Hogyan törölhetem az ideiglenes fájlokat a Windows 7-ben

A programok és az operációs rendszer működése során ideiglenes fájlok jönnek létre, amelyek az adatok köztes helyen történő tárolására szolgálnak. A legtöbbet automatikusan eltávolítjuk, amint már nincs rájuk szükség. Néhány maradék felhalmozódik a kijelölt tároló mappákban, és idővel lassítja a számítógép teljesítményét. Szakértőink elmondják, hogyan távolítsa el az ideiglenes fájlokat a Windows 7-ben.

Lemeztisztítás

A rendszer megtisztításához a disztribúció tartalmaz egy speciális segédprogramot. Többféleképpen is el lehet indítani.

Nyissa meg az Intézőt a “Számítógépek” fül alatt. Kattintson a jobb gombbal a “C:” meghajtóra a kontextusmenü megjelenítéséhez. Navigáljon az utolsó elemhez, a “Tulajdonságok”-hoz.

Nyomja meg a képernyőképen kiemelt “Lemeztisztítás” gombot.

Indítsa el az eszközt normál üzemmódban. A teljes tisztításhoz állítson be emelt jogosultságokat. Kattintson a megjelölt gombra.

Várjon, amíg a segédprogram rescanning a merevlemez, és menjen az interaktív listára. Válassza ki az “Ideiglenes fájlok” lehetőséget, és jelölje be a négyzetet. Ugyanezt tegye az összes olyan elemmel, amelynek mérete nagyobb, mint nulla. Kattintson az ‘OK’ gombra a tisztítási folyamat elindításához.

A második lehetőség lehetővé teszi a segédprogram azonnali aktiválását emelt jogosultságú módban. Nyissa meg a Windows 7 Start menüt. Írja be a “törlés” szót a keresőmezőbe. A menü tetején, a “Programok” blokkban megjelenik egy találat. Kattintson a jobb gombbal a “Lemeztisztítás” ikonra a kontextusmenü megnyitásához. Indítsa el az Intézőt, és ismételje meg a fenti lépést a törlésre kijelölt jelölőnégyzetekkel.

Kézi törlés

Bizonyos esetekben kézzel kell megtisztítania azt. Például, ha csak az egyik rendszermappa tartalmát szeretné szelektíven törölni.

Nyissa meg a “Futtatás” párbeszédpanelt a “Win+R” billentyűkombinációval. Írja be a “%windir%\temp” szöveget a szövegdobozba. Az ‘OK’ gombra kattintva megnyílik egy Explorer ablak a rendszer ideiglenes fájlok mappájában. Válassza ki a tartalmát a “Win+A” billentyűkombinációval, és dobja ki.

Ha a következő képernyőképen látható módon beírja a “%tmp%” vagy “%temp%” szöveget a szövegmezőbe, az Explorerben megnyílik a felhasználói ideiglenes fájlok könyvtára. Itt ugyanazt az eljárást végezzük el, mint fentebb leírtuk, a tartalmát az operációs rendszer szemetesébe helyezzük át.

Azoknak a felhasználóknak, akik még nem mondtak le az Internet Explorerről, a következőket kell tenniük. Írja be a “Futtatás” ablakba a “control” szót, és nyomja meg az Enter billentyűt a számítógép fizikai billentyűzetén.

A megnyíló Windows Vezérlőpultban keresse meg a kerettel jelölt partíciót.

A böngésző tulajdonságaiban az “Általános” fülön kattintson az “Opciók” gombra, amely megnyitja az opciók menüt.

Kattintson a “Tallózás” gombra az ideiglenes internetes fájlokat tartalmazó mappa megnyitásához az Explorerben. Jelölje meg a tartalmát, és törölje a szemetesbe.

Következtetés

Ebben az útmutatóban szakértőink lépésről lépésre mutatják be, hogyan lehet gyorsan törölni a Windows 7 ideiglenes fájljait.

Olvasson tovább  Zsebszolgáltatás a Firefoxban - telepítés és beállítások
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Comments: 1
  1. Olivér

    Hogyan lehet megtalálni az ideiglenes fájlokat a Windows 7-ben és azokat hogyan lehet törölni?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: