opciót: ez eltávolítja a mosószer maradványait, amelyek valószínűleg a játékban maradnak;

  4. Kapcsolja ki a szárítási opciót.

Olvasson tovább  5 módszer a kátrányfoltok eltávolítására

Ne használjon fehérítőt – különben a stressz elleni játék színe tönkremegy.

Figyelem!Hogy mosáskor megőrizze a játék élénk színét, adjon hozzá 1-2 csepp ammóniás alkoholt.

Hogyan kell megszárítani egy Antistressz játékot

Ne szárítsuk a játékot – ez deformálná azt. Mosás után rázza fel és kissé nyomja össze a játékot, hogy a víz nagy része távozzon. Ne szorítsa erősen. Helyezze a játékot egy fürdőlepedőbe a felesleges nedvesség eltávolítása érdekében.

Terítse tovább a játékot, és helyezze vízszintesen az erkélyre vagy a szabadban, a naptól távol. Időről időre rázza meg a játékot, hogy a töltelék egyenletes maradjon.

Ne hagyja a játékokat közvetlenül a napfénynek kitéve vagy fűtőberendezések közelében. A magas hőmérsékletnek való kitettség hatására a polystore golyók egy nagy csomóvá tapadnak össze, és a tölteléket ki kell cserélni. De megpróbálhatja helyreállítani: próbálja meg eltávolítani a tölteléket az elemről, és “felpelyhesíteni” a kisállat kefékkel vagy fésűvel.

Ne vegye ki feleslegesen a polisztirol gyöngyöket a játékból. Először is, nagyon könnyűek és gyorsan repülnek a szobában, ami nem biztonságos a kisgyermekek és a háziállatok számára, akik lenyelhetik őket. Másodszor, az eltávolított töltőanyagot nehéz lenne visszaragasztani, megőrizve a játék eredeti formáját.

Ha az anti-stressz játékban lévő természetes töltőanyag véletlenül nedves lesz, akkor csak meg kell szárítani a napon úgy, hogy vízszintes felületre öntjük és egyenletes rétegben eloszlatjuk.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: