A 9 legjobb elektromos késélező otthoni használatra

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt feltétlenül konzultáljon szakemberrel.

Ízletes családi ételek főzése? Mi lehetne egyszerűbb?! A menü kiválasztása, az ételek beszerzése, a kés felemelése… itt jön a lényeg. Hosszú ideig lehet tompa késsel húst vágni, aztán elveszíteni a türelmet, a férjét hibáztatni minden kudarcáért, elveszíteni az érdeklődést a konyha iránt, és… rendelni egy pizzatekercset. Vagy szerezzen be egy elektromos élezőt, és két perc alatt megoldja élete fontos problémáit.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő elektromos darálót az Ön otthonához?

A késélezők különböző változatokban kaphatók: összecsukható és szilárd, helyhez kötött és mobil, mechanikus és elektromos. Ha enyhén meg kell élezni a kést, egy hagyományos élezőkő is működik. De még egy élezőkőhöz is szükség van ügyességre és tapasztalatra, különben az ellenkezője fog történni – még egy uborkát sem fogsz átvágni a késeddel…

Az elektromos élező egy modern termék. Használatához nincs szükség erőfeszítésre vagy extra készségre. Fő feladata, hogy a kést gyorsan újra működőképes állapotba hozza. Az elektromos élező nem károsítja a pengét, hosszú élettartammal rendelkezik és tökéletesen élesíti a hangszert.

Az elektromos csiszológépek egy vagy több rekesszel kaphatók a különböző típusú kések számára. Ha több mint egy van, akkor azokat számozzák vagy címkézik: durva élezés, csiszolás, normál kések, fogazott kések, kerámiakések és mások. Néhány szeletelőgép képes ollót, csavarhúzót, baltát élesíteni.

Az elektromos élezők a következők szerint változnak:

 1. A tárcsa anyaga és koptathatósága;
 2. hatalom;
 3. a lemez forgási sebessége;
 4. funkcionalitás;
 5. A kifinomultság és az ergonómia legmagasabb fokán;
 6. a tápegység típusa (vezeték nélküli vagy vezeték nélküli modellek).

A késcsiszoló optimális fordulatszáma 2000 fordulat/perc. Minimum 20W-os teljesítmény (ennél kisebb teljesítménynél nem tart sokáig a készülék). Ergonomikus jellemzők: kényelmes forma, stabil lábak, zsinórhossz, levehető alkatrészek stb.

Az Expertology szerkesztősége megpróbálta kideríteni, hogy melyik elektromos késélező a legjobb. Nem, nem vettünk száz elektromos élezőt a kutatáshoz! Épp most interjúvoltunk háziasszonyokat, profi szakácsokat és otthoni konyhai rajongókat. A felhasználók véleményének összegyűjtése után kiderítettük, hogy mely eszközök a legjobbak a vágószerszámok élezéséhez.

9 legjobb elektromos késélező az otthoni használatra

Jelölés Helyszín Név Ár
A 9 legjobb elektromos késélező az Ön otthonában 1 Hatamoto EDS-H198 7 900 €
2 Swiss Diamond ESSD-001 2 897 €
3 Chef’s Choice CC270W 9 900 €
4 Work Sharp Ken Onion kiadás DR/WSKTS-KO-I 23 990 €
5 Zigmund Shtain ZKS-911 3 999 €
6 Samura SEC-2000 4 869 €
7 Hotter HX-1099 2 750 €
8 SITITEK Hostess 31M 3 390 €
9 GALAXY
 • NE GL2442
 • 1 663 €

  Hatamoto EDS-H198

  Értékelés: 4.9

  Hatamoto EDS-H198

  Mi jellemzi a jó elektromos élezőt? Az élezés minősége és a könnyű használat! A Hatamoto élezőkő olyan eszköz, amelyet minden háziasszony használhat. A fogyasztók által a legkényelmesebbnek elismert klasszikus termék. A japán Hatamoto EDS-H198 kétlépcsős csiszolási folyamatot kínál (durva és finom), amely tökéletessé csiszolja a pengét. Az egyes nyílásokban lévő vezetőrugók biztonságosan tartják a pengét laposan és biztosítják az egyenletes élezési szöget. A Hatamoto gyémántstabilizált gyémánttárcsákkal rendelkezik, így a japán márka elektromos köszörűjét várhatóan évekig használhatja.

  A penge élezéséhez helyezze a pengét az 1-es blokkba, és minimális nyomással húzza át a nyíláson. Miután a késen kialakult a csiszolás, a kést a 2. számú egységben élesre állítják. A 2-es blokk ultrafinom gyémánt bevonatú korongjai csiszolják a pengét és erős hegyet készítenek.

  A Hatamoto alkalmas konyhakésekhez, vadászkésekhez, bicskákhoz és különböző acélból és kerámiafémből készült késekhez. Élezési szög – 15 fok. Teljesítmény 60W. Költség – 9000 rubel.

  Előnyök

  • gyorsan élesedik;
  • könnyen használható;
  • Van egy tálca a zsetonok gyűjtésére;
  • kis helyet foglal.

  Hátrányok

  • Nem alkalmas olyan késekhez, amelyeken csorba vagy mély horzsolás van;
  • Relatív árú modell.

  Swiss Diamond ESSD-001

  Értékelés: 4.8

  Swiss Diamond ESSD-001

  Egy elégedett háziasszony finom vacsorát készít. Amire a jó hangulathoz szükséged van? Jobbra! Éles kés! A Swiss Diamond márka terméke a mai napig a legjobb elektromos élezőnek számít. Csendes működés, gyors élezés (akár 10 kés 5 perc alatt), ergonomikus kialakítás. Alkalmas otthoni használatra és kis éttermekbe. Bármilyen konyhai, háztartási, fém vagy kerámiakés élezése.

  A Swiss Diamond ESSD-001 kialakítása hasonlít a Hatamoto EDS-H198 modellre. Két pár élezőrekesszel (durva és finom élezéshez), gyémántbevonatú csiszolókorongokkal és forgácsgyűjtő tálcával van felszerelve. De van egy különbség – az ESSD-001 élezési szöge 20 fokos. A gumilábak megakadályozzák az asztal felületének karcolódását és csúszását. Erőteljes 60W. Ár 2 900 rubel.

  Előnyök

  • jól élesedik;
  • kéznél van;
  • alacsony zajszint;
  • nem csúszik a felületen;
  • Kompakt 10 × 20 cm.

  Hátrányok

  • nem tudja megélezni az ollót.

  Chef’s Choice CC270W

  Értékelés: 4.8

  Chef's Choice CC270W

  Előnyök

  • A kézi élezéshez (azok számára, akik kézzel szeretik élezni a pengét) egy nyílással egészül ki;
  • élezés 15 és 20 fokos szögben választható.
  • A Chef’s Choice CC270W elektromos köszörű rozsdamentes acélból készült, és szakács-, vadász-, összecsukható és fogazott kések élezésére szolgál. A kompakt és praktikus készülék kis helyet foglal, és a stílusos kialakítással kiemeli konyháját.
  • A készülék ára – 9990 rubel.
  • Előnyök:
  • különböző típusú késekhez;
  • van egy nyílás a kézi polírozáshoz;
  • 15 és 20 fokos élezési szögek;
  • Ellenáll a sérüléseknek.

  Hátrányok

  • Nem alkalmas kerámiakésekhez;
  • viszonylag magas ár.

  Work Sharp Ken Onion kiadás DR/WSKTS-KO-I

  Értékelés: 4.7

  WORK SHARP KEN ONION KIADÁS DR/WSKTS-KO-I

  A Work Sharp márkájú termékek jellemzője, hogy élezőtárcsák helyett csiszolószalagokkal vannak felszerelve. A Ken Onion Edition szalagcsiszoló bármilyen szerszámot, beleértve a késeket, ollókat, baltákat és lapátokat is, professzionálisan meg tud csiszolni.

  A WSKTS-KO-I tapasztalt felhasználóknak készült, és abban különbözik a többi modelltől, hogy az élezőfejben lévő kattintókerékkel 1 fokos lépésekben változtatható, 15-30 fokos állítható élezési szöget biztosít. Az elektromos élezőgépet az élezés minden alapelvét szem előtt tartva tervezték meg. 5 csiszolóanyagot tartalmaz.

  A működési elv az, hogy a szalagot a vágóélre merőlegesen mozgatják, és az élezési szög állandó marad. A WorkSharp domború pengét hoz létre, amelynek alakja a kés csiszolásakor is megmarad.

  Az American Work Sharp Ken Onion Edition DR/WSKTS-KO-I élezővel a kések mindig tökéletes állapotban lesznek. De nem mindenki engedheti meg magának a vágógépet. Költség – 25300 rubel.

  Előnyök

  • Ideális élezés bármilyen szerszámhoz;
  • Tartalmaz egy készlet csiszolószalagot;
  • 15-30 fokos élezési szög 1 fokos lépésekben
  • Videó utasítás mellékelve.

  Hátrányok

  • ügyességet igényel a működéshez;
  • drága.

  Zigmund Shtain ZKS-911

  Értékelés: 4.7

  Zigmund Shtain ZKS-911

  Birkózzon meg az őrlő késekkel másodpercek alatt segít a kínai elektromos élező Zigmund Shtainnak. Biztonságos, hatékony és könnyen használható. Kolbász szeletelése, káposzta aprítása, hús szeletelése – nagyon egyszerű. A vágógép háromfokozatú élezőrendszerrel és beépített állítható vezetőkkel rendelkezik. Bármely háziasszony könnyen élezheti a kerámiából készült késeket, valamint az enyhe ötvözetet vagy a legkeményebb acélt. Mindössze annyit kell tennie, hogy behelyezi a kést a megfelelő nyílásba:

  1 rés – durva élezés, megfelelő szöget képez;

  2 nyílás – finom élesítés, maximális élességet biztosít;

  Slot 3 – Befejező szakasz – Az él végső polírozása.

  Az egyes nyílásokban lévő bal és jobb oldali nyílások felváltva élezik a penge mindkét oldalát. A készülék beépített ventilátorral rendelkezik a fűtött motorelemek hűtésére. Forgási sebesség – 2800 fordulat/percig. Kiváló minőségű műanyagból készült test.

  Ár -3990 rubel.

  Előnyök

  • gyorsan és hatékonyan élesít;
  • három élezési lépés;
  • fém és kerámia pengékhez;
  • gyönyörű design.

  Hátrányok

  • csak a késeket lehet élezni
  • Kicsit zajos, de nem kritikus.

  Samura SEC-2000

  Értékelés: 4.7

  Samura SEC-2000

  Semmi sem teszi jobbá a konyhát, mint a tökéletesen vágott kések. A Samura kínai terméke, amelyet minden típusú konyhakéshez és bárdhoz terveztek. A cég nem csak elektromos élezőket, hanem késeket is gyárt Samura, így ha a márka termékeit használja, a Samura SEC-2000 élező az Ön számára. A gép gyémántbevonatú tárcsákkal van felszerelve, amelyek acél és kerámia termékekhez alkalmasak. A munkalapon két összekapcsolt nyílás található a durva és finom élezéshez.

  Más tárcsás élezőkkel ellentétben a Samura SEC-2000 élezési szöge 19 fokos. A készülék teljesítménye kicsi – mindössze 18 watt, de ez nem akadályozza meg abban, hogy nagyszerű munkát végezzen a háztartási késekkel. A SEC egység kivehető és szükség szerint cserélhető. Az elektromos élező gumilábakkal és kényelmes lapos tartással rendelkezik. Költség – 4880 rubel.

  Néhány felhasználó azt állította, hogy a kés erős nyomása a nyíláson csipkézett éleket eredményez. Nem hízelgő kritikák emiatt. Ez azonban nem így van. Alaposan megnéztük mások megjegyzéseit, és azt találtuk, hogy nem ajánlott nehéz kést használni a tökéletes élesség eléréséhez. Gyakorlatilag önállóan őröl, csak a pengét kell kissé magához húzni. Javasoljuk, hogy figyelmesen olvassa el a megvásárolni kívánt készülék használati utasítását.

  Előnyök

  • nem igényel semmilyen készséget;
  • Ideális háziasszonyok számára;
  • Gyorsan és nyomás nélkül élesít;
  • csendesen működik;
  • Kevés helyet foglal.

  Hátrányok

  • Alacsony teljesítmény 18 W.

  Hotter HX-1099

  Értékelés: 4.6

  Hotter HX-1099

  Egy jó késélező szerszám minden konyhában elengedhetetlen. Az amerikai Hotter HX-1099 elektromos élező hasonló felépítésű, mint a Samura SEC-2000. Két modulból áll: a motoros fő részből és a levehető élező részből. A készülék kétfokozatú élezőegységgel (durvacsiszoláshoz és csiszoláshoz) és cserélhető élezőblokkal rendelkezik. Alkalmas minden típusú kerámia- és acélkés élezésére, beleértve a damaszkuszi acéltermékeket is. Fix élezési szöggel és gyémánttárcsákkal rendelkezik.

  A felhasználók értékelték a Hotter HX-1099 élező minőségét és alacsony költségét (2650 rubel). Nemcsak élesíti a késeket, hanem eltávolítja a pengén lévő forgácsokat és helyreállítja a formát. Részletes orosz nyelvű utasításokkal érkezik. Miért fizetne többet, ha van Hotter HX-1099!

  Előnyök

  • egyszerű és könnyen használható;
  • Cserélhető élezőblokk;
  • tisztítás céljából szétszerelhető;
  • A tápkábel hossza 1,5 méter;
  • olcsó.

  Hátrányok

  • Keskeny élezőkő 5 mm
  • Nem alkalmas ollóhoz, csavarhúzóhoz, fogazott késekhez.

  SITITEK háziasszony 31M

  Értékelés: 4.5

  SITITEK HOSTESS 31M

  Az orosz gyártmányú elektromos vágó SITITEK Khozyaka 31M egy kiváló minőségű és olcsó vágógép. Professzionális minőségű korundkorongokkal felszerelve, amelyek segítségével a legtompább pengék is könnyen élezhetők vele. A megfelelő élezési szöget speciális dőlésszögű nyílások segítségével érjük el. Acélkésekhez alkalmas, két munkaterülettel rendelkezik a durva élezéshez és a finomcsiszoláshoz:

  az első nyílás – intenzív élezés, ami a megfelelő szögben történő élezéshez durva csiszolóanyaggal;

  a második nyílás a penge tökéletes állapotának eléréséig történő befejezéséhez szükséges.

  A penge regenerálásának folyamata egyszerű – csak tartsa a kést a nyílásban, és további nyomás nélkül húzza magához. Ha a penge elég éles, és csak állítani kell, az első nyílás kihagyható.

  A vágógép gyönyörű kialakítású és robusztus műanyag házzal rendelkezik. A tapadókorongok biztos tapadást biztosítanak a munkalapon. Teljesítmény 40W. Értékelés: 3540 rubel.

  Előnyök

  • az élezés két szakasza;
  • Alkalmas különböző acélból készült késekhez;
  • A pengéből minimális fém kerül eltávolításra;
  • elég gyakran élezhető.

  Hátrányok

  • csak késélezéshez.

  GALAXY
 • NE GL2442
 • Értékelés: 4.4

  Olvasson tovább  7 legjobb szagelnyelő hűtőszekrénybe
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: