Melyik kerámia serpenyő a legjobb választás

A kerámia sütőlapok az utóbbi években nagyon népszerűvé váltak. Nem csoda: kényelmesek, tartósak és biztonságosak az egészségre nézve. Még ha a bevonat meg is repedezhet, melegítéskor nem szabadulnak fel mérgező anyagok (ellentétben a teflonbevonatú termékekkel).

Sajnos nem minden kerámia serpenyő jó minőségű. Egyes vállalatok nem megfelelő anyagokat és elavult technológiát használnak, ami jelentősen csökkentheti a termékek élettartamát. Ezért olyan fontos, hogy jó gyártót válasszon.
Itt vannak a legnépszerűbb kerámia serpenyő gyártók.

Az olasz Ballarini vállalat

Ballarini

“A Ballarini a legnagyobb tapadásmentes edénygyártó Európában. A vállalat serpenyőit a legjobbak között tartják számon – tartósságukról, karcállóságukról és könnyű ápolhatóságukról ismertek. A legtöbb esetben a serpenyők szivacs nélkül, folyó víz alatt is moshatók.

A tiszta kovácsolt alumíniumból készült ház és a robusztus szerkezet biztosítja a termék egyenletes felmelegedését. Egyes kerámia Ballarini serpenyők Thermopoint érzékelővel rendelkeznek a fogantyún, amely jelzi, ha a felület forró, és csökkentheti a hőmérsékletet. Ez segít megelőzni a túlmelegedést, és ezáltal megóvja a bevonat integritását.

A “Ballarini” kerámia serpenyők élettartama körülbelül két év (egy év elteltével a bevonat elkezd “késni”), és sokat fizetnek – 1500-6000 rubeltől 6000 rubelig. oktatás 1 A “Ballarini” kerámia serpenyők élettartama körülbelül két év (egy év után a bevonat elkezd “késni”).

Olasz vállalat “TVS”

TVS

A vállalatot 1967-ben alapították az olaszországi Urbinóban. A Ballarini az egyik első olyan vállalat, amely a Du Pont, a tapadásmentes bevonatok és a PTFE megalkotójának, a világ vezető gyártójának engedélyével használta a tapadásmentes bevonatokat. A TVS serpenyőkollekciókat neves tervezők tervezték.

A kerámia serpenyők stílusos kialakításukról és kiváló minőségükről ismertek. Hőmérséklet-, karc- és kopásállóak. Ezenkívül a bevonat Sol-Gel technológián alapul, amely sima és fényes megjelenést kölcsönöz a serpenyőknek, és segít a hő egyenletes eloszlásában.

Olvasson tovább  Melyik párna a legjobb az alváshoz - melyik alszik a legjobban?

A Sol-Gel garantálja az ételek egyenletes “ragadását” és véd a foltoktól, de hat-hat hónap elteltével a bevonat kopás jeleit kezdi mutatni, még csiszolóporok és kemény szivacsok használata nélkül is. A TVS kerámia serpenyők 1000 és 2500 rubel közötti áron kerülnek.

A TVS kerámia főzőedények más tapadásmentes bevonattal ellátott serpenyőkhöz képest alacsony környezeti hatással rendelkeznek, energiát takarítanak meg és akár 50 százalékkal csökkentik a CO2-kibocsátást.

Bergner” vállalat

Bergner

A Bergner márkanév alatt forgalmazott kerámia serpenyők nagyon népszerűek honfitársaink körében. Megfizethető áron (900 rubeltől). Legfeljebb 2500 rubel.) és jó minőségű.

A termékek gőzkifolyóval ellátott fedéllel, gumírozott fogantyúval, az egyenletes melegítés érdekében megvastagított aljjal és alacsony súllyal rendelkeznek. A serpenyők alumíniumból készültek. A fogyasztók azonban megjegyzik, hogy a tapadásmentes bevonat gyorsan elveszíti tulajdonságait (néhány hónap elteltével), és az ételek elkezdenek ragadni a serpenyőhöz. A Bergner minőségben rosszabb, mint a TVS és a Ballarini.

Francia gyártó “Vitesse

Vitesse

A “Vitesse” választékban a közelmúltban megjelentek a kerámia serpenyők. Könnyű gondoskodni róluk, tökéletesen felmelegednek és könnyen kezelhetők. Sok fogyasztó azonban azt tapasztalja, hogy néhány hónap, egyes esetekben hetek elteltével a tapadásmentes bevonat elveszíti tulajdonságait, és a külső bevonat gyorsan karcolódik és hámlik. Ráadásul néhány kerámia serpenyőnek túl vékony az alja és a fala, ami deformálódhat

A cég kerámia serpenyőinek ára 600-3000 rubel között mozog.

A Maestro márka

Maestro

A “Maestro” termékek Kínában készülnek, és a védjegyet 2005-ben jegyezték be Ukrajnában. Ezek a serpenyők alumíniumból készültek, és tapadásmentes Excilon kerámia bevonattal rendelkeznek. Kényelmes, ergonomikus fogantyúval és hőálló üvegfedéllel rendelkezik, amely gőzkibocsátó mélyedéssel rendelkezik.

A Maestro kerámia serpenyők ára nem drága, 570 és 1300 rubel között mozog., de sok fogyasztó arról számol be, hogy négy hónap használat után a serpenyő alján repedések keletkeznek, és az ételek égni kezdenek. Ezenkívül egyes modellek műanyag fogantyúval vannak ellátva, amely a főzés során megolvad.

Olvasson tovább  Melyik párna jobb - bambusz vagy hattyútoll?

Orosz vállalat NEVA-Metal

NEVA-fém főzőedények

“A NEVA Metal Potsuda a tapadásmentes bevonatú főzőedények egyik legnagyobb orosz gyártója. A vállalat teljesen biztonságos és kiváló minőségű termékeket gyárt, amelyek elnyerték az “Év legjobb terméke”, “Made in Russia” stb. díjakat.

A legtöbb vélemény a cég kerámia termékeiről pozitív. A serpenyők ára 1200 rubel és afelett.

A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válasszon serpenyőt a palacsintákhoz, milyen bevonatot válasszon – teflon vagy kerámia, milyen serpenyő anyagot válasszon – alumínium vagy öntöttvas titkok a minőségi serpenyő kiválasztásához.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: